Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    hopeforaplusa skrev 2021-05-13 11:33:56 följande:

    Haha jag förstår!:) Jag ringde specialist mödravården och tröck på att jag var väldigt orolig. Fick då ett tidigt VUL i grannstaden vilken dom säger var tur nu i efterhand då det visade sig vara två och en riskgraviditet! Jag tänker att du som även har haft ett MF borde verkligen kunna få ett VUL om du ringer och säger att du är orolig och berättar att du har haft en MF innan. Då borde dom inte kunna neka dig ett. Håller tummen!

    Ja jag har haft ätstörningar när jag var yngre och ibland (som nu) kan det bli lite tufft psykiskt men får tänka att kroppen förändras för något bra och hur grym kroppen är som nu tar hand om två barn dessutom!

    Ja men tänk så härligt med två barn och sen händer det så händer det i framtiden<3


    Tack, jag ska försöka i alla fall. Vore kul att kunna berätta för min man lite tidigare än vecka 12 och då veta att ett hjärta slår där inne.

    Tråkigt att höra, påverkar jättemycket i huvudet. Ja otroligt vad kroppen fixar! Den ska nu bära på era tvillingar, hoppas det kan hjälpa att tänka så. Det är även en ganska kort tid sen får du din kropp tillbaka! :D
  • Anonym (Lillskrutten)

    Jag är jättenyfiken att höra hur det går för 4a och Babymama! Ni måste ha kommit ganska långt nu! Vilken vecka är ni i? Läste att era rul gick bra, skönt! Har det fortsatt gå bra? Verkar bebisarna kvar i magarna tiden ut? <3

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-15 15:48:46 följande:

    Vet inte hur det är där du bor men vi löste ultraljud privat nu senast. Vi fick va ute i rätt god tid. Bokade det nästan så fort jag plussade men då kunde jag få så tidigt som vecka 8-9 men vi väntade till 10+0. Kanske kan va nått om inte mvc vill ge dig ett ultraljud?


    Tack så mycket för tipset! Imorgon ska jag ringa och höra efter. Annars kanske de kan tipsa om någonstans där jag kan göra privat ultraljud. Hoppas jag får bra hjälp men är tveksam! Tack igen :)
  • Anonym (Lillskrutten)

    Usch i natt drömde jag att jag fick missfall igen :( Tror det kommer förfölja mig till första ultraljudet åtminstone.

    Idag tog jag ett nytt test och det visade på en ökning så känns jättebra! :)

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-16 14:55:38 följande:

    Jobbiga drömmar :( men det är nog stor risk för det. Men skönt att det kändes bättre efter du tagit testet <3

    Hoppas du Träffar rätt person när du ringer och får hjälp med ett tidigt ultraljud! Det är egentligen skamligt att man ska behöva gå privat för något som tar dom 2 minuter att genomföra på mvc men som gör så mycket för ens mentala hälsa.

    Vi va vid minneslunden idag. Sån fin plats men så mycket det väckte till liv. Sovit ett par timmar nu sen vi kom hem så känns lite bättre. Vill bara bli gravid igen samtidigt som jag är livrädd för vad det kommer göra med mitt psyke.

    Pratade med kuratorn om det och kom väl fram till att jag egentligen inte är redo men jag är för rädd för att gå miste om syskon helt och hållet om vi väntar.


    De ska ringa upp vid 11. Visst är det så, tråkigt att man behöver känna sig så motarbetad och besvärlig.

    Åh skönt att höra att den var fin, nu kan ni besöka er son och minnas honom även om det gör ont.

    Förstår rädslan, försöker själv tänka att det sällan händer två gånger i rad och verkligen fokusera på det. Tror ni är färdiga med graviditetsförluster nu, nästa ska gå vägen! Förstår den rädslan och stressen och som Första säger vet bara du när du är redo. MEN ni vill gärna ha ett syskon och jag tror att resten reder sig. Visst kanske psyket mår lite bättre om några månader men kanske inte. Det kan även vara så att du behöver bli gravid igen för att komma över det här. Svårt att veta vad som är rätt men i slutändan kommer det nog kännas helt bra först när ni har er bebis <3
  • Anonym (Lillskrutten)

    Blä det blev precis som jag förväntade mig. Spydig, otrevlig. Inget vul, då får man sitta på akuten eller ringa privat. Hon var verkligen inte tillmötesgående med något jag sa. Känns skit nu! Vill inte ens gå dit :(

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-17 16:52:00 följande:

    Tråkigt att höra :( Ledsen för att du fick sånt dåligt bemötande.

    Det va samma för en kompis, hon fick veta att hon hade ett ma på ultraljud i v 12. Gången efter va hon tvungen att gå privat för att få ett ultraljud tidigare. Visst att man inte ska slösa på resurser och tid osv. men det tar 2 minuter och om bäraren av barnet mår 1000 gånger bättre då än innan så borde det inte vara så svårt att göra i de fall där det finns befogenhet. 

    Hoppas det finns något ställe nära som har tid för privat ultraljud då för att kunna stilla oron <3 och få lite bättre bemötande. Det kostar lite (runt en tusenlapp) men har man resurserna är det värt det! 

     

    Sant det kanske är just en gaviditet som behövs för att komma vidare. för att avvakta med att försöka blir jag stressad av. Kanske tar ett år innan det blir något igen och tills dess kanske en del av det är bearbetat. Eller så tar det sig om en vecka. <


    Så tråkigt! Drog dessutom en viting och sa att jag hade blodspottings i lördags men det hjälpte inte! Blir lite ledsen av att hon inte alls lyssnade. Jag ska ringa imorgon bitti för idag hade de redan stängt telefontiden när jag försökte ringa. Skulle inte ha något problem att betala vad det är må kosta, bara jag slipper gå i sex veckor med ett dött foster i magen och tro att jag är gravid! :(

    Hoppas på en vecka! Tror det kommer kännas extremt tufft och mycket blandade känslor men sen tror jag att du kommer läka mycket snabbare!
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (4a) skrev 2021-05-20 10:15:54 följande:

    Oj nu var det ett tag sen jag var in här.

    Är nu v 26+6. Har kraschat lite psykiskt då jag har mkt ångest över förra årets händelse...det kommer aldrig försvinna eller någonsin kännas bra igen vet jag nu...det har gjort mig till en väldigt svag människa!

    I övrigt har jag foglossning och förtidsvärkar men inget på gång än iaf. Är sjukskriven tiden ut men fått avslag av försäkringskassan, så det blir att skriva in mig på arbetsförmedlingen och söka jobb nästa vecka om jag inte går tillbaka och jobbar.... Jag som redan har en fast jobb och högskoleutbildning där det kryllar av jobb...

    Försäkringskassan är helt åt skogen!


    Grattis till att ha kommit så långt! Skönt att vara mer än halvvägs. Hemskt att det lämnade sånt avtryck i dig men det gör dig absolut inte svag. Du tog dig igenom det och kämpar vidare och vågade bli gravid igen. Det är starkt gjort. Snart har du bebisen här och slipper stressen med graviditeten i alla fall.

    Det låter helt åt skogen att du inte får ut från försäkringskassan då! Du har inte möjlighet att skicka in igen med kompletterande uppgifter? Är det sjukskrivning eller graviditetspenning du får nekat? Jag fick ut sjukpenning men nekat sista veckorna när jag behöver graviditetspenning för att sjukskrivningen endast gällde till vecka 32. Trodde alla gravida hade rätt till sjukskrivning och sjukpenning efter vecka 20 eftersom de hamnar i riskgrupp.

    Har du ett jobb som inte är lämpligt som gravid eller har de möjlighet att erbjuda någon slags omplacering?

    Jättekul att få en uppdatering från dig! :)
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (4a) skrev 2021-05-21 11:50:29 följande:

    Tack för fina stärkande ord Lillskrutten, och stort Grattis till plusset <3 vill slå ett slag för privat vård! Har ju en gynläkare jag gått till då jag nekats av regionen som varit guld värt! Hon har samma taxa som regionen så har inte kostat extra heller.

    Ja bebisen verkar må bra i alla fall och det är skönt att veta. Ja jag funderar ju så mycket hur det hade varit om jag inte gjorde val jag gjort osv... känslan jag hade i kroppen innan vi fick veta om missbildningen var obeskrivlig, jag svävade på moln! Men jag gör faktiskt inte det nu...sorgen jagar hela tiden och det är svårt att känna glädje :(

    Har skickat in komplettering till försäkringskassan både jag och min läkare men vet att de kommer avslå ändå, och då har jag inte ens varit nära 180 dagar i sjukskrivning. Känns så sjukt att handläggare med enbart gymnasiebetyg ska bestämma över intyg som läkarna skriver, som har så många års utbildning. Det är inte klokt!!! Det är en hel del komplicerad bakgrund som jag inte vill gå in på här, men det är sjukskrivning som är avslaget. Kommer givetvis fortsätta överklaga!


    Verkar vara svårt att nå fram privat här, eftersom jag inte vill berätta för min man än är tillfällena som jag kan ringa få.

    Känns väldigt orättvist att du inte får godkänt! Hoppas det ordnar sig på nåt sätt så du slipper denna stressen <3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-26 13:30:41 följande:

    Fick glad gubbe på äl-test i morse :) så nu hoppar jag vi får till det ikväll. Hade önskat att vi legat igår med men va inte i närheten av att ge utslag på stickan igår och så tidigt som denna månaden brukar jag inte få positivt.

    Hur går det för alla här? Varit tyst ett bra tag från de flesta nu.


    Kul! Var det inte för er det räckte med sex en gång för att lyckas förra gången eller var det hopeforaplus? :)

    Jag har inte fått tag i nån privat och har nu gett upp det! Mer stress än det är värt känns det som. Vill inte berätta för min man än så då är det svårt att hinna ringa. Jag har bestämt mig för att tro på den här graviditeten och sen får vi se hur det går. En väldig trötthet och ett illamående började smyga sig på igår i alla fall så det känns lovande! :D Jag får även en känsla av håll i magen när jag vänder mig på natten och det fick jag första graviditeten med så håller tummarna.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu