• Hormonermedhumör

    Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?

    Vilka fysiska symtom på stress och ångest har ni haft ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:32
    Någon som upplevt t.ex. torrhet i munnen, svullnad i ansiktet och/eller annorlunda känsel i samband med stress och ångest ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-20 15:42
    Någon som lätt spänner sig i käk - och/eller halsmuskulaturen ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 10:30
    Någon som vet nån bra hemsida där man kan läsa om ångest och/eller stress osv eller nån bok med samma innehåll ?

    Eller nån som har tips på vad som hjälper emot stress,spänningar och ångest (förutom mediciner och terapisamtal) ?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-28 08:59
    Av Er som spänner Er i käken och upplever som att det gör ont i tänderna/övriga delar av munnen...exakt var och hur mkt ont har ni ?

  • Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?
  • Anonym (jävla ångest)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-10-28 06:38:03 följande:
    Egentligen tycker jag att du tar med dig någon och trotsar ångesten och kör på motorvägen. Det är typ så KBT fungerar. Din ångest ska inte hindra dig till något som du har gjort tidigare. Det visar bara att ångesten besegrar dig. Du måste försöka acceptera din ångest. Jag har själv varit där du är, men jag har trotsat och intalar mig själv hela tiden. Jag var/är ju som sagt rädd för att få cancer. Jag har trotsat min ångest och läst bloggar om människor som lever/avlidit i obotlig cancer. Efter ett tag så insåg jag att jag är fruktansvärt "löjlig" Att tänka sådana tankar när det faktiskt finns dom som är sjuka på riktigt.

    Men min ångest börjar komma tillbaka igen så jag får trotsa den igen och acceptera!



    Har gjort det :) och när jag har med nån i bilen så går det bra, men sen när jag är själv så nej! Herregud denna cancer, jag har cancer lite överallt ibland! Tror cancer började med när jag hittade knölar i brösten och gick på utredning för det, men det var bara fettknölar! Som jag känner på ofta för att vara säker på att det inte kommit en ny! Precis som du säger att man tänker såna tankar när folk är sjuka på riktigt och det kan få mig att må lite dåligt! Men sen kommer tankarna; varför skulle det inte hända mig! Och det handlar nog om att det är många i våran närhet som haft cancer!
  • Anonym (zz)
    Anonym (jävla ångest) skrev 2013-10-27 23:04:26 följande:



    Usch :( aldrig roligt när det händer och vi är Så lika :) när jag har en riktigt attack så kan jag inte göra något heller, blir sittande i min bubbla! Fick en attack på motorvägen en gång och har så svårt att köra motorväg nu..bara att veta att jag ska köra där ger mig värsta ångesten, när jag gick en promenad en gång har jag fått och har svårt att gå på promenad nu! Man låser sitt liv och jag verkligen hatar det. Jag undviker det mesta som får mig att känna ångest, men dagar som är bra klarar jag av det mesta. Samma så undviker jag filmer med spänning eller action det blir för mycket för mina nerver och egentligen älskar jag thriller :/ jag behöver verkligen små utmaningar för att ta mig framåt, stora steg för mig är små steg för människor som inte har ångest! Det som är bra är att utmana sig när man har "bra" dagar...men vet så väl att det iallafall är så svårt, min högsta önskan är att se framåt och klara av allt!

    det blir ju verkligen lätt så, man vågar inte göra sånt där man har koppling till att det hänt nåt. när jag mådde som sämst fysiskt så var det omöjligt vissa dagar o stunder att ta mig till toan och världen krympte på det sättet. Nu är det inte så längre, men endå är min värld så liten eftersom rädslorna har en för stor plats. 


    blir du "modigare" när du klarat av o flyttat fram gränsen när du har en bra dag, så det är till hjälp nästa gång?


    ni som haft det såhär och tagit er ur det, hur gjorde ni?


     

  • Anonym (zz)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-10-28 06:38:03 följande:
    Egentligen tycker jag att du tar med dig någon och trotsar ångesten och kör på motorvägen. Det är typ så KBT fungerar. Din ångest ska inte hindra dig till något som du har gjort tidigare. Det visar bara att ångesten besegrar dig. Du måste försöka acceptera din ångest. Jag har själv varit där du är, men jag har trotsat och intalar mig själv hela tiden. Jag var/är ju som sagt rädd för att få cancer. Jag har trotsat min ångest och läst bloggar om människor som lever/avlidit i obotlig cancer. Efter ett tag så insåg jag att jag är fruktansvärt "löjlig" Att tänka sådana tankar när det faktiskt finns dom som är sjuka på riktigt.
    Men min ångest börjar komma tillbaka igen så jag får trotsa den igen och acceptera!
    Hur gör du rent praktiskt då, för som jag skrivit tidigare har jag en gång lyckats komma ur min ångest o oro, genom trots mod och nåt som jag uppenbarligen saknar nu..
    för det är så mycket svårare för mig nu, kanske för jag mått sämre denna gång och det pågått under längre tid, men att ju st detta ska bli synkroniserat värre ju bättre annat blir.. är så märkligt enligt mig.
    uppskattar gärna tips från dig som kommit ur det, eller iaf är på väg :)
  • Anonym (zz)
    Anonym (? 3) skrev 2013-10-28 08:01:41 följande:
    Är eller har alla varit sjukskriva som har dessa symtom här i tråden?
    Jag har aldrig varit sjukskriven mer än nån dag gör och där som jag själv sjukskrivit mig men aldrig fått en sjukskrivning av läkare. Har inte direkt gått iväg på det viset heller och krävt det.
    Förra vintern var jag riktigt på väg in i den berömda väggen med mycket fysiska och psykiska symtom. Depression mm men lyckades ta mig ut på egen hand och lite kortare psykologkontakt.
    Var helt ok i våras men sedan började det i somras igen och nu blir det värre och värre igen...

    Ringde vc idag ich hoppas få nån hjälp där med yrsel och huvudvärk iaf. Sedan ska jag försöka börja äta bättre som någon föreslagit samt äta kosttillskott ich se om det hjälper...
    Jag har aldrig varit sjukskriven, men min sits känns ohållbar just nu o jobbig på just denna penga/jobb front..

    Har nämligen aldrig haft en vanligt jobb på det sättet, efter gym gick jag som lärling i min pappas företag för att jag har behövts och det är en väldigt ovanlig bransch. Sen utbildare jag mig till inredare och startade eget där jag och en kompis från utbildningen jobbade i ett par år.  när hon fick problem i familjen gick vi skilda vägar, försökte hålla igång men bytte spår ( är helt inne på kreativa händiga saker av olika spår) gick lite knackigt och hade några kortare "vanliga" jobb. gick ini min första "vägg" o låg i yrsel o ångest några månader, kom på fötter, hade ett kortare jobb på några månader början 07, har aldrig varit så fysiskt sjuk som då, haade hög feber ofta, förkyld o dyl, fick cellförändringar, pojkvännen jobbade i annan stad..o jobbade 11 timmar om dagen i miljö där det var både inne och ute i kylan..inte bra för hälsan. trots att ja verkligen inte mådde bra så körde jag på ( förstår inte det idag) o höll farten uppe. efter detta har jag alltså inte haft ett jobb, har sökt mycket men det faller alltid på något o trots att min dröm o vision är att vara egen, jag har många bra sidor..och älskar att ta i osv..ändå vill ingen ha mig ( så känns det...)


    att man dessutom behöver må bra och redan HA pengar för att kunna ta sig nånstans eller kunna låna ( lite överdrivet men endå..)


    jag levde på sparade pengar och pluggade sen i 2 år. och sedan 2010 våren så har kroppen o själen inte mått bra, och i 2 år typ var jag inte ens tänkbar att kunna jobba. jag har alltså fått hjälp av mina föräldrar..vilket inte är nån höjdare för självförtroendet när man är vuxen och har klaratr sig själv innan. men jag fick tom flytta hem igen ett tag för jag inte klarade mig själv alls och pojkvännen jobbade exxtremt mkt.


    eftersom jag har enskild firma där det i princip har stått still i flera år, haft den vilande en kort period då jag hade a-kassa ) men då jag har valet lägga ner och försöka få hjälp nånstans..får inte ens a-kassa o va tvungen att gå ur då det kostae pengar ja inte har. har just nu inkomst NOLL på riktigt, gått över 29 så får inte ens bostadsbidrag.. ingen kan säga jag kostar samhället nåt på det sättet, men senaste veckan känner jag att all stolthet o prestige e borta..måste få hjälp för vill inte va så här.


    har så mycket att ge, men kommer u ingenstans. har hur många kreativa ideer som helst där jag fått bra respons, men de kräver att jag har orken och kraften att hålla farten uppe, att jag har några pengar att börja med. känner att tillit o självförtroendet som börjat svikta på sistone spelar stor roll här, jag har lixom inte nån motivation längre ( o det har typ varit en av mina starkaste sidor...


    vet inte ens om nån skulle sjukskriva mig, när inte ens allvarligt sjuka blir det...


    usch det känns så hopplöst ibland

  • Anonym (zz)

    idag har jag en lite dålig dag, sitter o grubblar o är ledsen över sakernas tillstånd..och kom på en sak som är väldigt annorlunda från första gången jag mådde dåligt och nu


    då vågade jag aldrig stanna upp, känna efter, pallade inte vara ärlig mot de nära mig ( iaf inte helt o fullt) utan va betydligt mer ärlig mot främlingar, ( ofta dragit till mig folk om jag suttit o vbäntat på buss lr liknande o älskar att prata med folk) gick upp ur sängen så fort jag vaknade o hade NOLL förståelse för den underbara känslan av att få ligga o dra sig( som jag älskar idag), kunde aldrig vila eller mysa i lugn o ro med pojkvännen för jag stod inte ut av att va still - nu e jag precis tvärtom.. innan alla yrsligheter så älskade jag att köra bil, bästa känslan ever.. o blev ja då arg lr ledsen/rastlös/uttråkad drog ja iväg o körde ibland inte ett dugg vettigt, struntade i om ja åkte för fort o för fort osv.. o när min akuta ilska gick ölver några sekunde/minuter senare förstod ja lixom inte hur ja kunde varit så "känslokall"


    men jag försökte verkligen fly från allt. men det går ju inte, det kommer alltid ikapp på ett sätt eller annat.
    fördelen med den där typen av av dåligt mående var att jag endå " funkade" i samhället, iaf på ett till synes bra sätt för andra. kunde sköta ett jobb i princip, gå på stan, älskade att spendera flera timmar i mataffären.. ( nu är 5 minuter en skräck) kunde skjutsa min familj överallt, då va friheten utåt..


    nu har det blivit helt tvärtom, alla de saker som jag ville fly ifrån känslorna kring, allt ansvar ja va rädd för, de sakerna som jag höll för mig själv, allt sånt är löst och utsagt idag. o ändå lider jag typ lika mycket( fast annorlunda) idag.. o det känns så jäkla sorgligt rent ut sagt. 


    visst att jag inte vill ha det som innan, för min inre stress åt upp mig o min kropp, men det här är inte värt..


    kan knappt minnas hur det är att ha ett aktivt liv, eller alla saker jag har gjort..är som det inte är mitt liv.
    tränade massa roliga saker, tai chi, kampsport, magdans mm..o längtar efter o göra d igen men vågar lixom inte..det känns så patetiskt.

  • Anonym (hmm..)
    Anonym (zz) skrev 2013-10-28 10:37:52 följande:
    Hur gör du rent praktiskt då, för som jag skrivit tidigare har jag en gång lyckats komma ur min ångest o oro, genom trots mod och nåt som jag uppenbarligen saknar nu..
    för det är så mycket svårare för mig nu, kanske för jag mått sämre denna gång och det pågått under längre tid, men att ju st detta ska bli synkroniserat värre ju bättre annat blir.. är så märkligt enligt mig.
    uppskattar gärna tips från dig som kommit ur det, eller iaf är på väg :)
    Jag har inte kommit ur det än. Idag när jag gick och städa så vällde det över mig att jag kanske inte kan städa längre snart eller få uppleva mitt hem med mina saker eftersom jag kommer att dö i den allra svåraste cancersjukdom som finns. Fick provsvar från cellprovet idag. Normalt!!! puuuuuh som jag har varit orolig för detta!

    Mina tips till dig är att KÄMPA.. Det är såååååååå tufft, tillexempel som i mitt fall där jag läste om de som verkligen är sjuka. Jag läste och läste och kämpade med ångesten i halsgropen. För varje sida så släppte det lite. Jag kämpar med att INTE ringa till läkaren för att titta upp alla mina "knölar" och dylikt. Jag KÄMPAR med att titta på mitt favoritprogram Grey´s anatomy. Bara för att ångesten ska jävlar i mig inte ta över mitt liv. Och för mig funkar det! Känner jag ångesten eller massa sjukdomar så säger jag till mig själv att "Om jag skulle vara sjuk, så kan jag inte göra ngt åt det just nu" Sen släpper det en stund. Det går bättre och bättre för varje dag. Men ibland kommer det bakslag, som idag.

    Jag vill heller aldrig vara själv. Till den punkten har jag inte kommit till än, men är på väg dit. Förhoppningsvis. Jag har lärt min 4 åring att ringa 112 ifall det händer ngt. Jag har alltid ytterdörren öppen och mobilen tätt intill mig. Jag ringer min man titt som tätt eller så ber jag han ringa mig minst 1 gång i timmen. Och svarar jag inte efter två gånger så ringer han på hemtelen. Svarar min dotter så är det nått som har hänt. Hur sjukt som helst egentligen. Jag som ska vara mammaledig och njuta!

    Hoppas att jag kan hjälpa dig. Även om jag är i samma sits som dig! Kram

  • Anonym (hmm..)
    Anonym (jävla ångest) skrev 2013-10-28 08:54:25 följande:



    Har gjort det :) och när jag har med nån i bilen så går det bra, men sen när jag är själv så nej! Herregud denna cancer, jag har cancer lite överallt ibland! Tror cancer började med när jag hittade knölar i brösten och gick på utredning för det, men det var bara fettknölar! Som jag känner på ofta för att vara säker på att det inte kommit en ny! Precis som du säger att man tänker såna tankar när folk är sjuka på riktigt och det kan få mig att må lite dåligt! Men sen kommer tankarna; varför skulle det inte hända mig! Och det handlar nog om att det är många i våran närhet som haft cancer!
    Trotsa det när du kör själv. Be någon köra bakom dig först. Sen när du klarar det så kör du själv. Trotsa trotsa och visa att ångesten inte bestämmer över dig. Jag vet EXAKT hur du känner dig. Det är sååå tufft, men jag lovar dig att det hjälper.

    Ikväll trotsar vi ångesten och tittar på tillsammans mot cancer och skänker lite slantar så vi får stopp på denna äckliga sjukdom! För den ska utrotas!
  • Anonym (jävla ångest)
    Anonym (zz) skrev 2013-10-28 12:51:59 följande:
    idag har jag en lite dålig dag, sitter o grubblar o är ledsen över sakernas tillstånd..och kom på en sak som är väldigt annorlunda från första gången jag mådde dåligt och nudå vågade jag aldrig stanna upp, känna efter, pallade inte vara ärlig mot de nära mig ( iaf inte helt o fullt) utan va betydligt mer ärlig mot främlingar, ( ofta dragit till mig folk om jag suttit o vbäntat på buss lr liknande o älskar att prata med folk) gick upp ur sängen så fort jag vaknade o hade NOLL förståelse för den underbara känslan av att få ligga o dra sig( som jag älskar idag), kunde aldrig vila eller mysa i lugn o ro med pojkvännen för jag stod inte ut av att va still - nu e jag precis tvärtom.. innan alla yrsligheter så älskade jag att köra bil, bästa känslan ever.. o blev ja då arg lr ledsen/rastlös/uttråkad drog ja iväg o körde ibland inte ett dugg vettigt, struntade i om ja åkte för fort o för fort osv.. o när min akuta ilska gick ölver några sekunde/minuter senare förstod ja lixom inte hur ja kunde varit så "känslokall"men jag försökte verkligen fly från allt. men det går ju inte, det kommer alltid ikapp på ett sätt eller annat.

    fördelen med den där typen av av dåligt mående var att jag endå " funkade" i samhället, iaf på ett till synes bra sätt för andra. kunde sköta ett jobb i princip, gå på stan, älskade att spendera flera timmar i mataffären.. ( nu är 5 minuter en skräck) kunde skjutsa min familj överallt, då va friheten utåt..nu har det blivit helt tvärtom, alla de saker som jag ville fly ifrån känslorna kring, allt ansvar ja va rädd för, de sakerna som jag höll för mig själv, allt sånt är löst och utsagt idag. o ändå lider jag typ lika mycket( fast annorlunda) idag.. o det känns så jäkla sorgligt rent ut sagt. visst att jag inte vill ha det som innan, för min inre stress åt upp mig o min kropp, men det här är inte värt..kan knappt minnas hur det är att ha ett aktivt liv, eller alla saker jag har gjort..är som det inte är mitt liv.

    tränade massa roliga saker, tai chi, kampsport, magdans mm..o längtar efter o göra d igen men vågar lixom inte..det känns så patetiskt.



    Åh :/ jag saknar också mitt aktiva liv att kunna springa ut frustrationen eller bara springa flera km, men tror att jag ska få en hjärtattack så fort jag börjar anstränga mig :( helt knäppt!! Saknar min tränadekropp jätte mycket och jag blir väldigt smal när mina muskler försvinner :( men nu ska jag försöka tänka på något helt annat resten av kvällen :) och hoppas att stormen inte blåser sönder hela vårt hus! Ta hand om er
  • Anonym (zz)
    Anonym (hmm..) skrev 2013-10-28 15:00:35 följande:
    Jag har inte kommit ur det än. Idag när jag gick och städa så vällde det över mig att jag kanske inte kan städa längre snart eller få uppleva mitt hem med mina saker eftersom jag kommer att dö i den allra svåraste cancersjukdom som finns. Fick provsvar från cellprovet idag. Normalt!!! puuuuuh som jag har varit orolig för detta!

    Mina tips till dig är att KÄMPA.. Det är såååååååå tufft, tillexempel som i mitt fall där jag läste om de som verkligen är sjuka. Jag läste och läste och kämpade med ångesten i halsgropen. För varje sida så släppte det lite. Jag kämpar med att INTE ringa till läkaren för att titta upp alla mina "knölar" och dylikt. Jag KÄMPAR med att titta på mitt favoritprogram Grey´s anatomy. Bara för att ångesten ska jävlar i mig inte ta över mitt liv. Och för mig funkar det! Känner jag ångesten eller massa sjukdomar så säger jag till mig själv att "Om jag skulle vara sjuk, så kan jag inte göra ngt åt det just nu" Sen släpper det en stund. Det går bättre och bättre för varje dag. Men ibland kommer det bakslag, som idag.

    Jag vill heller aldrig vara själv. Till den punkten har jag inte kommit till än, men är på väg dit. Förhoppningsvis. Jag har lärt min 4 åring att ringa 112 ifall det händer ngt. Jag har alltid ytterdörren öppen och mobilen tätt intill mig. Jag ringer min man titt som tätt eller så ber jag han ringa mig minst 1 gång i timmen. Och svarar jag inte efter två gånger så ringer han på hemtelen. Svarar min dotter så är det nått som har hänt. Hur sjukt som helst egentligen. Jag som ska vara mammaledig och njuta!

    Hoppas att jag kan hjälpa dig. Även om jag är i samma sits som dig! Kram

    åh vad skönt att cellprovet var normalt! :)
    vet hur orolig jag var, o när ja öppnade det o jag hade förändringar..tur jag inte va själv den gången.


    Jag har ibland stunder av väldigt tydlig ångest, som ren skräck för att min pojkvän eller nån i min familj ska dö, eller att det ska vara nåt fel på mina tänder eller visdomständer som "sover"..fy fan ..har en av de som är lite framme och en dag när det kändes så konstigt där så blev ja i sån panik att jag ville inte leva..helt sjukt hur uipptrissad jag blev då. det kan va olika saker som gör mig helt paralyserat rädd för ett par timmar eller nån dag. men oftast är det ångest o oro som inte har en så reell koppling, o den har jag svårare för i längden.
    för den går lixom inte att kolla upp o intellektuellt prata sig själv ur, jag kaniaf inte på det sättet.
    jag har kämpat mkt oxå, är väl den kraften/orken att kämpa som fattas mig just nu, o det är inte så lätt eftersom min pojkvän rätt nyligen oxå gått in i väggen. det har gett en ny o ovan dimension av oro. o i mitt fall känns det som 1+1 blir 1 miljon.. dvs too much


    är bara ett par dagar sen som jag erkände för min familj att det inte alls går lika mkt åt rätt håll som jag velat ge sken av, för jag har "ljugit" om att ja mår bättre ä ja gör just för att de har sett mig må dåligt så länge o fått ta så mkt jobbigt..o det vill jag inte. men det var skönt att va ärlig så vi förhoppningsvis kan hitta nån väg för mig att komma på fötter. 


    och jag uppskattar mycket att ha fått skriva av mig här, prata med er som sitter i liknande situationer, känns väldigt befriande. jag har försökt att prata och umgås ( det lilla ja orkat) med folk som mår bra osv för jag gillar inte att gräva ner mig och har tänkt att de ska lyfta mig.. har ju inte fungerat o känner att det nog kan ge mig mer att prata med likasinnad.  <3

  • Anonym (zz)
    Anonym (jävla ångest) skrev 2013-10-28 15:30:11 följande:



    Åh :/ jag saknar också mitt aktiva liv att kunna springa ut frustrationen eller bara springa flera km, men tror att jag ska få en hjärtattack så fort jag börjar anstränga mig :( helt knäppt!! Saknar min tränadekropp jätte mycket och jag blir väldigt smal när mina muskler försvinner :( men nu ska jag försöka tänka på något helt annat resten av kvällen :) och hoppas att stormen inte blåser sönder hela vårt hus! Ta hand om er

    jo samma här, mitt hjärta rusar ju i 130 ibland trots att ja kan ligga o vila.. så fåt ofta super huvudvärk när jag anstränger mig eller springer. har testat korta sträckor o att man får såna symptom man vill undvika när man pushar sig blir ju lätt ond cirkel. saknar min tränade kropp oxå, även om den hållt sig fantastiskt efter 3 stationära år..men kraften vill ja ha tebax. 


    låter bra! :) kram!

Svar på tråden Vilka fysiska symtom på stress/ångest har ni haft ?