Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    klyban skrev 2017-07-09 23:08:12 följande:
    Man kan vara emot minoritetsfolk om man är för assimilering, men man måste inte vara emot minoritetsfolk.

    Hur tänker du nu? Om man assimilerar ett minoritetsfolk så finns det inte längre något minoritetsfolk och om man bara anser att vissa delar av folkningen ska assimilera sig (med krav på att helt överge sin kultur, sitt språk och sitt sätt att leva) så är man väl de facto rasist.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-07-10 10:43:02 följande:
    Kan de inte få fortsätta att vara minoritetsfolk? Varför måste samer (t.ex.) försvenskas mot sin vilja? 
    Det tycker jag och de flesta svenskar men enligt SDs Björn Söder ingår inte minoritetsfolken (Samer,  Judar, Romer, Sverigefinnar och Tornedalingar) i den svenska nationen och enligt SDs Mattias Karlsson är Sveriges minoritetsbefolkning inte en del av det svenska folket.

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-07-10 19:28:49 följande:
    Jag varken kan eller vill föra Söders eller Karlssons talan (Söders uppfattning var för övrigt förvirrad när jag läste om den för första gången). Men min grundinställning är att jag tycker att svenska institutioner och kulturbärare är bra - kanske världens bästa - och vill att den som söker sig hit i syfte att leva här resten av sitt och sina barns liv gör det med en tanke att också bli en del av den svenska kulturen. 

    Därmed inte sagt att jag tycker man som nyanländ ska utplåna sin egen kultur; jag tror man kan kan vårda delar av sin egen kultur samtidigt som man hänger sig åt den svenska och att intressanta korsbefruktningar därmed kan uppstå. Inte heller påstår jag att det finns en tydlig svensk kultur (som SD verkar mena). Men vissa drag innefattar definitivt tolerans och acceptens mot det främmande samt ett öppet, jämställt och demokratiskt samhälle byggt på rättsstatens principer.

    - Tycker du att det är fel av samhället att försöka få andra att anamma samma synsätt (dvs att göra dem lika, eller efterbilda, dem i så motto, i enlighet med nihkas definition av assimilering)?
    - Och om någon av någon anledning inte vill vara en del av det svenska folket, måste man då ändå vara det? 

    Jag tycker som dig att det är mycket viktigt att vi bygger ett samhälle som bygger på tolerans och acceptens mot det främmande samt ett öppet, jämställt och demokratiskt samhälle byggt på rättsstatens principer.


    Jag är kritiskt mot sverigedemokraterna som kräver att människor (invandrare eller ursprungsbefolkning) ska tvingas lämna sin kultur och sin historia för att betraktas som svenskar. Det är helt vansinnigt att SD vill dela upp befolkningen i två grupper; en del som SD anser kan betraktas som svenskar och en annan del som enligt SD inte uppfyller kravet. I den senare gruppen kan du enligt SD bl.a. finna judar som har bott i Sverige i hundratals år, samer, tornedalingar och självklart många invandrare som kommer från norden, Europa och utanför Europa.  
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Borgaren skrev 2017-07-11 13:32:41 följande:

    Med tanke på hur det ser ut i många  förorter,  shariapolis, stenkastare , hedersbrott   nogozoner   osv osv, så är assimilering den enda vägen för vissa invandrargrupper, 
    det vill säga om vi är intresserade av att försöka behålla ett någorlunda anständigt land,
    vad vet jag , alla kanske inte bryr sig?


    Tillför du den skara som i likhet med SD anser anser att judar tornedalingar och samer inte ska betraktas som svenskar?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Moderno skrev 2017-07-11 15:36:45 följande:
    Nej, jag har svårt att tolka begreppet assimilering. I mina öron har det en negativ klang, medan de definitioner som ges stämmer ganska bra med vad jag tycker (förutom - naturligtvis - att den egna kulturen måste utplånas, det låter skrämmande). Men varför talar artikel 34 i FN:s flyktingkonvention om att naturalisering ska främjas/underlättas? Vad är din kommentar? Är det en rasistisk skrivning? 

     


    I den svenska översättningen används inte ordet assimilering och jag tolkar skrivningen som att ett land ska underlätta integrationen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2017-07-11 16:04:09 följande:

     I den svenska översättningen används inte ordet assimilering och jag tolkar skrivningen som att ett land ska underlätta integrationen.


    Naturalisation handlar om medborgerliga rättigheter och medborgarskap. 

    "Naturalisation innebär förvärv av medborgarrätt. Med naturalisation avses också, i synnerhet i historien, att erkänna ett utländskt adelskap som inhemskt. Naturalisation tillkommer oftast den som mångårigt vistats i ett land eller efter beslut av berörd myndighet. Det vanliga i de flesta länder är att man inte kan erhålla medborgarskap förrän man vistats en tid, ett antal år i det land där man vill ansöka om medborgarskap, så kallad vistelsetid (jus domicili)." 

    sv.wikipedia.org/wiki/Naturalisation

    Som jag tolkar
    artikel 34 så handlar den om integration och medborgerliga rättigheter/medborgarskap. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-11 20:44:34 följande:
    Alliansen kommer självfallet att föra samtal med alla. Det måstedu väl ändå inse vid det här laget. T.o.m Annie sa ju att det tillhör vanligt hyfs att man samtalar med varandra.

    Om man tar det med hoppande majoriteter så kan Alliansen rösta igenom fråga för fråga. Vad är problemet?

    För sd skulle det vara jordens jätteseger att få ett litet litet erkännande för sitt inflytande i någon viktig fråga såsom regeringsfrågan. Och så länge invandringen håls på Löfvén-nivå kommer få sd-väljare att gå i taket.

    Jag tror S kommer landa på c:a 25% i valet. S-väljare vill inte ha med S i Alliansen.

    Som sagt var, Både C och L har sagt att de inte sätter sig i en regering som är beroende av stöd från SD. Annie Lööf har dessutom proklamerat att hon inte sätter sig i en regering om S och SD tillsammans är större än alliansen. 

    Det är helt osannolikt att C och L skulle acceptera en skärpning av migrationslagstiftningen. Om alliansen, mot förmodan,  skulle bilda regering så kommer C och L verka för en mer generös migrationslagstiftning än den Sverige har idag bara för att visa på sitt oberoende mot SD. Både C, L och KD kämpar just nu för att stoppa utvisningar av människor (i huvudsak unga män) som kommer från Afghanistan. Hur tror du att SD väljarna kommer reagera om en SD har röstat fram en alliansregering som inför lättnader i migrationslagstiftningen ?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-11 22:22:37 följande:

    Även så är många av dessa inga minoritetsfolk, assimilera dom borde vara okey.


    hur många meter var det?
    Vilka menar du inte ska betraktas som minoritetsfolk?
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten