Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    XL perspektiv skrev 2019-03-03 23:13:00 följande:
    Som jag uppfattade det så hade jag rätt. Terrorresorna tog fart efter att Reinfeldt avgått. Det hindrar inte att det skedde några stycken dessförinnan.

    Verkar inte som något block var så intresserade av terrorresorna för några år sedan. Eller har du några exempel på nedröstade motioner från vänsterblocket där de ville försvåra terrorresor?
    Terrorresorna hade inte med Reinfeldts avgång att göra - jag vet inte hur du fått till denna tankevurpa
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-04 07:04:22 följande:

    Det var inte var inte ironi. Det var ett försök att vara lustig.

    Och du kan inte svara på frågan om du skulle våga säga detsamma i ansiktet på kvinnan som var rädd pga bomber i hennes bostadsområde.

    När du står med henne. Skulle du då våga "ironisera" över det hon lever med i sin vardag? Är du så rakryggad?

    .

    Ditt prat om "monster under sängen" är bara en omskrivning för att det kvinnan i Värnamo är rädd för, bomber som exploderar i hennes bostadsområde, egentligen bara finns i hennes fantasier. Hon tror på "monster under sängen". Skäms du inte ens lite grand när du försöker driva den ståndpunkten?

    .

    Vad har vad man svarar barn som tror på monster under sängen med Värnamo, Fruängen och Jakobsberg att göra? Om jag säger att man talar med barnet om att det inte finns monster under sängen så innebär inte det att det inte skjuts bland vanligt folk på pizzerior i Uppsala men det är dit du vill försöka komma med ditt resonemang.Så, alltså hade du fel när du påstod att om man inte är med "dem" så är man trygg.

    Kan vi enas om det? 


    Vi kan enas om att vi pratar om olika saker. Du pratar om känslor och jag pratar om verkliga risker.

    Nej, du missförstår mig om monster under sängen. Det intressanta där för mig var inte alls att försöka dra några växlar på verkliga händelser för de är vad de är, istället tyckte jag det var intressant om hur du bemötte oroliga och rädda personers känslor. Men du har fortfarande inte klämt ur dig hur du gör.

    Du misstolkar och missförstår vart jag vill komma med mina resonemang, jag uppfattar det som att du bestämt vad jag menar och att jag inte får mena något annat än det du anser att jag menar. Hela tiden.

    Istället för att påstå skulle det stärka dig att ställa öppna frågor, men kanske är du inte redo för det? Jag vet inte, så jag frågar dig.

    Jag behöver naturligvis inte skämmas för något du tror att jag driver. Det är din sak, din skam. Den får du bära själv. Jag är inte en del av dig och dina fantasier om vad jag menar.

    Så är Anton nu den rädda kvinnan i Värnamo? Det har jag svårt att tro. Precis som man bemöter barn som är rädda för monster under sängen på ett sätt som gör dem trygga och starka så bemöter man människor med olika behov på lämpliga sätt för att stärka dem.

    Anton bemöttes ironiserande, det ger honom utrymme för ett Herregud!!! som replik och allt är sig likt

    Ja, ironi är granne med sarkasm och jag var definitivt på gränsen.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-10 12:08:56 följande:
    Varsågod Padirac. Här har du dina verkliga risker.

    www.expressen.se/nyheter/en-skjuten-vid-pende.../

    www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/.../

    monster under sängen

    Det är lite löjligt att dra så stora växlar 

    Man måste se hela bilden

    Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag
    Risker finns över allt och oskyldiga kan och kommer att dödas och/eller förolyckas {#emotions_dlg.flower} 

    Då kriminella gängen och nätverken har uppsåt och har i takt med sina framflyttade publika skjutningar frångått random skottsalvor mot öppna platser så som det gjordes t.ex på stureplan. Finns risker för utomstående? Ja, det finns. Men risken är fortfarande liten. Det finns referenser tidigare i tråden där polisen bekräftar både tillvägagångssätt och kommenterar risken för vanligt folk. 

    Till och med på Galaxy i Malmö var de som mördades eller utsattes för mordförsök 'var med dem' 

    De kriminella skjuter varandra på öppna platser där vanligt folk blir vittnen och utsätts för risk.

    Från samma kvällsblaska som har krim.journalistik som en bärande del kan vi läsa en del annat som händer i världen också idag

    www.expressen.se/nyheter/passagerarplan-i-krasch-hundratals-ombord/

    Flygolyckor med oskyldiga som förolyckats i bara denna flyplanstyp {#emotions_dlg.flower}
    sv.wikipedia.org/wiki/Boeing_737_MAX

    det finns risker över allt, ingen annan än du påstår att någon säger att det inte finns risker - det är sorgligt med oförmåga eller ovilja att förstå enkla rader text som backas av sakkunniga.. 
    Flash Gordon skrev 2019-03-10 12:11:13 följande:
    Du har inte lust, Padirac, att förklara hur många av de som var på väg hem från Svenska Mässan och hamnade mitt i en skjutning som egentligen "är med dem"?
    Det var så vitt uppgifter gör gällande minst två som 'var med dem' - brottsoffret och gärningsmannen- av dessa två som 'var med dem' är en avliden. 
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-10 14:01:08 följande:
    Åh, fan!

    Jag tyckte nämligen du skrev att:

    "Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag"

    Men där ser man ...


    Och alla andra dussintals (hundratals?) som var i skottlinjen ... ?
    Ja, du TYCKER att jag skriver en massa som jag inte skriver - det liknar i allt de underförstådda påståenden som en ökänd 'missnöjd man (nåja.. )'  tillskrev andra - för att hen TYCKTE att man skulle skriva och omfatta hens egna konstruerade uppfattningar. Kräks

    Att vara trygg kan inte på något sätt innebära att det inte finns risker och hot. Är trygghet enbart uppnådd om alla risker är eliminerade? Det är i så fall en radikal tolkning av och uppfattning om var och nr trygghet kan uppnås Drömmer 

    Varje dag du kliver utanför din bostad finns det risker som kan betyda att du skadas för livet eller mister det.  Dessutom är det så att varje dag du kliver in i din bostad så finns det risker som kan betyder att du skadas för livet eller mister det. Dödligt våld mellan närstående i nära relationer har tack och lov minskat avsevärt de senaste årtiondena.  

    Vad Jens Ganmans förklaring har med saken att göra får du gärna utveckla  - och om han också 'har tagit falsk cred från de som vet någonting' eller om han har helt egna hypoteser eller åsikter som du TYCKER att andra har.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-10 14:52:43 följande:
    Ja kan man tänka sig.  Jag TYCKER att du har skrivit det jag citerar direkt ur dina inlägg.

    Konstigt va?

    Inte för att du för en sekund skulle våga SÄGA samma saker till mamman i Värnamo som är rädd för sina barns skull när bomber exploderar i trappuppgångar i deras bostadsområde ...
    Så du TYCKER att jag säger och att jag inte vågar..

    INGET är konstigt alls med det   
  • Padirac

    Det mest komiska var när jag påstods ha hade försökt ta falsk cred för någonting som jag citerade och refererade till

    hahah

    Underhållningsvärdet är kanske den största och viktigaste värdegrunden över huvudtaget

    Onekligen är inte bara andras underförstådda påståenden tagna från den ökända mannen utan också ett stort mått av dadaism

     

  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-10 14:58:48 följande:
    www.ne.se/uppslagsverk/ordbok/svensk/trygg

    fri från oroande eller hotande inslag om företeelse som utgör en del av människans omgivning

    Alla de dussintals (hundratals?) som igår hamnade mitt i skottlinjen, på en pendeltågsstation, hur fria var de från "hotande inslag"? Hur trygga var de, där och då?

    De var inte med "dem" så enligt ett citat här i tråden borde de vara trygga.

    Men det var de inte, visade det sig.
    Pratar du nu om risker eller känslor nu? Eller pratar du om båda två? Fler tankar samtidigt? Eller är allt i en enda röra?
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-03-10 16:01:40 följande:
    Det börjar bli RIKTIGT jävla patetiskt nu padi. Flash citerade DIN EGEN text ordagrant. Och du svarar med svammel som lika gärna kunnat vara en kinesisk bruksanvisning på en snöslunga. Och ungefär lika relevant...!!!
    Nej, Flash citerade enstaka meningar - där Flash TYCKER att jag säger underförstådda saker som på något sätt poppar upp i hens sinne. 

    Om du och Flash läser en bruksanvisning till en snöslunga eller nyheter eller inlägg ni besvarar på detta sätt förstår jag att det inte är begripligt - det är nödvändigt att läsa mer än enstaka meningar eller rader för att texten ska förstås. 

    Det mest patetiska som drar ett löje över TYCKANDET om vad jag skrivit var ändå det att jag falskeligen tog cred för det jag citerade och refererade till --- hahahaha

     
  • Padirac
    kvällsnöje skrev 2019-03-10 23:01:13 följande:
    Du verkar inte kunna skilja på trygghet - en känsla, och risk - en sannolikhet.

    Varför tror du en familjefar spenderar en halv miljon på en familjebil som är så säker som möjligt? En ansvarsfull mor är naturligtvis nykter när hon kör sina barn.  Kombinera detta med en säker körstil så har du radikalt minimerat riskerna att skadas i trafiken.

    Men hur ska barnfamiljen skydda sig mot att nån dåre öppnar eld mitt i en folkmassa? Även om det är osannolikt att drabbas så har var och en rätt till sina egna känslor. Man känner sig inte säker när skottlossningar sker gång på gång i ens egen stad.

    Om man umgås med någorlunda smarta människor så är risken att bli misshandlad ypperligt liten. Men alla är ju inte så smarta.
    Jag har en längre tid försökt få AC och FG att kunna skilja på dessa saker, men herrarna glider mellan dessa olika saker i ett försök att punktera de saker jag citerat och refererat till.

    Du skriver det jag försökt förklara för herrarna -  Om man umgås med någorlunda smarta människor så är risken att bli misshandlad ypperligt liten. Men alla är ju inte så smarta. 

    Det ska bli intressant att se om de börjar vråla om att du inte respekterar värnamobon's känlsor då du skrivit detta.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-13 08:59:45 följande:
    Komiskt är nog inte ordet även om du säkert tyckte det var kul när du försökte boosta din egen cred.

    Framföra "fakta" med hänvisning till siffror (ytliga sådan i och för sig) från någon som har cred och sedan försöka få din egen åsikt om något helt annat att framstå som korrekt med hänvisning till dessa "fakta".

    Du har förstås inte lust att svara på om alla de andra dussintals, hundratals, som hamnade i skottlinjen igår var med "dem"?

    Om de inte var med "dem" skulle ju din tes som du driver falla.

    Här får du padi. Den här länken är helt tillägnat dig:
    timbro.se/smedjan/avrattning-vid-sparrarna/

    "En kallblodig avrättning ägde rum på Älvsjö pendeltågsstation i helgen, samtidigt som båtmässan pågick för fullt. I Nacka kidnappades en 18-åring och torterades och berövades sina värdesaker. Det grova våldet har flyttat in hos medelklassen och myndigheterna står handfallna."

    "För den strävsamma medelklassen innebär de kriminellas framflyttande av sina positioner ett bryskt uppvaknande. Så länge som dödsskjutningarna, personrånen och bilbränderna ägde rum i de visserligen närliggande, men socialt väsensskilda ?utsatta områdena? gick det att låtsas som att eskaleringen inte ägde rum. "

    "Signalerna uppfattas även av medelklassen. För varje ouppklarad home invasion, för varje dödsskjutning som äger rum i de offentliga miljöer där den rör sig till vardags, för varje tonåring som blir misshandlad och rånad på sina värdesaker, undergrävs förtroendet för rättsstaten steg för steg."

    Jag citerar de väsentliga delarna av dina inlägg som visar på din inställning till saken. Det är inget JAG tycker utan det är vad DU tycker och ger uttryck för.

    "Monster under sängen"

    "Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag."

    "Så länge man håller sig borta från 'buset' är man trygg."

    Så länge man håller sig borta ...

    Men så skjuter "buset" (snygg omskrivning padi) en lördag kl 17, vid entrén till pendeltågsstationen. En entré fylld med folk som höll på att lämna Båtmässan. Fylld med glitterklädda människor på väg med pendeln till Solna Station och Friends Arena - de skulle titta på finalen i Melodifestivalen.

    Har du läst de ögonvittnesskildringar som finns på nätet?

    Är det något av dessa vittnen som du tycker "drar löjligt stora växlar" av det hela?

    På vilket sätt höll de sig inte "borta" från "buset"?

    Får de skylla sig själva tycker du?

    Om de och deras bekanta och deras familjer och alla andra som bor där eller använder Älvsjö pendeltågsstation - om de nu känner sig otrygga: drar de löjligt stora växlar då?

    Många frågor för dig att svara på, utifrån dina egna ord om saken.

    Den enda som hoppar runt är du.

    Det är du som skriver om TRYGGHET. Citaten är från dina inlägg.

    Dessutom förstår du inte var risk är, trots att jag förklarat det en gång redan.

    Risk = sannolikhet x konsekvens.

    Det du försöker rädda dig med är att sannolikheten är liten.

    Likväl är sannolikheten långt mycket större idag än för bara tio år sedan att drabbas av det du kallar "buset".

    När sedan "buset" (din definition av fenomenet) skjuter bland folk mitt i en park, på en Ica-affär, på en pizzeria och vid spärrarna på en pendeltågsstation så ökar både SANNOLIKHETEN och KONSEKVENSERNA enormt mycket. *exakt hur mycket går säkert att mäta, på något sätt*

    Och folk mäter sin TRYGGHET i om risken ÖKAR eller MINSKAR.

    Från din egen favorit när du försöker skapa cred till dina argument:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/bra-otryggheten-ok...

    .
    Förmodligen av missriktad välvilja av att behålla en polerad och fin "Sverigebild" väljer du att förneka detta faktum.

    Du väljer att tala om "monster under sägnen" och "löjligt att dra så stora växlar" i vårt meningsutbyte när jag visar på en kvinna i Fruängen inte vågar gå ut längre. När jag visar på en annan kvinna,  i Värnamo,  som är rädd när bomber exploderar i hennes bostadsområde.

    När jag länkar till en artikel om en nyss anländ utbytesstudent som blir skjuten på en pizzeria i Uppsala antyder du, men vill inte specificera, att killen nog var kriminell ändå.
    Jag tror inte jag sedan sandlådan har stött ihop med någon som varit så fokuserad på att bestämma vad någon annan sagt och menar

    Så fortsätt gärna med det
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna