Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    moderatorpajas skrev 2019-04-20 23:10:53 följande:

    Fast nu svarar du inte på mina frågor, vilket man kan förstå eftersom du tidigare visat stor brist på begåvning. Om du tänker, nej förresten. Acceptera bara att lotto är en lite delmängd av svenska spel.


    Vad var svårt att förstå med att svenska spel inte är ensamma på marknaden? Självklart är det då att lotto är en delmängd.

    Om svenska spel delade ut miljonvinster till fler än 300 personer så kan inte gärna antalet vinster vara färre än de 45 som sköts till döds.

    Hur många som var i utsatta områden vet jag inte, men det är inte så intressant då de där 45 dödade, vilka till största delen var i region syd och resterande i Stockholm, skulle kunna bli flera 100 i Stockholms utsatta områden.

    Med premisser som ligger långt utanför den verklighet som finns så är själva påståendet i inlägget gravt missvisande.

    Att besvara frågor som har falska premisser ger inte rätt bild.. Om man nu inte är dadaist förstås. #solsomler#
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-04-20 14:00:31 följande:

    Padirac refererar till att jag har något emot dennes sätt att bemöta folks rädslor och ökade oro för kriminalitet med citat som:

    "Det är lite löjligt att dra så stora växlar som det görs på en mycket liten del av befolkningen för att detta skulle gälla alla i befolkningen."

    och 

    "Så länga (sic) man håller sig borta från buset är man tryggare idag än man var på 70-80- och 90-talet"

    .

    Som om folks rädslor efter att det precis har varit en skottlossning i parken utanför deras fönster vore jämförbara med "monster under sängen" (ett annat citat) och att dessa individer enbart har dragit löjligt stora växlar på en enskild händelse som ändå inte drabbar särskilt många.

    Det börjar på inlägg 2453 när jag påpekade att skjutningarna nu flyttat in i medelklassens värld. Sedan är det Padiracs försök att förklara att det som står där egentligen inte alls betyder just det som står där. 

    Allt började som ett försök att måla en lämplig "Sverigebild" med påståenden om minskade faror och minskat våld.


    Nu är det inte folks rädslor och oro för att utsättas för brott jag bemött, utan din beskrivning av verkligheten i samband med risker att utsättas för gängen och nätverkens dödliga våld.

    Oavsett vad du anser jag har för bemötande av folks rädslor och oro så har det inte med den faktiska risken att råka illa ut. Att blanda in påståenden om mina bemötanden och uppfattningar om folks oro och rädslor är inte relevant för utvecklingen av dödligt våld.

    När jag uttryckte deltagande i och omsorg över en rånad flickas känslor så fick jag kritik för att du ansåg att detta var missvisande för min hållning. En hållning som du diktat upp på egen kammare.

    Jag fick också kritik för att jag hänvisat till (med referens och citat) pålitliga källor för mina påståenden med orden om att jag falskeligen försökte ta cred för deras påståenden (som om de vore mina) som erkändes som giltiga.

    Halmdockorna ligger på hög och ytterligare argument i sak mot de källor som jag angett har du inte presenterat.

    Nu ska jag gå ner till havet, solen skiner... Men det kanske är ett hån mot känslorna hos de som sitter i någon stad eller skog med regntunga moln och långt till havet.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-04-27 21:51:00 följande:

    Risken att drabbas:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/skolbarn-hittade-skarp-handgranat

    "När barnen i årskurs två på Husensjöskolan i Helsingborg var ute och plockade skräp hittade ett av barnen en skarp handgranat."

    Dra bara inga löjliga stora växlar på detta. Man måste se till hela bilden och så länge man inte är med "dem" så är man trygg.


    Padirac skrev 2019-04-19 07:39:28 följande:

    Undersökningar visar att våldet nära folks vardag minskat över tid. Det som markant ökat är gängens och nätverkens dödliga våld mot de inom sina egna kretsar. Det har dessutom flyttat ut på gatan. Men de är ute efter varandra och det är en mycket liten risk att privatpersoner ska råka illa ut.
  • Padirac
    dr krokodil skrev 2019-04-27 22:34:20 följande:

    I morse skadades en kvinna av en bomb när hon var ute och rastade sin hund. Beirut på 80-talet? Nej, Sverige 2019.


    Jag ser på ditt inlägg att du inte var i Beirut på 80-talet

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Inbördeskriget_i_Libanon

    'Under 1980-talet var läget särskilt blodigt, och stora delar av Beirut lades i ruiner.

    Ett antal krigsbrott och terroristdåd utfördes under kriget. Dit hör Karantinamassakern 1976 då kristen milis dödade kanske 1000 personer, Damurmassakern samma år när PLO dödade 500 obeväpnade kristna invånare i kuststaden i fråga, samt Sabra och Shatilamassakern 1982, vid vilken kristen milis massakrerade 800 obeväpnade palestinska flyktingar.'

    Det är svårt att förstå vad som sker och har skett verkar det som.
  • Padirac
    dr krokodil skrev 2019-04-27 22:34:20 följande:

    I morse skadades en kvinna av en bomb när hon var ute och rastade sin hund. Beirut på 80-talet? Nej, Sverige 2019.


    Jag tror minsann att detta påstående faktiskt är ett hån på riktigt mot de som levde i Libanon under inbördeskriget.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-04-28 09:17:47 följande:

    Fast den här tråden i sig ger nog en hint om hur det kan komma sig att man jämför Sverige med Beirut på 1980-talet eller anser att den som redovisar korrekt statistik över våldsbrottslighet skymfar dem som blivit utsatta för våld.

    "Det måste bli värre innan det kan bli bättre" är ett mycket vanligt påstående från SD-vurmare på nätet, det vill säga - för att svenska folket ska vakna och verkligen säga ifrån måste invandringens konsekvenser bli mycket tydligare: kostnaderna för bidragen betydligt större, islamiseringen inkräkta direkt på svenskarnas livsstil och våldet bli en del av vår vardag.

    Detta alltså ensligt den här högergängade agendan, en slags verklighetsflykt blir då att aktivisterna inte bara drömmer sig bort till den tid när sanningen ska uppenbaras för alla utan också försöker hjälpa till att uppenbara sanningen om invandringens och våldets Sverige.

    Och då kan man ju jämföra Sverige idag med Beirut på 1980-talet


    Ja, vurmarna drömmer i termer av 'strategy of tension' 'perfect storm' och liknande tankar.

    Verkligheten måste böjas för att passas in i vurmarnas story.

    Propagandamaskinen vurmarna upprätthåller är tillfälligt nere även om en del kämpar på med desinformation som vanligt.

    Men luften gick ur de flesta då SD trots valresultatet bänkades.
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-04-28 11:24:04 följande:

    Ja... SD har ALDRIG varit så passé som vad dom är nu.

    Värsta motvinden någonsin och EU valet ser ut att gå käpprätt åt helvete.

    SNACKA om att vara ute för gott. Centern och Liberalerna måste jubla. Dom har ju verkligen lyckats. Ja, å Löfven/Sjösted torde fira dom med. SD har förpassats(stavning!) ut i kylan som aldrig förr.

    Bänkats.

    Noll inflytande. Inte igår. Inte idag. Och definitivt inte imorgon...


    SD och deras gelikar hade stort inflytande under en period i det förra århundradet, under 50-80-talet levde de under ytan för att sent 80-tal komma fram från stenarna de gömt sig under.

    I rikspolitiken är SD bänkade, i skåneland har de stort i flytande på kommunal nivå.

    Inom EU är de i osnyggt sällskap. I Danmark ville tidigare inte DF ha med dem att göra, men ändrade sig. Iofs har DF nu tagit emot le penns nationella samling, så det är inte SD som tvättat sig, DF har tydligen sänkt sig ner i smutsen.

    Vilka kommer SD att samla sig med inom EU, de andra rasisterna?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-05-04 13:03:40 följande:

    Padirac skrev Sön 2 dec 2018 22:23

    "Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag."

    Barnen ifråga måste självklart ha varit en del av "dem" och vi kommer förstås alla ihåg hur vi näst intill dagligen hittade handgranater på väg till skolan.

    Och blev rånade på väg till träningen. 

    Och fick ducka för kulorna som avlossades på Ica-butiken

    Och ...

    Folk som är otrygga och inte vågar gå ut längre ("den tiden är förbi"), tja de behöver ta tag i sina monster under sängen.


    Låter som du beskriver den värld du lever i, där handgranat ligger överallt och alla blir rådande och beskjutna. Eller kanskae är det godnattsaga du berättar för barnen, så de inte ska vara rädda för monstret under sängen. Det finns värre saker som alla råkar ut för

    Vi andra lever i Sverige där det är mycket liten risk att detta händer.
  • Padirac
    pk regerar skrev 2019-05-08 22:21:38 följande:
    Padirac påstår ju att det är offrens eget fel att de blir utsatta. Bor man inte i Djursholm så får man skylla sig själv om man blir skjuten.

    Anställda som jobbar över i industriområden blir ideligen rånade på väg hem från jobbet. Ingen fara, det är helt normal i det samhälle vänstern drömmer om.

    Har du problem med att Sverige islamiseras? För mig får folk tro på vilken religien de vill. Att vi har fler muslimer i landet än någonsin kan ju knappast ens du förneka.

    Inte bara sjukvården har jätteproblem. All offentlig verksamhet är idag ett skämt. Jag skyller inte på invandringen då den fört med sig både goda och mindre goda saler. Däremot är det plättlätt att se att vänsterpolitiken misslyckats kapitalt.

    Konsulterna inom ofantlig sektor är räddningen. Man kan knappast tvinga den bästa kompetensen att vara statligt anställda till låga löner.


    Om du menar att de som ingår i gängen och nätverken som tar kål på varandra så menar jag att det är de själva som är inblandade i deras konflikter.

    Men om du menar att jag säger att oskyldiga som råkar illa ut pga gängens och nätverkens våld så har du inte förstått det jag skrivit eller så är det en sån där 'underförstådd' grej igen som vi diskuterat så många gånger. Du  kan inte påstå att andra menar saker som du tycker att de anser, det blir fel då.

     
  • Padirac
    Snäll men inte tråkig skrev 2019-05-08 22:15:28 följande:
    Men exakt varför är det inte ett alternativ att till exempel peka på Karolinskafiaskot där 47 miljarder gick till svarta löner, skatteparadis och undermåligheter i själva bygget som ledde till att mycket fick göras om när någon påstår att bristerna i vården är invandrarnas fel?

    Vad händer om man gör det? Att skribenten försvinner från tråden eller byter ämne? Är det något självklart negativt isåfall eller kan det verkligen aldrig vara så att han eller hon rentav börja fundera på om det ligger någonting i det man säger?

    Eller om man  påpekar hur otroligt mycket hyrpersonalen på sjukhusen kostar i olika regioner och att det är en betydligt mer direkt  orsak till besparingskrav än vad invandring är ? Det handlar ju om saker som går mycket lätt att bevisa och att de höga kostnaderna för hyrpersonal är ett problem är inte ens någon partipolitisk fråga , just  det är något de politiska partierna är rörande eniga om i många regioner.

    Du kan väl inte på fullaste  allvar mena att det skulle vara en bättre och mer effektiv strategi att likt Annika Strandhäll skryta om vilken världsklass vi har på vården och misstänkliggöra de som tycker annorlunda genom att insinuera att de är Trumpanhängare?

    Jag tror inte att t.e.x den skribent du nämner är någon ond människa med dunkla syften, absolut inte, men det ÄR ett djupt problematiskt  "vi och dom"-tänkande att bagatellisera dödsskjutningarna  med att det inte är något vanliga människor behöver oroa sig för. Dessutom är det inte sant. "Imorgon kan det vara din son", sade pappan till den ostraffade 16-åringen som avrättades vid busshållplatsen.

    Att ens kunna avfärda dödsskjutningarna med att det drabbar bara "dom" kan man nog bara göra om man själv har vissa privilegier. Jag har ganska svårt för hur det uttrycket, privilegier ständigt används i tid och otid i alla möjliga debatter men i det här fallet tycker jag faktiskt att det är befogat.

    Man bor nog inte själv i ett av de drabbade områdena och har nog ingen son eller bror som skulle kunna förväxlas med den som gänget egentligen ville skjuta om man kan kosta på sig att bagatellisera dödsskjutningarna och hävda att det bara drabbar en viss grupp (som en själv och ens närmaste underförstått självklart inte tillhör).

    Men att uppröras och oroas av dödsskjutningarna även om man nu inte skulle ha någon närstående i riskzonen är en fullständigt normal reaktion. De allra flesta svenskar blev nog mer eller mindre berörda av skottlossningarna i Knutby 2004 trots att de drabbade en minoritet, eller snarare än minoritet inom minoriteten eftersom den väldigt udda församlingen blivit utesluten ur pingströrelsen en tid innan händelsen.

    Jag minns också att många i samband med Knutby  reagerade på hur lätt det var för en ung människa från landet  utan tidigare vapenvana att få tag på en revolver.

    En sund reaktion enligt mig. Det är betydligt mer osunt att bli så avtrubbad att man börjar bagatellisera dödligt skjutande , hur goda syften man än har.

    Om det är mig du menar med skribenten som tar upp dödsskjutningarna och avfärdar den så har du nog läst för mycket av vad andra påstår om vad jag skrivit än det jag faktiskt har skrivit.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna