Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Flash Gordon skrev 2019-05-24 14:41:47 följande:

    Det närmaste jag kommit rapporten, än så länge, är en bild på framsidan av den, samam fråga ställs i tråden:

    twitter.com/Filip_Solsjo/status/1131819079453556737

    Läggs den ut till allmänheten så borde det synas på Facebook och Twitter för M.


    Länkade till granskingsrapporten lite länge upp. Står en hel del intressant i den...

    ...ironiskt nog så påminner det mesta om hur en del vill måla upp Lars Adaktusson (KD). Men det handlar om antisemitism istället.

    Här ges ett smakprov:

    >>Omar Mustafa

    2013 valdes Omar Mustafa in i Socialdemokraternas partistyrelse. I sin roll som ordförande för Islamiska förbundet bjöd Mustafa in egypterna Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany som bägge har spridit grov antisemitisk propaganda. Salah Sultan hävdade exempelvis i tv-kanalen Al-Jazeera att judar under påsken begår ritualmord på kristna för att använda blodet i osyrat bröd. Ragheb Al-Serjany har å sin sida sagt att judar kontrollerar internationella medier.47

    I en debatt i Sveriges radio hävdade Mustafa att den islamistiske egyptiern Yousef Al- Qaradawi ?ofta är väldigt balanserad i sin retorik?. Al-Qaradawi har kallat Förintelsen för ett ?gudomligt straff? på judar.48

    SKMA:s ordförande Willy Silberstein uttalade sig i tidningen Expo: ?Är det okej med personer som bjuder in och därmed ger legitimitet åt personer som hävdar att Sions vises protokoll är verkliga dokument och att judar mördar barn för att använda deras blod??49 Inget av detta låg i vägen för att Mustafa skulle nomineras och väljas till den socialdemokratiska partistyrelsen. Omar Mustafa avgick från partistyrelsen men dåvarande partisekreterare Carin Jämtin vägrade att kommentera kopplingarna till islamism.50<<

    moderaterna.se/sta-upp-mot-antisemitismen
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-24 15:55:21 följande:

     

    Jag har inte påstått att Lars Adaktusson inte vill att våldtagna 10-åriga flickor inte ska få göra abort. Det jag skriver är att Lars Adaktusson röstade nej till ett EU fördrag som fördömde Paraguay för att neka en våldtagen tioårig flicka abort. Den resolution som Adaktusson röstade ja till saknade skrivningar om aborträtten och det kan inte tolkas annorlunda än att Adaktusson till skillnad mot alla andra svenska politiker inte ansåg att EU skulle stå upp för den våldtagna tioåriga flickans rättigheter till abort. 


    Typ såhär...

    >>De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna röstade i oktober 2018 emot en frysning av EU:s bistånd till utbildning i de palestinska områdena för att öka trycket på det palestinska ledarskapet att ta bort antisemitiska referenser ur läroplaner och undervisningsmaterial. EU:s krav var att den palestinska myndigheten ska anpassa läromedlen till Unescos normer för läromedel fritt från rasism och främlingsfientlighet.44,45<<

    ...fast med flera EU-parlamentariker då?

    moderaterna.se/sta-upp-mot-antisemitismen
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-24 16:04:48 följande:

     En internationell konferens om antisemitism kommer att hållas nästa år i Malmö. Det meddelar Stefan Löfven (S) på en pressträff.

    www.svd.se/lofven-presenterar-regeringsnyhet


    Jag tvivlar på att problemen som S har - med antisemitiska element inom partiet - blir lösta genom konferenser på internationell nivå.

    Men visst SER det bra ut. Absolut.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-24 16:16:02 följande:

    Ledarsidan på Expressen - Hur mycket mörkerkrafter är lagom, Busch Thor?

    www.expressen.se/ledare/hur-mycket-morkerkrafter-ar-lagom-busch-thor/

    "Lars Adaktussons ljusskygga agenda och extrema sällskap skapar en akut förtroendekris för Kristdemokraterna. Ebba Busch Thor har uppenbarligen inte koll på sin egen partiledning"

    ---

    Under sin tid i EU-parlamentet råkade han 22 gånger trycka på ja- och nejknapparna på ett sätt som får honom att framstå som en rabiat abortmotståndare till höger om SD.

    ---

    När Adaktusson reste till andra sidan jordklotet i april, för att hålla ett oskyldigt tal om religionsfrihet - vad hände? Jo, mötet vimlade av ultrakonservativa abortmotståndare och grupper som ser homosexualitet som en sjukdom. Otur? Knappast. Eventet i Colombias huvudstad Bogotà arrangerades av ett högerkristet nätverk - Political Network for Values - med kopplingar till Trump och Steve Bannon och med en ordförande som har hyllat styret under Spaniens fascistiske diktator, general Franco.

    ---

    Adaktusson har också deltagit i möten med Alliance of Freedom, som beskriver sig som en ?juridisk armé? som slåss mot abort och HBTQ-rättigheter. 

    ---

    Nyligen bjöd han in den ultrakonservativa israeliska organisationen My Truth till riksdagen. En av deltagarna var grundaren Avihai Shorshan, som förespråkar brutala åtgärder mot palestinier i syfte att omöjliggöra en palestinsk stat värd namnet.

    ---

    en partiledare som inte har koll på vad en av partiets ledande företrädare ägnar sig åt - alternativt inte bryr sig - förtjänar inte väljarnas förtroende. Nu är det upp till bevis. Om inte partiledningen tar tydligt avstånd från Lars Adaktussons politik måste man väl dra slutsatsen att han har deras diskreta stöd? ?


    Är det alltså dags att diskutera en sammanfattning av all den off-topic som har diskuterats här de senaste veckorna?

    Du känner inte alls att det är läge för en dedikerad tråd?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-24 16:52:15 följande:

    Sverige skulle kunna betraktas som en refug fri från allvarlig religiös påverkan av samhället - i en värld som i mångt och mycket fortfarande präglas av religioners eviga förmaningar om hur inte bara anhängarna ska uppföra sig utan också alla andra. Det finns få krig där inte disparata religioner stått på varsin sida om de stridande och manat till strid.

    Jag är utvecklingsoptimist och tror att Sverige ligger i täten på en väg bort från pekpinnereligioners inflytande över människors tänkesätt, men likt all annan utveckling är vägen inte precis spikrak, vilket KD:s agerande är ett utmärkt exempel på.

    KD var till för några år sedan ganska väl införstådda med att de måste tona ner religiositeten och viljan av att bestämma över andras tänkesätt för att kunna vinna röster, men i och med att den krista högern vuxit sig allt starkare globalt har partiet vädrat morgonluft.

    Det är knappast någon tillfällighet att partiet enligt dig vill förbjuda den konkurrerande syskonreligionens kallelser till bön, inte heller att Ebba Busch Thor skriver att svenska värderingar ska utgå från kristen värdegrund. Liksom det inte är någon tillfällighet att Ebba Busch Thor har sin religiösa bakgrund i Livets Ord. Det är heller ingen tillfällighet att partiets representant i EU-parlamentet har röstat som han gjort i abortfrågor eller att han varit en kär gäst när högerkristna abortmotståndare haft internationella sammankomster.

    Det fiinns så oerhört många bra intressanta texter att ta del av så bibeln, koranen eller KD:s principprogram ligger mycket långt ner på min "det borde jag läsa"-lista.

    Det är val på söndag. Jag har inte bestämt mig definitivt för vilket parti jag ska rösta på, två som direkt går bort är SD och KD, de båda partier som på Ekots fråga om vilka tre frågor som är viktigast inte hade någon representant som svarade klimatet.

    Jag förstår att du har hittat hem politiskt - men folk är olika, för mig är ditt hem en kyrka där Ebba Busch Thor, Lars Adaktusson och andra har börjat föra ett jävla liv med kyrkklockorna och budskapet är typ: "Ofärd i landet bor när pojkar inte får vara pojkar på dagis och butikerna säljer helgskinka.".

    Eftersom mina barn gått på dagis och går i skolan så är jag väl medveten om att dessa institutioner fortfarande snarare förstärker stereotyper om hur pojkar och flickor ska vara än att de i stället ser till den enskilda individens förutsättningar och intressen.

    Dessutom: Min helgskinka skulle vara jävligt gammal om jag kallade den julskinka i maj som Ebba Busch Thor förkunnar att man ska göra


    Tänk om jag också hade så mycket att säga om mig själv och dig...

    Men det finns bara en saklig sak att konstatera: du har fortfarande inte lyckats förstå vad kristdemokrati är för någonting.

    Återkom när du är införstådd med den saken.
  • Digestive
    nihka skrev 2019-05-24 18:18:10 följande:

    KDs interna problem med att hålla sina representanter i schack så de någorlunda representerar partiets ståndpunkt är förstås mest ett internt problem, men det är klart att det även spiller över i politiken i stort eftersom andra utanför det egna glorian märker när det glappar.

    Även under Alliansens tid tyckte jag man kunde ha petat ut KD. Har aldrig tyckt att de hört hemma i någon riksdag med sin kristen hit och dit.


    Var det inte bara någon dag sedan du anmärkte på singularis och pluralis för en annans räkning?

    Hur många är då Lars Adaktusson (KD)?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-24 17:49:18 följande:

    Det är långt mindre off-topic att ta upp de alternativ vi har till den nuvarande regeringen än att pyssla med metadiskussioner.

    Alternativet är för närvarande en M-ledd regering med stöd av KD och SD.

    Jag är inte särskilt förtjust i regeringens politik på alla områden, men måste jag välja mellan förkylning och kolera så väljer jag förkylning alla valdagar.


    Du menar att du enbart, enkom och endast stödjer den här regeringen för att alternativen vore sämre? För jag tror ärligt talat att du har skrivit ungefär 10 gånger mer om mig än om ditt regeringsparti... i den här tråden.

    Frågar någon mig om/varför jag har förtroende för KD så har jag gott om svar att ge. Alla verkar dock inte vara lika lyckligt lottade med den saken... men man tager vad man haver (eller för all del känner sig manad till att ha).
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-05-24 16:43:54 följande:

    Det finns syndare både till höger och till vänster. Som exempel: M och KD har sedan drygt tio år tillbaka suttit i samma EU grupp som Ungerns regeringsparti Fidesz och dess partiledare Viktor Orbán som återkommande gjort sig skyldig till antisemitism utan att M eller KD har agerat.  Tidigare i år sa M och KD och att partigruppen avsåg att utesluta Fidesz men nu har det kravet dragits tillbaka..


    Du menar att EU:s största grupp innehåller tveksamma partier? Sist jag kollade så fanns det tveksamma partier lite här och var i EU-grupperna.

    Ja, det finns fler partier än KD och M som har någonting att säga till om i den gruppen.

    Det är tyvärr inte så att man kan trolla bort det jobbiga av verkligheten. Utan man får arbeta med det istället...
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-24 19:14:56 följande:

    Spännande - nu är både C och MP större än det kristna partiet enligt senaste Sifo.

    Tack Adaktussonhttps://www.svd.se/svd-sifo-c-spurtar--kd-tappar-efter-avslojandet


    Någonting säger mig att den kristdemokratiska EU-gruppen kommer att vara överlägset störst även den här gången... vilket som. Omkring 27% förväntas de att få medan näst största gruppen (S&D) förväntas hamna omkring 20%.

    Men visst kan du fira att en opinionsmätning här i Sverige visar att KD har tappat drygt två procentenheter sedan den andra mätningen (från 11,2% till 9%).

    Det gör säkert skillnad i hela EU.

    Aja... du ska få vara salig ifred utan att bli påmind för mycket om verkligheten.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-24 19:57:34 följande:

    Nja, det var nedgången för KD i Sverige som jag kommenterade. Men det är klart, det skulle vara befriande skönt om det gick under förväntan för KD:s kompisar Fidesz i Ungern och en del andra partier inom EPP.

    Däremot verkar det gå bra för C som ju tydligt tagit avstånd från högerpopulismen, över 20 procent bland väljare under 30.Men en eloge till dig, Digestive för att du är så stark i den tro på KD, så stark att du tänker dig dem som ett parti som får över 50 procent av rösterna.

    Annars ligger det i kompromissens natur att ingen är riktigt nöjd - och vår nuvarande regeringspolitik är i allra högsta grad resultatet av en politisk kompromiss.

    Egentligen är det egalt om jag kallar den politiken för den bästa tänkbara utifrån förutsättningarna eller det minst dåliga alternativet.

    Jag är vare sig politiskt eller religiöst så inbäddad i aspludd eller snömos att jag inbillar mig att S kan bilda en majoritetsregering på egen hand.

    Och än mindre KD, för den delen


    Nu är det dock EU-val så hur det ser ut i Sverige är mindre relevant.

    Vadå över 50%? Nu frispelar du helt och hållet. Jag skulle inte vilja ha ett parti på över 50% oavsett vilket parti det handlade om...

    Hur går det egentligen?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?