Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Hmm det här kanske jag borde veta som har 2 ungar tidigare ... men idag *ÄCKELVARNING* när jag gick på toa så var det lite rosa på pappret och några prickar blod .. lite slemmigt .. Bör jag oroa mig ?

    Har ringt BM och hoppas hon ringer upp


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ponja skrev 2012-01-16 12:57:11 följande:
    Har läst att så länge det inte är rött och mycket så är det absolut ingen fara. Men tycker ju såklart att du ska ringa och prata med din BM, för din egna skull om inte annat, så man slipper gå och oroa sig!
    Ja jag ska ju ditt imorgon iallafall så då kan hon ju kolla mig lite extra
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ellieott skrev 2012-01-16 14:14:48 följande:
    Jag hade massa rosa/blodblandade flytningar förra veckan. Barnmorskan sa att jag inte behövde oroa mig om det inte var färskt blod (då ringla förlossningen). Eller om det upprepade sig mycket.
    Tack .. samma sa min BM idag
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-16 13:59:08 följande:
    Hej tjejer!
    Är inne och kollar lite, men har för mycket att göra för att skriva.
    Tänkte på en sak, vet inte om ni pratat om det, men vi har ju en bildtråd som det bara skrivs i nästan, och det är svårt tycker jag att de bilder där och ge respons eftersom de försvinner bland all text. Sen tycker jag det är trist att det är massa människor där som inte hör ihop med vår tråd, för ja, det är svårt att hålla koll och snacka med alla. Tycker ändå den här tråden, även om det är stor, blivit rätt privat och väldigt trevlig.
    Kan vi inte lägga in bilder här istället? Så mycket bilder lägger vi ju inte upp.. Men ni kanske tycker det blir jobbigt? Känner bara att jag inte kommer kunna ha tid att kolla flera trådar och ge den responsen jag vill..
    Ok med mig
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-17 13:03:58 följande:
    Idag har vi var på MamaMia och gjort vårt TUL.
    Allt såg bra ut, hade en jättetrevlig barnmorska som visade oss allt.

    Såhär såg måtten ut:
    Skallbredd (BPD) 82mm
    Bukdiameter (AC) 87mm
    Lårbenslängd (FL) 63mm

    Vikt: 1801g (beräknad vikt 2065g) - 12.8%
    Han låg i säte vilket påverkade storleken sa hon, och uppskattade att hans vikt är precis som det ska vara i den här veckan.

    Hon kollade andning, lungor, urinblåsa, mage, blod till hjärat, hjärtats storlek, händer, fötter och allt var normalt.
    Han ligger nu med huvudet strax ovanför naveln till vänster, ryggen på vänster sida, rumpan ner och fötterna ut på högra sidan. Troligen därför C känner så starkt att han sparkar i madrassen när hon ligger på höger sida.
    Moderkakan låg i bakvägg och ligger inte i vägen för "utgången till livet" som hon kallade det.. hehe.

    Vi fick en söt liten profilbild på skatten:

    Summan är alltså att allt var precis som det ska vara och ligger han fortfarande i säte i v 36 så kommer vi få göra ett vändningsförsök om jag uppfattade allt rätt.

    C vägde sig idag och har i v 33 gått upp ungefär 12kg, helt okej enligt oss. Hon hade ju gått upp 9kg för 10v sen ungefär, så ja, vi förväntade oss mer.

    Sovrummet är nu färdigrenoverat och nu ska bara lite grejer som gardiner och en liten matta och sånt in. Så skönt! Nu dröjer det till slutet av januari innan vi ska påbörja köket om allt går som det ska.. och innan dess hinner vi förhoppningsvis fixa lite i barnrummet.
    Hjärta vad härligt ! Då ligger er lilla bebis ungefär som min... jag hoppas både er skatt och min skatt vänder sig snart !

    Själv sitter jag och grinar och tittar i en "Att välja skola" katalog som vi fick igår ... tänk att min minsting redan ska börja i skolan ..... uhhhhhhhhhh
    Vilken tur att jag får en till bebis snart !

    hahhahahahahaha
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ponja skrev 2012-01-17 14:43:53 följande:
    Tror ni på kinesiska kalendrar ang bebis kön? Flört
    För mig stämmer det alla tre gånger flicka , flicka och flicka
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ponja skrev 2012-01-17 19:41:46 följande:
    Vilka monsterbebisar ni verkar ha! Solig Jag har aldrig fått ont av någon spark, knappt ens vart obehagligt någon gång. utan den lilla sparkar rätt löst..
    Svag bebis?? Rynkar på näsan
    hahhaha min bebis får jag inte heller ont av . Jag känner ju såklart att hon rör sig .. men inte så mycket och det gör absolut inte ont .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Jag har köpt lite diverse saker till "BB väskan" , nya mysbyxor+jacka /linne/trosor osv men jag har inte packat ner något ännu


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Är det någon som vet något om vändningsförsök om bebisen ligger i säte ? Komplikationer ? hur det känns ?


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-18 11:13:30 följande:
    Ligger er också i säte?
    Jag har läst på lite om vändningsförsök och på tisdag när vi ska till BM i v 33+4 så får hon kolla hur han ligger och sen blir det koll, vad jag förstått runt v 36 för att sedan besöka förlossningen och prata om vändningsförsök.
    C har ju det sista ordet, men jag vill absolut inte att hon ska göra ett vändningsförsök utan hellre planera in ett snitt.
    Vår skit har ju legat i säte sen v 25 iaf så det verkar som att han vill vara så.

    Vad jag har läst tycker många det är obehagligt men inte att det gör så ont som de trott.
    Komplikationer kan jag inte svara på säkert eftersom jag googlat mig till det mesta, och det  brukar jag inte ange som källor men jag känner och tänker såhär.. Om vår kille ligger i säte, och har gjort de senaste 8 veckorna så kanske det finns en anledning till det. Han kanske mår bäst av att vara så, han kanske har något problem med navelsträngen som gör att han inte vill vända på sig.. Eller så kan det ju vara att han bara inte gjort det än, vi hoppas ju givetvis att han vänder på sig så det kan bli en vaginal förlossning.

    Det jag läst mig till är väl att bebisen kan bli väldigt stressad och att förlossningen kan starta, och då blir det akutsnitt samma dag typ. Sen kan det vara så att navelsträngen kan hamna i kläm/runt halsen när man vrider barnet. Eftersom en av mina största farhågor är syrebrist för bebisen (min faster fick en cp-skada vid förlossningen) så känns det uteslutet (för mig). Men ja, det är ju tjejen som får det sista ordet givetvis.
    Yes hon har legat så sedan första ultraljudet ... nu ligger hon med huvudet åt höger fötter åt vänster .. liksom rakt över nere vi naveln .
    Jag känner som du jag vill inte göra ett vändningsförsök utan hoppas att hon vänder sig själv innan vecka 36 . Annars får det nog bli kejsarsnitt denna gång . Läste lite nu och i flera länder ( Norge tex ) görs inte ens dessa försök pga komplikationerna som kan uppstå .
    Min svägerska gjorde ett försök i december som misslyckades men var otroligt obehagligt och hon skulle aldrig göra om det .
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)