Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2020-01-03 08:13:34 följande:
    Det kan vara i vilken färg som helst så länge som referenspunkterna har markerats tillräckligt väl.

    Jag är fullt medveten om att Kverulant67 inte markerade referenspunkterna så väl att det inte fanns öppning för misstolkning - MEN enbart en tolkning fungerar dock med matematiken... så varför dumtolka?

    Observera att FDFMGA inte dumtolkade identiska premisser och förutsättningar precis nyligen. Inte heller i mitt exempel framkommer det tydligt nog (rent semantiskt) att mängden >>vill ha samhällsinformation<< är en DELMÄNGD i ÖVERMÄNGDEN >>vill inte ha reklam<<.

    Men man måste dock tolka det så för att KUNNA räkna korrekt. Och FDFMGA blandade äpplen med så kallade päron som om vederbörande aldrig hade gjort något annat, i mitt exempel - för svaret kunde inte bli mer korrekt. :)

    Sedan ser du åter igen i bilden hur Kverulant67 har använt ordet >>däremellan<<:

    Han använde högst troligt ordet för att markera ett abstrakt rum (alltså jämförbart med en geografisk plats) men det fungerar även tidsmässigt sett till räknemomenten.

    Du kan älta det här fram till dödsdagar, Padirac. FDFMGA har redan bevisat att det bara handlar om viljan att tolka rätt - om man vill kunna räkna korrekt - eller om att då dumtolka för att någonting annat än korrekt räkning lockar. Och i Kverulant67:s fall lockade det helt uppenbart mer med möjligheten att håna, häckla och förnedra vederbörande.

    Borsta nu av dig istället för att försvara ett sämre beteende med semantiskt hårklyveri ad absurdum. Att Kverulant67 inte var fullständigt exakt rent semantiskt är en överstökad punkt sedan veckor tillbaka - VISST FINNS DET ÖPPNING FÖR MISSTOLKNINGAR!!!!!! Det finns dock ENBART EN tolkning som fungerar matematiskt... så varför dumtolka och låtsas som att det inte skulle vara denna tolkning som gällde? - aja, motivet för det är som sagt helt uppenbart.
    Så du tillstår med detta att du inte utgått från de påståenden Kverulant gjorde utn attdu har gjort en tillrättaläggning av dessa påståenden så att du får fram det resultat du vill ha, som du tycker ger en matematiskt lösning som passar.

    Om det inte är att förfalska premisserna för att få önskat resultat..  
  • Padirac
    storpappan skrev 2020-01-03 09:26:03 följande:
    Var det den här politiska pyttipanan som folket röstade på?
    Digestive skrev 2020-01-03 09:47:20 följande:
    Inte riktigt om vi uttrycker oss milt!
    Folket röstar inte fram en regering.  Det är den av folket framröstade riksdagen som utser en regering genom votering. Regeringen söker inför och efter sitt bildande stöd från olika grupper inom riksdagen.

    Jag vet att det för vurmare och svans är svåra begrepp, men det är så den demokratiska parlamentismen i Sverige fungerar. (trots att vurmare ooch svans allt som oftats uttrycker att det är orättvist)

  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-03 09:35:25 följande:
    Det fanns öppning för olika tolkningar rent semantiskt, ja, men matematiken var ledande för en specifik tolkning.

    Motivera varför en tolkning som inte fungerar matematiskt ska vara ledande - när det finns en tolkning som fungerar lika bra semantiskt men som också fungerar matematiskt.

    För FDFMGA fungerade matematiken ledande för tolkning i mitt exempel - så det var helt uppenbart en medveten misstolkning när vederbörande med entourage tolkade Kverulant67:s inlägg.

    Mitt exempel har identiska premisser med Kverulant67:s dito - både semantiskt som matematiskt - så varför lyckas FDFMGA räkna korrekt i mitt exempel men inte i Kverulant67:s?

    Svaret är uppenbart...

    ...så vi kan släppa det här.
    För att du inte har kunnat redogöra för hur den tolkningen är rätt annat än att matematiken går ihop.

    Du vet mycket väl att då den heliocentriska förklaringen av himlafenomenen accepeterades som sann så var fortfarande den gamla modellen med jorden i centrum och himlöakropparna snurrandes runt densamma i ett stort antas sfärer bättre för att förutsäga var en himlakropp skulle befinna sig. Ändå ersattes den gamla modellen med den heliocentriska.

    Jag menar med detta som en analogi att det inte är uteslutet att en förklaring som ger bättre matematiska resultat är fel.  Och jag menar att din tolkning av kverulants påståenden saknar förankring i den semantiken, utan är en tillrättaläggning med motivet att få önskat resultat.

    Kverulant gjorde en 'felsägning ' - det kan hända alla. Men inte alla kan erkänna detta utan måste slingra sig med tillrättalagda påhittade betydelser.

    Duhar inte kunnat eller haft viljan att förklara hur delmängder och annat kan förklaras annat än med att det här är enda sättet siffrorna går ihop.

    Språkligt stöd saknas alltså.

    Om det inte är att förfalska premisserna för att få önskat resultat.....
  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-03 10:05:22 följande:
    Att folket inte röstade på ett sådant vis förklarar en del av missnöjet med regeringen i fråga, Padirac.

    Men du fick chansen att säga >>vurmare<< och >>svans<< i samma mening samt klanka ner på dina meningsmotståndares intellekt - vilket du säkert kan leva nästan en hel förmiddag på. :)

    Varför drar inte du och FDFMGA någonting gammalt över er? Det är bara ni och gelikar som älskar detta toxiska debattklimat.
    Du har naturligtvis rätt i att folket inte röstade fram regeringen. Det är som sagt riksdagen som utser regering.

    Nu är det ju också så att folket faktiskt röstade fram riksdagen med de mandatfördelningar som riksdagen har.

    Är det för svårt att förstå?  Eller är det bristande utbildning? 

    Hur som helst är påståendet skribenten gör och som du försvarar ett narrativ som SDsvans, SDvurmare och skrikhögern sprider på alla sociala plattformar. Är det av okunskap eller eller bristande intellekt eller tror du att det är något annat skäl?

    Särskild effektiv propaganda är det i alla fall inte om den är riktad till den stora massan - men det finns alltid nyttiga idioter som inte förstår bättre än att gå på propagandan från Katarinavägen och sen försvara det. Solig  
  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-03 21:35:56 följande:
    Jisses vilka pajaskonster.

    Ett enda stort svammel med ett näst intill maniskt tema:

    - Det finns fyra väderstreck samt de centrala delarna, och står du inte helt stilla i det sistnämnda och snällt gillar läget så närmare du dig alltid SD-svansen, SD-vurmare och skrikhögern hur och vart du än går.

    Lycka till med allt du gör och försöker göra här, Padirac.
    Ja, svansen, vurmarna och de andra håller verkligen på med pajaskonster då de inte begriper hur den demokratiska parlamentarismen fungerar utan sprider med alternativ fakta misstroende och falska påståenden.

    Åter andra försvarar dessa pajaskonster.

    Det verkar om att du säger farväl, ska du återvandra eller utvandra till Flashback? 

    Det finns väl andra andra som inte begriper att välden inte är svart/vit och att Sverige inte är en demokratur eller att media och etablissemanget konspirerar mot svenskarna som håller till där?

    Kanske hittar du där hem och finner likasinnade efter att ha levt i förvisning och fångenskap bland PKelit, sossar m.fl, däremellan kanske din ökenvandring skänker tid för eftertänksam reflektion och trivsamhet.

     
  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-03 22:55:55 följande:
    Berätta vad det är som du kopplar till regering och riksdag i det här inlägget:

    php0nSnsV11510.jpg

    Sist jag kollade så satt enbart S och MP i regeringen och vi hade även fler än fem partier i riksdagen.

    Kan det vara så att vederbörande menade vad hen skrev samt syftade på bilden som hen bifogade/Januariöverenskommelsen. Kan det ha varit så galet och långsökt?! :)

    Vad säger ditt briljanta sinne för semantik, Padirac - är orden >>regering<< och >>riksdag<< synonyma med >>politisk pyttipanna<< eller lägger du helt enkelt ord i munnen på folk? :D

    Aja, jag kan förvisso hålla med dig om att Stefan Löfven leder en >>politisk pyttipanna<< men det var högst troligt inte det som storpappan menade. ;D
    Jag tror nog att det var storpappan du höll med om pyttipanna och röstning
    storpappan skrev 2020-01-03 09:26:03 följande:

    Var det den här politiska pyttipanan som folket röstade på?


    Digestive skrev 2020-01-03 09:47:20 följande:
    Inte riktigt om vi uttrycker oss milt!
  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-04 00:49:23 följande:
    Jag svarade på frågan och mitt svar var att folket inte riktigt hade röstat på den här >>politiska pyttipannan<< som storpappan refererade till.

    Du ska inte extrapolera någonting, Padirac. Inte heller ska du kasta in ord som enbart du själv har använt för att sedan hävda att andra har förhållit sig till dessa ord, Padirac.

    Är det här årets svåraste uppgifter måntro?
    Eftersom du anser att ka ginte ska extrapolera någonting så är det ju mer än tur att du gör just detta
    Digestive skrev 2020-01-03 22:55:55 följande:
    .....

    Aja, jag kan förvisso hålla med dig om att Stefan Löfven leder en >>politisk pyttipanna<< men det var högst troligt inte det som storpappan menade. ;D
    När menar du att jag sade någonting liknande? jag tror att du helt enkelt ljuger Digestive

  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-04 01:12:11 följande:
    Så du förstår inte att du gör någonting ohederligt fören du får tillbaka av samma mynt.

    Vad oväntat...

    Jag har meddelat dig upprepade gånger att jag inte har några som helst problem med att svara som folk ropar. Du kanske ska analysera och bryta ner det meddelandet i premisser samt lägga det på minnet?
    Ja, vi är få som har problem med att svara som andra ropar. Det märkliga fenomenet är att SD-vurmare och SD-svans inte klarar av att deras ton speglas utan att vara kränkta
  • Padirac
    Digestive skrev 2020-01-04 01:36:55 följande:
    Har du alltså fasat ur tiden också?

    Du började kasta in ord som >>regering<< och >>riksdag<< samt extrapolerade därefter...

    ...jag svarade på det ropet.
    Skribenten frågade om befolkningen - eller 'volk' är lkanske rätt i det fallet - röstat på en överenskommelse som gjorts mellan regering och  andra partier i riksdagen.

    Eftersom det i mina ögon för skribenten verkade vara oklart hur riksdag och regering röstas fram så besvarade jag frågan genom att just lyfta fram de premisser som skribenten inte hade med i sin frågeställning.

    Menar du att den som inte besvarar frågan 'har du slutat slå din fru?' med ett ja eller nej extrapolerar? Jag menar att så inte är fallet

    Extrapolering - eller faktiskt en lögn - hittar vi i påståendet om att du håller med mig om nån pyttipanna, vilket du har extrapolerat ur mitt svar om hur riksdag och regering utses, utan att jag har ttryckt någonting sådant. Detta ses lätt av den som kollar dagens inlägg.

    Vill du att jag lägger upp citat från inläggen i fråga så att du lätt kan se var extrapoleringen faktiskt sker?

      
  • Padirac
    November Rain skrev 2020-01-05 18:58:30 följande:
    Sossar.. om dom ändå vore det nu för tiden! Sverigefientliga rasister mot svenskar och vill upphäva demokratin, nästan bättre när dom var nazister
    SDsvansen och vurmarna önskar tydligen att SverigeDemokraterna inte var så isolerade och ensamma om sin fruktansvärda bakgrund i fascism och nazism.

    Drömmen om att bli ett nytt S får visst vurmare och svans att fantisera om att deras åtrådda objekt är detsamma som de själva är - vilket historien visar. SDs 'idolportsätt' av S i den 'bruna filmen' från valrörelsen 2018 är en förfalskning som visar hur illa SD som parti förhåller sig till sanningen.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?