Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Becka 77 skrev 2012-01-23 21:22:33 följande:
    Håller tummarna för er Nippertippan!

    Mrs Marlin - komtakta mvc och gå till deras läkare. Du borde få sjukskrivning.

    Jag har virkat en ugglemössa till dottern som blev väldigt förtjust. Jag la in en bild på mössan i galleriet. Tyvärr en mörk bild med dålig färgåtergivning. Den är mörkare turkos i verkligheten. Imorgon ska jag fixa klart mobilen till vagnen, hade tänkt att göra det nu men dottern verkar inte kunna somna ikväll. Men min man somnade visst Flört
    men herreguuuud sååå sööööt ! och vilken fin matta sen ! wow .. säljer du ? om inte så bör du börja !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Becka 77 skrev 2012-01-24 13:24:58 följande:
    Ja visst är den söt? Det var ju därför jag var tvungen att göra en. Det finns ju gratismönster till allt på nätet. 

    Jag säljer inget, skapar bara av lust. Ibland virkas det jämt och ibland har man inspirationstorka. Men jag tycker det är kul att ge bort egna saker i present. Får väl se om jag behöver dryga ut fp längre fram Nä allvarligt så har jag svårt att tro att jag kommer att få så mycket tid över med två barn.

    Att virka mössan var enkelt, det är inget jag bara säger. Men om man lär sig att göra luftmaskor, halvstolpar och stolpar så fixar man mössan. Det finns bilder, beskrivningar och videos med instruktioner gratis på nätet. Det var så jag lärde mig förra gången jag var gravid. Jag lärde mig genom att virka mormorsrutor, efter ca tio st tyckte jag att de började bli fina. Rutorna blev en filt och det väckte mersmak. Så nu har det blivit lite av varje, det är ju så kul. Om det blir fult, repa upp och börja om - annars kommer man ju inte vidare.
    Ja tiden är ju svår att få till med barn såklart .. men jag tror du skulle kunna tjäna en hel del på dina saker !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Becka 77 skrev 2012-01-24 15:21:45 följande:
    Tack, ja jag tycker det är lättare att se då. Annars kan det vara kläderna som gör mycket.

    Nu är barnvagnsmobilen "klar". Ska köpa svart rundresår att hänga upp den på. Fotade med gul eftersom det fanns hemma. Ugglorna har ögon och näbbar på baksidan för bebisen att se på.

     


    Lika fin ! Ugglor är så fina
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-24 20:22:14 följande:
    Håller med faceprimer.. Har knappt tid att vara inne här, så jag känner mig supertråkig som inte kommenterar så mycket.

    Idag är det v 33+4 och det var dags för ett till besök hos barnmorskan.
    Allt såg bra ut, vi pratade lite om vad som händer om han inte vänder på sig, hon bekräftade det vi redan visste, att han fortfarande ligger med rumpan ner (och gjort i 9v iaf). Vi ska dit på nästa besök om 2v i 35+3 och om bebisen fortfarande ligger i säte så kommer hon boka tid till förlossningen i v 36+ för att prata med läkare. Vi har redan besämt att vi INTE vill prova vända bebisen och C vill inte föda i säte och i så fall tas beslut om snitt då. Så nu hoppas vi att han vänder på sig, han har tre veckor på sig.. Känns lite nervöst, för C är inte förtjust i tanken på snitt, vilket jag förstår.

    Hon har börjat få lite onda sammandragningar ibland, men inte så ofta och de släpper ganska fort. Vi ska ha hit elektrikerna i veckan och sen så kommer vi förhoppningsvis nästa vecka börja riva köket.

    Är det nån som vet när man planerar snitt om barnet ligger i säte? Jag tänker att man vill ju inte riskera att förlossningen startar av sig själv så det blir akut?
    Jag tror man får tid ungefär 10 dagar innan BF
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-25 11:26:06 följande:
    Ja just ja, du får ju en februaribebis Precis det var det jag tänkte på, det ska ju vara så nära bf som möjligt, men C har ju inte fött innan så vi vet ju inte när bebben tänkt komma, och jag antar att det blir lite bråttom om det startar innan snitt (om han inte flyttar sig). Jag tycker det är jättejobbigt att försöka att inte typ ställa mig in på att han ligger kvar i säte och att det då blir snitt, men samtidigt måste ju både jag och C förbereda oss OM det skulle bli snitt.. Det är ju 3v till innan han måste vända sig, men isf bara 5v till snitt och känns som att man behöver tiden att tänka.. Jag kanske bara går händelserna i förväg.

    Hur känner du inför snitt?
    Mina väninnor som gjort snitt har fått det ungefär 7-10 dagar innan BF . De tar naturligtvis hänsyn till faktorer som om du är omföderska osv antar jag .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-25 11:52:43 följande:
    När skulle du kolla om bebisen fortfarande är i säte? Vi var där igår (33+4) och då satt han fortfarande, och har fått tid om 2v för koll samt UL för att se hur han ligger..
    Jag var där i måndags och hon ligger fortfarande i säte . Jag är ju i vecka 33 så om hon inte vänder sig inom de närmsta veckorna kommer vi få ta ett beslut runt vecka 36-37 sa BM .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers

    Vi har förövrigt kommit överrens om ett namn !  det blir en liten :

    Amaya

    Som betyder Hija querida = Älskad dotter. Namnet kommer från Aymara folket i Anderna (Chile, Bolivia, Peru) .


    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mary Jo skrev 2012-01-25 12:06:48 följande:
    Fint!!  
    tack det tog ett tag innan hela familjen kunde enas om ett namn men så fort vi såg det namnet och betydelsen så kändes det rätt .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Lyckobebisen skrev 2012-01-25 12:14:42 följande:
    okej, så sent ändå? Vi ska dit i v 35+ och sen till förlossningen i 36+
    Hon sa att om han ligger i säte om 2v så är chansen att han vänder sig väldigt liten.. hon hade knappt varit med om det på 10år.. (om det inte var så att den vänder sig fram och tillbaka mycket). Hur länge har hon legat i säte? Vår har gjort det i massa veckor. Hur känner du inför snitt?
    Ja hon sa att man vänta lite längre med omföderskor (?) jag kommer ta upp det varje gång hursomhelst ska dit nästa fredag och då ska jag prata mer om det .

    Hon har iallafall legat så sedan RUL så det är kanske 15 veckor nu så jag tror inte hon vill vända sig .

    Jag har pratat lite med mina väninnor som gjort snitt och de allra flesta har bara positiva saker att säga . Jag känner att jag vill att hon kommer ut och mår bra .. om det är vaginalt eller genom ett kejsarsnitt spelar mig ingen roll alls

    Hur känner du/ni ?
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    camamill skrev 2012-01-25 12:17:46 följande:
    Nipper: Hoppas bebisen stannar i magen så länge som möjligt !

    Vad hjälper magnesiumet mot?

    The Coopers, va fint namn, Amaya =)       
    Tack !
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)