Dags att fylla frysen inför sommaren
Utspring från ett gymnasium idag. Flak som kör som dårar med ungar som vrålar. Nice. Sommar. Dags att fylla frysen med enkel mat och massor av glass.
Jag har ett problem på sommaren, nämligen att det är jobbigt att laga mat. Det är varmt och jobbigt och ingen aptit före kl 22, när solen är på väg ned och det blir lite svalare. Så de senaste åren har jag tagit en veka eller två och gjort "storkok". Bra också när man har pre-teen och tonårskillar i huset =P
Min plan för i år:
Hylla 1: Reserverad för annat som behöver frysas
Hylla 2: Pizzor, piroger (jag gör minst 5 pizzor i långpanna och portionerar, och minst 5 sorters piroger)
Hylla 3: Kyckling i parti och minut (ett antal kilo vingar, ben och lår. marinerade och grillade/ugnsstekta, så det bara är att värma)
Hylla 4: Pajer (i olika storlekar och olika smaker)
Hylla 5: Gratänger (Både tiillbehörsvarianter och sånt som kan ätas ensamt, typ fiskgratäng, korvgratäng)
Hylla 6: Grytor och soppor. För regniga dagar. =)
Hylla 7: Desserter... eh... dvs..... glass!
NU till min stora poäng: Någon som har några tips? Kan ju vara kul att testa något nytt.