• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Pope Joan II

    5990 nya fall. Ja, det vill ju verkligen till att viruset har blivit snällare och/eller att "vi" blivit bättre på att behandla sjukdomen om inte den här ska bli en långt mycket större katastrof än det redan är. 

  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 12:36:47 följande:
    Så du har inte heller koll på vilka lagar som styr fri- ochj rättigheter och smittskydd, eller hur svensk förvaltning fungerar och hur regering, riksdag och myndigheter är separerade... 
    Har du inte möjlighet att tänka efter lite själv att allt inte handlat om lagarna? Eller har du inte koll på så otroligt misslyckad Sveriges strategi varit? Om lagarna begränsar insatser man kan göra så får man väl fasen ta och hitta andra lösningar för att rädda liv! Det var massor av saker som kunde gjorts och bör göras mycket bättre.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-13 14:51:15 följande:
    Vill du att regering och/eller riksdag bryter mot lagar, inför ministerstyre och inför undantagstillstånd? Eller hur har du tänkt dig att det du vill ha gjort ska genomföras?  
    Du är ju helt insnöad på lagar. Allt handlar inte om det!
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-13 14:51:15 följande:
    Vill du att regering och/eller riksdag bryter mot lagar, inför ministerstyre och inför undantagstillstånd? Eller hur har du tänkt dig att det du vill ha gjort ska genomföras?  
    Åtgärderna behöver inte vara så extremt drastisk som undantagstillstånd. Till att börja med kanske det räcker med att lyssna på andra experter än enbart FHM, tex folk som befinner sig i frontlinjen (läkare, etc) som trotts allt är de som har bäst koll på verkligheten. Om de ber om åtgärder så borde man kanske lyssna på dem?

    Det är ju ganska uppenbart att frivilliga åtgärder inte fungerar och det betonar man även här..

    Bredare vetenskaplig expertis måste anlitas, och inställningen att allt kan ske på frivillig basis upphöra ? det som inte fungerade i Uppsala kommer inte att fungera i resten av landet.


    www.aftonbladet.se/debatt/a/WOO9rr/sveriges-strategi-mot-covid-haller-inte-langre

    Så jag ställer frågan igen, för du har hittils inte velat svara på vad du tycker vi ska göra här och nu annat än konstatera att våra lagar inte duger.

    Ok, våra lagar fungerar inte för en pandemi, fantastiskt nu har vi konstaterat det, vi har en skenande smittspridning och antal döda... så vad gör vi?


  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-11-13 14:01:47 följande:
    www.aftonbladet.se/debatt/a/WOO9rr/sveriges-strategi-mot-covid-haller-inte-langre

    De här hysterikerna citerar ett öppet Facebook-inlägg signerat pangdemikern Fredrik Sund, verksamhetschef på Infektionskliniken på Uppsala akademiska sjukhus, men han överdriver väl förstås han också så där som ju pangdemister gör. 
    Ja självklart överdriver han. Alla vet ju att allt som inte kommer från Sveriges vatikan (FHM) och guds sändebud Tegnell är ju fel Oskyldig
  • Anonym (man)
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-13 15:12:34 följande:
    Du är ju helt insnöad på lagar. Allt handlar inte om det!
    Håller med, mycket snack om lagar men inte ett pip om hur vi ska minska smittspridning och dödstal. Ungefär som att rabbla upp lagar kommer lösa allt.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-13 10:47:29 följande:
    Det är helt sant, speciellt jämförelsen Finland/Belgien är ju klockren. Om detta stämmer som förklaringsmodell så visar det hur maktlösa regeringen är. Åtgärderna är troligtvis mest införda för att det ska se ut som man gör något.

    Enligt FN's definition bor 76% av Sveriges befolkning på landsbygden.
    Ja, det är möjligt att vi är ganska maktlösa inför coronaviruset, att det har kommit för att stanna och att i princip alla kommer att bli smittade, en eller att flertal gånger. I det senare fallet kan man ju i så fall förmoda att vi har kvar en viss immunitet, t ex så att den kvarvarande immuniteten reducerar symptomen till 90 procent - ungefär som den effekt Pfizers vaccin påstås ha.

    Angående glesbygd så är jag mer benägen att gå på den definition SCB har som innebär att lite drygt var tionde svensk bor i glesbygd. Jag tror den definitionen är mer relevant ut ett smittskyddsperspektiv.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-11-13 10:15:41 följande:
    Kan hända att jag brukar undvika såna trådar. ;) 
    Tja, du har ju varit med i den här tråden från början, så du har inte desto mindre haft förmånen att få ta del av den lite speciella mentaliteten som präglar populisttrådarna jag syftade påSkrattande


  • klyban
    Pope Joan II skrev 2020-11-12 19:51:56 följande:
    Personligen tror jag att förmätna och självgoda FHM på allvar trodde att vi hade nått tillräcklig immunitet i somras och att det var vår fantastiska strategi med "rätt åtgärd vid rätt tidpunkt" som gett oss ett unikt tillfälle att berätta för alla andra stackare hur en slipsten ska dras. Det pratades ju inget om att vi befinner oss i olika faser, där vi ligger många veckor efter andra, så länge det gick bra. 

    Du menade när de spekulerade vad det betydde, som du förstår detta är evidens under en lång tid som ska samlas in.
    Då de redan berättat detta är inget sprinterlopp,utan ett maraton och samma gäller fakta och forskning, som troligtvis har ett än längre förlopp än ett maraton och för att förstå vad som är vad med COVID-19


    Och du har inte glömt att vi hade mer än ett scenario man hade för hösten?

  • klyban
    Astriidlind skrev 2020-11-12 22:48:58 följande:
    Gud ja, håller verkligen med! Speciellt när dom varnade för en andra våg..
    Det visste vi redan om som fakta det skulle ske, då det är så smittor fungerar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin