Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    FDFMGA skrev 2019-05-08 22:59:13 följande:
    Ja, det lär vara dig personen syftar på.

    Och uppfattningen om vad du har skrivit har personen säkert grundat på exempelvis inlägg från forumets ihärdiga SD-aktivist som skapar ett par inlägg om dagen, nu senast tydligen som "pk regerar"

    Tja, vad säger man. Det går ju att klicka på visa endast Padirac, om man vill bilda sig en egen uppfattning.
    Det lär inte hjälpa dem om de teoretiserar i navelludden om enskilda meningar eller delar av meningar som en del vurmare gjort hittills.
  • Padirac
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-09 14:19:49 följande:
    Jag klickade på din signatur och "visa endast" .

    Här är några citat ur dina inlägg som jag tycker är problematiska, och jag skriver varför under respektive citat.

    I inlägg 2454 skriver du: "Sverige har aldrig varit tryggare för vanligt folk än vad det är idag"

    Vilka är "vanligt folk"? Räknas man till "vanligt folk" om man bor i Rosengård, Bergsjön, Fittja eller något liknande område men själv inte är med i ett kriminellt gäng? Eller bor "vanligt folk" någon annanstans än i den här typen av stadsdelar /områden?

    I inlägg 2454 skriver du: "Så länge du inte är en del av dem (de kriminella gängen) är du fortfarande trygg i Sverige idag".

    En av mammorna som fått sin son 15-åriga son, alltså ett BARN skjuten, och medverkat i Alexandra Pascalidous bok "Mammorna" och deltagit i manifestationen mot våldet på Sergels Torg säger i SVT: " Alla tror att det handlar om gängkriminalitet men många mord är inte kopplade till gängkonflikter. Genom att kalla våra barns mord för "skjutningar" bara, så tvättar man bort ansvaret och empatin."

    Pappan till ett annat offer, den i inga polisregister förekommande 16-åringen som stod och väntade på bussen i Malmö som jag tagit upp tidigare i tråden sa: "Imorgon kan det vara din son". 

    Alexandra Pascalidou som skrivit boken mammorna säger i en intervju med Skärholmen Direkt: "Det är så många som har mördats, flera fullkomligt oskyldiga utan att rättsväsendet och polisen lyckats göra något".

    I samma artike står det: Den 21 oktober sköts XX till döds i Segeltorp centrum. Enligt polisen är det mycket sannolikt att han inte var den egentliga måltavlan för dådet"

    I inlägg 2931 skriver du: "Dags att sluta förstora det som med mycket små undantag inte berör dem som inte är inblandade".

    Läs mina ovanstående kommentarer en gång till och du kanske kommer att få åtminstone någon förståelse för varför andra kan uppleva det som problematiskt att du skriver så".

    I inlägg 2451 skriver du : "Så länge man håller sig borta från buset är man tryggare idag än vad man var på -70, -80 och 90-talet."

    Vilka är tryggare idag än då? De som bor i Stockholms söderorter? I Rosengård? I Biskopsgården?

    Vad menar du med att "hålla sig borta från buset? Räcker det med att inte själv vara aktiv i ett kriminellt gäng ellet måste man fullständigt isolera sig från skolkamrater, grannar och vänner och aldrig någonsin visa sig utomhus tillsammans med någon som förekommer i polisregistret?

    För att vara tydlig, Padirac, jag säger absolut  inte att du är en dålig människa som har mörka syften. Du kan mycket väl vara en hyvens kille som vill alla väl. Jag vet ingenting om dig.

    Men det du skriver om dödsskjutningarna är problematiskt ocb nu har jag förklarat varför.
    Vad bra,   har du också läst de länkar jag har gett som belägg för det jag skriver?

    Länkar som visar att det dödliga och inte dödliga våldet minskat överlag, men att det inom gruppen gäng och nätverk har skett en ökning av det dödliga våldet - att våldet där har blivit grövre och dödligare. Det är uppgörelser som rör narkotika och narkotikahandel mellan de som ingår i gängen och nätverken , eller uppgörelser som ett resultat av en tidigare uppgörelse.

    Att jag länkat till trovärdiga källor som säger att det är en mycket liten risk att de som inte har anknytning till gängen och nätverken ska råka ut för dödligt våld från gängen och nätverken.

    På vilket sätt anser du att detta är problematiskt?

    Varför duger inte trovärdiga källor? Varför duger inte påståenden från dessa trovärdiga källor?

    Betyder det som dessa källor säger att ingen oskyldig kan råka illa ut eller dödas? Nej, det betyder det inte. Det betyder enbart det jag har citerat och skriver: Att det är mycket liten riska att råka ut för gängens och nätverkens dödliga våld.

    Om du har ett problem med dessa enkla fakta så som en del personer i tråden har så verkar det vara så att du endera inte kan ta till dig de fakta som presenterats eller att det är något annat du opponerar dig mot, något annat än de fakta som jag presenterat.

    Som du ser så handlar dessa fakta om antalet dödliga våldshändelser och utomståendes risk att råka ut för dem, inte om i vilken omfattning de är ett problem och för vilka det är ett problem.

    Som du också ser så handlar dessa fakta inte om vad jag har för känslor för de som utsatts som oskyldiga för gängens och nätverkens våld (dödligt eller inte) eller för vilket brott som helst. Men om du kontrollerar vad jag skrivit om detta så ser du att jag kritiserats för min medkänsla för brottsoffren.

      
  • Padirac
    en stor demokrat skrev 2019-05-09 22:51:42 följande:
    I jämförbara länder har det dödliga våldet minskat kraftigt. I Sverige är minskningen marginell.
    https://blog.zaramis.se/2018/03/29/det-dodliga-valdet-har-inte-okat-i-sverige-pa-270-ar/

    "

    De senaste 15 åren har mordfrekvensen varierat mellan 0,7 och 1,2, dvs inom de gränser där mordfrekvensen legat sen 1750-talet.


    I ett internationellt historiskt jämförande perspektiv ligger mord och dråp i Sverige – tillsammans med andra länder i Nordvästeuropa – idag på en mycket låg nivå.


    Överlag råder en tydlig historisk samvariation mellan alkoholkonsumtionens och mord- och dråpbrottslighetens förändringar."

  • Padirac
    en stor demokrat skrev 2019-05-09 23:03:10 följande:
    Om du tittar på din egen graf så ser du en galen ökning sen 1952. Typ 3-dubbling.

    Bara en idiot kan tycka det är bra.
    Nu får du läsa vad jag har skrivit tidigare - om du vill att din kommentar ska ha någon som helst relevans för det jag skrivit.
    Padirac skrev 2018-12-03 19:58:09 följande:
    Risken för vanligt folk att utsättas för våld ökar naturligtvis då de kriminella gör upp 'mitt på dan ute på stan'  - det säger sig självt.

    Men då det är en liten risk jämfört med det som är de stora riskerna så har risken för vanligt folk att utsättas för våld minskat totalt sett över tiden. Risken var kanske som minst på -50-talet för att sedan öka fram till 1990, sen har risken sjunkit igen. 

    Kanske kommer de kriminella att flytta ut helt i ljuset och då kommer risken att öka mer för vanligt folk. Hur mycket återstår att se,
  • Padirac
    en stor demokrat skrev 2019-05-09 23:06:42 följande:
    2006 - 8
    2007 - 13
    2008 - 10
    2009 - 10
    2010 - 9
    2011 - 13
    2012 - 12
    2013 - 18
    2014 - 19
    2015 - 28
    2016 - 28
    2017 - 43
    Dödsskjutningar enl SVT.
    Så ditt inlägg stödjer de fakta jag citerat och refererat till
  • Padirac
    en stor demokrat skrev 2019-05-09 23:08:10 följande:
    statistik över skjutningar, som har ökat med 12 procent i Sverige. Detta är ganska meningslös information med tanke på att antalet skjutningar har minskat med tre procent bland 95 procent av befolkningen och ökat med 160 procent bland fem procent av befolkningen
    Så ditt inlägg stödjer de fakta jag citerat och refererat till
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-05-22 11:03:43 följande:

    Att problemer med svältande pensionärer är gammalt gör det inte til en sämre värdemätare på om det går bra för Sverige eller inte. Det är oanständigt att pensionärer vanvårdas på det sättet. 

    Och jag har inte hört ens den västa döds-knarkar-borgaren använda minskade utbetalningar i sjukersättningen som ett bevis på att "Sverige går bra".

    Vi talar om två av de allra mest utsatta grupperna i samhället. Det är väl dessa två, och möjligen de handikappade som är beroende av LSS, ungefär.


    Vet du varför pensionärer svälter?

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/nollvision-for-undernaring-bland-pensionarer

    Undernäring beror på fler olika saker, en sak är en dåligt intjänad pension pga deltidsarbete för att kvinnor varit hemma med barn, medans deras män arbetat. Sånt är resultatet av att en stor grupp stått utanför pensinsinbetalningarna. Men du kanske har en lösning på hur de deltidsarbetande skulle fått högre pension.

    Andra skäl är olika sjukdomar eller val av mat som inte är näringsrik.

    En studie visade också att det var de tjockaste av gamlingarna som hade undernäring, för undernäring är inte nödvändigtvis en fråga om avsaknad av mat, eller ens pengar till mat. Det handlade i detta fall om att de åt fel mat- mat med lite näringsinnehåll, och små portioner i ett försök att gå ner i vikt. Bristsjukdomar pga undernäring pga för lite och för dålig mat.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna