Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-07-08 15:46:05 följande:
    Det är ett fllständigt omöjligt scenarie. Folk kommer inte vilja ha Nordkorea. Dessutom kommer partierna utanför en sån regering att tvingas triangulera sig närmare regeringen för att vinna röster. Dessutom är det alltid lättare att kritisera sittande regering än att själv regera.

    Se på hur det ser ut i opinionen idag. Sedan 2015 så har S ökat medan M, KD och SD har backat. En förklaring till detta är att väljarna ser att S tar ansvar för landet något som väljarna inte ser att M, KD och SD gör. . 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-08 15:46:05 följande:
    Det är ett fllständigt omöjligt scenarie. Folk kommer inte vilja ha Nordkorea. Dessutom kommer partierna utanför en sån regering att tvingas triangulera sig närmare regeringen för att vinna röster. Dessutom är det alltid lättare att kritisera sittande regering än att själv regera.

    Ja det brukar vara lättare att sitta i opposition och om du titta på hur opinionsläget såg ut ca 1 år före valet 2014 så hade de rödgröna mycket större stöd än den då sittande alliansregeringen men idag har den rödgröna regeringen fortfarande större stöd än alliansen så att sitta i opposition har inte räckt för att alliansen ska få ett ökat stöd. Väljarna har belönat de partier som tar ansvar. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-07-08 17:57:23 följande:
    Man måste nog ändå säga att de migranter som byggde USA kände en stor samhörighet med sitt nya land, bl.a. visat genom frihetskriget mot Storbritannien. Man får inte heller glömma att senare migranter också flydde från institutioner i sina gamla hemländer. Att man har kvar delar av sin egen kultur innebär inte att man inte känner mest lojalitet med det land man lever i. Däremot kan man tänka sig att många av amerikas ursprungsbefolkningar hellre hade velat undslippa sin påtvingade nationalitet. Vissa undantag och särregleringar har skapats för dessa grupper, men vilken effekt detta har fått är väl kanske oklart (vad vet jag).

    Jag undrar (ärligt) varför samer ska assimileras och bli "svenskar" men inte andra kulturella grupper? Kan inte samer få vara samer utan krav på att påtvingas en kultur? Alla människor som befinner sig i Sverige har grundläggande skydd för sina rättigheter och den som dessutom har förvärvat medborgarskap har ytterligare skydd i vissa fall. Har inte sett att SD vill ändra på det (finns sådana förslag är de naturligtvis helt förkastliga).

    Man kanske får intrycket att jag sympatiserar med SD, vilket jag inte gör generellt. Jag är helt för att var och en ska få ha kvar sin kultur och jag är stark motståndare till all rasism. Men jag tror samtidigt att samhället bör sträva efter "försvenskligande" av grupper som idag helst vill stå utanför samhället. Man bör således hitta sätt att blanda arbetsplatser, uppmuntra giftermål mellan kulturer, blanda upp bostadsområden, öka förtroendet för svenska institutioner och uppfattningar om ett gott samhällsbygge m.m. och om det är det som menas med "assimilering" är jag i så fall helt för det. Ur den aspekten vill jag särskilt framhålla Nalin Pekguls eminenta analyser av tillståndet i vissa delar av Sverige. Tror att många politiker har mycket att vinna av att ta del av dessa.

    Se t.ex. www.expressen.se/kultur/ide/hissa-svenska-flaggan-pa-studenten/

    Och jag håller alltså inte med exempelvis Menekse Mermers svar i samma tidning.
    Har inte tid med något längre svar men menar du att de flyktingar som kommit till Sverige inte känner samhörighet med Sverige?

    Har du missat att Björn Söder och nu senast Jimmie Åkesson har definierat vem som är svensk och vem som inte är det?

    Det finns samer som inte betraktar sig som svenskar och det finns samer som ser sig som svenskar. Det finns innevånare i Kiruna som är duktigare på finska än på svenska men som ändå ser som svenskar. Det finns judar som som ser sig som svenskar och för mig är detta naturligt. Jag förstår inte varför assimilering är så viktigt för SD.

    Den assimilering som Jimmie Åkesson pratar om där man helt ska överge sin historia och sin kultur för att bli svensk tycker jag är vidrig och får mig att tänka på hemskheter som man pysslade med i det gamla Sovjetunionen..
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-09 12:41:42 följande:
    Löfvén har inga möjligheter att sitta kvar 2018, om ens fram till dess. Han har helt enkelt väljarna mot sig. Varför i ela friden skulle Alliansen lägga sig platt i 4 år till? Det kommer inte att hända.

    Det råder en enorm besvikelse bland borgerliga väljare. Man flyr till den enda opposition man kan lita på.

    Som sagt, medan Stefan Löfven och socialdemokraterna  har fått ökat stöd  i opinionen de senaste ett och ett halvt åren så har moderater, kristdemokrater och sverigedemokraterna fått se sitt stöd minska. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Borgaren skrev 2017-07-09 12:58:55 följande:
    Halmstrå, eller du menar att opinionen i ett par undersökningar  ska styra landet?

    Läs grundlagen vetja.  rekomenderas även till löfven och Lööf....

    Jag pratar om det genomsnittliga utfallet av samtliga opinionsundersökningar sedan 2015. När socialdemokraterna ökar så minskar moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna och det bådar gott inför nästa val. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-09 14:06:57 följande:
    Du kommer få en chock på alnatten när du tvingas erkänna att sd blev största parti. Du borde redan nu förbereda dig på fakta, och rent av agera utifrån detta.

    Det är dags att inse att vi har en ny politisk karta att förhålla oss till. Vi borde kunna fortsätta ta ansvar och hjälpa flyktingar, men någon massinvandring vill folket helt enkelt inte ha. Ju tidigare de etablerade partierna förhåller sig till detta desto större chans att mota bort sd.

    Rödgrön röra håller på att bli marginaliserad ute till vänster. En förkrossande majoritet säger nej till deras ideliga skattehöjningar.

    Inte konstigt att Löfvén kämpar för att få vara med i Alliansen. Hans enda chans till inflytande.

    Vilken opinionsundersökning baserar du ditt resonemang på?


    Ser man till SIFO så har socialdemokraterna ökat med 12% sedan december 2015 (+3 procentenheter) medan moderaterna har tappat 28% (-6 procentenheter). Jämför man mot valet 2014 så har socialdemokraterna tappat 6% (-2 procentenheter) medan moderaterna har tappat 32% (-7 procentenheter).  Det är ganska solklart vilket av dessa partier som har bäst utveckling. I senaste SCB hade Socialdemokraterna högre stöd än i valet 2014 medan moderaterna hade tokrasat..


    När det gäller blocken så har de rödgröna ökat med 3 %  (+1 procentenhet) sedan december 2015  medan alliansen har backat med 1 procent (-0,2 procentenheter). Jämfört med valet 2014 så har bägge blocken tappat men det rödgröna blocket är störst och tar man i beaktande att KD har legat under fyraprocentsspärren i det flesta opinionsundersökningar sedan valet 2014 och troligtvis faller ut riksdagen så är de rödgrönas mycket större än alliansen. Statistiken talar helt enkelt för att de rödgröna har ett bättre utgångsläge än alliansen inför nästa val. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2017-07-09 14:39:20 följande:
    Minskar SD.....!

    Intressant Bill.

    VERKLIGEN intressant.

    Länken nedan är en sammanställning av närapå samtliga opinionsinstitut i hela förbannade riket.

    https://val.digital/Chart/?type=PartyChangeFromElectionChart&to=2017-07&election=2014

    Med nåt in i HELVETE vänlig hälsning.

    //Anton

    Ja SD har tappat i opinionen sedan hösten 2015 visste du inte det?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-09 19:40:57 följande:

    Jag ser mer siffror som en jämförelse till senast valet, och där har vi en betydande ökning.
    Men är det så här man vill begrava att SD ökat ~10%?
    Är inte detta samma som att skjuta sig i foten?


    Jag menar då man hävdar en poäng som visar sig inte stämma.
    Sen för få slutgiltig dom på detta, så är det valet vi får vänta på.
    Men säga annat än att inte SD ökat, blir rätt tokigt.
    Och plocka ut enskilda tidsperioder här, ger oss ingenting faktiskt.
    Personligen tar jag en extremt liten tilltro till såna här undersökningar, just för dom säger så lite.


    Det siffrorna visar är att SD inte ökar i opinionen på samma sätt som de gjorde från partiet bildades fram till år 2015. Att SD idag är Sveriges näst största parti beror inte på att SD har ökat utan på att moderaterna har tokrasat i opinionen hade inte moderaterna tappat 30% av sina väljare på några månader så hade SD fortfarande varit det tredje största partiet. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-09 20:54:35 följande:
    Statistiken talar för en Allians-regering som tillämpar hoppande majoriteter.
    Statistiken? Annie Lööf har sagt att hon inte kommer sätta sig i en alliansregering om S och SD tillsammans är större än alliansen (eftersom en sådan regering skulle bli för svag).

    Kolla statistiken och fundera på hur sannolikt det är att S och SD tillsammans blir mindre än alliansen..
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-09 22:26:20 följande:
    Efter att ha lyssnat på Annie och Batra under Almedalen är jag övertygad om att de kommer försöka regera med hoppande majoriteter och kanske rent av samtala med andra partier för att få igenom sin politik.

    Summan s+sd är ointressant då s ofta får stöd av mp och v.

    Vi lever i en ny tid där regeringar får vänja sig vid att bli överkörda. Löfvén har ju t.o.m regerat på Alliansens budget. Sånt kommer hända fler gånger, men solen går upp iallafall.

    Frågan om sd kokar ner till det löjligt enkla: Är de höger eller vänster?

    Skiljelinjen i svensk politik kommer förbli där den är. Lite synd med tanke på vänsterns plötliga önskan att vandra högerut för att söka stöd hos Alliansen. Många verkar ha lessnat totalt på v+mp.
    Jag tror att du har fel. Centerpartiet har ökat med nästan 50 procent sedan AKB deklarerade ett närmande till SD och Annie Lööf vet självklart att det skulle drabba henne och centerpartiet stenhårt om hon efter valet skulle avvika från den tydliga hållningen mot SD. Det är likadant med Liberalerna. Jan Björlund har sagt att han inte kommer att sätta sig i en regering som är beroende av SD och har öppnat för att bli minister i en regering med S efter valet nästa år. Avviker han från den linjen efter valet finns det många socialliberaler som lämnar L.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten