Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Flash Gordon skrev 2017-06-03 08:28:28 följande:
    Jag hoppas verkligen det blir något annat parti ån M som tar uppen "konservativ vänsterekonomisk politik". Av M förväntar jag mig högerorenterad ekonomi.

    Det du beskriver är mer SD. Konservativ höger i värderingsfrågor. Vänster i ekonomi.

    Sverigedemokraterna står emellertid för en religiös konservatism och vill exempelvis begränsa kvinnans rätt att själv bestämma över en abort från vecka arton till vecka 12. SD vill också göra det tillåtet för t.ex. muslimska och kristna sjuksköterskor att vägra utföra arbetsuppgifter pga. av sin tro s.k. samvetsfrihet. Samvetsfrihet i vården skulle göra det möjligt för en kristen skolsjuksköterska att vägra att skriva ut P-piller till unga kvinnor eller göra det möjligt för en muslimsk barnmorska att vägra medverka vid en abort. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Denna bild läses uppifrån och ner och visar hur väljare från ett parti ser på andra partier. Alla allianspartiers väljare föredrar S framför SD. L o C-väljarna föredrar även V, MP o Fi före SD. Öppning för SD är alliansens självmord.




    Källa:
     
    Henrik Oscarsson, Professor i Statsvetenskap vid Göteborgs universitet


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-03 14:05:54 följande:
    Jajamensan!

    Justerade tider för fri abort till v12 (samma som i exempelvis Finland, Norge och )

    Samvetsfrihet inom vården (som i exempelvis Norge och Danmark - av 25 EU-länder med laglig abort har 21 samvetsfrihet)

    Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder och det vore vansinnigt om vi gick tillbaka i vår utveckling och lät religioner sänka gränsen för när svenska kvinnor själv ska få bestämma över sin abort till 12 veckor. Att SD anser att t.ex kristna och muslimska sjuksköterskor ska ha rätt att vägra utföra arbetsuppgifter som de är utbildade för att utföra är lika galet. Detta är viktiga frågor och en förkrossande majoritet av Sveriges kvinnor skulle aldrig lägga sin röst på SD pga. att de driver denna kvinnofientliga politik.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-04 07:42:59 följande:
    En justering av tidsgräns för abort utan tillstånd har inget med religion att göra utan med vetenskapens framsteg.

    Att du tycker dessa två förslag är galan rä dig givetvis fritt att tycka. Bägge fungerar dock utan problem i våra nordiska grannländer och i EU.

    Jaså verkligen?  Idag får svenska kvinnor själva ta beslut om abort fram till vecka arton. Vad är det för vetenskapliga framsteg som gör att rätten för en svensk kvinna för att få ta ett eget beslut om en abort ska beskäras från vecka 18 till vecka 12.

    För mig så osar SDs förslag Konservativ kristendom men det ska bli intressant att få ta del av de vetenskapliga framsteg som  motiverar att en svensk kvinna inte själv bör få ta beslut om en abort i vecka 13.  Vad har du för källa för ditt påstående?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-04 09:01:26 följande:
    Givetvis skulle ingen seriös debattör, eller debattös, peka på en undersökning som gjorts direkt efter ett val och hävda att det är tt bevis på hur pass bra något institut mäter.

    Som sagts flera gånger nu, SCBs stora partisympatiundersökning i likhet med de flesta andra opinionsundersökningsföretag mäter väljaropinionen vid frågetillfället (om det var val idag..) och inget annat. Det vi vet är att i  SCBs stora partisympatiundersökning för november så fick SD 12,4 ±0,5% av rösterna och det var ett resultat som låg nära valresultatet (valet skedde 1-2 månader innan undersökningen genomfördes).  SCBs stora partisympatiundersökning betraktas som den mest tillförlitliga opinionsundersökningen i Sverige. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-04 09:41:17 följande:
    För dig osar det så ja.

    Det finns dock, i verklgheten, inget religiöst över förslaget.

    Det är ett fullt rimligt ställningstagande att allt eftersom vi kan rädda allt tidigare födda barn så justeras tidsgränserna i abortlagstiftningen nedåt.

    Detta vet du redan för detta har vi tagit ett antal gånger förr. 

    Kan du ge mig ett (1) exempel vetenskaplig framsteg som SD lutar sig på när de vill förbjuda svenska kvinnor från att själv besluta över en abort i vecka 13? Kan du inter det så har jag med all säkerhet rätt i att SD har anpassat sin politik för religiöst konservativa värderingar i partiet (förmodligen handlar det om samma värderingar som gjort att SD vill göra det tillåtet för kristna eller muslimska skolsjuksköterskor att vägra skriva ut p piller till unga kvinnor). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-04 11:01:24 följande:
    Jo, i SCB:s fall är det näst intill konstant, mätning efter mätning, 18% som svarar "osäkra".

    Bortfallet i den senaste SCB är 46,4%. Vilket i praktiken gör mätningen värdelös.

    http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatiundersokningen-psu-i-maj-2017--val-idag/

    Tänk vad man kan ha olika utgångspunkter. Du skriver att SCB har ett bortfall på 46,4 % och att det gör mätningen värdelös. Är du medveten om att övriga oppunionsundersökningsföretag  har ännu större bortfall? Novus har exempelvis ett bortfall på 50-55% och Ipsos hade ett bortfall på 60-65%.Demoskop berättar att de får ut ungefär 1250 intervjuer om de börjar med 9000 nummer, där kan vi snacka stora bortfall..


     


    Statsvetaren Anders Sundell forskare och lärare i statsvetenskap vid Göteborgs universitet skriver så här om SCBs partisympatiundersökning:


    "Den stora partisympatiundersökningen som SCB gör två gånger per år är i en egen klass, vilket givetvis har att göra med att den får mycket större resurser. Man gör ett mycket stort slumpmässigt urval, ca 9000 personer, och följer sedan upp dessa tills man uppnår en jämförelsevis hög svarsfrekvens på över 50 procent. Svaren viktas på kön, ålder, utbildning, födelseland och region. Intervjuerna görs framförallt på telefon, men numera också via internet. Dessutom finns mycket utförlig information enkelt tillgänglig på nätet. Den goda metoden och den stora transparensen gör detta till den mest trovärdiga undersökningen"


    Kan du utveckla varför SCBs bortfall på 46,4% skulle utgöra ett problem (det verkar ju faktiskt som att detta är ett lägre bortfall än vad andra opinionsinstitut har)?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-04 11:48:23 följande:
    Det är väl ganska enkelt. Om man får en svarsfrekvens på 20% från unga kvinnor  med låg utbildning så utgår man ifrån att de övriga 80% tycker likadant. Inser man inte vansinnet i detta är man lätt pantad.

    Haha nu blottlade du att har väldigt liten kunskap om hur SCBs opinionsundersökningar går till. Resultatet viktas efter region, kön, ålder, utbildningsnivå och inrikes/utrikes född.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-06-04 12:35:36 följande:
    Som vanligt slänger du ur dig siffror utan länkar och hoppas att folk tror på dem.

    Argumenationen byggs på med åsikter från en vänster-orienterad statsvetare.

    För de som ändå kollar upp dina påståenden så ser man att det är vinklat och lögn.

    De 9000 som du påstår Demoskop börjar med står det tydligt i samma artikel som du har fått det ifrån att man inte kan säga att det var ursprungsmängden man sökte. Alltså går det itne att säga att bortfallet är från 9000 till 1200. Men den detaljer utlämnar du.

    SCB har för stora bortfall för att vara trovärdig. Detta eftersom man vet att bortfallet inte är slumpmässigt utan tenderar att var större inmo visas grupper än andra.

    Detta bortfall försöker man kompensera för genom att vikta upp exempelvis mängden SD-svar (en som svarat SD kan til exempel vara värd 1,8 grr så myclet som en som svarat S) men det slutar med rena gissnignsleken.

    En gissningslek som det inte ens går att bedöma om SCB gör bra eller inte eftersom de inte ger någon mätning nära nog innan facit (valresultatet)

    Så Anders Sundell som bl.a. skriver för GP är En vänsterorienterad statsvetare? Vad bygger du det påståendet på?


     Om SCB är det institut som baserar sin undersökning på flest respondenter och har mindre bortfall än andra opinionsinstitut så borde väl SCB vara mer trovärdiga än andra institut (eller kan du namnge något institut som har fler respondenter och eller mindre bortfall än SCB?)


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    man och nöjd skrev 2017-06-04 16:07:51 följande:
    ???

    Att det är ännu fler parametrar gör ju bara felet ännu större.
    SCBs undersökning är Sveriges största och den resultaten baseras på nästan 5000 svar (överläset flerst). Viktingen används för att komensera för bortfall och man korrigerar för eventuell överrepresentation av kvinnor eller män, högutbildade/lågutbildade, svenskfödda/födda utomlands osv. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten