Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2019-05-25 10:09:12 följande:

    Nja - snarare är det väl du som gör dig skyldig till det du anklagar mig för

    Men jag kan be om ursäkt för att jag överskattade din förmåga att begripa konsekvensen av dina påståenden. Till mitt försvar kan jag då anföra att jag sällan gör mig skyldig till detta misstag.

    Ja, du hade synpunkter på att jag inte är helt nöjd med regeringens politik och jämförde med ditt förhållande till KD.

    Jag försöker ta det lite enklare nu. Vår regering består av två partier och i regeringsunderlaget ingår ytterligare två partier.

    Regeringen är alltså inget parti som t ex KD. Ett KD i regeringsställning skulle behöva ha absolut majoritet i riksdagen för att få igenom den politik du vurmar för, annars skulle det bli kompromisser.

    För övrigt så är det en av mina främsta invändningar mot högerpopulismen, den skulle nästan kunna utpekas som tankelättjans religion där man sällan eller aldrig förmår att föra ett självständigt och sammanhängande resonemang.

    Jag kan citera ditt andra inlägg så du kan grunna på din förmåga en smula.

    Om du fortfarande inte förstår så kan jag ge en ledtråd. Du får ta ställning till hur du skulle se på vad du tror skulle vara politiken från den regering KD ingår i i ditt hypotetiska bygge. 

    Missförstå mig inte. Jag tycker det är som en vacker saga att du äntligen funnit en politisk hemvist som passar dig och dina uttrycksformer


    Hade inga synpunkter utan det verkar helt enkelt som att du inte har något förtroende för regeringen. Det är ingenting som får uttryck i tråden iallafall...

    Du får bli bättre vän med verkligheten FDFMGA. För du kan nämligen ha ett lika stort förtroende för regeringen som jag har för KD (till och med större!) du kan även ha förtroende för regeringen för att exempelvis S sitter i den och du kan även motivera ditt förtroende närmare.

    Det är inte lätt när man krånglar till det för sig.

    Du verkar dock vara mindre chill än vanligt nu när det är valdag så ska låta dig vara ifred.
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-05-25 20:59:29 följande:

    Vad ska ältas efter att morgondagens valresultat är klart? 

    Det mesta har ju handlat om helt andra saker än EU-valet. 

    Jag har i alla fall röstat på Sara Skyttedal.


    Najs. Lutar åt det här också om inte C.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-05-26 12:16:21 följande:

    Hoppsan, så du har läst alla inlägg jag skrivit i den här tråden - det måste ju vara 100-tals sen den startades i början av 2015. Så smångom kanske du kan förstå dem också

    Är det det där med verklighetens folk som KD körde med som fick dig att känna dig hemma i en fullkomlig och salig kyrka där religion är politik och politik är religion?

    Jag kan undra vad som är motsatsen till KD:s verklighetens folk - overklighetens folk?

    I min verklighet, den må så vara overklig för politiskt och religiöst troende, så är inte världen dikotom, svart eller vit, ond eller god. Vare sig jag, regeringen eller S är perfekta. Men vi duger ändå, trots våra fel och brister.

    Våra respektive verkligheter ser så olika ut, Digestive - och du skulle förmodligen vantrivas i min där allt inte är uppenbarat, förklarat och där nyanserna till och med kan ha en gråton.

    Och jag skulle känna mig som en gäst med påtagen tvångströja i din verklighet, men nu är ju verkligheten så sinnrikt konstruerad att den är anpassningsbar. Du har din och jag min. 

    Nåja, du ska låta mg vara ifred, skriver du. Det om något visar att du inte är medveten om andra perspektiv än ditt eget - något du inte är ensam om bland dem som vumar för KD:s verklighet på FL


    Ditt minne lämnar mycket att önska ibland. Ja, jag har varit här sedan trådstarten 2015. Har således läst de flesta inlägg överhuvudtaget i tråden...

    Nog ser våra verkligheter olika ut. Jag läser på om kristdemokrati och har följt KD jäi fem år innan min röst hamnade hos dem... medan du kritiserar i blindo.

    Humanism och därmed bildningens vikt, är någonting viktigare i min värld än i din, liksom sanning hålls högre i min värld - varav sanning och skönhet i sin tur är förenade. Etik och moral.

    Jag gillar hur du ordagrant vänder på det som KD har skrivit i sitt principprogram:

    >>[...] religion är politik och politik är religion?<<

    Såhär står det i KD:s principprogram (som jag tidigare citerat för dig):

    >>Religion är inte politik. Politik är heller inte religion.<<

    Varför ska folk bry sig om ohederliga debattörer? - som uppenbarligen har så svagt förtroende för regeringen... att de måste hålla på såhär för att visa sin vurm.

    I övrigt går jag inte i kyrkan. Praktiserar ingen kristendom eller övrig religion. Inte heller skulle jag misstrivas i din värld... varför skulle jag misstrivas i någonting som du själv konstaterar är anpassningsbart?

    Försök att iallafall ha hållbara resonemang men jag förstår om det kräver att du andas lite lugnare och inte skriver så uttömande. Då kanske du även skulle få tid att minnas sådana saker som att jag - Digestive - har varit verksam här i bortåt 8 år och var med när den här tråden begav sig...

    Ta det helt enkelt lugnt, även om valdagen säkert gör det extra pirrigt och/eller vurmigt i knoppen.
  • Digestive
    K Markatta skrev 2019-06-04 13:09:39 följande:

    Ett enigt KU dessutom.

    Tre ministrar prickas.

    Skarpast kritik riktas mot Strandhäll som nu åkt till Kanada istället för att svara på frågor om granskningen.

    Hurra för Regeringen Löfven!


    Vem var den tredje att få prick förutom Margot Wallström (S) (om jag förstått det rätt)?

    Trodde att de övrigt tilltalade enbart fick kritik.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-04 22:56:58 följande:

    Det finns väl inget som heter prick i KU? Antingen får man kritik eller så undgår man kritik.


    Ok. Har ingen aning om "prick" är den tekniskt korrekta termen men det är den termen medier använder (iallafall SVT vid den aktuella pressträffen).
    RebeckaZ70 skrev 2019-06-04 23:12:16 följande:

    Ylva Johansson för hennes agerande i frågan om europeiska arbetsmyndigheten.


    Aha... tack då vet jag.
  • Digestive

    Och där välkomnar Stefan Löfven (S) Ursula von der Leyen (CDU) som ny EU-ordförande...

    ...när han för ungefär en månad sedan - ihop med större delen av etablissemanget - gick i taket när samvetsfrihet kring aborter var på tapeten.

    Ledaren för ett parti som förespråkar samvetsfrihet kring aborter... Ebba Busch Thor (KD)... avfärdas och det hårdaste i juni månad - medan motsvarnde partiledare i Tyskland... välkomnas upp på EU:s högsta topp i juli månad.

    Dessa spel är så löjliga.

  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-16 22:58:37 följande:

    Har Ursula gjort sig känd för att bekämpa aborter eller preventivmedel eller kämpa för samvetsfrihet? Idag så talade hon nämligen för parlamentet och då hyllade hon Simone Veil som gjorde sig är känd för sin för sin kamp att legalisera preventivmedel och abort .


    Inte en enda nämnd part har gjort sig känd för att bekämpa aborter. Vad hittar du på nu egentligen?

    Kämpa för samvetsfrihet... i ett EU där blott fyra länder inte vill ställa upp på denna mänskliga rättighet? Jag tror att vår nya EU-ordförande har lite viktigare saker för sig än att kämpa med vidöppna dörrar.

    Simone Viel är säkert relevant... om det nu vore så att någon nämnd part överhuvudtaget ville illegalisera preventivmedel och/eller abort.

    Varför skapar du helt fabricerade meningsmotståndare? Sådant här borde kallas för andra gradens halmgubbe...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-07-17 00:09:06 följande:

    Du kan alltså inte svara på om Ursula gjort sig känd för att bekämpa aborter eller preventivmedel eller kämpa för samvetsfrihet.?

    EU parlamentet är en demokratisk församling och jag anser att det är självklart att stats och regeringscheferna ska välkomna nya EU ordföranden. Du håller alltså inte med om detta?


    Det kan jag för all del göra... svaret är nej - men hur är frågan överhuvudtaget relevant?

    Det var inte någon som har gjort sig känd för att bekämpa aborter... som Stefan Löfven (S) sågade förra månaden... utan Ebba Busch Thor (KD) och med synen på samvetsfrihet som orsak.

    För att den här månaden välkomna vår nya EU-ordförande till sin post som EU:s mäktigaste politiker... med exakt samma syn på samvetsfrihet som Ebba Busch Thor.

    Varför har du och gelikar så svårt för denna mänskliga rättighet?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2019-07-17 00:14:12 följande:

    Kanske försiktigt i överkant - men kvinnor som söker vård för abort eller rådgivning ska inte behöva bli bortvald eller avrådd av någon bigott KDSD:are med vässat krucifix.

    "Nyrekryterade läkare, barnmorskor och undersköterskor på Kvinnokliniken i Karlskrona får skriva under ett nytt stycke i anställningsavtalet, där det tydligt framgår att man ställer sig positiv till alla arbetsuppgifter som finns vid en abort. De som inte vill skriva på, får inte jobbet.".


    Du kan också passa på att svara på sista frågan i inlägg #12201.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?