Inlägg från: Stinis83 |Visa alla inlägg
  • Stinis83

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Nu är ultraljudet klart och vi har fått se vår lilla bebis! Jag hade räknat rätt på dagen så jag blev inte flyttad :) Det var en aktiv liten en därinne, låg och sparkade och slog efter ultraljudsdosan, och jag kände det! Moderkakan ligger bak, så hon sa att det är fullt möjligt att jag känner den redan nu.

    Och vi frågade om hon kunde se vad det var för kön, och hon sa att det kan man inte såhär tidigt. Men efter en stund sa hon "Jo... Jag vågar faktiskt gissa! Titta! Pojke!" :)

    Jag är i sjunde himlen, svävar på moln och är överlycklig! Bebisen mår bra, var lite kissnödig sa hon, och vi fick absolut lägsta sannolikheten :)

  • Stinis83

    Ja, hon vågade gissa, men sa att vi ska ta det med en nypa salt eftersom det är så tidigt :)

  • Stinis83

    Lokesmami, jag går in i v 14 (13+0) imorgon, och hon verkade själv förvånad över att det syntes så tidigt. Men hon sa att vi ska ta det med en nypa salt :) Jag är helt chockad över att jag kanske ska få en son! Jag gjorde ul utanpå magen :)

    Kommer inte ihåg vem som frågade om ömhet i magen, men efter ul idag hade jag rätt ont faktiskt...

  • Stinis83

    Jag ska amma om det går, det funkade bra med dottern så jag hoppas det funkar bra den här gången också.

    Jag ska göra planerat snitt den här gången pga komplikationerna som uppstod vid förra förlossningen. Jag får helt enkelt inte föda vaginalt igen. Den förlossningen slutade i operation för min del, men återhämtningen efter själva operationen var inte det jobbiga. Skadan jag fick var ganska ordentlig och jag hade en läkningstid på ett år.

    För min del skulle en vaginal förlossning sluta med en operation hur som helst, och då skulle skadan bli ännu värre. I mitt fall. Så jag går direkt på operationen istället (i det här fallet snitt) och har en återhämtning på ca 2 veckor istället för 6 mån av konstanta smärtor och problem. OM snittet går bra så klart, jag är fullt införstådd med att det kan bli komplikationer efter snitt också :)

  • Stinis83

    Tack för alla gratulationer förresten :)

    Skogsälvan, hur har det gått för dig? Har tänkt på dig hela dagen :)

  • Stinis83

    Lyckobebisen, sjukhusen är väldigt på om att man ska amma, så det kanske är ide att prata med er bm redan nu och kanske skriva in i förlossningsplanen att ni inte vill ha påtryckningar om det :)

  • Stinis83

    Amning är en väldigt laddad grej åt alla håll. För mig har det varit självklart att amma - om det fungerar. Och det gjorde det. Men det var nära att det inte gick och det tror jag helt berodde på pressen på bb.

    De kom in varje gång det skulle ammas, och eftersom min dotter gick ner lite för mycket i vikt, så de sa att det var helt livsviktigt att jag ammade henne minst var tredje timme. Vilket gjorde att hon aldrig var hungrig eftersom hon fick som mellanmål hela tiden, och när hon åt så dåligt så blev jag ju jätteorolig. Då slutade jag amma henne så ofta, i samråd med BVC. Hon fick äta när hon var hungrig, och då åt hon som en häst.

    Lyckobebisen, jag har kompisar där mamman pumpade då pappan kunde ta morgonmatningen och kvällsmatningen, och på nätterna kunde de turas om. Det är ju helt perfekt, mamman får avlastning och slipper känna sig som en mjölkko, och pappan och sonen fick en närmare relation snabbare. Så jag tycker inte iden är dum. Och vill hon inte pumpa så är ersättningen så otroligt bra nuförtiden, så barnet går inte miste om något det behöver. Alla människor är olika, och tur är väl det. För hur tråkigt vore det inte om alla var exakt lika och tyckte exakt samma om allt? :)

    Alla gör det de själva tycker känns bäst :)

  • Stinis83

    Åh vad härligt Skogsälvan! :) Imorgon ska jag banne mig få in bild på bebisen och magen i bildtråden ;)

    Jag har en Teutonia Mistral S med sittdel, och så köpte vi Fashion liggdel till. Jag är så sjukt nöjd med den, så den ska bebisen få ta över. Svängbara hjul fram (som går att låsa), handtag man kan svänga över så de stora hjulen går först, okej förvaringskorg, handtag som går att ställa i massa lägen, lätt att hantera och väger inte speciellt mycket. Vi köpte dessutom adapter till så man kunde sätta babyskyddet direkt på chassit. Sjukt värt! Jag tror vi betalade 10 000 för sprillans ny vagn, liggdel, adapter och babyskydd till bilen. Det anser jag vara värt det.

    Och jag tycker den funkar överallt, jag har gått promenad på snåriga traktorstigar i vinterväglag med den :)

  • Stinis83

    Min förra bm sa att nolltolerans mot alkohol är det bästa när man är gravid, då behöver man inte nojja. Personligen är jag inte ett dugg sugen på det, så mig gör det inget :)

  • Stinis83

    När jag väntade min dotter så fick jag veta att jag var gravid i v 4-5, och jag var jättebakfull... Men min bm sa att så tidigt gör det inget, men när man plussat är det nolltolerans, och speciellt efter att moderkakan tagit över. Då får barnet i sig allt som vi får i oss, men levern kan inte hantera alkohol. Dumt att riskera nåt :)

    Men jag har också hört att man absolut kan ta något glas vin nångång ibland, men jag personligen skulle aldrig göra det som gravid. En liten, liten klunk kan jag smaka, men bara så pass liten att jag liksom får smaken i munnen. Det är ingen mening med det heller eftersom det inte smakar gott när jag är gravid :) 

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)