• Loreena1

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag tog ett jättesvagt positivt graviditetstest idag. Jag är lite osäker på när ägglossningen var pga. konstig mens sist. Den kom liksom aldrig igång riktigt utan var mer som en brun vattnig flygning.

    Jag är kanske på äl+7.

    Jag har haft två missfall efter varandra. Ett i nov i v. 6 och ett i januari i v. 8 så jag håller tummar och tår på att få lyckas nu äntligen.

    Jag förstår dock inte hur kroppen orkat få till det. Jag har nyligen haft rejäl influensa/covid, hög feber och har efterföljande lunginflammation. 

  • Loreena1

    Jag är 38 år och har två pojkar födda 10 och 12. Min sambo har inga barn och vi har försökt i ett år. Jag fick ett missfall i nov och ett i jan och efter det har cyklerna varit oregelbundna. Nu fick jag äntligen en glad gubbe på cb advanced digital äl test förra lördagen med efterföljande molvärk i äggstockarna på tisdagen..
    Så nu är hoppet tillbaka, kanske kroppen är på banan nu. ????
    Jag är på cykeldag 23 och tänkte försöka vänta med att testa till midsommar. 

  • Loreena1

    Apropå D-vitamin. Kroppen producerar själv uppåt 10 000 ie på 30-60 minuters solande(hela kroppen). Det gäller dock att vara ute i solen mellan 11 och 15 ca, juni-aug annars filtreras stålarna som ger D-vitamin bort i atmosfären. Det kan ju vara svårt att få till solande mitt på dagem om man jobbar. 

  • Loreena1

    Tant röd på ingång här???? Jag har bruna flytningar och brukar ha det innan mensen startar. Bim i morgon eller på lördag. Usch, jag är så besviken! Jag hade verkligen förhoppningar den här månaden nu när äntligen mensen varit normal och den har krånglat och varit mycket sparsam efter missfallet i januari. Cb advanced digital visade dessutom en glad gubbe så jag borde iaf ha ägglossat. 

    Jag kanske testar med q10 plus ev. Melatonin och zink kommande månad. 

    Jag äter omega3, magnesium, folsyra och multivitamin redan. 

    Jag har också lyssnat på dr. Kiltz på Youtube och försöker äta mer kött och fett. 

  • Loreena1

    Vad tror ni? Har äl varit nu? Vad betyder för övrigt den lodräta linjen som är på era tempkurvor?  
  • Loreena1
    H0nd3ndär skrev 2022-07-07 12:43:48 följande:

    Grattis Rosahimmel86! Håller tummarna att det blir allt starkare!

    Spännande kurva Lilleplutt2022! Håller tummarna för att det resulterar i ett plus närmsta dagarna! Är precis som Brallans nyfiken på när du planerar att testa?

    Loreena1. Skulle tro att äl sker inom de närmsta dagarna. Idag, imorgon, eller i övermorgon. Så mys på Glad De där lodräta linjerna dyker upp först efter att äl varit. Linjen markerar mest sannolik dag för äl.


    Tack för svar:)
  • Loreena1
    Symetrical skrev 2022-07-07 18:51:01 följande:
    Ser inte ut som att äl varit än, men kommer säkert inom närmsta dagarna! :) Ser att du tagit tempen avvikande tid många dagar, kan det vara därför den ligger så otroligt högt vissa dagar? Kan rekommendera dig att använda dig av omräknare, för att få en jämnare kurva. Blir svårare för ff att spå äl annars :S
    Hur funkar det med omräknare? 
  • Loreena1
    Rosahimmel86 skrev 2022-07-07 15:49:57 följande:

    Jag har BIM i dag och plussade med CB digital
    Gravid 1-2 
    Jag har nästan inga symptom men det kanske är för tidigt:)


    Grattis! :)
  • Loreena1

    Cd 25 här, äl+10 enligt ff. Det är jobbig väntan sista dagarna innan Bim. Man slits mellan hopp och förtvivlan. Inga spottnings än iaf som jag annars kan få innan mens. Det känns äntligen som att cyklerna är normala nu efter missfallet i januari, vilket känna hoppfullt. 
    Med äldsta sonen plussade jag svagt på cd 21, med yngsta fick jag inte positivt förrän cd 32, tänk så olika det kan vara.
    Nu får vi se om jag kan hålla mig att testa till på fredag. Jag har bara ett test kvar. 

