Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-07-18 14:07:46 följande:

    Var förför läser du inte hela texten som du referera ifrån (jag har redan påpekat att Lars Adaktussons förslag redovisas längre ner i texten. 

    "För Kristdemokraternas del borde en viktig slutsats nu vara att den hittillsvarande linjen i frågan om samvetsfrihet inte längre fungerar i mötet med verkligheten.

    Att svenska landsting och regioner inte längre vill medverka till lokala uppgörelser mellan arbetsgivare och sjukvårdsanställda innebär att vårt politiska ställningstagande i frågan behöver revideras. Värnar vi samvetsfriheten bör vi i fortsättningen verka för att även Sverige inför lagstadgad rätt till samvetsfrihet"


    Ja? Att samvetsfrihet blir en lagstadgad rätt har ingenting med dina farhågor och tankespöken att göra...

    Samvetsfrihet är en lagstadgad rätt i alla länder som har implementerat rättigheten... vilket är alla länder i EU förutom fyra.

    Och du hittar varken dina farhågor eller dina hjärnspöken i dessa (omm jämförbara) länder.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-18 14:31:13 följande:

    Det kan nog passa dig utmärkt med studier i beteendevetenskap. Jag hade några kursare som hade svårt att få ihop tillräckligt med poäng för att CSN skulle godkänna deras prestationer, så de kompletterade med så kallade danskurser, inte minst inom bettendedisciplinen och så hade de erforderliga poäng utan egentlig ansträngning.

    Om du skulle våga språnget till språkvetenskap kan du ju med fördel ta inlägget jag kommenterade och få hjälp att förstå varför min slutsats är korrekt.

    Lite språklig stringens skulle överlag göra din svada mer lättbegriplig för dig själv och andra. Du skriver t ex "du och dina gelikars teismhat" och där är ju ditt beteende en smula ovetenskapligt - är det månne beteendeovetenskap som är din hobby?

    Nej, jag hatar inte religioner. För övrigt är det väl en av de vanligaste anklagelserna från KDSD:s godhetsapostlar att andra hatar. Jag anser att religion respektive ickereligion är en privatsak, inte något som ska utövas på arbetstid och det finns ingen som helst aanledning att i skattebetalare ska betala för att skenheliga godhetsapostlar ska få sina behov av att framstå som goda bekräftade ism abortrelaterade sjukvårdsfrågor. Där måste det vara de vårdsökande kvinnornas behov som gäller

    Har man behov av att godhetsapostla inför andra så går det alldeles utmärkt att ordna ett godhetsterapisamkväm med likasinnade där man dels kan tävla om vem som är mest moraliskt helgjuten och dels om vem som är bäst på att förfasa sig över kvinnor som släcker liv genom abort.

    Lycka till med studierna


    För att driva diskussionen frammåt istället för att hplla kvar fokuset på mig och mina studier så ställs följande fråga med en liten kedja av premisser:

    Hur ska Sverige bemöta en redan stigande nativitet när 1.) det aktuella vårdområdet redan är påtagligt underbemannat och när 2.) vi har påtagligt stora samhällsgrupper som inte har samma liberala syn på abort och preventivmedel som traditionellt finns i Sverige och när 3.) dessa grupper bara blir större och större i Sverige?

    Lös det pusslet utan att ta hänsyn till de aktuella samhällsgrupperna och jag ser rent praktiskt inga större problem med att fortsätta kränka rätten till samvetsfrihet här i Sverige.

    Annars ställer jag vårdbehovet först och konstaterar att Sverige behöver bemöta vårdbehovet betydligt bättre än vi gör idag - varför vi bör slänga ett öga på jämförbara länder som klarar biffen betydligt bättre än oss, som exempelvis Norge.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 14:42:25 följande:

    Punkt 2 som du refererar till används idag av svenska arbetsgivare för att inte anställa personal som åberopar samvetsfrihet.  Eftersom Svenska arbetsgivare gör på detta sätt menar  Lars Adaktusson att rätten till samvetsfrihet går förlorad och vill  därför lagstifta.

    Jag vill vara tydlig med att jag stödjer nuvarande svenska tolkning av lagstiftning (som ger arbetsgivare rätt att neka personal som kräver samvetsfrihet anställning) och där arbetsgivare sällan eller aldrig specialkonstruerar tjänster för personal som inte vill utföra tex abort. Jag är mycket trygg med den svenska tillämpningen idag men är orolig för att tex. Kristdemokraten Lars Adaktussons förslag ska bli verklighet. 

    Det känns som att du både stödjer delar av den nuvarande svenska regeltolkningen samtidigt som du slåss för att människor ska ha rätt att vägra utföra jobb som är i strid med deras religion och samvete. Jag får inte det att gå ihop. Det får nog inte Lars Adaktusson heller. 


    Det vet jag men ordningen i Sverige är att också hoppa över punkt ett helt och hållet...

    Presentera nu det här förslaget i politiska dokument så att jag och övriga läsare kan se hur lagförslaget faktiskt är formulerat. Jag har efterfrågar det här i drygt ett dygn nu utan resultat. Hur svårt kan det vara om det nu skulle stämma (vilket det såklart inte gör... men jag lämnar som tidigare sagt dörren öppen)?

    Du får vända dig till vänner och bekanta om du vill få bättre tillit till dina tomma påståenden och för urvalet tidningsartiklar samt vad de i sin tur påstår. För när du rör dig bortom den sfären - för att inte säga rör dig i en debattmiljö - så krävs det bevis och stöd för påståenden.

    Den här frågan kommer lämnas i alla mina kommande inlägg här i tråden och tills den besvaras:

    - Är det enbart fyra medlemsstater i EU som har en adekvat vård på det aktuella området?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 14:51:09 följande:

    Om du förklarar hur det kommer sig att du både anser att arbetsgivare ska har rätt att neka anställning åt arbetssökande som vägrar utföra uppgifter som ingår i arbetet samtidigt som du propagerar att vi borde ha det som i övriga Europa där anställdas rätt till samvetsfrihet ofta är skyddad i lag och där arbetsgivare inte får neka anställning åt arbetssökande som vägrar utföra uppgifter som ingår i arbetet så kan vi fortsätta diskussionen. 


    Har redan förklarat sådant här...

    Om en arbetsgivare som för tillfället är UTAN behov av barnmorskor som utför aborter... vägrar anställa en barnmorska för att hen inte utför aborter - så är det aktuellt att åberopa samvetsfrihet.

    Om en arbetsgivare dock HAR behov av barnmorskor som utför aborter så kan arbetsgivaren utan problem hänvisa till punkt två i artikeln - och problemfritt neka anställning av personal som inte utför aborter.

    Vad är oklart?

    Det kan bara arbeta si och så många barnmorskor på en arbetsplats... varför det strider mot punkt två i artikeln om man inte tar hänsyn till det när personalstyrkan formas.

    Man kan helt enkelt inte anställa personal som inte utför aborter om efterfrågan på aborter inte är bemött eller riskeras om en sådan anställning går igenom - för det vore ett övertramp på flera av premisserna som beskrivs i punkt två, som alltså är FÖRUTSÄTTNINGARNA för att legitimt kunna åberopa samvetsfrihet.

    I övrigt fick du till en riktigt maffig mening.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 14:56:45 följande:

    Mina hjärnspöken? I KD vill partistyrelsen ha det som idag och vill inte att Sverige ska lagstifta om samvetsfrihet. Det är bara konservativa kristdemokrater tex. Lars Adaktusson och Sverigedemokrater som anser att Sverige ska följa efter övriga Europa och lagstifta om samvetsfrihet. 


    Vad har du fått den här informationen ifrån angående KD:s partiatyrelse?

    Samvetsfrihet är annars en tydlig punkt i KD:s principprogram och tämligen centralt inom ideologin kristdemokrati (liksom alla mänskliga rättigheter).
  • Digestive

    Och svara på frågan KillBill:

    - Är det enbart fyra medlemsstater i EU som har en adekvat vård på det aktuella området?

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 15:34:14 följande:

    Som du vet så har Lars Adaktusson inte skrivit ett lagförslag ännu. Men jag tror att du är intelligent nog att inse att om samvetsfriheten skulle skyddas i Svensk lag så skulle inte svenska arbetsgivare kunna neka någon anställning pga. av samvetsfrihet (utan att kränka samvetsfriheten eller göra sig skyldig till otillåten diskriminering).


    Intelligent nog? Arbetsgivare är inte tvingade att anställa någon i något samvetesfritt land här i Europa... det skulle nämligen strida mot punkt två i artikeln per automatik. Och det är därför du inte finner några exempel som stödjer dina påståenden... även med en hel kontinent som potentiell källa.

    Så det handlar inte om intelligens utan om hur man överhuvudtaget använder den intelligens man har - och jag väljer att rikta den utåt så att jag kan förhålla min verklighetsbild till vad som faktiskt finns därute... medan du riktar den innåt och ser på egna farhågor och hjärnspöken.

    Det är helt enkelt inte så att övriga Europa har en arbetsmarknad på vårdområdet som liknar det du beskriver. Och av väldigt förklarliga skäl... det vore nämligen lika tokigt som dysfunktionellt.

    - Är det enbart fyra medlemsstater i EU som har en adekvat vård på det aktuella området?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 15:46:46 följande:

    "Många av förslagen berör sjukvård. Förutom sänkt abortgräns föreslår flera personer lagstadgad samvetsfrihet för barnmorskor. Liksom gällande många av motionerna som Världen idag har tittat på, föreslår partistyrelsen att motionen avslås"

    www.varldenidag.se/nyheter/kds-partistyrelse-vill-inte-se-lagstadgad-samvetsfrihet/repqiv!WN9vRXiLKbBDNH00QmeCZw/

    "KD:s riksting beslutade med siffrorna 143?115 att partiet ska "arbeta för samvetsfrihet inom vården i enlighet med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen." Samvetsfrihet innebär till exempel att vårdpersonal ska få slippa medverka vid aborter av samvetsskäl.

    Partistyrelsen var emot beslutet. Den anser visserligen att det är viktigt med samvetsfrihet för vårdpersonal, men att etiska dilemman ska lösas mellan den anställde och arbetsgivaren"

    www.svd.se/kd-ska-arbeta-for-samvetsfrihet


    Haha, och vad har du kvar på KD nu? Det du presenterar säger ju emot en hel del av dina påstående och följer även Lars Adaktussons (KD) ord i sak.

    Men bra, då behöver du inte längre oroa dig över arbetsgivare som blir tvingade att anställa personal.

    Du ska dock ha tack för att du uppdaterade mig bättre i frågan. Så tack!

    - Är det enbart fyra medlemsstater i EU som har en adekvat vård på det aktuella området?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 15:49:37 följande:

    Eftersom abortlagstiftningen ser olika ut i de berörda länderna i vissa länder är abort nästan inte tillåtet (Irland) så slår lagen om samvetsfrihet olika hårt men vi kan konstatera att lagstiftningen vållat en del problem i vårt grannland Norge. 


    Vad är det för problem i Norge du pratar om? Du har tidigare nämnt att behovet är svårt att täcka på vissa mindre och mer avlägsna orter i landet...

    ...något som du kan jämföra Sverige med - där befolkningen på motsvarande orter inte har tillgång till aktuell vård överhuvudtaget, utan kvinnor får resa så långt för att nå den att de riskerar både liv och hälsa på kuppen.

    Det är rätt intressant att du pekar fingret mot Norge när de har en TRE GÅNGER mer effektiv vård på området än Sverige (sett till hur tillgången möter behovet).

    Vad prioriterar du egentligen? Det är bortom alla tvivel att Norge har löst det aktuella vårdområdet bättre än Sverige - om man då prioriterar hur väl efterfrågan möts av tillgången samt arbetstrycket på vårdpersonalen.

    Men du kanske prioriterar annat och i så fall vad?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-18 16:04:41 följande:

    Så när det visade sig att Lars Adaktusson inte har med sig partistyrelsen på att samvetsfrihet ska lagstadgas så är du plötsligt nöjd med den Svenska hållningen kring samvetsfrihet


    Nej... det är jag inte. Jag är nöjd när Sverige fullt ut ställer sig bakom våra mänskliga rättigheter samt bygger en vårdomsorg utifrån behovet (i all bemärkelse) och inte formar delar av den utifrån poänglösa principer.

    - Är det enbart fyra medlemsstater i EU som har en adekvat vård på det aktuella området?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?