• eleena

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Skriv in era bästa recept (och alla andra...)!

    Diskussioner sker i den andra tråden!

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m20882654.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-08-18 12:11:54:
    Diskussionstråden...
    Vi som gör egen barnmat - del 2:

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23932981.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:16:02:

    INGA FRÅGOR ELLER DISKUSSIONER I DENNA TRÅDEN, det finns en annan avsedd för detta! Det blir svårt att hitta recept etc om det finns en massa inlägg "ivägen".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 10:18:33:
    De flesta recept kan användas från det att barnet äter portioner, inte bara smakisar.

    Om man har en liten bebis så mixar man mer, en äldre så kan man lämna bitar.

    Det är upp till var och en att själva ta ställning till när man vill införa ett visst födoämne, om man vill diskutera detta GÖR MAN DET I DEN ANDRA TRÅDEN!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 12:14:19:
    Ny tråd då denna snart tar slut...

    www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • eleena

    En god och lätt och snabb rätt att göra till ris är:

    250 g färs (bland eller nöt)
    ca 1 dl (fin)hackad svamp, kantarell eller champinjon
    Lite soya, den "modige" använder svamp eller liknande, den inte så "modige" colorit
    Vitpeppar
    1-2 dl grädde
    Margarin

    Bryn färsen på låg värme i lite margarin. När den är halvklar lägg i svampen. Låt detta koka tills allt vatten kokt bort. Häll på soya (jag tog ca 2 tsk mushroom soya) och grädde. Koka lite till så att grädden tjocknar en aning.

    Mycket god specialarröra som min Far kommit på! Är särskilt god med kantareller. Till vuxna så salta lite...

  • eleena

    Bäbis-chili con carne:

    250 g nötfärs stekes i en klick margarin, tillsätt en finhackad lök samt en pressad vitlöksklyfta. Häll i en burk krossade tomater samt en kvarts kött/kalvbuljong. Vitpeppar och svartpeppar, ett par varv/sort. Häll i ett par teskedar socker (annars smakar det så surt med tomaterna, men ok, är smaksak...) samt ett par "stänk" cayennepeppar. Låt koka en halvtimme eller nått. Hacka en liten burk bönor, kidney eller annan... och lägg i i slutet.

    Serveras med innanmätet av en franskbrödbulle smulat ner i varje portion...

  • eleena

    Fiskgratäng:

    En stor (eller två små) fiskfilé, torsk, hoki, sej (etc) kokas/micras tills klar. Mosa med gaffel. Blanda med 2 st puréade potatisar. Kok upp och red (eller bottenred) en vit sås på ca 3 dl gräddmjölk och en klick smör. Vitpeppar samt en liten bit fiskbuljong. Sjud i fem minuter. Lägg i en näve skalade räkor och mixa till önskad släthet. Blanda med fisk och potatis.

  • eleena

    Kokt laxfilé med ägg:

    En kokt laxfilé, mosad med gaffel, blandas med en puread potatis samt två hackade hårdkokta ägg och ca 50 gram skirat smör. Ett par tag med vitpepparkvarnen!

    Blir två porioner. Mycket populärt!

  • Hnosse

    Italiensk kyckling

    Koka eller stek kyckling tillsätt grädde eller sojagrädde, färska tomater och basilika. Mixa till lagon konsistens. Servera med ex coucous eller annan pasta, har haft lite pamesan i pastan också. Smarrigt

  • maadicken

    åh!! jag tänkte föreslå en ren recepttråd!! mycket bra idé!!

    hoppas nån kommer med nåt förslag på vad man kan göra med grytbitar till 6 månaders


    ~~ LUKAS, mitt alldeles egna lilla mirakel~~ * 070222*
  • eleena

    Har tagit mig ytterligare en frihet... att göra en del två på gamla tråden!

  • lia76

    En bra idé 'r att skriva från vilken månad receptet är
    För mycket står det att det ska mixas och då antar jag att det berör barn som inte tuggar sin mat ännu...
    Ett tips bara


    Kram Lia, stolt mamma den 23/9-2006 till en liten Stella
Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept