Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-06-16 23:01:43 följande:
    Vare sig SVMP eller Alliansen har råd att reta upp SD.

    Då som nu.

    Att matematiken krig procenten är lite annorlunda efter nästa val jämfört med 2010 gör ingen skillnad på det principiella.

    Vad menar du? Det finns väl inga partier i riksdagen som inte drar sig från att påpeka SDs historia eller den höga kriminaliteten i SDs riksdagsgrupp (exempelvis så gjordes detta i veckans riksdagsdebatt)? Om det inte är att reta upp så undrar jag vad du menar med att reta upp?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-16 23:17:37 följande:
    Hur ska en rödgrön regering kunna existera utan DÖ?
    Vad menar du? Vi har en rödgrön regeringen idag som kom till makten utan DÖ och det finns idag ingen DÖ.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-16 22:58:33 följande:
    Heberlein är förstås en jättetillgång för M. Särskilt i Skåne där hon kandiderar. En av de mest genuina och ärliga personligheterna i debatten.

    Jag rekomenderar varmt hennes bok "Jag vill inte dö. Jag vill bara inte leva" där hon är öppen med sin psyksika sjukdom och sina dödstankar. Även "Det var inte mitt fel!" är bra och nyttig att läsa.

    Det som är synd med detta är att hon gör sig bättre som fristående i debatten.

    Nu kommer alla hennes inlägg att markas med ett "M" vare sig hon vill det eller inte.

    Boktips:
    http://www.expressen.se/kultur/bocker/las-recensionen-av-ann-heberleins-jag-vill-inte-do-jag-vill-bara-inte-leva/
    Här kommer ett annat inlägg från Expressens kultursida. "Ann Heberlein är debattens vindflöjel". http://www.expressen.se/kultur/ann-heberlein-ar-debattens-vindflojel/

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 12:48:27 följande:
    Men då är alltså Löfven den sanslöst mest inkompetente oc misslyckade politikern i Sverige i modern tid, vilket jag redan vet...

    Politiska överenskommelser över blockgränserna  Gapskratt,
    han har ju inte lyckats med det öht.
    Det är tydligt att du inte hänger med i politiken. Menar du att du har missat asyluppgörelsen, försvarsuppgörelsen, energiuppgörelsen och uppgörelsen kring terrorbekämpning?
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 13:20:34 följande:
    Det är ju frågor som det traditionellt alltid har varit överenskommelser om i Sverige, vare sig vi haft minoritetsregering eller ej. Ingen regering har i nån större utsträckning lyckats misslyckas! i dessa " överenskommelser".Det är bara fernissa, svepande dravel med nästan 0 politisk substans.
    I princip kan alla etablerade politiker i Sverige ställa upp på det lösa svammel som de "överenskommelser" du hänvisar till, det är nog du som är väldigt infantil vad det gäller politik.

    Han har misslyckats med verkligheten, den dagliga driften ett LITET axplock av de senaste månadenas totala misslyckanden , folk skrattar ju åt vår inkompetenta regering.

    Bankskatt  
    Flygskatt
    Vinstbegränsning
    Bostadspolitiken
    Försvarspolitiken ( det finns ingen enighet där, överenskommelsen är snömos)

    Som borgerlig väljare är jag kanske mer skrämd av att alliansen inte orkar sparka ut denna samling inkompetenta ministrar.

    När det gäller bostadspolitiken så har vi ett historiskt högt byggande och inte sedan 70-talet så har det byggts så mycket. Att allianspartierna inte ville vara med på detta beslut är nog mest en förlust för dem. Bankskatt och flygskatt har riksdagen inte beslutat om ännu så där vet vi inte vad det blir för utgång. 

    Vinstbegränsningar i välfärden lär bli en valfråga år 2018 och eftersom en majoritet av svenska folket är emot vinster i välfärden så tycker jag att det är mycket bra att denna fråga inte är avgjord ännu.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 13:57:00 följande:
    " inget avgjort..." är det ditt svar på att regeringen är bra p¨å att komma överens?

    Sanningen är att de inte har förmåga intelligens och vilja att komma överens över blockgränserna om nåt som inte är svammel snömos och intetsägande dokument, , vi har i princip en Lameduck-regering.
    Nej, inget avgjort, är mitt diskreta påpekande till dig att de frågor som du menar att regeringen misslyckats med att få igenom inte har varit uppe till beslut i riksdagen ännu..

    Om du ska kritisera regeringen för oförmåga att få igenom beslut så gör du dig löjlig om du tar upp saker som ännu inte är beslutade.
  • KillBill
    klyban skrev 2017-06-17 13:59:09 följande:

    Dock är vi tiotusentals bostäder kort ifrån vad som borde byggas per år.
    Men skoj att de har kommit igång i alla fall.


    Just nu är det framförallt brist på byggpersonal som gör att det inte byggs mer. Om det inte hade byggt så historiskt lite bostäder under perioden 2007 och 2014 när alliansen regerade hade det inte behövt vara så stor bostadsbrist idag.
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 14:36:17 följande:
    Du bara sitter här och ljuger , det är dock lätt att ta reda på fakta.

    www.scb.se/Grupp/Artiklar/Sveriges-ekonomi/Bostadsbyggandet-okar-kraftigt/Antal-fardigstallda-bostader.png

    Dessutom är nuvarande nybyggnation inget i jämförelse med den befolknigsexplosion som massinvandringen ställt till med.
    Varför väljer du att länka till en graf som slutar 2014? Det är 2017 nu.

    I dag är ökningarna i bostadsbyggandet högre än befolkningsökningen. Under alliansens tid vid makten var bostadsbyggandet rekordlågt och befolkningsökningen rekordhög.
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 15:16:19 följande:
    Slingerbult, du påstod att bostadsbyggandet var på historiskt låga nivåer under den borgerliga regeringen, klarar du inte ens av att erkänna att du försökte dra en lögn.
    Jag tyckte det var du ? som startade en tråd om vissa väljares låga IQ, är det dom du försöker dupera eller tillhör du dom?

    Desutom har du fel nu igen, dagens bostadsbyggande räcker inte till på långa vägar emd den ökning av "nyanlända" som skett.  Bostadsbristen kommer att öka.

    Nu är det så att under 90-talet när bostadsbyggande var något lägre än när alliansen regerade så fanns det ett bostadsöverskott på den svenska marknaden (bortsett från de största storstäderna). Det hade varit synnerligen korkat att bygga mer bostäder då (på tal om IQ). Kring år 2000 så hade det vänt och det var relativt god balans på bostäder i de flesta kommunerna (bortsett från de största storstäderna). Kring 2005 -2006 började det bli brist på bostäder i ett flertal kommuner. Under alliansens åtta år vid  makten (2007 och 2014) byggdes det 210 000 lägenheter i Sveriges och samtidigt tog Sverige emot  844 000 invandrare. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att bostadsmarknaden då skulle gå åt helvete.

    I år prognostiserar Byggfakta att det kommer att påbörjas byggande av 100 000 bostäder i Sverige:



    www.byggfakta.se/blogg/bostadsbyggandet_2010-2017.html

    Varje bostad rymmer flera personer så därför kommer bostadsbristen att minska. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RMC skrev 2017-06-17 16:29:04 följande:

    Jadu KillBill, det är helt och hållet upp till dig om du vill erkänna att du försökte ljuga om att bostadsbyggandet var  på historiskt låga nivåer just under Alliansregeringens tid, det är helt enkelt inte sant.  statistik som visade det fick du.

    Alla kan göra fel, alla kan försöka ljuga lite, problemet är väl om man inte orkar erkänna det.  Allt du skriver är numera högst suspekt, du bara förstör för dig själv.


    Ok jag erkänner att bostadsbyggandet har varit lägre under perioder med bostadsöverskott då det inte har funnits behov att bygga bostäder.

    Erkänner du att bostadsbyggandet var rekordlågt under alliansens tid vid makten om man jämför med perioder av bostadsbrist?
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten