Inlägg från: TheCoopers |Visa alla inlägg
  • TheCoopers

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Lyckobebisen skrev 2012-01-18 11:26:04 följande:
    Jag tror att om han fortfarande ligger så när man kollar sista gången, då är det kanske av en anledning och jag vill inte vara där och stressa honom och försöka tvinga ner honom om det kanske inte är så han ska vara. Det kan ju vara så att det är något med navelsträngen som gör att han inte "kan" snurra runt och lägga sig rätt.
    Har dessutom hört lite skräckisar om förlossningar som startat och då blir det akut snitt direkt.
    Sen är det ju så att även om man får stanna kvar efter vändningsförsöket, om bebisen då lyckats flytta på sig, så är det ju ingen som kollar om bebisen sen vänder tillbaka sig när man kommit hem (eftersom de flesta vändningsförsök ändå misslyckas till sist) och då kan ju navelsträngen komma i kläm.
    Men komplikationer är också vad jag förstått inte så vanliga, och det är ju också risk för komplikationer vid kejsarsnitt, men ja, jag tycker de sistnämnda komplikationerna är "bättre", det föds så många barn med kejsarsnitt idag ändå, än vad som skulle kunna hända vid ett vändningsförsök. Lite av mina tankar bara, inget är ju rätt eller fel, man gör det som känns bäst.

    Då har vi samma tankar. Undra hur våran låg vid rul, kan man se det på nåt sätt?
    Hon ligger spegelvänd mot vår då, han ligger på vänster sida, fötterna till höger.
    Jag ska nog gå in och läsa lite om Norge då. Jag hoppas han hinner vända sig i tid, och din skrutta med!
    Ja jag hoppas på det ! men om inte så ordnar det sig ändå :0) huvudsaken är att bebis kommer ut och mår bra Hjärta
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2012-01-18 11:49:00 följande:
    Ja en kompis till mig skulle göra vändningsförsök för tre månader sedan, men det fick sluta i akut snitt, bebisen fick navelsträngen två varv runt halsen och allt blev väldigt akut och stressigt. Det känns som att man helst vill slippa det. stackars bebisar som blir så uppstressade. Men man får alltså säga nej om man inte vill försöka med vändning?
    Ja man får absolut säga nej de kan inte tvinga dig att göra ett vändningsförsök . Tack och lov !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Nikis skrev 2012-01-18 12:02:01 följande:
    Gud så skönt att veta :) Trodde man skulle bli tvingad.. Så isf blir man inbokad på ett snitt? ungefär hur långt innan bf får man snittet? 
    Nej det är det som är bra med Sverige .. de kan inte tvinga dig till speciellt mycket Japp då blir man inbokad på snitt , jag vet inte hur långt innan men av det som jag läst så har de flesta fått tid ca en vecka innan BF .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mary Jo skrev 2012-01-18 12:07:01 följande:
    Ligger i samma rum på förlossningen där jag födde Vilja för snart 2 år sedan. Har sedan i natt haft hemska magsmärtor och spydde blod på morgonen.. allt ser bra ut med bebisen tack o lov så nu väntar vi på att få komma ner tilll kirurgen , kolla om jag fått ngt bråck i magen eller liknande.. är ju gastric bypass opererad och det är en komplikation som kan bli. Men mitt i allt det onda så är vi ändå överlyckliga. Fick ju kolla med ultraljud och då frågade läkaren om vi ville veta kön och det syntes mycket väl.. vi ska få en lillebror!! :) är så lycklig.
    Åhh men stackare ! Hoppas de hittar vad som är fel snabbt !

    Hjärta och GRATTIS till pojken !!

    Kram
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Ellieott skrev 2012-01-19 10:11:57 följande:
    Jag hade bara blodiga flytningar en gång, dagen innan mitt bm-besök.. Hon trodde inte det var någon fara alls. Sammandragningarna är varken bättre eller värre, nu efter en vecka, så jag tror inte det är något att oroa sig för. Men om det är UVI vill jag ju få behandling!
    Där jag går ger de antibiotika direkt när man misstänker UVI och sen ringer de och säger att du kan sluta ta antibiotikan om du INTE har UVI .

    Bra att du ringt och frågat iallafall .. det är ju inte bra att gå med uvi när man är gravid .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    ZJN skrev 2012-01-19 10:56:20 följande:
    äter ni järntabbleter ??
      med min förra grav vart jag stenhård i magen av dom, har börjat nu igen me järn o blir jätte lös!
    Ja jag måste ju pga mitt dåliga hb värde ... jag blir inte dålig i magen av de jag äter nu ( Duroferon) men av Niferex blev jag jättehård . Jag får ju även järndropp på sjukhuset regelbundet och det påverkar inte min mage .
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Isavanna skrev 2012-01-19 18:50:29 följande:
    En snabb fråga... Vad finns där för risker med lågt hb/ ferritin värde?
    Mitt ferritin låg på 6 på inskrivningen, och nu sist låg hb på 98. Men jag mår verkligen PEST av järn tabletterna, så jag undrar finns det några egentliga risker mer än att jag är trött och hängig och allt det där?
    Om man har alldeles för lågt järnvärde vill de helst inte förlösa dig eftersom du då inte kommer att klara av att förlora blod som man vanligen gör under en förlossning . Är hb värdet alldeles för lågt kan det påverka barnet med tanke på att syresättningen i blodet påverkas . Men du är inte i närheten av det ännu
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Isavanna skrev 2012-01-19 20:30:26 följande:
    Åh vad skönt! Då ska jag göra mitt bästa för att få i mig en då och då samt fortsätta äta broccoli på längden och tvären.
    Nyponsoppa kan du dricka också
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    Mary Jo skrev 2012-01-19 20:52:08 följande:
    Kanske därför jag har fått sånt bra järnvärde då?! det är ju min craving och jag dricker flera glas om dagen! så gott!
    hahahah säkert ! Jag dricker också nu ... massoooor !
    I'm the me I choose to be ...
  • TheCoopers
    HLinna skrev 2012-01-19 21:22:22 följande:
    Jag trodde att det var någon gräns vid 100 men minns kanske fel? Hur lågt järnvärde kan man ha innan "de gör något" åt det? Och vad gör de i så fall? Jag menar, de kan ju inte gärna vägra att förlösa någon...
    Vid hundra räknas det som man har anemi som gravid . Men då ser de bara till att man äter sina tabletter och äter ordentligt med järn . Fungerar inte det så får man järndropp ( som jag får ) för att arbeta upp järnet . Nej självklart kommer de inte neka någon men däremot kommer de säkerligen vara redo med någon påse blod till mamman .
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)