  • Loreena1
    Brallans skrev 2022-07-18 19:02:41 följande:

    Skönt att slippa ta till Boosten du som mådde sådär med den, jag knaprade glatt i mig 50 st haha japp dum i huvet är jag Cool

    lite starkare idag men inte positivt på testet, haft rätt mkt känningar idag så det var nog bara en luring inatt. Får jag önska så skulle jag vilja ha äl på +13 och få till det dag 10+12+14, dock så läste jag här på FF att äl testerna typ aldrig blir helt positiva om man dricker alkohol och har en inplanerad drinkkväll med kompisar på onsdag.. så kanske får ha det i åtanke kring tester och temp.. dock så kommer jag inte dricka mig helt hejdlöst berusad men tänker inte dricka ramlösa heller haha.. 


    50? Hur starka är de? 
    Jag har holistics 5000 ie och då räcker 5-10 st.
  • Loreena1

    Jag går och trampar.. cykeldag 27 och mensen borde komma när som helst nu. Brösten som ömmat sedan äl har slutat ämma nu och det brukar vara ett säkert tecken på att mensen är på g. Inget positivt gravtest heller, men jag hoppas ändå. Det är så jobbigt att inte veta. Det känns som att det är kört och jag är sugen på ett glas vin, men törs inte utifall jag ändå skulle vara gravid nu. 
    Vi ska få papper att fylla i från gyn för en utredning så de borde komma snart. Sen vet jag inte hur lång tid det tar att köa. 

  • Loreena1

    CD 29 idag och neg test. Bim i morgon enligt ff.  Jag har testat med rfsu testa ofta och inte tillstymmelse till positivt. Jag börjar tappa hoppet den här månaden. 
    Livmodern sitter högt upp och flytningarna är halkiga/Creamy så det borde inte vara mens på g heller. Tror ni att det är värt att köpa ett testa tidigt test? 

  • Loreena1
    Symetrical skrev 2022-07-22 12:19:36 följande:
    Trist :/ Vet du säkert när äl inföll? Tänker om den kom senare kanske det är därför du inte fått positivt än..? Jag hade nog avvaktat till efter bim med test, men eftersom jag älskar när andra testar säger jag kör i vind! Flört
    Haha! Tack för pepp! Nej, bombsäker är jag ju inte. Jag fick blinkande glad gubbe på cb advanced digital i 4 dagar och sedan åkte jag på semester och testade inte mer. Jag var lite omotiverad att tempa i rätt tid också. Jag vill ju inte ställa klockan på semestern. ????

    Med äldsta sonen plussade jag på cd 21, med yngsta på cd 32 så jag har ändå lite hopp kvar.

    Jag är dock lite nojig att menscyklerna ska börja krångla igen.
  • Loreena1

    Nu står vi i kö för utredning. Jag hoppas att det går snabbt.
    Jag fyllde 39 igår. Det känns så där... Vi började ju försöka när jag fortfarande var 37 så det känns som att tiden rinner iväg.

    Jag försöker hitta tillbaka till andra intressen för att hålla tankarna på annat. Jag har börjat att rida islandshäst och måla akvarell igen. 

    Jag hoppas att det tar sig. Jag vill ju så gärna att min sambo ska få bli pappa. Jag har ju redan två och hade innan jag träffade min sambo ställt in mig på att jag inte skulle ha fler. Men nu när vi försökt och fått ett par missfall så blir längtan stor. 

  • Loreena1

    Stort grattis Brallans! Skrattande

    Jag är på cd 30 och har inte testat mig än. Jag känner inget särskilt mer än som det brukar kännas precis innan mens. Jag har haft lite spottnings den här veckan men ingen mens än. 
    Jag vet inte om jag törs testa än. Jag är så trött på att bli besviken. 
    28 september startar vi en utredning så det känns skönt att veta att vi snart får hjälp om det inte blir något nu. 

  • Loreena1

    Nu var det länge sedan jag skrev, men nu har vi äntligen kommit fram i vårdköerna och fått hjälp med IVF.

    Ett befruktat ägg sattes in igår så nu går jag och ruvar och hoppas att det ska fästa och må bra. ❤

    Vi får testa 5 mars.

  • Loreena1

    Nu har vi gjort vårat tredje IVF-försök. Det sista Landstingsfinanseirade försöket. 

    När vi gjorde det första fick vi ut 3 ägg och två blev befruktade. Tyvärr tog sig inget.

    Vid andra försöket fick de ut två ägg men inget blev befruktat.

    Nu fick de ut två ägg och båda blev befruktade, men en såg skruttig ut.

    De satte i det fina ägget. Nu 12 dagar efter äggplock så har jag fått ett positivt graviditetstest. Jag vågar inte helt ropa hej än men jag är försiktigt optimistisk. Jag ska testa igen om ett par dagar och förhoppningsvis är strecket starkare då.

    Det är i så fall tredje gången gillt i dubbel bemärkelse,  för vi hade två tidiga missfall året innan vi började med IVF.

    Nu har vi försökt bli gravida sedan jag var 37.
    Jag fyller 40 i sommar. ☺️

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida