Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Stefan Löfvens kommentar kring valet av EU-ordförande är intressant:

    >>Jag välkomnar att Ursula von der Leyen nu har godkänts som ordförande i kommissionen. Det är på tiden att vi får en kvinna på denna viktiga position. Det är bra att ledningen för EU:s institutioner nu kommer på plats så att vi kan fortsätta arbetet med de stora framtidsfrågorna som fler schyssta jobb, klimatet, migrationen och säkerheten. För ett EU där människors vardag blir bättre och där vi tillsammans står upp för våra gemensamma värderingar, säger han.<<

    Statsministern verkar inte ha någon vidare koll på dessa värderingar. Men det är väl bra att han iallafall öppnar dörren för att stödja våra mänskliga rättigheter... kanske all av dem blir EU-gemensamma tillslut.

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 00:41:17 följande:

    Frågan är väl då vad det finns för koppling mellan att Stefan Löfven hälsade den nya EU ordföranden välkommen och EBTs vurmande för att vårdpersonal ska ha rätt vägra utföra arbetsuppgifter genom att hänvisa till religös övertygelse.


    Tycker att jag har gjort kopplingen väldigt tydlig redan.

    Nah, det krävs inga hänvisningar till någon religion för att åberopa den mänskliga rättigheten i fråga. Och det du tycker är väldigt bra strax ovanför det här, är de facto ett brott mot det samma...

    Kanske är det så att våra mänskliga rättigheter är lagda för andra ändamål än att posera i Sveriges ankdammar? - bara en tanke.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 01:10:34 följande:

    Sluta med larvet om mänskliga rättigheter. En vårdanställd som inte vill utföra arbetsuppgifter som går emot den egna religionen kan välja andra jobb inom vården. Läs i stället denna ledare, tycker den är bra:

    www.hallandsposten.se/åsikter/ledare/max-sjöberg-sluta-prata-om-julskinka-sverige-har-riktiga-problem-1.16242492


    Det finns ingenting larvigt med att påpeka att samvetsfrihet är en mänsklig rättighet. Fråga i stort sett hela Europa...

    En vårdanställd som inte vill göra aborter - eller utföra dödshjälp med mera - har kollegor.

    Vad är problemet? Behöver alla knivar i din besticklåda vara schweiziska arméknivar?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 09:39:11 följande:

    Det är inte en mänsklig rättighet att bli anställd. Särskilt inte om du som arbetstagare inte kan tänka dig att utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.


    Givetvis är det inte en rättighet - varför jag inte nämner rätten att bli anställd som en mänsklig rättighet. Du verkar få ut mycket av att diskutera mot dig själv...

    ...tänk om du faktiskt bemötte det jag skrev och svarade på frågorna jag ställde dig. Det hade varit kul i min mening, som är här för debatt och samtal.

    Av alla EU:s länder som har samvetsfrihet - vilket är samtliga utöver blott fyra stycken - så är det ett land som Italien som kan rapportera problem för arbetsgivaren. Alltså i landet som är katolicismens högborg. I länder som Norge, Tyskland med flera så innebär inte rättigheten ett problem för någondera part...

    ...och Sverige har en av världens mest sekulariserade befolkning. Så du får gärna upplysa mig om problemen du föreställer dig med samvetsfrihet i Sverige, om det inte enbart är en principsak för din del (principer som du alltså vill ställa över en mänsklig rättighet, i sådant fall).

    Hur mycket har du funderat kring existensvärdet av samvetsfrihet? Kan du sätta dig in i och ge din bild av varför alla länder i hela EU (utöver blott fyra länder) anammar den här mänskliga rättigheten?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-17 09:54:28 följande:

    Du menar rätten att kunna vägra utföra arbetsuppgifter med hänvisning till tro, moral, religion eller annat.

    Ja, jag minns att du var anarkist under några av dina "sturm und drang"-perioder här på FL, men jag är så trist ordentlig att jag anser att det är arbetsgivaren som bestämmer den anställdes arbetsuppgifter. Det har för övrigt inneburit att jag har jobbat gentemot kunder vars människosyn jag definitivt inte delat, utan att det har påverkat mitt arbete på et för dem negativt sätt.

    Jag värnar skenheliga KDSD:ares rätt att leka barnmorskor eller läkare eller kuratorer på kvinnokliniker ungefär en miljontedel av vad jag värnar rätten för kvinnor att kunna få rådgivning eller vård i samband med en abort utan att behöva riskera att någon godhetsapostel anser sig förmer än dem och vägrar befatta sig med dem.


    Ja, och varför det ter sig som att ni har problem med den här mänskliga rättigheten.

    Självklart är det arbetsgivaren som bestämmer... du verkar också bygga andra gradens halmgubbar. Behövs det personal som specifikt utför aborter... så är givetvis inte arbetsgivaren tvungen att anställa personal som inte utför aborter.

    Är det såhär du föreställer dig övriga Europa som har anammat rättigheten till samvetsfrihet (exempelvis Norge) att arbetsgivaren blir tvungen att anställa personal som hen inte behöver?

    Har sagt det tidigare om än i andra ordalag, men: att få upp ögonen för KD/kristdemokrati för bara några månader sen och därifrån argumentera med någon som både har följt partiet i fråga (i mer än fem år) samt god koll på kristdemokratin som ideologi, bör göras med viss intellektuell ödmjukhet.

    När du skriver om KD/kristdemokrati så upplever jag det som att du skriver det absolut första negativa som du råkar komma på. Men jag kan för all del bemöta dina och övriga gissningsförsök - så kan jag förklara hur KD:s politik liksom kristdemokratin fungerar.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 11:59:45 följande:

    Du har fel. I Norge har vårdgivare, på mindre orter, problem med bemanning (pga av regler om samvetsfrihet). Det är en av anledningarna till att svenska vårdgivare i likhet med läkare, barnmorskor och andra sjuksköterskor är motståndare till att vårdpersonal i Sverige ska få rätt att vägra utföra arbetsuppgifter genom att hänvisa till religion.


    På grund av regler som samvetsfrihet? Du tror att man får fler barnmorskor om man gör yrket mindre attraktivt för någorlunda stora samhällsgrupper? Du får förklara hur Norge skulle få fler i bemanningen... om de slopar samvetsfriheten.

    En barnmorska i Norge har i genomsnitt en förlossning åt gången... i Sverige har den samme i genomsnitt tre förlossningar samtidigt. Med andra ord så tror jag knappast att det är i Norge som man har problem med bemanningen och än mindre på grund av rätten till samvetsfrihet.

    www.dagenssamhalle.se/debatt/samvetsfrihet-galler-i-nastan-hela-europa-25875

    ...men man kan såklart utgå från att det normativa ska vara det perfekta och någonting fullständig problemfritt (utan minsta problem på någon ort i landet) - verkligheten bjuder dock aldrig på sådant och det kan man såklart skylla på allt möjligt för.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 12:51:56 följande:

    I Norge har vårdpersonal rätt att vägra befatta sig med preventivmedel. Har du tänkt på hur det skulle påverka vården om skolläkare, husläkare etc fick rätt att vägra ge vård till patienter?

    I denna artikel kan du läsa med om samvetsfrihet (som är en villkorad rättighet). En arbetsgivare är i sin fulla rätt att neka personer anställning som vägrar att utföra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.

    www.expressen.se/debatt/jobbet-som-barnmorska-ar-ingen-harlig-lyckovarld/


    Du får det att låta som en blixt från klar himmel.

    Du anser inte alls att det är arbetsgivarens/personalansvariges ansvar att planera samt se till att rätt personal är på plats och att det finns en funktionell arbetslag överhuvudtaget? Du resonerar som att anställningar skulle lottas ut och att man sedan skulle få plötsliga problem med personal som man inte vet någonting om överhuvudtaget, utan bara har anställt på måfå.

    Ok. Så varför påskinnar du i ett annat inlägg sådant här...
    KillBill skrev 2019-07-17 09:39:11 följande:

    Det är inte en mänsklig rättighet att bli anställd. Särskilt inte om du som arbetstagare inte kan tänka dig att utföra alla arbetsuppgifter som ingår i tjänsten.


    ...för att nu landa i att det är arbetsgivarens fulla rätt att neka aktuella arbetstagare en anställning? Uppdaterade du dig i efterhand eller vad?

    I övrigt så märker jag att du mest för en monolog och har inte svarat på kritiska frågor som jag har ställt dig överhuvudtaget... medan jag sitter och besvarar dina frågor som de kommer. Det är en diskursordning som uppskattas av väldigt få - om ens av någon - så se gärna till att ge lite utbyte emellanåt också.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 14:41:52 följande:

    Vad svamlar du om? Jag har hela tiden hävdat att  det är arbetsgivaren som bestämmer vilka arbetsuppgifter som ska utföras på arbetsplatsen och att arbetsgivaren således har rätt att neka personal anställning som inte kan tänka sig att utföra arbetsuppgifter som ingår i arbetet.  Om vårdpersonal inte kan tänka sig att utföra uppgifter som ingår i arbetet på en avdelning för de söka sig till andra delar av vården.

    Det är du som anser att arbetstagare av religiösa skäl ska har rätt att vägra utföra vissa arbetsuppgifter som ingår i arbetet. Du vill påskina att detta är en mänsklig rättighet men det stämmer inte. 


    Ja, vad kan jag svamla om...

    ...du kanske ska fundera på det medan du läser om samvetsfrihet i Europakonventionen artikel nio/den europeiska rättighetsstadgan.

    Klart att man ska ha rätt att ej utföra vissa arbetsuppgifter på grund av samvetsfrihet - sedan är det DOCK upp till arbetsgivaren att avgöra HURUVIDA man passar på arbetsplatsen eller inte.

    Den här ordningen har vi i större delen av den här världen... och du vill måla upp samvetsfria Norge som problematisk - när barnmorskan i det landet har en förlossning att ta hand om i taget... medan en barnmorska i Sverige har tre förlossningar samtidigt att ta hand om.

    Om du då anser att Norge har anmärkningsvärda problem på området... vad har då inte Sverige?

    Aja, det här drar väl sig mot sitt slut.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?