Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Tänker att jag postar BIM-listan igen. Nu närmar det sig för vissa. Hur känner ni er? Jag försöker verkligen att inte känna efter men tycker mig känna lite ömma stick i brösten, ont i magen och illamående ibland. Min mage har strulat en del några dagar nu så vi får se. Som vanligt är symptomen för mens väldigt lika de för graviditet som vågar inte hoppas på något.

    Hur är det med er som fortfarande är gravida? Går allt bra hittills, hur mår bebisarna i magarna? Solig

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-05 09:29:05 följande:

    Det känns som vanligt innan mens kan jag säga. Ont i brösten som vanligt, dock mindre ont än jag brukar ha vilket är skönt, men jag vågar inte hoppas på något utan väntar och ser hur det blir till helgen.

    Jag har också mått illa i perioder på dagarna och varit yr, men tror att de beror på den enorma stressen jag har inom mig. Det har varit för mycket som har tärt på psyket de senaste två åren så jag antar att det tar ut sin rätt nu. Men jag tog beslutet att säga upp mig från mitt jobb (vilket lättade på trycket något enormt). Så jobbar bara den här månaden ut sen blir det en lugn sommar innan jag förhoppningsvis kommer in på dröm plugget till hösten :)

    Håller tummarna för att det blir ett plus om några dagar för dig!


    Trist men man vet aldrig, inte många dagar kvar tills du vet :)

    Åh vad starkt av dig! Det kommer nog göra underverk för måendet och kanske blir resultatet ett fint plus och en bebis snart. Hoppas hoppas, du förtjänar verkligen en bebis som ni kämpar!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-05 09:57:03 följande:

    Det är ju sant, bim är väl 8:de ist för 7:de då äl va 1 dag senare än vad appen trodde, men det är ju nära det också :)

    Tack så snällt av dig! Detsamma för er, ni har ju kämpat ni också under en lång tid och ett mf på det, ni förtjänar verkligen en bebis som vill stanna kvar den här gången :)


    Hoppas tiden går snabbt nu! Tänk om vi båda skulle få plus nu och sen bebisar! Underbart.
  • Anonym (Lillskrutten)
    hopeforaplusa skrev 2021-05-05 12:21:33 följande:

    Håller tummen för er båda nu, första och lillskrutten! Väldigt starkt av dig att säga upp dig. Jag har själv känt att jag vill göra det de senaste åren men alltid tänk att när jag är klar med barn ska jag ta tag i det. Har inte jättemånga månader kvar att jobba om man räknar bort nästan 2 månaders semester i sommar. Sen när jag varit färdig med mammaledigheten då SKA jag leta nytt. Måste lova mig själv det.

    Var på ultraljud igår i v12. Bådas hjärtan slog fint men fick veta att dom delade moderkaka vilket inte är optimalt. Kom hem, googlade och totalt rasade känslomässigt. Statistiken såg väldigt mörk ut och dagen igår var fruktansvärd tung. Idag ringde vi tillbaka och fick lite mer info så det känns bättre. Så hemskt som det verkade igår är det inte riktigt även om det fortfarande är en stor riskgraviditet. Kan bara hålla tummarna att dom fortsätter må bra där och att det inte blir TTTS<3


    Gud så skönt att bådas hjärtan slog, grattis! :D Bra att ni fick lite extra info, hoppas allt går vägen. Men förstår att ni är oroliga. Hoppas du får gå på täta kontroller, lycka till <3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-06 11:26:39 följande:

    Idag bokade jag in min första vaccination mot covid som blir nästa vecka. Dom var på mig igår på jobbet att jag måste boka in det så snart det bara går. Är nu väldigt säker på att det inte tog sig den här gången heller då jag för en gång skull tog ett test bara för att vara säker innan jag ringde, som självklart var negativt.

    Känns ganska jobbigt att behöva göra ett uppehåll med försöken under ca 2 månader, tänk om det skulle ha blivit nått just dom försöken, det är ända jag tänker just nu. Men det kanske kan vara bra att få tänka på något helt annat ett tag då det ända man fokuserar på är att lyckas bli gravid i ca 8 månader nu.


    Åh vad tråkigt med testet, det är något pirrigt med att testa som alltid tänder hoppet för ett plus.
    Förstår att tankarna fastnar kring det där att just dom månaderna hade det gått. Men i slutändan måste ni välja om du ska ta vaccinet nu och om ni då ska göra uppehåll. Sen gäller det att blicka framåt och släppa alla om och kanske! Jag kan tycka att det låter smart att garantera att du inte är gravid under vaccinationerna. Vet inte om ni hört om Neurosedynskandalen men det är läskigt hur illa det kan påverka i framtiden när man inte vet tillräckligt.
    Visst är det galet att det gått så lång tid redan! Tror du och jag hoppade in typ samtidigt i tråden, kan inte förstå att vi har försökt sen i höstas, känner mig så snuvad på dom tre månaderna jag var gravid, där drar mina tankar iväg i att om jag inte var gravid då hade jag kanske blivit det just nån av dom månaderna och inte fått missfall. Så dumt, måste bara släppa det. Vill så gärna bli gravid men det kommer när det kommer.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-06 11:36:15 följande:

    Hon mår mycket bättre! De lyckades kolla EEG redan i tisdags så vid 16 fick jag köra hem med dom båda på permision (igår lunch blev hon utskriven). Då hade jag hängt utanför sjukhuset från 10:45 i princip med ett undantag för lunch för att lämna kläder och lite böcker till dom. Men hon blev skogstokig så fort pappa försökte lägga henne i sängen så han kom inte därifrån och det va svårt att få nån i personalen att komma och hämta grejerna heller. Tillslut så fick jag veta när jag ringde iaf att de skulle å komma hem. 


    De kollade massa grejer och kunde utesluta livshotande saker. Så allt tyder på att det va svåra feberkramper. Det är tydligen ovanligt (tack och lov) att de varar så länge som de gjorde för henne och att det mest va ena sidan av kroppen. Tog över 40 minuter innan kramperna släppte och då hade hon fått flera doser kramplösande mediciner. Nä fy tusan va hemskt det va. Tog några timmar innan hon vaknade. Nu är är hon lite trött och hostig men ingen feber idag och mycket gladare och spralligare. Vi ska få uppföljning på BUM om några månader just för att det va avvikande för hur feberkramper brukar uppföra sig så känns bra att de följer upp.


    För en stund sen lyckades vi lägga henne i hennes egna säng och hon somnade! Hon har varit rädd för att somna sen hon kom till sjukhuset. Så hon är märkbart traumatiserad av att vakna upp där med massa nålar och slangar i sig. Men vilken lycka, jag blir så glad att jag börjar gråta av så enkla grejer nu. Som att hon kan gå igen (det kunde hon inte i tisdags mer än nått steg och föll ihop sen), att hon äter själv, att hon kan leka själv utan att hon kräver att sitta i famnen konstant och nu att hon somnar i sin egen säng. 


     


    Oj vilka noveller jag skriver nuförtiden! 


    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-04 08:17:03 följande:
    Blä kräks typ av att läsa det här! Kan inte ens tänka mig paniken, usch blir helt tårögd. Vad duktiga ni var som skötte det så bra! Kan inte ens föreställa mig känslan, det har varit gånger då min son legat helt stilla med öppna ögon i vad som känns som alldeles för länge och hjärtat bultar direkt.

    Skönt att hon får hjälp nu, det kommer gå bra. Det ser nog mycket värre ut än det egentligen var, särskilt för en förälder.

    Väldigt tråkigt att du inte fick följa med :( Har du pratat med din man nu? Är din dotter kvar på sjukhuset över dagen?

    Denna dag kommer absolut gå till historien som en av dom värre men kanske på ett sätt skönt att dom sakerna hamnar på samma dag så det inte fortsätter att bli så utspritt med allt tungt och jobbigt?

    Har ni fortfarande en kurator? Tycker ni ska prata med denna om det här! Har ni en babymonitor hemma? Kanske kan använda den ett tag tills ni känner er lugnare så kan ni titta under natten ibland. I början kanske ni kan sova tillsammans med henne men i längden är det kanske ingen bra lösning <3

    Hoppas ni mår bra ändå!

    svarade visst på det mesta ovanför men ja kuratorn hade jag inget mer inbokat med men fick hjälp att kontakta henne igen så jag fick en tid på måndag. 


    Hitills har någon av oss sovit med henne i hennes rum men det är också för att hon inte sover alls annars utan skriker och gråter i panik tills hon knappt orkar skrika längre :( Fått gå många barnvagnspromenader med henne för att hon ska somna och sova nått så motion får jag gott om nu! Hennes pappa har fått hennes förkylning så han är lite under isen han också så det är skönt att jag fick min sjukskrivning förlängd veckan ut.


    Fick svar på vad som drabbat vår son också.


    Body stalk limb syndrome hette det visst och fick bekräftat att inget jag gjort kunde påverka det och att bebisar med det sällan klarar sig graviditeten ut. och skulle han överlevt så länge så hade han fått en kort och väldigt smärtsamt liv. Det är den allvarligaste varianten av bukväggdefekt som finns fick jag veta. Det blev ett bra avslut på det. Känns väldigt skönt att få bekräftat att vi tog rätt beslut att avbryta och att få höra från någon i vit rock att det inte va något jag gjorde som kunde ha påverkat att det blev så. 


    Skönt att det går så snabbt åt rätt håll med din dotter. Stackars lilla tjejen, förstår att hon blev traumatiserad, hemsk upplevelse för alla men särskilt så liten. Skönt att det är över nu och hoppas ni slipper uppleva det igen!

    Förstår att det var ett bra avslut att få och få höra att det inte hade gått att göra något. Då fick ni verkligen svart på vitt att ni tog rätt beslut och det måste vara en lättnad! Hjärta
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-05-07 09:35:22 följande:

    BIM-listan

    9/12 4a (PLUS)

    20/12 babymama (PLUS)

    21/12 Håller tummarna (PLUS)

    15/3 Hopeforaplus (PLUS)

    7/5 Första

    9/5 Lillskrutten

    16/5 Babymakeing

    26/5 Barnlängtan2021

    2/6 Litehopplöst

    ?? Minitvåan (utebliven mens)


    Åh vad tråkigt att se. Men som du sa går det oftast inte på första försöket! Nu har ni betat av det där försöket som inte går så nu gäller det att se framåt och hoppas på nästa försök! Hjärta
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-05-09 07:04:30 följande:

    Ett till gravid besked igår och mens idag. Känns som jag inte orkar vara ledsen längre. Det tjänar ju ändå inget till. Så nu blir det väl till att ta ett uppehåll. Vilket känns jobbigt och tråkigt men det är bara att inte tänka på det så mycket och komma igen med nya krafter till när hela vaccinationen är över.

    Ja jag tror vi hoppade in i samma veva så det är ju ganska lång tid som gått sen i höstas.

    Du får försöka att inte tänka så även fast det är svårt, jag hade säkert tänkt likadant, det är väl så vi människor är antar jag. Jag tror jag får försöka börja tänka så jag med att det kommer när det kommer. Samtidigt som man inte kan hjälpa att börja tänka på om vi ens kan få barn. Jag vet att det är normalt att det tar tid att bli gravid men det är nog en tanke som många tänker innan man fått sitt första.


    Jag är verkligen så ledsen att du och många andra har så svårt! :( Ingen förtjänar att kämpa såhär för ett barn, men barnen som får er som föräldrar i framtiden är verkligen värda föräldrar som är så starka och orkar kämpa! Jag tror det kan vara riktigt hälsosamt och bra för dig att inte ?få? bli gravid på ett par månader! Tvinga bort tankarna och få slappna av. Sen när ni kommer tillbaka kommer ni förhoppningsvis ha ny energi och det dröjer nog inte många månader då innan det går!

    Jag förstår dig, alltså alla vet att det i snitt tar 7 månader och alla vet att inom ett år är dom flesta gravida och alla vet att annars finns det hjälp att få! Man vet! Men vad hjälper det mitt i sorgen och stressen och kämpandet? Minns när jag trodde jag var gravid första försöket innan jag blev gravid med min son. Mensen var 4 dagar sen och jag hade bestämt mig för att ta ett test just på 4:e dagen men då kom mensen. Blev så ledsen och paniktankarna drog iväg till att tänk om jag inte kan bli gravid, tänk om det tar månader eller år! Kan inte föreställa mig känslan av att ha så i månader.

    Jag beklagar att du måste gå igenom det. Men hoppas det kanske kan trösta lite att jag känner några som förlorat flera barn i magen och andra som kämpat i flera år och till slut med ivf fått sitt efterlängtade barn. Nu är de inte ledsna över sin resa, de fick precis det barn som var ämnat för dem. Men förstår att för dig som är mitt i det är det svårt att tänka så, men det kommer för er med och då kommer det vara värt det. Jag tycker du är otroligt stark och duktig som kämpar vidare. Er belöning kommer också! <3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-09 13:30:52 följande:

    Jag är verkligen så ledsen att du och många andra har så svårt! :( Ingen förtjänar att kämpa såhär för ett barn, men barnen som får er som föräldrar i framtiden är verkligen värda föräldrar som är så starka och orkar kämpa! Jag tror det kan vara riktigt hälsosamt och bra för dig att inte ?få? bli gravid på ett par månader! Tvinga bort tankarna och få slappna av. Sen när ni kommer tillbaka kommer ni förhoppningsvis ha ny energi och det dröjer nog inte många månader då innan det går!

    Jag förstår dig, alltså alla vet att det i snitt tar 7 månader och alla vet att inom ett år är dom flesta gravida och alla vet att annars finns det hjälp att få! Man vet! Men vad hjälper det mitt i sorgen och stressen och kämpandet? Minns när jag trodde jag var gravid första försöket innan jag blev gravid med min son. Mensen var 4 dagar sen och jag hade bestämt mig för att ta ett test just på 4:e dagen men då kom mensen. Blev så ledsen och paniktankarna drog iväg till att tänk om jag inte kan bli gravid, tänk om det tar månader eller år! Kan inte föreställa mig känslan av att ha så i månader.

    Jag beklagar att du måste gå igenom det. Men hoppas det kanske kan trösta lite att jag känner några som förlorat flera barn i magen och andra som kämpat i flera år och till slut med ivf fått sitt efterlängtade barn. Nu är de inte ledsna över sin resa, de fick precis det barn som var ämnat för dem. Men förstår att för dig som är mitt i det är det svårt att tänka så, men det kommer för er med och då kommer det vara värt det. Jag tycker du är otroligt stark och duktig som kämpar vidare. Er belöning kommer också! <3


    Ber om ursäkt att mitt inlägg blev världens längsta. Men jag önskar att ingen behövde känna sig som du gör nu <3
  • Anonym (Lillskrutten)

    Okej fina fina tjejer, jag har dragit mig för att skriva det här för jag vill inte göra Första eller någon annan ledsen. Men samtidigt vet jag att man även blir väldigt glad för varandra, det är därför vi är i den här tråden! Så här kommer det!

    Imorse tog jag ett positivt graviditetstest!! Jag är överlycklig! Men känslorna är blandade. Jag känner mig mer dödlig än förra gången om jag säger så och nervös.

Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu