Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    nickfabriken skrev 2019-02-19 00:02:54 följande:
    Då borde du känna till att rätt ungdom på fel ställe mycket väl kan hamna i skottlinjen. Dags sluta förminska det grova våldet.
    Dags att sluta förstora det som med mycket små undantag inte berör de som är inblandade.

    Det grova våldet har blivit grövre, men det riktar sig främst mot de som själva håller på med narkotikahandel och andra kriminella eller de som står i deras närhet, tex barn som råkar illa ut pga av föräldrars eller syskons inblandning i brott.

    Det är en liten grupp, men de tar till grovt våld . mot varandra. 
  • Padirac
    Padirac skrev 2019-02-19 00:12:46 följande:
    Dags att sluta förstora det som med mycket små undantag inte berör de som är inblandade.

    Det grova våldet har blivit grövre, men det riktar sig främst mot de som själva håller på med narkotikahandel och andra kriminella eller de som står i deras närhet, tex barn som råkar illa ut pga av föräldrars eller syskons inblandning i brott.

    Det är en liten grupp, men de tar till grovt våld . mot varandra. 
    Dags att sluta förstora det som med mycket små undantag inte berör de som INTE är inblandade
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-02-19 11:22:05 följande:

    Dina kategoriska påstående om "monster under sängen", löjligt att dra så stora växlar " och "är man inte med dem är det ingen fara".

    Det är ditt svar efter en skjutning i en allmän park intill en restaurang och lekplats och där en kvinna i grann-området svarar att "den tiden är förbi" när hon får frågan om hon vågar gå ut på kvällen.


    Jag förstår att mina hänvisningar till, referat och citat från poliser, utredare och andra som har fakta i frågan kan upplevas som kategoriska. Verkligheten kan vara svår att möta då den inte ger med sig utan är vad den är.

    Sen kan det hjälpa att läsa hela inlägg trots att de kan skrämmas, då ser du kanske mer av de uppgifter jag refererar, citerar och hänvisar till. Det är inte farligt att läsa klart och inte låta rädslan för det okända göra ridå ned.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-02-20 09:49:49 följande:
    Jag tror inte du hittar en enda polis som skulle säga "moster under sängen" om folks rädsla för att bli drabbade av våld i dagen samhälle. Kvinnan i Fruängen som säger att "den tiden är förbi" när som får frågan om hon vågar gå ut om kvällen.

    Stå för vad du säger och försök inte ta falsk cred från någon annan som faktiskt HAR cred i frågan.

    Tänker du verkligen försöka börja om den snurran med "förklaringar" till vad du "egentligen menar" när du skriver att "är man inte med dem är det ingen fara" efter att kulor flugit i en allmän park intill en restaurang?
    Det är synd att du inte kan eller vill jämföra hur man hanterar rädslor i sig utan istället går all in på att jämföra det man är rädd för, vilket inte var min avsikt. Jag försökt lyfta diskussionen ett snäpp ´, men jag förstår att det inte föll i god jord.

    Jag står för att jag har uttalat mig med stöd av de du menar verkligen har något att säga om saken - hur det nu kan ses som ett försök till falsk cred är mer än märkligt då jag hela tiden pekat på källor. Men om jag ska ha skit för att jag pekat på de som har ngt att säga om saken så är det väl så det är. VEm som nu ska lastas för det har vi olika åsikter om.
    Padirac skrev 2019-02-19 18:49:22 följande:
    Jag förstår att mina hänvisningar till, referat och citat från poliser, utredare och andra som har fakta i frågan kan upplevas som kategoriska. Verkligheten kan vara svår att möta då den inte ger med sig utan är vad den är.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-02-23 08:49:23 följande:

    Det fäller sällan i god jord att förringa och håna folks rädslor.


    Just det, jag hade glömt att presentation av fakta, alltså hur det förhåller sig i sak, upplevs som ett personligt hån mot vissa personers egna känslor.

    Det verkar som en skör självbild bestämmer hur världen ska beskrivas. Vi ser det tex i Trumps påståenden om antal besökare på hans installationstal.

    Det är samma typ av kränkta känslor som bidrar till våldet inom gängen och nätverken.

    Kränktheten i anklagelserna då de egna känslorna upplevt trampats på vet inga gränser.

    'det är synd om vurmare och svans' för att parafrasera Strindberg

    Hur som helst är det klokt i diskussionen att skilja på fakta om företeelser och på brottsoffers reaktioner/känslor samt på allmänna och specifika personers känslor.
  • Padirac
    bullshitfighter skrev 2019-02-23 18:11:40 följande:
    Eftersom jag inte tillhör folieparabolhögern (vad nu det är...) så skulle jag istället upplysa henne om att risken att bli skjuten är kanske 1000 gånger högre än att flyplanet kraschar.
    Om du säger så kommer du att få Blixten på dig - hen gillar verkligen inte att det pratas om verkliga risker -det är att förminska och håna människors känslor

     
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-02-27 08:27:23 följande:
    Det finns ingen fakta i att påstå att "är man inte med dem är det ingen fara". Så enkelt är det.

    Inte ens om du håller dig till kriminellas uppgörelser håller ditt påstående.

    Men när folk är rädda säger du att det är "löjligt att dra så stora växlar" och du jämför det med sagor om "monster under sängen".

    Det är fakta.
    Tänk, för inte länge sedan fick jag kritik för att jag refererade till och citerade de som hade cred i frågan. När den planen föll så återgås det alltså till den gamla ranten om känslor vs risk, men inte heller där kommer det några ytterligare argument utan istället påståenden om vad andra (jag) har sagt och menat. 

    Och om vi läser vad som skrivits så ses det att jag skrivit att man inte ska dra så stora växlar på gängens våld mot varandra att varje invånare är utsatt för enorma risker - utan tvärt om är det en mycket liten risk att som utomstående utsättas för dessas interna våld. En liten risk betyder inte att den inte finns. Dessutom har det tidigare vanligaste våldet minskat i en större omfattning än gängens våld ökat. Men var har dessa fakta med sekundärkränktas känslor att göra Solig

    Du pratar om rädslor - säger du. Jag har pratat om den verkliga risken och att den risken inte innebär för gemene man. 

    Monstret under sängen då - jo jag har frågat dig hur du bemöter barn som är rädda för monster under sängen? Det är visst någonting du inte vill eller kan prata om - och det är ju helt OK det också.
  • Padirac
    XL perspektiv skrev 2019-02-28 10:35:37 följande:
    Det var väl knappast riskfritt att befinna sig på Drottninggatan vid något av terrordåden. De som var inne på Åhlens kan tacka sin lyckliga stjärna att lastbilen inte sprängdes t.ex.

    100 skjutningar per år i Stockholm ger 10000 skjutningar på 100 år. Risken att just du är i närheten vid någon av dessa är inte helt liten. Det är sannolikt att du eller någon i din närmsta krets får uppleva ett grovt våldsbrott med egna ögon.

    När det gäller risk så har den ökat ifrån obefintlig till  befintlig. Tror inte det handlar om rädslor, utan mer om oro över utvecklingen. Positivt att antalet skjutningar nu verkar sjunka, men långt kvar till acceptabla nivåer.

    Hur är man egentligen funtad om man införskaffar skjutvapen och använder det mot andra människor?
    Ingen ifrågasätter att ett terrorbrott inte innebär en risk för oskyldiga - det är ju själva avsikten med ett terrorbrottTomte
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-01 09:50:10 följande:
    Du har kategoriskt förnekat att det finns någon som helst risk att drabbas.

    "Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag."

    .
    Du använder "monster under sängen" för att göra en jämförelse mellan dessa och exempelvis kvinnan i Värnamo som är rädd för sina har barn när det sprängts bomber i hennes bostadsområde. Underförstått: hon bara inbillar sig. Egentligen är hon "fortfarande trygg i Sverige idag".

    "Påstår du för dina barn att monstren under sängen och i garderoben finns då barnen är rädda för dem?"

    .
    Ditt hån, med tillhörande sol-smajly, mot folks rädsla är inte vackert.
    Nej, jag har sagt att det är en liten risk att skadas av gängens våld mot varandra,

    Det finns tex en risk att skadas eller dör om du kör bil, cyklar, går osv - men du det betyder inte att du är otrygg så fort du sätter dig i en bil, ett flyg eller på en cykel - just för att det är en liten risk är du fortfarande trygg.

    Men det är klart ,kanske är du ett nervvrak som skakande håller dig i handskfacket och ropar att det inte går att åka bil utan att råka ut för en olycka och dö. Det vet bara duSolig

    'Monstren under sängen' gjorde du själv jämförelser med - _mina_ monster under sängen var en fråga till dig om hur de bemöter dins barn om de är rädda för monster under sängen eller i garderoben. Det är en fråga du konsekvent och ihärdigt vägrat kommentera eller fråga utan istället försköt avleda frågan till att handla om något du påstår att jag anser.

    Oavsett hur länge du påstår att jag sagt något och menat så att du slipper svara på min fråga så gör det inte ditt falska påstående sant.Skål
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-03-01 21:37:46 följande:
    Det är farligt att leva padi. Du kan dö av det....

    Jag kan inte minnas att jag någonsin sett någon som så kategoriskt slagit ner på att folk känner sig otrygga i samhället.

    Helt makalöst. Du dissar TOTALT folks känsla för att kunna drabbas av våld "utifrån".

    Totalt. Och fullt ut...
    Bäste Anton

    Jag har pratat om, refererat till och citerat fakta om vilka risker som finns. Då har jag anklagats för att stjäla cred från de som vet. Eller så anklagas jag för att inte ta hänsyn till känslor då dessa erkända fakta presenterats.

    Tycker du att fakta ska anpassas till dina rädslor? Eller andras? Vad säger förresten du till barn som är rädda för monster under sängen eller i garderoben? - och jämförelsen handla inte om ngt annat än hur du möter en annan människas rädsla.

    Säger du att allt under sängen ör livsfarligt, eller att garderober är livsfarliga?  De kan vara det, på riktigt. Men vad säger du till barnen? 

    www.expressen.se/nyheter/evan-3-blev-mordad-och-ingjuten-i-cement/

    "Pappan: "Evan hade riktiga monster i garderoben"

    Evan Brewers pappa, Carlo Brewer, var lättad efter domen.


    – I dag var en bra dag. Och jag har inte haft många sådana dagar den senaste tiden, sa han till, The Wichita Eagle. 


    Han hoppas att folk ska minnas hans son som en "glad och underbar pojke".


    Carlo Brewer känner samtidigt en stor sorg över det helvete hans som tvingades genomleva.


    – Han behövde aldrig fantiserar om monster i garderoben eller under sängen som andra barn. Han hade riktiga monster som gömde sig i hans garderob."


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lx3v3/gomde-sig-i-garderob--skots-ihjal-av-polis

    "– Han befann sig i en garderob. Han var beväpnad. Han vägrade ge upp, han hotade polisen och han sköts till döds,"
     
    Skruva nu av alla sängben, ta bort alla garderobsdörrar, akta dig för parker och restauranger av alla slag, gå för alla del inte ut. Det viktigast av allt , en stor del av våld sker inom nära relationer, så se till att vara ensam så att inte du eller ngn anhörig råkar illa ut. 

    Önskar dig en synnerligen trevlig kväll och helg. 
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna