Feminism
Ja eller nej?
Ja eller nej?
Har man utgångspunkten att det finns ett aktivt "Patriarkat" som systematiskt förtrycker kvinnor samt upprätthålls av män (främst vita män), då tenderar man att kompensera för det här "Patriarkatets" existens. Det kan i sin tur uttrycka sig i just fler fördelar till kvinnor och att kvinnors intressen sätts i fokus.
Det är dock enbart ideologin radikalfeminism som har den här utgångspunkten.
Radikalfeminism återfinns främst inom dagens vänsterorienterade partier och rörelser. Gudrun Schyman (FI), Kakan Hermansson, Liza Larsson, Rossana Dinamarca (V), Åsa Romson (tidigare MP), Lady Dahmer och så vidare är allihopa radikalfeminister. Det är radikalfeminism som dessa figurer har gemensamt.
Ingen feminist behöver vara radikalfeministisk och långt ifrån alla är det. Ingen övrig feministisk ideologi behöver ha inslag av radikalfeminism.
Särartsfeminism - som Paula Bieler (SD) representerar i riksdagen - är oförenlig med radikalfeminism. Annan feministisk politik i Sverige och som sällan har inslag av radikalfeminism är liberalfeminism (vilket är politik som hela högerblocket för).
Radikalfeminism må vara ett starkt inslag i dagens Sverige men då har också ideologin fått stå politiskt outmanad av folket i över 30 år.
Det kanske är dags för folket att börja utmana den här ideologin istället för att peka med hela handen så gravt att politiken inte kan ta folket på allvar?