• Anonym (raia)

    köttätning känns som ett psykopatiskt drag

    Är själv vegan sen födseln och i verkliga livet är jag positiv och försöker inspirera folk på ett bra sätt med saklig info och goda recept, men här är jag anonym. Alla vet vad köttproduktion innebär: ett djur växer upp, göds till orimliga proportioner, lever oftast i misär, ser aldrig solen eller får vistas utomhus. HHönorna övergöds såpass tt de knappt kan gå, grisarna bor så trångt att de utvecklar galna beteenden och bla biter av varandra svansarna. För att undvika detta knipsar de sonika av svansen hoskultingarna utan bedövning. Tuppkycklingar mals ned levande och blir djurfoder. Kor går ständigt dräktiga och lakterande från 1-2 års ålder och kalven tas ifrån dom det första dygnet, andra om det är en ekogård. Sen slaktas de vid fem år, trots att deras naturliga livslängd är 15-20 år.

    Detta är bara ett fåtal exempel på hur köttet produceras. Med all denna fakta kan jag inte låta bli att tänka att folk som vet detta som ändå fortsätter äta kött, ägg och mjölk måste ha nåt fel i huvudet.

    Hur kan nån rationalisera det? Det är dessutom enormt skadligt för människor att äta kött. Kan nån förklara? (Att bacon är gott är inte en anledning, nej...)

  • Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag
  • Flash Gordon
    Anonym (#####) skrev 2015-11-18 21:20:35 följande:
    Jag tror inte veganism är något som alla klarar av, jag fattar att det känns avlägset och det är inte rätt väg för alla. En del behöver annan kost av hälso- eller medicinska skäl.

    MEN. Stor men. Dagens köttkonsumtion är inte hållbar. Den knäcker miljön. 85 kilo per person och år är genomsnittet i Sverige, en ökning med 40% sen 90-talet. Det är mer än 200 gram kött per dag och person. Det håller inte. Fisk och skaldjur är dessutom inte inräknat.

    Ät kött om det känns nödvändigt. Men minska på det! Välj era tillfällen. Välj bra kött, köp inte den importerade danska grisen. Välj närproducerat, välj småskaligt. Var medveten och blunda inte för den skit som köttproduktion faktiskt i stort innebär.
    Nä, vi äter inte 85 kilo kött om året.
    http://www.mynewsdesk.com/se/svensktkott/news/myt-att-vi-aeter-85-kilo-koett-om-aaret-52814

    Vi äter ca 23 kilo rött kött om året.

    Tillkommer några kilo fågelkött där slaktvikt med ben på fågel ligger på ca 20 kilo per person. Vad det blir översatt till rent kött vet jag inte.


  • elmadumle
    Anonym (#####) skrev 2015-11-18 21:00:56 följande:
    Ok ett lite mer seriöst svar än "va?" :

    1. Om jag är vegetarian eller inte har mycket lite med sakfrågan att göra.

    2. De sojaprodukter som vegetarianer konsumerar kommer inte ens upp i en promille av den miljöpåverkan som sojaodlingar står för. Faktum är att soja (när den odlas på ett bra sätt vilken den görs i Nordamerika) är väldigt "klimatsmart" förutsatt att vi människor äter den istället för att utfodra köttdjur med den.
    Sluta ät soja produkter över huvudtaget och sluta använd det här som argument, att det går åt så lite för er. Det finns ingen ursäkt till att ni ska bidra till skövlingen av regnskog alls. 
  • Anonym (#####)
    elmadumle skrev 2015-11-18 21:33:35 följande:

    Sluta ät soja produkter över huvudtaget och sluta använd det här som argument, att det går åt så lite för er. Det finns ingen ursäkt till att ni ska bidra till skövlingen av regnskog alls. 


    För egen del gillar jag inte sojaprodukter, men igen då; det är inte sojan i sojaprodukter som står för avverkningen av regnskog.
  • Anonym (#####)
    Flash Gordon skrev 2015-11-18 21:30:06 följande:

    Nä, vi äter inte 85 kilo kött om året.

    www.mynewsdesk.com/se/svensktkott/news/myt-att-vi-aeter-85-kilo-koett-om-aaret-52814

    Vi äter ca 23 kilo rött kött om året.

    Tillkommer några kilo fågelkött där slaktvikt med ben på fågel ligger på ca 20 kilo per person. Vad det blir översatt till rent kött vet jag inte.


    My bad, jag läste slarvigt. Det var ju lite bättre!! Enligt Jordbruksverket var totalkonsumtionen kött (nöt, fläsk, vilt, fågel) drygt 46 kilo per år 2010, och siffran med 40% ökning stämmer, med fortsatt trend uppåt. jordbruketisiffror.wordpress.com/2013/01/25/sa-har-stor-var-direktkonsumtion-av-kott-och-charkprodukter-aren-1980-2010/

    Rent hälsomässigt är det ingen överkonsumtion, men miljömässigt är det inte hållbart det heller.
  • Tuss 1
    Anonym (Snälla tänk) skrev 2015-11-18 19:53:06 följande:

    Fantastiskt! Vi skyfflar regnskogen, lämnar människor i svält, förstör hela jävla planeten och dödar djur för lite B12! 

    Eller så kan man ju, ah jag vet inte, gå på apoteket och köpa en fin liten burk vitamintillskott. Bara en tanke liksom.


    Cool svar. Kan vara en av anledningarna till att jag aldrig kommer sluta äta kött.

    Efter vad jag hört fungerar inte dessa små piller speciellt bra för många. Veganer brukar då tillgodose behovet på annat vis.
  • Anonym (123)

    Det är meningen att vi ska äta kött, det syns på våra tänder. Vi har inte likadana tänder som djur som bara äter grönt. Det är fakta.

    Sen att djuren behandlas illa är en helt annan femma.

  • Fröken Apelsin
    elmadumle skrev 2015-11-18 20:52:06 följande:

    Då kan ju ni vegetarianer föregå med gott exempel och inte använda detta som försvar till att ni äter era sojaprodukter. 


    Alla veganer/vegetarianer äter inte en massa soja. Dessutom går över 90 % av all soja åt till djurfoder.
  • Anonym (Orkamedsånadär)

    Grottmänniskorna satt o käkade quornfileer och sojakorv ba.. Jomensåatte.

  • Flash Gordon
    Aniiee skrev 2015-11-18 17:24:25 följande:
    Å andra sidan är inte karnivorer särskilt goda att äta. För mycket muskler och bindväv och för lite fett. Segt som satan. Inte för att människor lever som karnivorer längre......
    Alternativet är då att ge sig på växtätarna istället?

    {#emotions_dlg.djavulsk}
  • Flash Gordon
    Anonym (#####) skrev 2015-11-18 21:40:13 följande:
    My bad, jag läste slarvigt. Det var ju lite bättre!! Enligt Jordbruksverket var totalkonsumtionen kött (nöt, fläsk, vilt, fågel) drygt 46 kilo per år 2010, och siffran med 40% ökning stämmer, med fortsatt trend uppåt. jordbruketisiffror.wordpress.com/2013/01/25/s.../

    Rent hälsomässigt är det ingen överkonsumtion, men miljömässigt är det inte hållbart det heller.
    Ja, köttkonsumtionen ökar.

    Det beror på att vi blir rikare och att kött blir billigare.

    Det första som händer i ett land när inkomsten ökar är att köttkonsumtionen går upp. Fattiga människor i Afrika och Asien är inte vegetarianer av etiska skäl utan för att de inte har råd med kött.

    Vi slänger ned en butiksgrillad kyckling för 49:50 i kundvagnen utan att tänka mer på saken men i Bangladesh kan samma kyckling vara fin nog att inhandla när man vill fira sin fru på sin bröllopsdag.

    Ett av de vanligare sätten för fattiga att få i sig animaliskt protein i den delen av världen är torkad småfisk. Den storlek som ungarna fiskar med håv från bryggan här i Sverige.

    Småfiskarna soltorkas och sedan maler man ned dem i grönsaksgrytan man kokar - för att få möjligheten att äta någon slags kött.
Svar på tråden köttätning känns som ett psykopatiskt drag