Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-04-29 14:10:28 följande:
    Hahaha! Men nu kommer du in på "detaljer" som det är bäst att bortse från när man resonerar med sverigedemokrater som anser att så många andra partier för för sveigedemokratisk politik nuförtiden. SD kan ju bara inte klara av att processa tanken att Sverige gjort förändringar i antalet invandrare/flyktingar i alla tider och långt före den förste sverigedemokraten sa sitt första "heil" och att man har ganska annorlunda tankar som styr besluten.

    Ingen vill ju ha SDs sunkiga assimileringspolitik.
    Mm, och det är inte så lite symptomatiskt att Flash snappar upp att SKL:s chefsekonom anser att kommunalskatten kommer att behöva höjas när kostnaderna för det stora antal asylsökande som kom mer blir en kommunal angelägenhet.

    Däremot greppar han inte att prognosen är baserad på siffror från Migrationsverket som väsentligt har justerats ner och att hon också säger detta:

    Bettina Kashefi på SKL hoppas att den ökade invandringen ska bli en vinstlott för kommunerna och landstingen på längre sikt.


    -Vi har ett stort behov av personal inom vård, skola och omsorg och vi har ett rekryteringsproblem så sköter vi det här bra och ser vi till att människor matchas mot de lediga jobben på ett snabbt och effektivt sätt kan det här bli en riktig vinn-vinn-situation.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-04-30 00:01:17 följande:
    Hahahaha! Ja, i Norge räknar man med att ALLA människor i landet är minusposter som försörjs av Norges oljepengar, så då är det ju inte konstigt att man även ser alla icke-norrmän som utgifter för norska staten:

    www.aftenposten.no/okonomi/SSB-Innvandring-lo...

    "På kort sikt bidrar riktignok innvandrere fra Vesten og Øst-Europa positivt. De er gjerne ferdig utdannet og går rett i jobb når de kommer til Norge. Men på sikt bidrar de negativt ved at de over tid blir som nordmenn flest.

    Holmøy peker på at en gjennomsnittsinnbygger (genomsnittsinvånare) i Norge bidrar med mindre inntekter enn han eller hun får igjen i form av velferdstjenester og overføringer. Det er oljeinntektene som bidrar til å gjøre dette mulig. Men når antall innbyggere øker som følge av innvandring, blir det flere å dele oljeformuen på. Dermed blir innvandring et underskuddsforetak over tid.


    Så utan norrmän kommer Norge att blomstra. Ja dessa norrmän och deras beräkningar och dessa oljeekonomier.

    Jag förstår inte att skrikhögern så ofta anger Norge som jämförelse, det är ju knappast relevant - men det är klart det går ju inte så bra för Finland.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nattuv skrev 2016-04-29 20:57:13 följande:
    Det fanns dessutom vissa domedagsprofeter som långt innan kriget i Syrien varnade för stora flyktingströmmar. Enligt dem skulle klimatförändringar orsaka krig, svält och social oro som skulle komma att påverka oss och som vi borde förbereda oss på. Men vem var intresserad av att lyssna på ett gäng stollar som dillade om framtida problem. Det gav ju inga valsegrar.

    Vissa vill dessutom gå så långt att lägga åtminstone en del av skulden för kriget i Syrien på klimatförändringar. Se till exempel ( supermiljobloggen.se/nyheter/2015/03/klim atforandringarna-bidrog-till-kriget-i-syrien ).
    Dessa domedagsprofeter, det vill säga så gott som alla klimatforskare, har inte tystnat. Tanken på vilka effekter klimatförändringarna kan få för ens egna barn och för världen som helhet är så obehaglig att man gärna slår bort den och tänker på något annat i stället.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-04-30 09:23:10 följande:

     


    Kostnaden för den Svenska invandring utslaget på varje Svensk innebär enligt Ekberg en kostnad på mellan 16 och 21 kr per dag. Är det verkligen rätt att kalla denna ekonomiska uppoffring för extremt stor om du jämför denna uppoffring mot exempelvis det lidande som den syriska befolkningen tvingas utstå pga. det pågående inbördeskriget? 


    Intressant att få tycka att du resonerar helt galet för en gångs skull, alltså när du börjar diskutera kostnader med Flash så köper du samtidigt skrikhögerns endimensionella samhällsmodell.

    Läser du Ekbergs ESO-rapport så kan du se att Ekberg själv poängterar att han inte gör anspråk på att beräkna kostnaderna för hela samhällsekonomin utan bara för transfereringarna inom den offentliga sektorn.

    I Sveriges jämförelsevis mycket goda ekonomiska utveckling ryms förmodligen en hel del av det Ekberg inte gör anspråk på att beräkna, till exempel att företag drar nytta av att få tillgång till arbetskraft, ibland till och med subventionerad med offentliga medel.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-04-30 10:36:49 följande:
    RÄTTELSE

    Sedan finns det, som du är inne på, positiva effekter som Ekberg INTE har med i sin beräkning. Skulle det stå.
    Mm, jag tror att man kan försöka utgå från det individuella tänkesätten här i tråden och tänka sig hur dessa skulle fungera om de var kännetecknande för den nationella politiska karaktären.

    Ta till exempel det faktum att att det kom fler asylsökande till Sverige förra året än vad någon hade kunnat ana.

    Skrikhögerns förhållningssätt är att huvudsakligen blicka bakåt och enfaldigt framhålla att de minsann varnat för detta och sedan att i viss mån skrika om att välfärden hotas när kostnaderna läggs på kommunerna i stället.

    Samtidigt finns det ett helt annat förhållningssätt och det är att utgå från hur det ser ut nu och försöka göra det bästa möjliga av situationen. Sveriges Kommuners och Landstings chefsekonom tillhör de framåtblickande

    Bettina Kashefi på SKL hoppas att den ökade invandringen ska bli en vinstlott för kommunerna och landstingen på längre sikt.


    -Vi har ett stort behov av personal inom vård, skola och omsorg och vi har ett rekryteringsproblem så sköter vi det här bra och ser vi till att människor matchas mot de lediga jobben på ett snabbt och effektivt sätt kan det här bli en riktig vinn-vinn-situation.


    Jag tror att skrikhögerns introverta självbekräftelsebehov skulle vara förödande om de kom att påverka Sveriges politik på nationell nivå.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Det finns nästan ett oändligt antal trådar på FL som så småningom mynnar ut i att FL:s kulramsarmé står i parad och beräknar invandringens kostnader. 

    Det går inte att beräkna dessa. Det inser självklart varje tänkande människa att det blir så komplexa beräkningar och antaganden att uppgiften är ogenomförbar.

    Däremot kan man möjligen få att mått på dess effekter genom att jämföra länder med relativt likvärdiga förhållanden men med olika synsätt på invandring. Då finns det mycket som tyder på att kulramsarmén är precis lika enfaldig som förväntat -  men att många av FL:s trådar dessvärre spammas sönder av kulramsarnéns oförmåga att hålla sig till ämnet.

    Mitt förtroende för regeringen skulle väsentligt höjas om Isabella Lövin blir ett av MP:s nya språkrör.

    tinyurl.com/gpt7eek


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-05-01 11:20:14 följande:
    Absolut. Det absolut bästa för den norska ekonomin är om alla norrmän emigrerar  - varför inte till Sverige?

    Vänta bara tills de räknar ut det! Och då ska vi ha förberett oss för det ett par år i förväg - lagt om till ullundertøy osv smile2.gif
    Tja, vad ska man säga egentligen: alla norrmän är olönsamma.

    Det påminner om den här gamla tråden där skrikhögerns främsta tänkare anförda av"Runes" kommer fram till att norrlänningar är olönsamma. En tråd som också visar hur svårt många skrikhöger och SD-aktivister har att anpassa sig till enkla förhållningsregler - tråden i sig är en exposé över bannade skrikhöger- och SD-tänkarsignaturerSkrattande

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m73191411-1.html

    Själv tror jag att de partier som kan formulera ett trovärdigt budskap där alla inkluderas i målet att vi tillsammans formar Sveriges framtid kommer att vinna ordentligt i förtroende. Det vill säga ett budskap som närmast är en antites till skrikhögerns ständiga gnäll om vilka som är olönsamma.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-05-01 15:13:04 följande:
    Ja, alla norrmän är olönsamma i norrmännens egna ögon, men här i Sverige tycker vi väl att de varken är lönsamma eller olönsamma utan bara norrmän. Eller så tänker jag iaf.

    Vilken sorglig samling där!

    Ja, det är enda vägen framåt och då går ju SD fett bort.
    Hm, flera av mina bästa vänner är norrmän och jag är inte rasist precis men ingen katastrof kan i norska ögon vara större än att Norge inte tar flest guld i Skid-VM. Mot den bakgrunden förbleknar alla andra hot för en äkta norrman, och framstår som små bagateller.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-05-02 10:32:05 följande:
    Att älta kostnader för invandring är eg helt meningslöst, när det absolut viktigaste är att rätta till åldersfördelningen/demografin i Sverige.
    Vad det kostar är exakt den kostnad vi måste ta, då alternativet är skyhögt långt mer kostsamt för oss som bor i Sverige.

    Att flytta fokus från demografin till kostnader för invandring, är enbart ett sätt att framställa invandrare som ett problem, och det är nog det sämsta vi kan göra, och så långt ifrån problemlösning det går att komma.
    Vill vi behålla välfärden behövs fler i produktiv ålder opch fler ungar, så är det bara, att det kostar är en självklarhet, det gör det alltid, men över tid så är det alltid en god investering.
    Skönt att det finns någon som har förmåga att utgå från var vi befinner oss idag och blicka framåt.

    Blir så trött på att skrikhögern ska spamma varenda tråd med ältande om det förflutna. Maken till gnällig församling kan man nog inte hitta.

    Har du förtroende  för regeringen?

    Den frågan borde inte vara svår att förstå - men ...
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2016-05-02 19:32:04 följande:
    AMS kom fram till ännu lägre siffror - förutsatt att det är riktad arbetskraftsinvandring.

    5000 arbetskraftsinvandrare om året. Det är vad som behövs för att kompensera för bortfallet av arbetskraft.

    www.tino.us/2015/04/trams-fran-ams/

    "SCB:s projektion är att antalet sverigefödda i arbetsför ålder sjunker med ungefär 6.000 per år till år 2030. AMS medger att antalet sverigefödda som arbetar har ökat på senare år men tror att antalet i framtiden kommer att sjunka med drygt 5.000 per år."
    AMS lades ner 2007Tomte
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?