Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-05-26 14:21:23 följande:

    Håller tummarna att ni får till det då :) 

    Här är det väntan på bim som gäller. Så inte så mycket aktivitet. 

    ska testa i slutet av nästa vecka. 


    Hoppas verkligen du får ett plus! Snart där :D
  • Anonym (Lillskrutten)

    Jag har fått en tid på måndag med en barnmorska, jag vet inte riktigt vad tiden är till för då hon som ringde sa att ?sen bokar hon in inskrivningssamtal?. Förstod inte heller om de skulle ringa eller om jag ska dit men på 1177 står det ?besök? så åker väl dit och tar annars samtalet där. Tänker då ge mig på ett sista försök att få ett vul. Är då enligt mensen i vecka 7+2.

  • Anonym (Lillskrutten)
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-26 17:45:25 följande:

    Man brukar ju ha ett hälsosamtal först så kanske det du ska på då?


    Jaha ja kanske det, onödigt känns det som eftersom jag nyligen genomgått allt det där. Men när jag var gravid med min son ringde jag in så sent så det blev väl lite hoppsan av det hela. Fick gå på ultraljud i vecka 15 och inskrivningssamtal med hälsosamtal i vecka 16.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-26 19:27:50 följande:

    Jo det stämmer men då har det alltid varit dagen före positivt äl-test. har aldrig funkat när vi fått till det samma dag så jag är inte så hoppfull. men har man tur så kanske allt klaffar ändå denna gången =) 

    Va jobbigt att det ska va så krångligt att få tag på vården numera att man alltid blir uppringd när det inte passar. Men positivt med alla symptom! Blir kanske svårt att hålla hemligt länge till då om du börjar må illa? Ja håller verkligen tummarna för att detta är gången det går hela vägen! =)

    Jag fick ultraljud hos bm nu senast för att bestämma var i graviditeten jag befann mig eftersom hon ansåg att min mens varit så oregelbunden tidigare. Så hon litade inte på att jag befann mig i den veckan jag gjorde så det kanske kan va nått å skylla på så att de "måste" kolla för att du ska få kub vid rätt tid om du vill göra det? Men kanske blir åt andra hållet också att du får tid mycket senare än vad som är rätt då eller nått. Så svårt att veta hur de tänker.

    Precis brukar vara hälsosamtal nånstans v 6-8 och sen inskrivning ett par veckor senare.


    Då förstår jag, hoppas det funkar nu i alla fall! Annars går det nästa gång! Har ni sex nånting på måfå dagarna innan du tror att äl ska komma?

    Jag försöker att bara tänka positivt om symptomen och inte överanalysera att dom känns mindre än med min son osv osv. Ja blir det lika illa som med sonen, spydde aldrig men var på gränsen många gånger, så blir det nog svårt! Men jag tänker att så länge jag inte spyr kanske jag kan hålla det i schack. Annars berättar jag, vi får se hur det blir! Vill att han ska veta men vill inte att han blir ledsen om det inte går vägen igen.

    Haha ja verkligen svårt att veta om det blir som man tänkt! Får se på måndag hur känslan är med BM. Börjar ändå förlika mig med att tidigt ultraljud blir det första jag ser/hör av bebisen. Räknar med en lyckad graviditet och en frisk och välmående bebis! <3
  • Anonym (Lillskrutten)
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-26 20:18:51 följande:

    Ah okej! Vet att vissa tar hälsosamtalet och inskrivningen samtidigt :)


    Det låter smartare, känns väldigt onödigt att åka dit två gånger med nån vecka isär för ett hälsosamtal jag gick på för bara lite över ett år sen och sen för inskrivning. Känns inte som att de tänker särskilt covidsäkrat... Kanske frågar om hon kan köra inskrivningen på en gång.

    Hur går det för dig? :)
  • Anonym (Lillskrutten)
    barnlängtan2021 skrev 2021-05-27 07:28:36 följande:

    Du kan ju ringa och fråga :)

    Jag plussade för två dagar sen, så nu är det en lång väntan till det tidiga ultraljudet som vi ska ha i slutet av juni :)


    Jo men jag är som sagt inte redo att min man får veta än och då är det väldigt svårt att först och främst ringa i smyg väldigt tidigt så han inte märker. Sen måste jag även bli uppringd på en tid som funkar så han inte märker. Fixade det första gången och när hon senare ringde och bokade tiden råkade jag vara själv.

    Oj stort grattis till dig! :D Vad roligt! Hoppas hoppas det går vägen nu! Känner du av nånting ännu?
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-27 08:49:57 följande:

    Jo men jag är som sagt inte redo att min man får veta än och då är det väldigt svårt att först och främst ringa i smyg väldigt tidigt så han inte märker. Sen måste jag även bli uppringd på en tid som funkar så han inte märker. Fixade det första gången och när hon senare ringde och bokade tiden råkade jag vara själv.

    Oj stort grattis till dig! :D Vad roligt! Hoppas hoppas det går vägen nu! Känner du av nånting ännu?


    Eller inte redo är väl inte riktigt rätt att säga heller. Jag vill inte att han får veta för jag vill inte att han ska behöva bära på den här oron och höra mig älta. Sen känner jag min man väldigt väl efter 10 år, skulle jag fråga honom skulle han självklart vilja veta men när jag väl berättar kommer han uppskatta att han slapp gå igenom första veckornas oro och väntan igen.

    Graviditeten blir mer overklig och jag försöker inte låtsas om den så mycket om det skulle bli missfall igen. Får se om jag kan hantera illamåendet bättre denna gång också när jag låtsas som ingenting :D
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-27 08:13:57 följande:

    Tidigare har det väl löst sig så att jag antingen fått blinkande gubbe på äl-testet innan så vi har lyckats pricka pga det, eller så har jag helt enkelt varit sugen antagligen just för äl är på gång hehe. Men nu har jag precis börjat jobba och är sjukt trött och ja skallen funkar inte helt och kroppen skickar inte sina vanliga signaler så inte lyckats läsa av innan. Väldigt snabb stegring på ältest också från tokblankt ena dagen till fullt utslag nästa. 

    Igår lyckades vi inte för dottern va ledsen. Han sov inne hos henne för att hon skulle vara lugn å sova :( Blev så ledsen och kändes som att det inte är nån ide vi försöker mer. Lite som att genom att vi missade äl fick ett mf, den känslan fick jag. Men vet ju att jag kommer vilja försöka nästa månad också men bara så hopplöst att jag inte kan förmedla äl till sambon för han får prestationsångest då så går ju inte att säga anledningen till varför vi ska ta en snabbis bara.

    Skönt att du kan tänka så! Starkt  Vet hur svårt det är.


    Jag förstår, men det går säkert bra ändå! Annars är du förhoppningsvis på banan till nästa månad. Hur känner du dig med att börja jobba och så nu?

    Förstår att du känner dig ledsen och nedstämd! Så ledsen för din skull. Men som du säger kommer du säkert känna dig mer taggad nästa månad! Går såklart inte när er dotter var ledsen, vad ska man göra liksom! Men kanske till nästa månad kan du börja redan några dagar innan förväntad äl och få till en megasnabbis mitt på dagen eller väcka honom på natten och var ?sugen?. Bara låtsas som att du är jättesugen så kanske du även blir det. Eller förbereda dig lite själv :)
  • Anonym (Lillskrutten)

    Jag mådde så illa innan frukost, kräktes som en tok haha blev jätteförvånad eftersom jag inte spydde alls när jag var gravid med min son! Min man märkte inget, så sa inget heller. Mår mycket bättre nu. Får se hur allt blir nu då hehe.

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-27 11:27:14 följande:

    Nja alltså vi är inga "snabbis"personer så det är inget vi gör nån gång så därför skulle han nog tycka det va märkligt hehe. Och när jag jobbar så är vi ifrån varandra mellan 7 och 17 och han är inte förtjust i att bli väckt, inte ens för sex hehe. Så man jobbar lite i motvind i detta fallet.. men men.. det ger väl med sig. 

    Hoppas du slipper kräkas mer! Både för att slippa avslöja dig och för din skull. Aldrig roligt att kräkas =/ Kanske en tjej denna gången då ;)


    Åh nej ja då blir det jobbigare såklart haha! Men jag tror ni löser det där. Försök att få till det idag kanske och håll tummarna! Annars kan du ta det lugnt till nästa månad :)

    Tack! Ja det är väldigt jobbigt att kräkas men samtidigt är det rätt skönt. Med sonen mådde jag väldigt illa nästan hela tiden tom vecka 14 men imorse släppte det direkt efter jag spydde och har inte kommit tillbaka än! Så rätt skönt ändå haha! Om det skulle fortsätta så alltså. Ja jag har också hört att värre illamående kan betyda flicka, vore superkul att få uppleva en av varje tycker jag! :D
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu