Voluptuous Shalimar skrev 2015-06-07 20:28:20 följande:
Jättegott! Vanlig ostpita äter man mer som bufférätt, (dvs man tar en bit på samma tallrik som man sedan lassar upp kött, sallad och annat på) pizza pita blev mer som en egen rätt, om du förstår.
Jag har dock aldrig skurit upp pita i "kanelsnittar" utan lagt den som en stor snurra och gräddat hel. Alltså den hoprullade filodegen med fyllning i lägger man i en spiral, börjar inifrån och fortsätter tills plåten tar slut, hehe. Jag brukar pensla med ett tunt tunt lager smält smör eller ringla över kajmak (cr fr-variant) tunnat med vatten till fil-liknande konsistens.
Och vidare kan man förstås göra degen till pita själv, men bara det tar typ en dag så det tror jag vi struntar i här...
Ja jag fattar precis. :) Har blivit så sanslöst gödd på just det där serbiska buffékäket där det bara ska skyfflas på mer sidleds och på höjden på tallriken
Ja just det, mer som en butterbaka typ?
Man ska väl ringla över lite rapsolja annars har jag för mig, på all sorts pite. Kajmak har jag aldrig haft på men det finns väl bara därnere?