• eleena

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Skriv in era bästa recept (och alla andra...)!

    Diskussioner sker i den andra tråden!

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m20882654.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-18 12:11:54:
    Diskussionstråden...
    Vi som gör egen barnmat - del 2:

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23932981.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:16:02:

    INGA FRÅGOR ELLER DISKUSSIONER I DENNA TRÅDEN, det finns en annan avsedd för detta! Det blir svårt att hitta recept etc om det finns en massa inlägg "ivägen".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:18:33:
    De flesta recept kan användas från det att barnet äter portioner, inte bara smakisar.

    Om man har en liten bebis så mixar man mer, en äldre så kan man lämna bitar.

    Det är upp till var och en att själva ta ställning till när man vill införa ett visst födoämne, om man vill diskutera detta GÖR MAN DET I DEN ANDRA TRÅDEN!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 12:14:19:
    Ny tråd då denna snart tar slut...

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • AnnaGz

    Bra tråd!
    Här blir det Stroganoff till middag. Har just skurit korven i små små små bitar.

    Ett bra tips till lunch/mellis är risgrynsgröt. Jag kokade som på paketet men utan salt och med mer mjölk och frös in i portioner.

    Har ni nåt bra tips om vad man ska förpacka i. Jag har en del små matlådor men de tar slut så snabbt.

  • Plutten forever

    Igår gjorde jag en jättegod pastasås till min 6-månaders:

    Broccoli ( brukar vara 3 st i förpackningen, ta alla tre inkl stjälkarna, skalade)
    en halv morot
    en scharlottenlök
    lite timjan

    Koka alltihop tills det är mjukt.
    Mixa med lite Oatly havregrädde (matlagnings)
    Mixa i kokta makaroner eller annan pasta till en bra konsistens. MUMS! (tyckte både jag och plutten)

    Jag sparade även kokvattnet att använda som buljong

    Jag är ny i tråden och ny på egen barnmats-fronten så här ska läsas!


    Det är Alvin som är Plutten, jag är Pluttens mamma - Pluttmor!
  • BettyJkpg

    AnnaGz: Jag förpackar i tomma barnmatsburkar, perfekt att frysa in (obs fyll inte för fullt för då spricker burkarna) och lagom stora portioner. Köper ju då inga egna men tar från kompisar som får tomma över. Sen har jag frusit in efterrätter i såna där isglassformar från IKEA.

    Slänger in ett recept med:

    Kassler med ananas (från ca 8-9 månader och vi gör det till hela familjen)
    Skiva kassler och lägg på botten av en långpanna. Lägg på färsk eller konserverad ananas i skivor, hyvla ost över. In i ugnen på ca 200 grader, tills osten får lite färg (kanske en 30-40 minuter). Servera med ris och ev. grönsaker.

  • LångaLinda

    ungefär hur mycket makaroner tog du, Plutten forever? Okokta...

  • Plutten forever

    långlinda: ca 1 dl okokta, men jag hade inte i allt sen, men nästan allt!


    Det är Alvin som är Plutten, jag är Pluttens mamma - Pluttmor!
  • BlygTjej

    Plutten: Ska man ha något kött eller liknande till pastasåsen, eller ska dem "bara" äta den ihop emd pasta?


    Mamma till världens bästa Isabelle 070130
  • Plutten forever

    Blyg Tjej: Ska och ska, man gör väl som man tycker Själv är jag vegetarian och har svårt för att tillaga kött till Alvin (det får min man göra). Särskilt koka kött, USCH! Tycker jag, hhihi--- Så mina bidrag till den här tråden blir nog mest vegetariska (eller möjligen fisk)


    Det är Alvin som är Plutten, jag är Pluttens mamma - Pluttmor!
  • Castle

    Åter igen...
    läs citatet nedan. Det är så lätt hänt att denna tråd blir full med frågor och diskutioner när väl någon frågar något, ta allt sådant i den andra tråden, denna är enbart för recept, så att man lätt kan gå in i denna tråden och kolla på recept utan att behöva leta bland massor inlägg.


    Nocia skrev 2007-09-17 08:05:51 följande:
    Flytta gärna diskussionen till www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23932981.htmlså har vi denna tråd till recept
  • SvenThorstens

    Kokt fisk med grönsaker och potatis:

    2 fileér peagasus (heter det så? frysta filéer vit fisk i alla fall)

    3 stora potatisar

    3-4 dl frusna grönsaker (jag mixade sommarblandning och broccoli)

    Någon matsked matfett

    Koka allt var för sej mixa/blanda efter hur mycket bitar du vill ha i.

    Felix älskade det helt utan kryddor men man kan säkert krydda med favvokryddan!

    Satsen blev 5 knappt fulla barnmatsburkar av större variant.

  • pemi

    Ett bidrag här också som dottern ätit idag.

    150 g torskfile
    2 stora potatisar
    1 pkt matlagningsgrädde
    1 dl grönsaksblandning (majs, broccoli, paprika).
    Kryddor efter smak (här blev det persilja och citronpeppar).

    Dela fisken i bitar och lägg i ugnsfastform. Krydda och häll över matlagningsgrädden. In i ugnen ca 15-20 min i 225 grader.

    Koka potatis och grönsaker. Mixa/mosa ihop med fisken.

    Blir 2-3 portioner beroende på hur stora de är i maten.

    Brukar göra ungefär samma till oss, men gör då i två formar och kryddar vår fisk mer.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥Alva♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept