Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    FDFMGA skrev 2019-03-01 22:37:21 följande:
    Jag tror att du är alldeles för rationell såtillvida att du försöker möta rädslan med sakliga fakta och sätta in risker i ett sammanhang.

    Det hjälper inte den som kapslat in sig i sin oresonliga rädsla. Jg tror dessutom att exempelsamlandet av invandrarbrott gör att skevheten bara tilltar.

    Jag bor i Stockholm och känner mig helt trygg, även trygg med att min tonårsdotter nyss kom hem efter att ha gått ensam hem från en kompis.

    Vi tillhör heller inte avvikarna utan den överväldigande majoriteten som känner oss trygga i vår stad.

    Länk till Swecos senaste trygghetsmätning på uppdrag av Stockholms stad.

    www.stockholm.se/Fristaende-webbplatser/Fackf.../


    De är lite som 'plattjordarna' på netflix - det känns inte rätt att lita på de som har cred i frågan.

    Och de verkar lite kränkta å andras vägnar att jag pratar om verkligheten stället för att bekräfta 'de andras känslor' 

    Det märkligaste är dock kritiken för att ha presenterat fakta som verkar ha accepterats men att jag falskeligen skulle försöka ta cred för dessa fakta hahaha
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-03-01 23:48:45 följande:
    Man kan undra om det handlar om en politisk agenda som blir "kränkt" när det svenska samhället inte framställs som "vägen till helvetet" eller om genuin overklighetsförankrad skräck, kanske både och i en symbios som förstärker såväl skräcken som den politiska agendan.

    Tänk dig motsvarigheten men avseende på bilolyckor. Ett gäng som bytte artiklar om bilolyckor och där en dödsolycka skulle få hela gänget att fara ut i paroxysmer så fort någon presenterad en riskanalys grundad på statistik över andelen dödsolyckor per körda 100.000 mil för en vardagsbilist.

    Otänkbart - av någon anledning. Inte desto mindre är risken betydligt större att omkomma i en bilolycka än att bli mördad.
    Det ligger i vurmarnas och svansens 'essens' om man så vill - det som kanske var enkel propaganda blir till slut en sanning som inte kan ruckas med något fakta. 

    Självklart kan ingen vara så dum att de tror att verkligheten ska beskrivas annorlunda än den verkligen är pga vad de tror andra känner - men det går inte att utesluta om man ser vad denna tråd producerat i ämnet. Eller så är det den politiska agendan och propagandan...
  • Padirac
    Anton Chigurh skrev 2019-03-02 10:23:39 följande:

    Användandet av vapen har normaliseras.

    Risken för att utomstående hamnar i skottlinjen vid gänguppgörelser har ökat, enligt en färsk bedömning från polisen som Metro tagit del av.

    Användandet av illegala vapen och explosiver sker hänsynslöst och har i många fall normaliserats i kriminella kretsar. Förövarna är unga män med begränsad impulskontroll. Risken för tredje man har ökat?, går att läsa.

    Gunnar Appelgren är poliskommissarie i Stockholm och har jobbat med gängbrottslighet i 30 år.

    ? Det är en hög våldsnivå på konflikterna just nu och i den kriminella miljön har användandet av tunga vapen, som AK47:or och handgranater, normaliserats, säger Gunnar Appelgren.

    Är texten ovan "färsk".....eller gammal skåpmat...!!!


    Anton,

    Det är fruktansvärt just nu.

    Det är fler som är ute och skjuter med sina automatkarbiner och kastar granater än det är folk ute som tar en promenad i vårsolen, är på väg till aktiviteter för sig och barnen eller till vänner och familj, är på väg till affären eller till caféer och restauranger.

    Dessutom är alla hundar som nu rastas eller är ute för att få sin motion på väg att bita alla barn som finns ute och leker, vargarna stryker runt husknutarna och vildsvinen har tagit över varje tomt och park.

    Glöm inte heller att alla pojkar, flickor, män och kvinnor kommer att gängvåldtas under dagen.

    Det finns helt enkelt inget skydd för de få vanliga människor som fortfarande försöker leva sina vanlig liv i dagens Sverige. Alla risker som finns kommer att helt utplåna det trygga land där människor enbart lever för att det är förbjudet att döda dem...

    Vi andra som inte köpt domedagsprofeternas, vurmarnas och svansens undergångshistoria kommer att ha en synnerligen skön helg som vanligt
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-03-02 11:32:09 följande:
    Jag tyckte det var en händelse som såg ut som en tanke att artikeln i Metro faktiskt innehöll uppgiften att det dödliga våldet har minskat.

    Apropå påtagliga hot. Det finns ingen som bombarderar FL med beskrivningar över risken att dö på grund av att bakterier utvecklat antibiotikaresistens, men det är väl inte lika romantiskt att dö i blodförgiftning eller av köttätande bakterier som att bli skjuten - även om risken att det är bakterier som ställer till det är ofantligt mycket större.

    Nåja - som man sjunger i Värmländsk kavaljersvisa: Det gör detsamma vart jag kommer när jag dör /.../ ty vänner det har jag på bägge ställena, så det gör detsamma vart jag kommer när jag dör.
    Det finns en hel del våldsromantik i vurmarnas och svansens begreppsvärld och bild av läget i världen.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-03 09:33:36 följande:

    Skulle du säga det där,  ansikte mot ansikte, till den kvinna i Värnamo som intervjuades och sa att hon tyckte det var hemskt att våldet kommit så nära?


    Ah.. Ironi är svårt på nätet, också i verkligheten.

    Kommentaren var till Anton som kanske eller kanske inte förstod den.

    Det är naturligtvis hemskt att gängens våld mot varandra kommit ut på gatan och tangerar människors vardagsliv.

    Hur var det med den där frågan du duckar hela tiden, vad du skulle säga till barn om monster under sängen?
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-03-03 09:21:58 följande:
    Jag har citerat dina exakta ord många gånger nu.

    "S
    Smidigare då för dig att erkänna att du var lite för kategorisk i ditt påstående.

    .
    När bomber sprängs i trappuppgångar i Värnamo och det skjuts urskiljningslöst på pizzerior i Uppsala och på Icabutiker i Jakobsberg så är inte folk trygga.

    Befinner du dig i fel park eller i fel restaurang eller i fel trappuppgång eller i fel matbutik vid fel tillfälle så kan du bli offer för en kula eller en sprängladdning.

    När (främst) kvinnor säger att de vågar inte gå ut längre ("den tiden är förbi") eller är oroliga för sina barns liv pga bomber i bostadsområdet - då svarar man inte dem med "löjligt att dra så stora växlar" och "monster under sängen".
    Ja, den som befinner sig på del plats vid fel tillfälle kan råka illa ut - så har det alltid varit. De som nästan alltid befinner sig på fel plats vid fel tillfälle är de som är inblandade i gängen och nätverken då deras våld blivit grövre.

    För övriga personer i Sverige är det en mycket liten risk att råka ut för deras våld. Så länge du inte är en del av dem är du fortfarande trygg i Sverige idag.
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-03-03 14:01:08 följande:
    Jag hade en gång en bekant som led av brontofobi, inget han någonsin erkände - kanske inte ens inför sig själv.

    I stället blev han oerhört utåtagerande så fort han anade att det kunde bli åska, försökte skrämma upp alla andra och på så sätt kanske lätta lite på det inre trycket.

    Faktum är att en gång höll på att orsaka en sjöolycka när vi var ute och fiskade och han anade mörka moln i horisonten, alltså när vi övriga fortsatte att fiska och sa åt honom att ta det lugnt så greps han av panik, drog igång motorn och körde upp oss på det grund i vars närhet vi fiskadeSkrattande

    Så kan det gå!
  • Padirac
    XL perspektiv skrev 2019-03-03 22:38:04 följande:
    När terrorresorna tog fart på allvar hade Reinfeldt redan avgått. Eller hur. Alternativt är allt Fälldins fel.
    Allt beror väl på alla kommunister på forat och bland alla politiska partier - det är i alla fall vad jag läst här på FL

    Riksdag och regering - det är väl där besluten fattas och inget enskilt parti har makt att ändra någonting själv. 
  • Padirac
    XL perspektiv skrev 2019-03-03 23:01:27 följande:
    Bockar och tackar för denna djupt intellektuella insikt.
    Du får vända dig till de som dragit denna slutsats - jag har bara refererat till dem och ska inte falskeligen a cred för detta Drömmer
  • Padirac
    XL perspektiv skrev 2019-03-03 23:13:00 följande:
    Som jag uppfattade det så hade jag rätt. Terrorresorna tog fart efter att Reinfeldt avgått. Det hindrar inte att det skedde några stycken dessförinnan.

    Verkar inte som något block var så intresserade av terrorresorna för några år sedan. Eller har du några exempel på nedröstade motioner från vänsterblocket där de ville försvåra terrorresor?
    XL perspektiv skrev 2019-03-03 22:36:18 följande:
    Olika personer kan ju anse olika saker. Ganska ointressant att diskutera det.
    XL perspektiv skrev 2019-03-03 23:06:36 följande:
    Som sagt, jag säger inget mer.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna