Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    RebeckaZ70 skrev 2019-07-20 13:26:59 följande:

    Det är intressant! Jag tror inte att du kommer att få något svar. Inte från någon av dem.

    Undrar också över varför man inte tar alla möjligheter att få utbildad personal till mödravård? Alla måste väl för tusan inte utföra aborter? Däremot ska möljigheten att få en abort utförd inom rimlig tid garanteras, det kan man göra utan att kräva att varenda en som jobbar inom den delen av vården ska vara beredd att utföra aborter?

    Som det är nu så sållas ett antal motiverade personer bort pga stelbenta regler.


    Förmodligen inte. Den där hundpromenaden varav väl för evigt eller så kommer vederbörande att enbart återgå till en av sina paradgrenar (strax under att förnedra sina meningsmotståndare) - ljuga och förställa meningsmotståndares ord, på en plats där ordet är det enda man har.

    Precis. Och med det vill man mena att man sätter patienten i centrum... som om patienten söker vård av regler och principer - och inte av händer som kan konsten att laga en trasig människokropp eller säkra den under hårda påfrestningar.

    Har du hängt med i resonemangen som förs av aktuella skribenter? Föreslår att du läser några sidor bakåt bara för nöjes skull...

    Det är allt ifrån uppenbara cirkelsargument (som jag lämnade utan anmärkning, men det vore kul om du hittade det ändå - för uppenbart är det) och att patienter skulle få möta/hanteras av (förmodat aktivistiska) abortmotståndare... till att arbetsgivare skulle tvingad att anställa den som åberopar samvetsfrihet, medan länder som Polen och Italien (Europas mest religiösa länder liksom folk) handhålls som referenser när förslaget som diskussionen berör, är ett av världens mest sekulariserade länder (emellertid är inte Norge rimligt att titta på, för att de har olja).
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 15:44:13 följande:

    Haha, män kan säkert få sina behov av att godhetsapostla på kvinnokliniker i många länder, dock ej i Sverige, här ser man till kvinnors behov av abort elelr rådgivning kring abort eller preventivmedel.

    Självklart kan kvinnor få adekvat vård även i andra länder - även om de riskerar att på vägen dit råka ut för gudhetsapostlar med behov av att sprätta omkring med sin syn på fosterlivets okränkbarhet och kvinnorns amoraliska uppförande och deras behov av moralisk vägledning.

    Det finns ingen anledning att man ska göra bördan värre för kvinnor i Sverige som behöver vård enbart för att KDSD:are har behov av att markera mot kvinnorna.

    Högerpopulisten och abortmotståndaren Duterte gick nyligen till angrepp mot det han ser som massmorden på Island efter att Island kritiserat massavrättningarna i Filippinerna.

    Abortmotstånd är ju centralt för högerpopulism oavsett var högerpopulismen uppträder.


    Vad som händer på vägen till vårdomsorg har föga med vårdomsorgen att göra.

    Samvetsfrihet är inte ett abortmotstånd. Du lever inte i ett Europa sprängfullt med abortmotståndare och till den grad att enbart en handfull länder (4-6, orkar inte kolla upp exakt) är de enda undantagen...

    ...en sådan världsbild är minst sagt dåligt förankrad.

    Tack för svar.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 17:04:24 följande:

    Välkommen tillbaka till Familjeliv

    I Israel är väl abortlagstiftningen en smula annorlunda än här, efter vad jag har förstått ska alla aborter godkännas av en grupp godhetsapostlar vilket har fått till följd att en mycket stor andel av aborterna sker illegalt.

    Men ja, kan hålla med dig om att i personangreppen står som spön i katekesen i den här tråden. Inte helt ovanligt att nyhögeraktivister inte förmår skilja på sak och person.

    Kan inte vara lätt för kvinnorna i Israel att behöva göra abort illegalt - men godhetsapostlarna är säkert nöjda


    Det ska bli så intressant när sakernas förhållanden förändras och när jag ställer mig bakom en mer vänsterorienterad politik...

    ...du vet som för herrans massa år sedan och då du inte hade ett enda ont ord att rikta åt mitt håll.

    Jag är en anarkist och totalt illojal mot politiska ideologier liksom politiska partier. Det finns inte på kartan att jag köper några hundraåriga recept för teoretiska utopier och sedan anser att jag är färdig med den politiska tanken...

    ...sådant är fårets roll, som överhuvudtaget tänker och uppträder som att det finns ett vi... och ett dem.

    Men visst, passa du på att kalla mig för nyhögeraktivist. Fånga din lyckas fjäril innan den försvinner...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 17:43:17 följande:

    Jag vet att många KDSD:are kan påstå att aborter fungerar som preventivmedel, de kvinnor jag känner som gjort abort talar snarare om det som ett oerhört svårt beslut att fatta - och det finns ingen anledning att deras väg till abort ska flankeras av godhetsapostlar. 

    Att abortmotståndet existerar inom KDSD är Adaktusson ett av flera exempel på.

    I övrigt så kan det väl tänka på att vara avhållsam med rena personangrepp. Jag anmäler dem inte, men det finns andra som gör det. Och mot bakgrund av tidigare diskussioner vi haft så brukar dina texter bli alltmer yviga ju fler inlägg du får bortmodererade.

    Jag tänker t ex på det här stycket. Anmäler någon det så kommer du att bli yvig. Själv är jag immun mot personangrepp från högerskribenter - tja, jag ogillar dem som riktas mot Greta Thunberg i en annan tråd här på FL - men där är de ju riktade mot ett barn som dessutom inte kan försvara sig när någon påstår att hon närmast har downs syndrom.

    Ett ögnoblick så ska jag se om jag hittar det. Hur går det förresten med tummarna, har du fått några gillamarkeringar på sistone

    Hm, det tog sin tid, brukar bara skumma personangrepp så jag hade dimmiga pegrepp om var det fanns. Samma inlägg förövrigt där du insinuerar att jag ljuger när jag skriver att du påstår att vi svenskar är extremer som behöver normaliseras. Jag kan ta fram det inlägget också, om du glömt att du skrivit detta.

    "Vad som kvarstår är en garderobspersonlighet som inte ens hade fått behålla ett jobb eller en utbildning någonstans i Sverige - om samma beteende som uppvisas här på Familjeliv, praktiserades på arbetsplatsen/under utbildningen.Det mest fantastiska är dock att det finns folk som faktiskt imponeras av sådant. Men man kanske blir hemmablind även i garderober..."

    Försök nu låta bli att gå på person, om du håller dig till ämnet kanske dina synpunkter kan bli lite mer jordnära.

    Petar dit en länk till tråden om Greta Thunberg, där kan du ju göra en insats om du vill fortsätta din metadiskussion. 

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-146/m79629493.html


    Du får ta den saken med KDSD:are.

    Det finns ingen risk för att de som åberopar samvetsfrihet överhuvudtaget hanterar kvinnor i abortärenden... de arbetar inte ens på samma avdelning och den barnmorskan som åberopa samvetsvetsfrihet har lika mycket med abortärenden att göra som med hjärnkiurgi. Orka bemöta din fantastiska bild av vården...

    ...det går inte att bemöta argument uppbyggda på påhitt, det går bara att belysa påhitten.

    Jag känner att jag har all rätt att adressera dig som person när din person är vad som förstör debattklimatet. Att du ljuger om det jag har skrivit, föreställer mina ord och förnedrar folk till höger och vänster... påverkar debattklimatet.

    Och du får hemskt gärna förklara hur min ponerade osjälvständighet - sann eller inte - påverkar det du skriver eller någons aktivitet överhuvudtaget.

    Du är illa fostrad och det förstör debattklimatet här. Vilket blir väldigt tydligt när du faktiskt basunerar ut att du minsann inte blir påverkad av personangrepp - som om det skulle vara av vikt eller ge dig pardon för ditt beteende överhuvudtaget.

    Jag liksom många andra bryr oss inte om att skitstövlar har fått härdad näsa, det stinker likväl när ni klampar fram. Och alla kan se vem det är som börjar provocera och gå på person... det är inte svårt, även om du säkerligen tror att du är listig som en räv.

    Nog om det här nu.
  • Digestive

    Låt oss fördjupa oss i ett av FDFMGA:s inlägg då det av någon anledning alltid spårar ur när vederbörande ger sig in i diskurs med mig...


    FDFMGA skrev 2019-07-18 14:31:13 följande:

    Det kan nog passa dig utmärkt med studier i beteendevetenskap. Jag hade några kursare som hade svårt att få ihop tillräckligt med poäng för att CSN skulle godkänna deras prestationer, så de kompletterade med så kallade danskurser, inte minst inom bettendedisciplinen och så hade de erforderliga poäng utan egentlig ansträngning.

    Om du skulle våga språnget till språkvetenskap kan du ju med fördel ta inlägget jag kommenterade och få hjälp att förstå varför min slutsats är korrekt.

    Lite språklig stringens skulle överlag göra din svada mer lättbegriplig för dig själv och andra. Du skriver t ex "du och dina gelikars teismhat" och där är ju ditt beteende en smula ovetenskapligt - är det månne beteendeovetenskap som är din hobby?

    Nej, jag hatar inte religioner. För övrigt är det väl en av de vanligaste anklagelserna från KDSD:s godhetsapostlar att andra hatar. Jag anser att religion respektive ickereligion är en privatsak, inte något som ska utövas på arbetstid och det finns ingen som helst aanledning att i skattebetalare ska betala för att skenheliga godhetsapostlar ska få sina behov av att framstå som goda bekräftade ism abortrelaterade sjukvårdsfrågor. Där måste det vara de vårdsökande kvinnornas behov som gäller

    Har man behov av att godhetsapostla inför andra så går det alldeles utmärkt att ordna ett godhetsterapisamkväm med likasinnade där man dels kan tävla om vem som är mest moraliskt helgjuten och dels om vem som är bäst på att förfasa sig över kvinnor som släcker liv genom abort.

    Lycka till med studierna


    ...vad kan vi få ut av det här svaret som intet på något vis var franprovocerat?

    Jo - mina studier är att likna med danskurser, jag är feg, jag är en godhetsapostel, jag är en KDSD:are (vilket är en lögn och vederbörande vet om det mycket väl), jag behöver söka hjälp för att förstå saker och ting, jag behöver bättra på språket för att bli förstådd, ovetenskapligt nonsens poneras vara min hobby, jag är skenhelig och har behov av att framstå som god...

    Vem förstår inte att det här är provocerande och på flera ställen ett angrepp mot person? Vem? Kan någon peka ut en människa som inte fattar att det här är provocerande? Finns det någon?
  • Digestive

    Det här är alltså inlägget som FDFMGA svarar på:

    quote=79766623][quote-nick]Digestive skrev 2019-07-18 01:43:05 följande:[/quote-nick]Nah, det var inte min tes. Men det är väl bara att acceptera att du troligen aldrig kommer att inse poängerna med att ha 1.) en liberal syn på varandras olikheter, 2.) ta hänsyn till varandras olikheter samt 3.) forma samhället efter varandras olikheter...

    ...även om du bor i ett land samt stödjer ett parti som prestigesamlar på olikheter.

    Ditt och gelikars teismhat - speciellt bland vänsterblockets gräsrötter - är en käpp i hjulet för den integration som ni själva efterfrågar.

    Som om samvetet inte kommer i olika former när vi talar om en befolkning från världens alla hörn.

    Vet du själv hur betydelsefullt en människas samvete är för sådant som självkänsla och välmående? Själv läser jag beteendevetenskap och har en slags uppfattning iallafall...

    ...men du tar ingen hänsyn till samveten som skiljer sig från ditt, inte sant? Folk från främmande länder och kulturer - som du genom din röst och ditt politiska stöd har lett till Sverige - samt övriga (läs: ALLA) ska helt enkelt rätta sig efter ditt och gelikars samvete även om människor så lider på kuppen...

    ...för det är ju viktigt att just era (poänglös?) principer står fast.

    Vi vet nog alla hur lättsamt det är att ha sådär fruktansvärt dåligt samvete att man i princip hamnar i djup depression en period. Den där känslan av att aldrig kunna förlåta sig själv som man borstar av så lätt. Det är inte mycket begärt att be främlingar att lägga sådant åt sidan för det svenska etablissemangets skull...

    ...för vad är känslan av att ta livet av någonting ovärderligt, känslan av att få ha kvar yrket man hade i landet som familjen flyttade eller flydde ifrån, känslan av fler händer i vården åt både personal och patient...

    ...jämfört med eran förnöjsamma känsla av att slå fast principer på andra för blott förnöjsamhetens skull? - för någon annan/högre poäng med att inskränka denna rättighet finns det väl inte... eller är du kanske med på RFSU:s tåg och menar att tillgången till abort är under all kritik i ALLA medlemsstater i EU förutom fyra?

    Låt mig även gissa att du annars brukar klaga på assimileringspolitik(?)... medan inte ens SD vill leka rättesnöre åt människors samveten.

    Ja, det var i övrigt den studien som jag hade i åtanke. Menar dock inte att vi ska normaliseras i någon större bemärkelse men det kanske gör saker och ting lite enklare i dagens situation - om folk från världens alla hörn och som är här i Sverige, inte behöver rätta sig efter mänsklighetens extremer på väldigt intima punkter.

    Är du ens positiv till/för mångkultur?[/quote]

    Prova att hitta provokationer och personangrepp där.

  • Digestive

    Och jämför gärna mitt näst sista stycke i tidigare inlägg:


    Digestive skrev 2019-07-18 01:43:05 följande:

    Ja, det var i övrigt den studien som jag hade i åtanke. Menar dock inte att vi ska normaliseras i någon större bemärkelse men det kanske gör saker och ting lite enklare i dagens situation - om folk från världens alla hörn och som är här i Sverige, inte behöver rätta sig efter mänsklighetens extremer på väldigt intima punkter.


    Med hur FDFMGA framställer min hållning:
    FDFMGA skrev 2019-07-20 12:34:32 följande:

    [...]

    Jag har däremot besvarat den typen av frågeställning några 1000 gånger på FL skulle jag tro - nu senast i den här tråden där du ansåg att vi extremister måste normaliseras.

    [...]

    Men vad du inte kan hindra är att du får svar från personer som inte anser att extremen Sverige ska normaliseras.


    Verkligen lätt att diskutera när folk både föreställer ens ord, kallar reaktionen på det för humörsvängningar och låter en vada i provokationer och personangrepp...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-20 20:32:27 följande:

    Hm, jag gick in på nya FL nu, hoppas du blir glad åt de tummar, dvs gillamarkeringar, du fått, du var ju upprörd över att jag fick två tummar för något jag skrev. Det är en fördel med gamla FL som jag använder, där är inte fjortisaspekten så framträdande

    Mm, när jag började läsa på FL så kunde jag konstatera att ett flertal aktiviser var våldigt roade av höhöa åt diverse företeelser - personer som för övrigt gallskrek av förbittring om deras åsikter ifrågasattes, och då kom personangreppet som en pavlovsk reflex.

    Personligen anser jag att nyhögern skulle vinna på att försöka lära sig skillnaden mellan person och åsikt.

    Ja, jag är naturvetare och det fanns påmin tid ett flertal personer som hade problem att få ihop tillräckligt många poäng för att få studielån. Jag minns en chilinare som läste problemet med att tenta av lite poäng i spanska, andra valde att läsa enstaka kurser inom någon lite mer flummig del av bettendevetenskapen. Det gemensamma namnet för poängräddarkurser där man inte behövde anstränga sig över hövan var "danskurser".

    Notera gärna att min beskrivning inte var ett personangrepp - utan bara en redogörelse för min studietid. 

    Däremot så påstod ju du att jag är "illa fostrad och det förstör debattklimatet här".

    Det är ett personangrepp

    Det är klart att jag liksom alla andra har ett ego - och att det finns personer här på FL som skulle kunna skriva saker om mig som jag tog till mig - men jag har under åren råkat ut för så många personangrepp från personer vars åsikter jag i bästa fall ser som flummiga att jag inte bryr mig om dessa.

    Däremot, som jag skrev - så tycker jag att det är obehagligt med personangrepp mot t ex ett barn som Greta Thunberg - eller för den delen en person som ställer en mycket personlig fråga på känsliga forumet.

    Men nu måste jag ut med hunden igen


    Nog.
    Har slutat besvara FDFMGA.
  • Digestive

    Och efter alla utlägg om tummar, självständighet samt sociala Instagram-projekt...

    ...så postar han en bild där man tydligt kan se hur han har gett tummen upp åt/gillat sitt eget inlägg.

    Det är så fantastiskt att jag inte ens tänker pilla runt i såret - hur poetiskt rättvist det än skulle vara.


    Har slutat besvara FDFMGA.
  • Digestive

    Eller nej, tittade precis via standardsidan för ett tydligare format än mobilversionen.

    Det är mitt inlägg som han har gett tummen upp/gillat vilket även stämmer med numret på inlägget.

    Alltså......... folk.


    Har slutat besvara FDFMGA.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?