Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2019-07-19 10:14:06 följande:

    Ok då finns det alltså personalbrist i både Sverige och Norge. Jag har visat att det inte stämmer att en barnmorska i bara har hand om en födande åt gången och att Sverige har som mål att varje födande kvinna  ska ha en barnmorska under förlossningen. Det verkar inte vara särskilt stor skillnad på förlossningsvården om man ser till personalbehov/ antal barnmorskor.


    Nej, det är ingen större skillnad.

    Hur ska då Sverige nå det målet med tanke på alla omständigheter (som du kan läsa om i inlägg #12328 strax ovan)?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-19 12:29:59 följande:

    Ja inte lär det bli enklare om delar av personalen börjar vårdvägra.


    Åter igen så har arbetsgivaren all rätt att komponera den personal som behövs... någonting annat bryter mot punkt två ur den aktuella artikeln i Europakonventionen.

    Med andra ord - behövs det personal som utför aborter och någon fomme på arbetsplatsen får för sig att åberopa samvetsfrihet efter X antal år i tjänst...

    ...så har arbetsgivaren all rätt att säga upp denna fomme för att anställa personal som säkerställer patientens vård.

    Men du menar alltså att den vårddel som i Sverige är under hård belastning, och som överhuvudtaget har målet en barnmorska per förlossning, blir svårare att uppnå för att en del av personalen inte utför aborter? Hmm...

    ...jag kan inte riktigt finna någon kausalitet i den tankekedjan. Kan du det? - alltså på riktigt och om vi slutar låtsas som om vi båda och alla som läser det här inlägget... skulle ha en IQ strax under 40.

    Förlossningsvården och abortvården är inte beroende av varandras verksamheter... och det vore ganska makabert om fallet vore så.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-19 17:16:11 följande:

    Varken punkt 1 eller punkt 2 i Europakonventionens paragraf 9 är giltiga på svenska arbetsplatser och därför får vårdanställda i Sverige inte vägra att ge vård till patienter. Därför är det inte meningsfullt att hänvisa till denna konvention.


    Aha, det är med andra ord meningslöst att överhuvudtaget diskutera samvetsfrihet som ett svenskt förslag och i ett svenskt kontext, med dig.

    Du kunde ha sagt det här från början istället för att spilla andras tid.

    Suck. Adios.
  • Digestive
    Mentat skrev 2019-07-19 17:38:57 följande:

    Det är inte ett dugg svårt - om man vill.

    Jag hade en hel del mycket givande och intressanta diskussioner på ett annat forum med en vänsterpartist. Vi var i princip inte överens om någonting men bägge parter hade respekt för att den andre hade en annan åsikt och försökte förstå de bakomliggande orsakerna till att man hamnat i den ståndpunkten man  hade. Jag tror att det var så enkelt som att båda parter visade respekt för den andre. Pajkastning, medvetna missförstånd och förvrängningar lös med sin frånvaro.


    Jo. Samtal i debattanda ger betydligt mer men det beror väl på vad man är ute efter.

    Och om jag inte hade skrivit följande så hade du fått kommentarer om att dina försök med att lämna tråden inte var så lyckade. Man kan iallafall konstatera att det är få här som är ute efter ett gott debatt- och samtalsklimat.

    Men det är väl det svenska etablissemanget - och dess aktivister - i ett allmänt nötskal idag. Och det blir bara mer och mer som ska offras på altaret... för devisen verkar vara att om någonting inte fungerar särskilt bra - som att rubba meningsmotatåndarens cirklar eller varför inte genusvetenskapliga projekt som ska omfördela könsfördelningen på arbetsmarknaden - så provar man bara med mer, mer och mer av det samma.

    Universums referensramar behöver varken prova någonting nytt, förändra sig eller visa hänsyn till någonting - då blir man ju någonting mindre än Universums referensram, och så kan man inte ha det. Man ska som minst ha rätt även om man har fel.

    Aja, attityden är helt enkelt tråkig.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-19 10:40:11 följande:

    Hm, jag tycker dels att argument av typen "Se på dina skor - andra gör det" eller kommentarer kring hur många som gillar ett inlägg här på FL ger vid handen att man är en smula osjälvständig.

    Vad gäller Norge så har landet en del oljetillgångar vilket innebär att de liksom andra oljestater har ganska gott om resurser. 

    Norge saknar alltså fullständigt relevans i detta sammanhang - det går lika bra att fnoskigt argumentera för att deras släpphänta inställning till kvinnors integritet har inneburit att arbetsorganisationen för barnmorskor är så komplex att man behöver ha en personaltäthet som mest påminner om en myrstack.

    Själv anser jag att man ska freda kvinnor som behöver råd eller vård kring abort eller preventivmedel från godhetsapostlar som behöver markera att de inte befattar sig med dessa kvinnor.

    Samvetsfrid för den ena ska inte bygga på att man ska göra kvinnors beslut kring abort svårare än de redan är.


    Är 1300 barnmorskor åt en befolkning om drygt fem miljoner en myrstack?

    Då kan jag meddela att Sverige har närmare fyra myrstackar...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-19 20:51:12 följande:

    Nja, nu var det ju du som svarade på mitt inlägg och jag som replikerade, du kan kontrollera detta genom att skrolla bakåt eller klicka på visa endast.

    Och bara oss emellan så är ju FL ett offentligt forum där man inte kan begära att ständigt bli krafsad på ryggen av likasinnade.

    Att jämföra barnmorskornas situation i Norge med den i Sverige och att utgå från att skillnader i personaltäthet och liknande är relaterat till att man tillåter godhetsapostlar i Norge kan liknas med att jämföra äpplen med päron och sen kalla det plommonpuré.

    Har man bara en gnutta arbetslivserfarenhet så inser man att det inte är någon större hit med personal som inte kan eller vill utföra de arbetsuppgifter som faller sig naturligt i yrket.

    Det finns ingen som helst anledning att skattebetalarna ska behöva supporta KDSD:ares behov att slippa befatta sig med kvinnor som kan komma att göra abort - och framförallt finns det ingen anledning att Sverige ska kompromissa med svenska värderingar som kvinnors rätt till abort bara för att godhetsapostlarna vill sola sig i sin förmenta moraliska överlägsenhets glans.


    De har betydligt färre barnmorskor per kvinna i Norge än i Sverige och argumentet för att införa lagstadgad samvetsfrihet i Sverige är inte att vi ska bli som Norge...

    ...utan för att det kan ge oss ett betydande bidrag av händer i främst förlossningsvården men även i allmänhet på vårdområdet.

    Har du faktiskt tänkt att släppa alla långa - näst intill skönlitterärt textade - utsagor om meningsmotståndares person och försöka dig på att faktiskt debattera för en gångs skull... så är rådet att även försöka hänga med.

    Så, försök igen.

    I övrigt var invändningen att du inte bemötte någonting som vederbörande skrev... vilket var en minst sagt befogad invändning.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 09:15:43 följande:

    Mm, lite därför ditt svar förvånade mig. Jag hade inte sorterat in dig i gruppen "Nu ska jag lämna den här tråden" - en förvånansvärt stor grupp där man kan vara lika säker som amen i kyrkan att det kommer fler inlägg trots den stolta deklarationen om att sista inlägget ska bli det sista.

    Vad gäller trådens tillfälliga ämne så anser jag att det inte finns någon som helst anledning att anpassa kvinnosjukvården till klibbigt snömos med antiabortsmak från KDSD.

    Religion hör privatlivet till - inte arbetslivet, i synnerhet inte om det handlar om att de här människorna vill ha rätt att vägra ge vård till kvinnor som har rätt till vård.


    Är det bara religiösa som har samvete? Kan i och för sig köpa att man har en sådan världsbild när ens huvudaktivitet i diskussioner är är att förnedra meningsmotståndare. Att det faktiskt finns folk som tar sig tid från både från familj och arbete för att sitta vid en skärm och systematiskt hålla på med sådant.

    Du är verkligen helt vilsen i den här diskursen...

    ...men du är iallafall fantastiskt förutsägbar. Någonstans i världen ställs väl klockan efter ditt behov av att bete dig ohyggligt.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 11:24:34 följande:

    Men det är väl bara för dig att avstå från dina personangrepp om du vill leva som du lär. Visst noterar jag påståenden om att jag är narkoman, bor i en kvart, bör samla ihop mina kanyler, är påtänd, etcetera - men det är inget jag bryr mig om, jag är väl medveten om att KDSD:are kan ha vissa humörsvängningar.

    Nåväl - om du kan hålla dig till ämnet så är min inställning rätt tolerant gentemot människors tro eller icketro så länge den inte drabbar andra.

    Du har helt rätt i att jag inte är särskilt förtjust i mångkultur - men helt fel ändå. Jag ogillar begreppet i och med att det enbart fokuserar på etnicitet. Sverige har aldrig varit en monokultur, men de olika kulturer som tillsammans formar Sverige är för mig inte grundade på huruvida man har invandrarursprung eller inte. Jag har t ex mycket mer gemensamt med min kollega med rötter i Irak än med dig - sett till hur vi förhåller oss till andra.

    Jag har inte ens en aning om hur troende han är eftersom han precis som jag anser tro vara en privatsak och inget man måste pådyvla andra.

    Läs gärna Margit Silbersteins svar till Ebba Busch Thor som tangerar samma frågeställning - hur vi ska förhålla oss till godhetsapostlar som predikar vad som är rätt. I det fallet Ebba Busch Thors påbud om hur judar skall fira jul för att de ska uppfattas som svenskar av henne.


    Vart har jag gjort >>påståenden om att jag [du] är narkoman, bor i en kvart, bör samla ihop mina kanyler, är påtänd<<?

    Tänker du alltså spela så dum att du inte förstår symbolspråket jag som använde efter att ha konstaterat ditt beroende av att förnedra meningsmotståndare? Spela du dum... jag bryr mig inte, inte det minsta faktiskt - ditt beteende på Familjeliv är så vältjänt att min rygg är fullständigt fri, oavsett hur dum du tänker spela. Du kan dregla snor genom örat och försöka para ihop fyrkantiga klossar med runda hål bäst du vill, det är lönlöst.

    Din förståelse för samvetsfrihet är för undermålig för diskussion. Du har ingen aning om vad du pratar om och att måla upp en bild av att arbetstagare i länder som Norge, Danmark, Tyskland med flera... skulle ha tillåtelse att utöva religion på till och med vårdpatienters bekostnad, är också ett sätt att spela dum på.

    Du verkar spela högt men den här insatsen. Men jag orkar inte ens syna dina hand när du spelar såhär dum... det är helt överflödigt. Folk fattar och ser igenom det ändå och de som inte lyckas med någonting så simpelt, är inte ägare av ett intellekt som jag vänder mig till vilket som.

    Har ställt följande fråga uppemot 30 gånger till KillBill i olika format. Vederbörande har inte svarat på frågan men du kanske har någonting att bidra med i en helt avgörande fråga i ämnet:

    - Är det enbart i 6 medlemsstater, bland Europarådet 47 diton, som man kan få adekvat vård på området?

    Det vore så talande om även du vägrade svara på frågan.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 12:34:32 följande:

    [Tillhörande text återfinns precis ovan.]


    - Är det enbart i 6 medlemsstater, bland Europarådet 47 diton, som man kan få adekvat vård på området?

    En ja eller nej fråga. Din hund kan alltså inte vänta på att du skriver två eller tre bokstäver... förklarar du i ett inlägg med hundratals tecken.

    Aja, svara du på frågan efter promenaden med den fyrbenta vännen.
  • Digestive

    Och sluta ljug och förställa vad jag har skrivit liksom påstått:


    Digestive skrev 2019-07-17 20:19:31 följande:

    Bra - i den mening att vi (en annars väldigt extrem folkgrupp) normaliseras något samt bra för integrationen liksom för vården som får något fler händer.


    Och mitt huvudargument är knappast vad du påstår.

    När du konstant visar ett större behov av att förställa och ljuga om vad dina meningsmotståndare har skrivit... än att överhuvudtaget hänga med i diskussionen... så avslöjas din agenda allt för väl.

    Och det mesta kan uppenbarligen offras för den den agendan - heder, hygglighet och en förmodad adekvat uppfostran. Gränslöst.

    Vad som kvarstår är en garderobspersonlighet som inte ens hade fått behålla ett jobb eller en utbildning någonstans i Sverige - om samma beteende som uppvisas här på Familjeliv, praktiserades på arbetsplatsen/under utbildningen.

    Det mest fantastiska är dock att det finns folk som faktiskt imponeras av sådant. Men man kanske blir hemmablind även i garderober...
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?