Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    jempalainen skrev 2012-01-21 12:06:30 följande:
    Ja förstår det! Har ni några förslag? Någon tanke på om ni vill ha ett släktnamn, vanligt namn, ovanligt etc. Alma och alva tycker jag är fint med tanke på andra dotterns namn. Vi funderade på Anita och Astrid också. Just för att ha koppling till chile men ändå att det funkar i sverige o internationellt:)

    haha ja det är ju rätt tungt med meloner och vad skönt att du trivs bra med dina egna som de är! Jag tror dock att jag vill göra lite lyft här o där när jag har fött mina barn...inte lägga in något men lyfta upp lite, min rumpa och mage o bröst..men kanske ändrar mig!:)  
    Ja vi har ju Alba , Celia , Maya och Daisy på förslag ... ibland känns något rätt och ibland tycker jag att de inte passar alls Det ska ju som du säger passa både i Sverige och så vill jag gärna att släktingarna runt om i världen kan uttala namnet också .

    hhahahahahah det enda jag skulle kunna tänka mig göra är om jag får en massa löshud som inte går att träna bort på maggen . Jag hoppas att den går tillbaka lika bra som de förra gångerna
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Carla82 skrev 2012-01-21 12:08:58 följande:
    Blir också helt förvirrad av de nya nicken. Nöjde mig med att byta lösenord. Har också haft en jobbig natt, dels sd så fort jag eller hon rör på oss. Dels foglossning så det knäppte och hade sig i bäckenet. Sen fortsatte hon att trycka ut kroppsdelar bakom naveln så fick hålla emot med handen. Usch usch. I morse var jag och tog blodprov, kände ingenting!! Hon var verkligen duktig.

    The coopers: Det är jättesvårt att bestämma namnet, vi är fortfarande fast i våra första två alternativ och kan inte bestämma vilket som är bäst. Adele är ett jättefint namn...betyder prinsessa om jag inte minns fel.

    Mina tuttar har inte blivit större den här gången. Vårtgårdarna är lite större och mörkare och tuttarna är lite hårdare än vanligt men är lika glad för det, hade redan e-kupa det räcker så.

    qatteriin: Ja, det är nog släkt då våra katter...haha! Nu ligger hunden utvräkt i solen (men det är rätt kallt kanske 4-5 plusgrader) och njuuuuter.

    Stinis: Mitt bästa tips är hemgjord play-dough deg. Köp lite former och en kavel och måååååånga timmar är räddade. Haha! Receptet kommer här: 5dl kokhett vatten, 2-3 msk matolja, 2 dl salt (bäst om det är utan jod), 2 msk alun (finns i kryddhyllan eller på apoteket), karamellfärg och vetemjöl, svårt att säga en mängd men kanske runt 500g...du får ta lite i taget tänk på att det sväller efterhand så det kan vara bra att lämna det lite lite lösare än man tror.

    Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet (kör i micron ibland ), häll olja och karamellfärg i vattnet, blanda mjölblandningen och vätskan i en stor bunke och låt svalna. Klart!! 

     
    Ja Adele är ett jättefint namn och det passar henne så bra .
    hhahaha oh my ... E-kupa ? så stora är inte mina ännu !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2012-01-21 21:10:14 följande:
    Tänkte fråga er hur ni ska göra med bb väskan. Packar ni en väska åt er och en åt bebisen och sen tar snubben med sig en väska själv oxå? Det blir ju himlans många väskor :P Larvig fråga men vill veta hur ni andra gör, haha.
    Jag har ju en jättestor som säkert allas saker skulle gå ner i.  
    Vi tar en väska åt oss alla . Har en stor nog sen så har jag ju inte så mycket med mig . Ingen lång lista här inte
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    jempalainen skrev 2012-01-21 21:42:31 följande:
    Det är jättefina namn allihopa, ni får väl se hur hon ser ut som:) Daisy tycker jag är så himla fint! Ja det är inte lätt med släkt över hela världen och namn som funkar!

    hahaha ja det är ju skönt om det går tillbaka fint efter hon kommit. Håller tummarna att det blir så och så får jag köpa silvertejp till brösten och klistra upp dem på axlarna:)ekonominversionen! 
    Ja jag gillar också Daisy .. det är faktiskt barnens förslag Alba kommer vi ha med .. som första eller andra namn eftersom det är ett släktnamn .

    hahahhaah ja det tror jag absolut det gör ! du ska se att det går snabbare än du trott .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Chokladälskaren skrev 2012-01-22 18:42:02 följande:
    Även jag har samma problem just nu. Tycker det kommer jättemycket och vissa ggr så är det nästan dyngsurt i trosorn:/. Men vad skönt att veta att det inte är bara på mig lukten sätter sig i byxorna. Men jag får oxå byta trosor flera ggr/ dag samt att tvätta byxorna två-tre ggr i veckan. Det känns verkligen inte fräscht med dessa "problem"

    Sen har jag en annan fråga till er.
    Är det nån mer än jag som har fått halsbränna från helvetet? Har haft problem med det i flera månader men nu är det nästan ohållbart. Kan inte somna på kvällarna pga av det och sen vaknar jag på morgonen av det oxå. Knaprar tabletter som aldrig förr men jag har nog blivit immun mot det för inte ens det hjälper längreObestämd
    ahh jag har också VÄRLDENS halsbränna och inget verkar fungerar ... jag vaknar dessutom på nätterna ibland av att jag kräsks ... Äckligt !

    Vad ska man göra ???
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    k girl skrev 2012-01-22 18:51:45 följande:
    Man får ju ta Losec under graviditeten, har ni testat det? Jag tog varje dag i en vecka, nu underhåller jag det med en Losec varannan-var tredje dag och halsbrännan har minskat avsevärt. Men, vet att jag hade betydligt jobbigare när jag väntade sonen... det var därför jag var övertygad om att han hade en massa hår.
    Ska prova !

    hahhaha ja det sägs ju att det är så men det stämmer ju inte såklart ! Dock sa ju tjejen som gjorde 3D ultraljudet att hon hade en himla massa hår .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    StugFrugan89 skrev 2012-01-22 18:51:06 följande:
    Åååh jag e såååå glad!! Vi har fått huset!

    Nu ska det packas! Eftersom jag är ett list- freak så har jag börjat skriva massa listor på saker som ska göras . Känner mig som en exalterad unge på disney land vad allt känns bra nu!

    Börjat svullna om fötter och ben nu och har gått upp 1 kilo på en vecka (skumt?)
    Annars har jag kommit i någon "baka,skura,städa,pyssla,vara-på-alla-ställen-samt idigt" anda. Sambon har bett mig sätta mig ned 50 ggr idag xD

    Scorpio- hon är så himla söt!! Hur länge kommer ni behöva stanna på neo?
    Grattis !! Skål
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mrs Marlin skrev 2012-01-23 19:38:10 följande:
    Jag är gravid i V33 och klarar bara inte av att jobba mer. Jag har superlågt järnvärde, foglossning samt inflammation i matstrupen pga halsbränna, sover bara några timmar per natt.

    Jag tror dock inte att jag får bli sjukskriven för detta. Eller jag vågar inte chansa.

    Jag funderar dock på att hanka mig fram med f-penning, semester samt sjukskrivning utan intyg i 7 dagar.

    Nu till min fråga. Om jag ringer och sjukanmäler mig på jobbet så får jag vara hemma i 7 arbetsdagar utan intyg. Om jag sedan går tillbaks och jobbar ett tag, när kan jag sjukanmäla mig igen utan intyg? Finns det någon regel som säger att man måste jobba ett visst antal dagar emellan?

    Det finns ju något som heter återinsjuknande regel. Dvs om man blir sjuk igen inom 5 dagar så slipper man karens. Men då lär man ju behöva intyg om man redan har varit hemma i 7 dagar.

    Vad vet ni om detta?
    Se till att få läkartid .. om du har lågt blodvärde kan de aldrig tvinga dig att jobba . Det är farligt för både dig och bebis . så RING !!
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)