Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    man och nöjd skrev 2017-06-18 21:20:34 följande:
    Trams. Det går att bygga bostäder till oerhört låg kostnad, men vår rödgröna regering har förbjudit detta med smått vansinniga byggregler.
    När alliansen regerade så ökade befolkningen mycket samtidigt som det byggdes mycket lite lägenheter. Hur ser du på detta?
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-19 12:20:18 följande:
    Du vet inget om byggnadsprocesser, det tar som jag sagt, vanligen 4-8 år innan större projekt kommer igång.

    Du hyllar Alliansen för vad du inbillar dig är den rödgröna rörans förtjänst.

    Ett tips, kolla upp hur det ligger till innan du försöker göra ärevarv.

    I min hemkommun bygger man just nu bostäder för att kunna ta emot flyktingar som kommunen blivit tilldelad enligt anvisningslagen som trädde i kraft i mars 2016. Här handlar det om nya detaljplaner som kommunen snabbt har tagit fram. Jag tror att väldigt många har uppmärksammat att det byggs lägenheter runt om i landet för att kunna ta emot nyanlända. 


     


    Varför tror du att det plötsligt har börjat byggas så många studentlägenheter och billiga hyresresrätter? Alliansen har aldrig gillat hyresrätten som bostadsform men den rödgröna regeringen har infört statsbidrag för studentlägenheter och billiga hyresresrätter under åren 2016-2019.  Kopplingen mellan regeringens politik och bostadsbyggandet är ganska tydliga om man tittar närmare. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-19 06:32:13 följande:
    12 miljarder motsvarar, grovt räknat, 2400 nya 4 rok lägenheter OM alla pengarna skulle gå direkt til produktion. Och detta över fyra år då, enligt dig.

    Det, plus en tvångslag som tvingar fram barack-lösningar som inte står över tid, är vad du berömer regeringen för.

    Nä, staten kan inte göra särskilt mycket åt bostadsbyggande direkt. Indirekt kan man göra en del. Förenkla regelverk, sänka skatter osv.

    Hur har du kommit fram till denna felaktiga siffra?

    En genomsnittlig lägenhet kostade år 2015 2,7 miljoner att bygga och den genomsnittliga byggkostnaden var då 23 387 SEK / KVM men eftersom syftet med regeringens statsbidrag är att finansiera lägenheter med låg hyra (det finns ett hyrestak) så det är inte omöjligt att byggkostnaden hamnar lägre för de lägenheter som nu får stadsbidrag. 

    Det stadsbidrag som regeringen infört är bara ett stöd för byggande och man kan inte får mer än mellan 3 800 och 6 600 kr i stöd per KVM bostadsyta (beroende på var i landet lägenheten byggts). Regeringen bedömer att statsbidragen kommer bidra till delfinansiering av ca 45 tusen hyreslägenheter under perioden 2016 till 2019. 

    Det byggdes väldigt få lägenheter per år när alliansen regerade (varav merparten var bostadsrätter) så den rödgröna regeringens bostadspolitik bidrar till att det nu byggs mer än dubbelt så mycket lägenheter (varav många lägenheter är hyresrätter). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-19 18:30:22 följande:
    Snittkostnaden år 2015 för lägenheter i flerbostadshus är 42000 per kvm i riket. I Storstadsområden 49000.

    Jag var fräck nog att räkna på 50000, för enkelhetens skull och 100m2 per lägenhet.

    länk

    Du kan vingla med siffrona lite grand om du vill men 12 miljarder över fyra år är en spott i Indalsälven i sammanhanget.

    Inge regering kommer att kunna subventionera fram lägenheter i någon nämnvärd mängd. Det har vi helt enkelt inte skattepengar nog till.
    Redan första året så är nästan 4 miljarder uppbokade i projekt att bygga billiga lägenheter.. Prognosen är att initiativet ska leda till 45 000 hyreslägenheter byggs.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-19 22:15:05 följande:
    Jag tror att du föfsöker säga något om att de borgeliga "sänkte skatten med 145 miljarder".

    Problemet med det för din del: man sänkte inte skatterna.

    Man sänkte skattesatserna och fick därmed in mer i skatteintäkter än vad man teoretiskt förlorat på sänkta skattesatser.
    Problemet med alliansens skattesänkningar var att de totala skatteintäkterna per capita (pga en stor folkökning) minskade vilket innebar att utrymmet för satsningar på välfärd minskade. Sedan den rödgröna regeringen tagit över har emellertid skatteintäkterna per capita ökat och det finns nu återigen ett utrymme för att satsa på välfärd.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-06-20 00:27:19 följande:
    Hur kopplar du ihop skattesänkningarna med befolkningsökningen?
    Om du kollar inlägget som jag svarade på så ser du att vi egentligen pratar om de totala skatteintäkterna. Det jag vill ha sagt är att Sveriges totala skatteintäkter per capita minskade under alliansen och detta var inte bra.
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-06-20 00:54:54 följande:
    Förklaringen till det var ju enligt vad du själv skrev att befolkningen ökade.
    Ja?
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-20 07:11:46 följande:
    Du ställer dig alltså positiv till Löfvéns sd-politik med gränskontroller och kraftigt minskad flyktingmottagning?
    Sverige har altid haft mer eller mindre reglerad invandring så påståendet att Löfven nu skulle bedriva SD politik är helt felaktigt. Läs på om luciabeslutet så ser du att senaste årens flyktingpolitik inte är något nytt eller något som ska tillskrivas SD.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-20 12:57:40 följande:
    Nä, det var i sig inte ett problem eftersom kostnadsökningarna inte är linjära med befolkningsökningen.

    Vi behöver inte nya motorvägar och fler JAS-plan för att ett par hundratusen invnadrare ko hit 2015 - för att ta ett övertydligt exempel.

    Kostnader för försvar och infrastruktur uppgår bara till 10% av de offentliga kostnaderna. Statens skatteintäkter per capita var högre år 2006 än år 2013 och det resulterade i mindre utrymme att satsa på den gemensamma välfärden. 




    www.politism.se/agneta-berge/skatteintakterna-har-minskat-och-privatiseringsfans-ar-vinnarna/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-20 21:08:12 följande:
    Det beror ju på att man i stort sett stoppat invandringen och därmed bedriver en form av sd-politik. Det är ganska intressant hur man kan hata sd som pesten ena stunden för att i nästa bedriva samma politik själv.

    Sen förstår jag inte riktigt hur du kan skylla ökande antal bidragstagare på skattesänkningarna. Det är ju precis tvärtom. Tack vare jobbskatteavdraget fick arbetsmarknaden en nödvändig boost.
    Socialdemokrater bedriver inte SD-politik och arbetslösheten är idag mindre än när alliansen regerade.

    2014 hävdade bl.a. centerpartiet och svenskt näringsliv att den svenska tillväxten skulle hämmas med socialdemokratisk politik. Några år senare så vet vi att det blev precis tvärt om.

    Sverige har sedan den rödgröna regeringen kom till makten haft mycket hög tillväxt, rekordmånga är sysselsatta och arbetslösheten har minskat. Sverige har de senaste åren haft en mycket bättre utveckling än andra länder i Europa.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten