Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Borgaren skrev 2017-07-07 15:45:32 följande:
    Fnissat? nonsens, sanningen är ju att S ligger still på sina 20-27% i opinionen, och den enda chansen de har att styra efter nästa val är om det blir oreda inom bergerligheten.

    Men nu fnissar jag.... socialliberal regering??? har du lyssnat  på vad C och L säger??  eller refererar du till vänsterns fantiserande " bedömmare"  fniss.
    Sanningen är att medan socialdemokraterna har ökat i opinionen de senaste 1 1/2 åren så har moderater och kristdemokrater tappat mycket. Även SD har mindre stöd i opinionen idag än vad man hade i slutet av 2015.
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-07 20:28:36 följande:

    Och det skulle inte vara ett närmande till SD för M vara då?
    Det är ju än tydligare makt till varje pris.


    hur många meter var det?
    Eller SDs närmande till moderater..
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-07 20:49:34 följande:
    Men SD har väl aldrig varit ointresserad av ett samarbete med andra partier som M och andra partier har gjort klart att de absolut inte vill(ville).
    hur många meter var det?
    Just moderaterna har stått för mycket av den politik som SD inför förra valet var helt emot t.ex. vinster i välfärden, pensionärsskatt o.s.v.
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-07 22:21:26 följande:
    Det finns ingen pensionärsskatt.

    Enligt KDs och Alliansens Enligt KDs och Alliansens Ebba Busch Thor så finns det en pensionärsskatt och hon bör ju veta det eftersom det var hennes parti och 
    alliansen som skapade pensionärsskatten. Nu kritiserar Ebba denna skatt hårt. Men KDs  trovärdighet i ämnet är emellertid låg. Jag tror inte att skattebetalarna och i synnerhet inte pensionärerna köper att KD först argumenterade för att skapa ett system där pensionärerna skulle betala mer skatt än löntagare och sedan när pensionärerna överger  KD och KD håller på att åka ut ur riksdagen så byter plötsligt KD fot och börjar kritisera orättvisan med pensionärsskatt (som KD varit med att införa). Ja sicken röra..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-08 00:29:52 följande:
    Men framförallt:

    Den som tror at det spelar någon roll hur rösterna fördelas inom högerblocket får nog öppna ögonen och fundera över vad vänsterblocket ska ta sig till. 37% är inget man normalt sett bygger en regering med.

    Det har funkat under denna mandatperiod, men det bygger på DÖ-politik från Alliansen.

    Nu väntar vi bara på klara besked från lliansen. Vem tar över M? Och när visar man upp konkreta bevis för att DÖ-politiken är begravd?

    Men viktigast av allt. Visa upp en politik för framtiden.

    Det du hela tiden glömmer är att stora delar av alliansen vägrar att regera med stöd av det rasistiska partiet SD vilket innebär att det inte finns något block (de rödgröna eller alliansen) som för närvarande har tillräckligt stöd för att regera ensamma och det är därför som det behövs en blocköverskridande regering.


    Jag tycker att du ska läsa denna artikel som tydligt sätter fingret på varför anständiga partier vägrar att regera med stöd av SD. 
    www.sydsvenskan.se/2017-07-07/ledarskribent&utm_term=936f5fcf-f634-57ac-a2f3-96c7d501b925&utm_medium=list-bottom&utm_campaign=ushares




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-08 11:40:33 följande:

    Men fortfarande har aldrig SD varit emot något samarbete som alla andra partier har uttryckt.


    hur många meter var det?
    SD gör vad som helst för att få makt. Man är tom beredd att släppa gamla vallöften (tex stoppa vinster i välfärden).
  • KillBill
    klyban skrev 2017-07-08 11:51:49 följande:

    Vi börjar faktiskt närma oss att detta är ointressant att diskutera detta tom.
    Då samhället har flyttat på sig, och sen har vi haft folk som ropat rasist i ~10år(eller vad det nu är) mot SD.
    Det som sker är att ingen längre bryr sig, inte ens när det finns nått att ta upp.
    Men det hände pojken som ropade varg också, en dag var det ingen som brydde sig om vargen längre.
    Och det är detta man nu gjort med SD.

    Klarar man av att komma tillbaka igen, tror inte detta, då många av de mest energiska i att ropa rasist, är de som är minst troliga att sluta med detta.

    SD bekämpas inte med hat, utan med intelligens, och den senare får aldrig chansen.


    hur många meter var det?
    I utfrågningen av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Sveriges Radios P1-morgon som beskrivs i artikeln som jag länkar till här ovan ställdes många intelligenta frågor och självklart blev Jimmies Åkessons och SDs rasism då tydlig.
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2017-07-08 12:19:35 följande:
    Var en intressant utfrågning. Jag fick reda på att två av mina bästa vänner inte räknas som svenskar inligt Åkesson.

    Jag tycker nog att de är svenskar, medborgare som de är - om än inte infödda svenskar.

    Ja, det ställdes bra frågor under intervjun som man kan lyssna på här: t.sr.se/2uQW3S2

    Det är väl inte länge sedan SD (troligtvis Paula Bieler) påstod  att SD inte gör skillnad på människor. Vilket skitsnack... 


    Jag undrar om människor i allmänhet inser vad SD menar med att man  måste assimileras för att betraktas som svensk. Hur många är det egentligen som ställer upp på SDs krav som gör att  t.ex. judar som har bott i Sverige i hundratals år, enligt SD, inte ska betraktas som svenskar ((detsamma gäller också t.ex.  samer och tornedalingar)?


     


    Jimmie Åkessons tokljuger och hävdar att  SD politik delas av alla andra länder i världen men om det stämde så skulle exempelvis en majoritet av det amerikanska folket (svenskar, polacker, irländare, italienare) inte betraktas som amerikaner och det vet alla att så är det inte.


    Vi kan ju vända på det och titta på hur svenskar har gjort när de har emigrerat. Exempelvis USA dit svenskar i hundratals år har utvandrat och tagit med sig delar av sin kultur. Tar du exempelvis människor som bor i svenskbygderna i Minnesota så firar de fortfarande midsommar och äter sill och jag tror att de själva betraktar sig som amerikaner trots att de är stolta över sin svenska historia och kultur jag är övertygad om att andra människor betraktar dem som amerikaner.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-07-08 14:59:45 följande:
    2010-2014 regerade Alliansen med stöd av sd. Just nu regerar s+mp med stöd av V + Alliansens DÖ-stöd.

    En blocköverskridande regering skulle vara en lösning. Om mantänker efter lite inser man att en sådan skulle innebära sotdöden för de partier som går in i den.

    Blocköverskridande regering skulle ju innebära att det bara finns ett blocka att rösta på. Detta liknar ju mer Nordkorea än en demokrati,

    Det kan bli så att det är de partier som väljer att stå utanför en blocköverskridande regering (och visar ovilja att ta ansvar för Sverige) drabbas av sotdöden.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten