Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Jordfräsen skrev 2019-01-16 22:54:58 följande:
    Ja, överenskommelsen är felaktig. C och L ljuger för sina väljare. Inga borgerliga punkter kommer att genomföras.
    Om C och L tycker att S bryter överenskommelsen så kommer de att agera och regeringen kommer helt säkert att falla.
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-17 16:20:21 följande:
    Nej, det kommer de inte
    Ok, så 'alla' är lögnare nu.Solig

    Finns det ngn som talar sanning enligt din mening
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-17 19:40:05 följande:
    Överenskommelsen är bruten och V har därmed fått inflytande över den politiska inriktningen. Man kommer inte genomföra marknadshyror, ändra turordningsregler eller ta bort värnskatten.

    Nu har ju alla inblandade i överenskommelsen sagt att överenskommelsen gällde just de 73 punkterna och inget annat.

    Textraden om Vs inflytande var inte punkt 0 eller punkt 74 eller någon annan av de 73 punkterna i uppgörelsen om 73 punkter. Hur som helst säger de alla att de är fria att samtala, förhandla och komma överens med vilka andra partier de vill utanför de 73 punkterna. 

    Det gör att C och L kan samarbeta inom alliansen om de hittar ngt där att samarbeta om - säkert kan de forna alliansmedlemmarna hitta ngt utanför de 73 punkterna att driva i riksdagen.
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-17 19:58:48 följande:
    Vårbudgeten 2019 nämns inte i de 73 punkterna så då är det fritt fram att återigen rösta igenom en Alliansbudget, eller hur?

    Jo, när regeringen startat 73 utredningar och väntar på resultaten är det ju bra om regeringen gör någonting mer än att sitta på arslet.
    Detta skriver i övernskommelsen om budgetsamarbete - det är iofs inte en del av de 73 punkterna men jag uppfattar det som att de 4 partierna har en överenskommelse om att budgetsamarbeta i de områden som de 73 punkterna omfattar

    Så att C och L skulle rösta på en M+KD budget som inte omfattar samma punkter och mål som de 73 punkterna ser jag som uteslutet. Men det är klart - om en M KD budget omfattar dessa punkter och sen ytterligare punkter som inte går mot dessa 73 överenskommelsen ska det inte finnas några skäl till att de inte får rösta på den andra budgeten.

    "Partierna som slutit denna överenskommelse är överens om ett budgetsamarbete samt om ett samarbete som begränsas av de politiska frågor som framgår av överenskommelsen. Samarbetet gäller budgetår för budgetår, så länge som partierna är överens om dess fortsättning, med inriktningen att samarbetet ska löpa hela mandatperioden. Genom denna överenskommelse accepterar Centerpartiet och Liberalerna att Stefan Löfven väljs som statsminister för att leda en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna. •

    Budgetsamarbetet innefattar de förändringar som partierna i vårändringsbudget 2019 är överens om att göra av den av riksdagen beslutade statsbudgeten samt de större reformer som partierna är överens om ska genomföras under mandatperioden i därpå följande vårpropositioner och budgetpropositioner."
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-17 20:21:12 följande:
    Varför anser du att det finns en budgetöverenskommelse när du nyss skrev att de kan göra vad de vill utanför de 73 punkterna och att överenskommelsen att hålla V utanför plötsligt inte gäller?

    Måmga av de 73 punkterna kommer aldrig omfattas av en budget. Värnskatten kommer naturligtvis inte avskaffas, eller trodde du det?

    Din beskrivning är lika virrig som Löfvén själv.


    Jag citerar text från uppgörelsen där de skriver att de har ett budgetsamarbete som gäller för de 73 punkterna. 

    Vad menar du att texten säger?
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-01-17 21:48:06 följande:
    Så får Sverige en S-MP regering som är beroende av stöd från ett parti med rötter i kommunismen och som fortfarande inte kan hålla rent mot antisemitism.

    Men det viktigaste verkar ju inte vara att verka för Sveriges bästa, bara att hålla ett parti utan inflytande.

    Ska katastrofen till utrikesminister få förnyat förtroende?
    Regeringen är en minoritetsregering som får lov att söka stöd utanför regeringsunderlaget till och med för de 73 punkterna,

    V har samma inflytande som övriga partier har i förhållande till regeringsunderlaget, ja samma inflytande som nyssnazisterna SD faktiskt, eller KD eller M..

    V är mot vissa av de 73 punkterna och de andra partierna är för vissa av de 73 punkterna. Det är väldigt ovisst hur de 73 punkterna ska röstas igenom i riksdagen då både regering och regeringsunderlaget är i minoritet. 
  • Padirac
    RebeckaZ70 skrev 2019-01-17 22:14:52 följande:
    Du skriver ofta och gärna "nyssnazister" om SD, trots att det är lättare att hitta antisemitism hos S, MP och V.

    Du får såklart skriva vad du vill om vilka du vill, jag är ingen smakdomare (och har inte särskilt mycket till övers för SD).

    En liten observation bara.
    Ja, jag skriver gärna nyssnazister om SD, förutom att jag inte har särskilt mycket till övers för deras rasistiska program så har jag inte heller något till övers för deras nazistiska bakgrund.

    Så din observation är helt korrekt Abby (om jag inte gjort en felaktig observation)
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-17 23:47:26 följande:
    Texten säger att partierna inte vet vad överenskommelsen innebär. De skrev in att V skulle hållas utanför. Det betydde att de gör V till vågmästare.
    Det är vad du menar att texten innebär - men om du är en god exeget så kan du berätta vad texten betyder, dvs härleda den påstådda innebörden ut textens betydelse.

    Du vet att jag inte litar på dina påståenden då du hoppar över en massa underförstådda led i resonemangen du för.
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-19 15:11:35 följande:
    Det handlar om fakta. DÖ innebar att hela Alliansen lade sig platt för vänsterminoriteten. Den nya överenskommelsen (MÖK) innebär att att M och KD sällar sig till oppositionen.

    C och L själva verkar inte fatta om de är opposition eller ej, om de vore opposition hade de såklart röstat nej till vänsterregeringen som de nu sade ja till.

    Men det är bara gratulera vänstern till andra mandatperioden i rad med regeringsmakt trots högermajoritet.
    Det är uppenbarligen så att både allianspartierna och en majoritet av deras väljare anser att de inte ingår i någon majoritet som SD har del av.
  • Padirac
    Jordfräsen skrev 2019-01-19 15:40:56 följande:
    Att vi har en högermajoritet är fakta.

    Dock kan det finnas en pk-elit som äter skor och hellre bilda kommunistpakter än driver sin egen politik.
    Det finns en icke-socialistisk majoritet, men det betyder inte att det finns en politisk majoritet. Tvärtom så är den egentliga faktan att det inte finns några politiska majoriteter i riksdagen om vi menar att majoriteten har ett politiks samarbete eller viljan till politiska samarbete.

    Det är också så att den verkliga 'eliten' som ser ner på sina följare är SDs ledning enligt en tidigare ledningsdeltagare.

    nyheter24.se/maktkamp24/912942-hanna-wigh-varnar-for-akesson-skulle-sanka-sverige-totalt

    "– Det finns en kultur med korruption, mutor och förskingring inom Sverigedemokraterna som tystas ner. Och om man sköter sitt parti på det viset, hur ska man då sköta ett land? Man kan också titta på hur nätsvansen beter sig och vilket ointresse partiledningen har av det. Det är fruktansvärt skrämmande, säger Hanna Wigh till Nyheter24.

    Men inte bara det. Wigh berättar också om att Sverigedemokraternas toppolitiker skrattar åt sina egna väljare och ser ner på de egna medlemmarna. 


    – Det finns ett stående skämt inom partiet, där man pekar på socialt utsatta människor och säger "kärnväljare". Sen skrattar man. Det finns ett jättestort förakt mot folk och de egna väljarna, säger Hanna Wigh till Nyheter24."

    Vad säger det om majoriteter i riksdagen - SD räknas ju faktiskt inte in i någon majoritet annat än den ickso-socialistiska majoriteten, en majoritet som inte är en samarbetande majoritet.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna