Jag är apotekare, fråga vad ni vill
Jag jobbar som apotekare på apotek, fråga vad ni vill :)
Jag jobbar som apotekare på apotek, fråga vad ni vill :)
Är det någon sorts "regel" när man jobbar på apotek att ju längre kön är desto långsammare ska man arbeta?
Har också alltid undrat varför det går så väldigt långsamt med allt på apotek....är en markant skillnad mot alla andra typer av serviceyrken. Det känns som om alla rör sig i slowmotion på apotek, nästan så att tiden stannar.... kul att nån annan märkt samma sak.
Vilka läkemedel rekommenderar du för svårt illamående? Jag måste ta cellgifter i låg dos, och Lergigan hjälper inte ett dugg. Lergigan Comp gör så jag inte kan sova. Jag är inte gravid.
Hade varit jättetacksam för exempel på läkemedel jag kan be min läkare om att få prova...
Sjuksköterska som arbetar med att ge behandling med cytostatika dagligen.
Ett alternativ du kan diskutera med din läkare är Olanzapin. Det har dock bieffekt att en kan bli väldigt trött av det så det gäller att ta det vid rätt tidpunkt på dygnet och att ställa in dosen.
Sjuksköterska som arbetar inom onkologin med cytostatikabehandlingar. Akynzeo är ett toppenpreparat, men eftersom det sitter i några dagar och blockerar vissa signaler, så brukar vi bara använda det vid en-tvådagarsbehandlingar eftersom det ska tas en timma innan cyto, samt inte vad jag lärt mig kan ätas dagligen Plus, är väl svindyrt?
Det är jätteintressant att se dina svar, bry dig inte om de där som ifrågasätter!
Tack för svar.
Jag jobbar som apotekare på apotek, fråga vad ni vill :)
Angående frågor om varför det går långsamt på apotek:
Jag är helt övertygad om att de flesta av mina kollegor jobbar så snabbt de kan, jag gör det iaf. Det är mycket som ska kontrolleras och som inte får bli fel (ts, har redan förklarat exakt vad som kontrolleras i ett långt inlägg, ni hittar det säkert om ni klickar på "visa endast"). Har de flesta kunder 1-3 läkemedel de ska hämta ut, då går det oftast väldigt smidigt, 4-5 också. Men ju fler läkemedel per kund, desto längre tid tar det. Och tänk även på att vissa kunder kommer med pappersrecept, som måste registreras manuellt, då tar det också tid. Så det är inte alltid vi farmaceuter själva kan styra över hur snabbt det ska gå även om vi gärna vill.
Det viktiga är ju att allt blir rätt, oftast är det kanske ganska lindriga fel som kan uppstå, men i en del fall kan det faktiskt leda till att någon blir allvarligt sjuk eller till och med dör. Säg att en läkare skrivit ut Alvedon forte 1 g (alltså dubbelt så starka som vanliga Alvedon 500 mg) med dosen 2 tabletter 4 gånger per dygn (maxdos för Alvedon är 4 g/dygn). Tänk er sedan att farmaceuten inte upptäcker detta eftersom allting ska gå så snabbt som möjligt och bara skriver på och lämnar ut. Nu kanske de flesta är medvetna om maxdosen för Alvedon och själva skulle bli misstänksamma när de läser doseringen hemma, men de som inte vet kommer att få i sig alldeles för mycket och hamna på sjukhus efter ett par dagar, när det redan är för sent. Är det så ni vill ha det? Eller vill ni hellre känna er säkra med er medicinering?
På apoteket, där det handlar om liv och hälsa, ska det gå på några sekunder. Men på banken, där det bara handlar om pengar, där gör det inget om det tar lite längre tid...
Minns du ditt meritvärde för att komma in på utbildningen? Vill du berätta vad din ingångslön var och din ålder?
Min fråga är ställd till apotekare och receptarier :)
Fråga till dig som är apotekare och receptarie. Vad hade du för meritvärde för att komma in på utbildningen? Vad var din ingångslön? Jag ska själv söka framöver men måste plugga upp betygen på komvux först...
Jag har jobbat på apotek lite mindre än 2 år, hade en ingångslön på 31000. Jag skrev 1.8 på högskoleprovet, och började utbildningen 2005, därefter doktoranderstudier innan jag slutligen hamnade på apotek.
Hm. När jag sökte 2003 till receptarieprogrammet, så var det ett annat betygssystem tror jag, men jag hade nog 15,7 eller nåt sånt. Har inte koll på det nya betygssystemet så har ingen aning om vad mitt betyg motsvarar, tyvärr.
När jag började jobba, 2007, så fick jag 18000:-/månad. Nu 10,5 år senare har jag 29500:-/månad. Ligger fortfarande lite lågt jämfört med andra som utexaminerades samma år som mig, men va sjutton. Det är ändå en ganska bra lön, tycker jag. Nästa år kommer jag förhoppningsvis över 30000
Blutsaft? Duroferon? Hemofer? Niferex?
Vilka är bäst och ger resultat snabbt?
Har lågt ferretinvärde och mår inte bra i kroppen med massa symptom.
Fick tips om järntabletter.
vilket viktminskningspreparat / medicin fungerar utan att vara farligt :)
Där jag är nu har jag jobbat sen juli 2015, så 2,5 år. Apoteket ligger i Stockholm, så inga farmaceututbildningar här. Jo, jag vet att det är lågt. Beror antingen på snåla arbetsgivare eller min bristande förmåga att löneförhandla, eller både och :D Den största löneökningen fick jag nog när jag gick upp till 40 timmar/vecka istället för 37,5 som var heltidsmåttet innan omregleringen. Kommer inte ihåg hur mycket jag ökade, men vill minnas att det var en del. Sen har jag ökat i lön när jag bytt jobb också, det ger absolut en högre ökning än de vanliga löneförhöjningarna man får varje år.
Beklagar mig dock inte över att det är en låg lön, tycker verkligen inte 29500 är en dålig lön. Skulle förmodligen få ut mer om jag tog ob i pengar istället för i tid, men jag tycker tiden är mer värd. Man får jobba så jäkla mycket annars, särskilt när man jobbar 40 timmar/vecka.
vilket viktminskningspreparat / medicin fungerar utan att vara farligt :)
Har också alltid undrat varför det går så väldigt långsamt med allt på apotek....är en markant skillnad mot alla andra typer av serviceyrken. Det känns som om alla rör sig i slowmotion på apotek, nästan så att tiden stannar.... kul att nån annan märkt samma sak.