• eleena

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Skriv in era bästa recept (och alla andra...)!

    Diskussioner sker i den andra tråden!

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m20882654.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-18 12:11:54:
    Diskussionstråden...
    Vi som gör egen barnmat - del 2:

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23932981.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:16:02:

    INGA FRÅGOR ELLER DISKUSSIONER I DENNA TRÅDEN, det finns en annan avsedd för detta! Det blir svårt att hitta recept etc om det finns en massa inlägg "ivägen".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:18:33:
    De flesta recept kan användas från det att barnet äter portioner, inte bara smakisar.

    Om man har en liten bebis så mixar man mer, en äldre så kan man lämna bitar.

    Det är upp till var och en att själva ta ställning till när man vill införa ett visst födoämne, om man vill diskutera detta GÖR MAN DET I DEN ANDRA TRÅDEN!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 12:14:19:
    Ny tråd då denna snart tar slut...

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • Roos 76

    Hej!Fick lära mig härom dan att konserverade grönsaker som tex majs kan innehålla mycket salt,något jag verkligen inte trodde.Och buljong är oxå ganska mycket salt i..Bra tråd det här man blir inspirerad!Tack!

  • Mamma till Meja

    Gjorde precis en JATTEGOD linsgryta (Meja ar 8 manader)

    skala och hacka 1/2 lok, 100g morotter, 20 g celeri och bryn ca 5 min i olja. Tillsatt 50g roda linser (tvattade) och 200g hackad sotpotatis tillsammans med loken, morotterna och celerin. Tillsatt 4 dl buljong (osaltad) och koka upp. Sjud under svag varme i 20 minuter, tillsatt lite farsk koriander och kummin och smaka av.

    Receptet stog i dessa mangder men jag tog det pa en hoft.

  • marle

    hm-.-.ser att  ni har en del kryddor i maten..enligt bvc ska man inte ha det i barnmaten före ett års ålder...ev. lite persilja eller dill...ni ha rinte märkt att de reagerar på kryddorna?

  • Ullegulle78
    marle skrev 2007-09-08 00:20:46 följande:
    hm-.-.ser att  ni har en del kryddor i maten..enligt bvc ska man inte ha det i barnmaten före ett års ålder...ev. lite persilja eller dill...ni ha rinte märkt att de reagerar på kryddorna?
    Jag tror nog att diskussioner egentligen ska ligga i andra tråden men jag svarar iallafall.
    Ørtkryddor kan man visst anvænda.
    Det enda mitt BVC sa ær att salt och socker ska man låta bli.
    Sen att man inte ska krydda før starkt sæger sig ju sjælvt...

    Lægger in ett litet recept också:
    Kyckling med broccoli och sparrismos.
    Koka kyckling tills den ær genomkokt
    Koka broccolioch sparris.
    Krydda grønsaksvattnet med valfri mumsig krydda.
    Mosa med stavmixer...
    Mumsimums från 6 månader och uppåt.
  • Kulta17

    Min dotter gillar burken med Kyckling, couscous med tomatsalsa så jag gjorde egen men med bulgur.

    Koka bulgurn som vanligt men tillsätt även krossad tomat.
    Lägg i kyckling och paprika och låt det koka med. Krydda med oregano och basilika. Mixa. Om du fryser den får du späda med lite vatten när du ska använda den. Jag tillsätter inte smör/rapsolja förrän vid serveringen.

  • TeDrickaren
    Torsk med grönsaker och ris 6 månader

    I paket fryst torsk (400g)
    200g majs
    200g morötter
    1 citron
    halvt paket fryst dill
    1/2dl olja
    2 1/2 port ris

    Koka allt tills det blir mjukt.
    Riset kokas för sig.
    Mixa till en slät puré, behåll ev riset som det är.
  • TeDrickaren
    Kasslergryta med pasta

    300g kassler
    1 gul lök
    1-2 paprikor
    1 pkt grädde
    2 msk timjan
    2 portioner pasta

    Koka allt tills det blir mjukt.
    Koka pasta för sig.
    Mixa till lagom konsistens.
  • TeDrickaren
    Kyckling med bulgur och broccoli

    2 st kycklingfiléer
    500g broccoli
    1/2 dl olja
    persilja efter smak
    2 portioner bulgur

    Koka allt.
    Koka bulgur för sig.
    Mixa allt till slät pure.
  • MinMindra

    Enkla, goda och snabba mellanmål man kan göra är ju att mosa bär och blanda med antingen turkisk yoghurt som är tjock och inte alls lika syrlig som vanlig naturell, eller så blandar man med vanlig naturell yoghurt som är rinnigare och lite syrligare, men bägge yoghurtarna är sockerfria och osötade.

    Jag brukar även blanda mosade hallon med turkisk yoghurt och frysa in i små glassbehållare med glasspinne i, så har man en sockerfri glass till barnen som är SUPERGOD.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ Rasmus f. 030601, Mindra f. 070602 ♥¸.?°´¯) ♥
  • Scruffy

    Hjälp mig jag har lite idétorka.
    Just nu kör jag 4 olika rätter till min son.

    1. Kyckling-potatis-tomat-grädde
    2. Torsk-tomat-potatis-grädde
    3. Pasta med köttfärssås
    4. Pasta med broccoli i gräddsås

    Eftersom han äter mat två gånger om dagen så får han allt varannan dag. Till det så varierar jag med grönsaker (morot, ärtor, broccoli eller blomkål,.

    Det står still i hjärnkontoret. Han är nästan 8,5 månader men har inga tänder ännu, så det måste gå att mosa/purea.

    skulle vilja hitta på lite andra saker att variera med.

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept