Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-04-21 23:00:59 följande:
    Jag vet att det var en man och kan inte hitta passagen som du troligtvis har missförstått. Både muslimska kvinnor och män har ingen allmän fysisk kontakt med det motsatta könet, förutom inom familj och släkt, om det var där det gick snett.

    Jag ställde en fråga tidigare i allmänhet men ställer den direkt till dig istället; vart går gränsen mellan integrationspolitik och assimilationspolitik? När redan hälsningsfraser utesluts med förödande karriärskonsekvenser som följd så känns den gränslinjen ganska vag.

    Ja, islam gör en fundamental skillnad på män och kvinnor men borde vi inte verka för frihet (aktuellt fria livsval) istället för att peka fingret mot allt som är exotiskt för oss? Åter igen undrar man vad gränsen mellan integrationspolitik och assimilationspolitik går och inte minst vad konstituerad mångkultur bör innebära i praktiken.

    Islam kan inom området feminism beskrivas som en sorts extrem särartsfeminism så det är inte att helt att vara ute och cykla men jag förstår vad du menar, för inte företräder Miljöpartiet sådan feministisk ideologi överhuvudtaget. Påståendet är dock tämligen långsökt då islam har uppstått via religiösa uppenbarelser och ingen ideologisk verkstad, likheten med särartsfeminism finns dock där, om än extrem i sin form.

    Det är inte män som beslutar inom islam, den patriarkala struktur som du menar är ett kulturfenomen. Kvinnor inom islam har det sista ordet inom sitt område, det vill säga sista ordet angående barnuppfostran, hur hemmet ska skötas och så vidare bland socialt betingade frågor.

    Verkar det som att jag tror att dessa människor är män? Jag kan inte ens förstå vart du får det ifrån men det stämmer naturligtvis inte.

    Inom islam så tiger inte kvinnor i församlingen, även det är ett kulturuttryck varhelst fenomenet återfinns.

    Åter igen så handlar det inte om att göra skillnad på män och kvinnor, när man hälsar på det motsatta könet på ett annat sätt. Du envisas med att påstå det här och åter igen så får jag be dig om källor som styrker påståendet. Har du några eller inte? Annars så är det ett tillbud som täcker båda könen, utan att göra skillnad på något av dessa - den fysiska kontakten mellan könen är anses vara problematisk, inte något kön per se.

    Jag förstår den politiska problematiken du tar upp men du verkar inte se vad jag trycker på överhuvudtaget. Det känns som att regeringen försöker äta upp kakan och ha kvar den samtidigt för någonting måste ju mångkultur innebära i praktiken och om gränsen går redan vid hälsningsgester så undrar jag helt enkelt om det bara finns musik, kläder och exotiskt kryddad mat kvar att uttrycka för främmande kulturer - vilket är saker som man kan uttrycka fritt redan i Ungern och Polen, som knappast utger sig för att vara mångkulturella länder, exempelvis.

    En muslim är inte intolerant per automatik och jag finner det helt bisarrt att en hälsningsfras skulle väga tyngre än en människas leverbröd. Hade han dock inte hälsat överhuvudtaget så vore det en helt annan sak.

    Det magiska folkvettet kan inte ligga i hur man hälsar utan magin bör ligga i att man faktiskt hälsar. Mötet mellan människor är ofantligt mycket viktigare än seder och om sederna ska få stå i vägen för det mänskliga mötet - då har vi problem av just den typ som du själv är rädd för, fast då skapar vi dem även själva.

    Sed < Möte

    Använder vi oss inte av den formeln så har vi varken lärt oss av vår historia eller kan hoppas på en bättre framtid. Utan den så glider vi bara längre isär som mänsklighet. Och allting börjar vid tolerans och en tolerans för just sådana små ytligheter som hälsningsfraser - couse it's nothing, it's all in our heads.
    Gränsen är flytande. Vi begär t ex att partistyrelseledamöter med en bakgrund i andra länder ska tala svenska med dem de representerar, inte att vi andra ska anpassa oss till holländska, portugisiska eller arabiska. På samma sätt begär vi, eller åtminstone MP numera, att partistyrelseledamöter ska ha tillägnat sig ett visst mått av kulturanpassning.

    Tanken på att integration ska vara likvärdig från bägge håll är befängd.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-22 01:35:15 följande:
    Det är en haltande jämförelse. Som invandrare så kan du prata ditt hemspråk precis när det behagar. Den kulturyttringen är lika fri som att du och jag tillåts tala engelska utan konsekvenser.

    Du skulle alltså känna dig mer muslimsk än innan om du hälsade på en muslimsk kvinna med handen över hjärtat och en lätt bugning? Alltså att du integreras åt det andra hållet. Jag kan naturligtvis inte ifrågasätta din upplevelse per se men jag kan inte förstå hur ens man tillåter sig att placera ett sådant värde på ett möte. Om ja på frågan; skulle du känna det samma om du lyssnade på en islamsk bön? Om nej på följdfrågan; vad är skillnaden?

    Jag förstår verkligen inte sådant här men jag känner inte heller något behov av att bygga upp min integritet kring den här typen av värderingar. Sedan kan ju de som gör det känna sig som vinnarna bäst de vill. I mina ögon ser det dock bara bräckligt ut.

    För mig är skada det enda relevanta och när det handlar om sådana här bagateller som hälsningsgester så är skadan som någon känner självförvållad - för det är inte muslimen som menar illa, utan det motas illa.

    Ska vi också räkna ett illa mottagande som en sorts diskriminering så har vi grava problem. Inte minst då en välmenad gest som mottas illa också väcker känslor och i slutändan så får vi bara en sed, vår egen tradition, att låta våra egna känslor trumfa med. Jag antar att du ser vart det här bär hän och det är knappast en vacker händelsekedja som uppstår - som till och med lyckades triggas av en välmenad gest i ett möte mellan två människor.

    Det är inte lönt att vara europé, svensk eller vit först. Det bygger bara en bräcklig individ vars integritet är beroende utav någonting helt annat än en själv, en föreställningsvärld.

    Vi är människor först. Våra värderingar bygger på någonting helt annat än den lokala platsen som de uppstod på, någonting annat vore förminskande. Värderingarna upprätthålls i oss, genom oss, och därmed är det helt befängt att känna hur hela ens integritet säckar ihop för att någon annan inte beter sig som en europé, svensk eller vit/som en själv.

    Ovanstående är så sant som att du säkerligen anser att du själv har högre värderingar än många européer, svenskar, och vita människor. Du är helt enkelt en människa först vare sig du vill det eller inte. Hur man sedan förvaltar den insikten är en helt annan fråga.
    Jag tror inte att du har förmåga att förstå varför det är oacceptabelt att en ledamot i ett svenskt riksdagspartis partistyrelse vägrar ta kvinnor i hand.

    Lyckligtvis tycks MP har förstått detta nu - men inte desto mindre är det helt oförklarligt att de inte hade bättre förstånd innan de fick detta påtalat.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-04-22 09:09:36 följande:
    Nu var det ju inte MP som startade debatten, men det visar med all önskvärd tydlighet hur lite det behövs av religion inom politiken för att det ska bli ett problem.

    Problemet med religion inom politiken, är att du som politiker blir sittande på två stolar, och för ett parti som MP blir det en fullständig omöjlighet.

    Fast nu är knappast MP:s klantighet och dåliga ledarskap, det som är värst i Sverige vad gäller religionsproblematiken.
    Långt värre är då SD:s galna påståenden om att Islam skulle vara roten till allt ont, vilket givetvis diskvalificerar dom helt från att kritisera MP.
    Eller för den delen det här: www.di.se/artiklar/2016/4/21/har-laxar-lofven.../
    SD bör köpa ett antal sopar och rensa upp i sina egna led, innan dom kritiserar andra partier...
    Haha. Det var ord och inga visor!

    Bra att Löfven säger ifrån när buset tar sig ton. Det inger förtroende!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-22 14:32:14 följande:
    Folk är väldigt tydliga med sina fördomar angående den här saken så visst förstår jag. Du själv pekade bland annat ut mens och kvinnlig orenhet som orsak.

    Här kommer dock den lustiga delen; hur många år har denna muslim figurerat inom Miljöpartiet och hur många kvinnor har inte fått sin hand skakad under den tiden?

    Det handlar säkerligen om uppemot hundra kvinnor eller fler inom den politiska och mediala sfären som han har kunnat arbeta problemfritt med och som uppenbarligen inte har känts sig kränkta överhuvudtaget - men så stötte han på en (1) kvinnlig reporter som kände sig kränkt och hela helvetet bröt lös.

    Verkar det vettigt att bejaka vad en på hundra eller färre upplever - när samtliga har upplevt samma sak - eller bör man bejaka upplevelsen bland de hundra eller fler?

    Nej, det är tur att du och gelikar inte arbetar i någon domstol. Det hade sett en aning bisarrt ut.
    Jag föreslår att du startar en tråd där du frågar hur man söker information om olika synsätt på kvinnor och menstruation. Förhoppningsvis kan du få lite hjälp. De flesta människor är betydligt mer hjälpsamma än jag, som brukar nöja mig med att antyda hur du kan skaffa dig kunskaper genom att fråga.

    Som lärare brukar säga till barnen, ingen fråga är för dum. Föreslår att du startar en tråd om ämnet.

    Lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-22 16:08:16 följande:
    Menstruation och orenhet har ingenting med den här hälsningen att göra.

    Du tog upp menstruation och orenhet i sammanhanget och det är du som får styrka det påståendet. Är det här främmande för dig i en debattsituation?
    Men tror du verkligen att de muslimer som anser att en kvinna är oren när hon har mens bryr sig om vad du tycker.

    Jag föreslår att du startar en tråd där du frågar om vilket inflytande du har på islams olika synsätt på kvinnor.

    Jag är övertygad om att det finns hjälpsamma personer som tar sig an dig och dina funderingar.

    Annars kan du få ett tips av mig, lär dig söka information på egen hand.

    Som du kanske har noterat så har jag inga som helst ambitioner att bidra till att folkbilda dig.

    Men lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-22 16:26:42 följande:
    Nej, det tror jag inte. Har aldrig påstått något liknande heller.

    Kan du styrka ditt påstående istället för att hitta på nya saker att styrka?

    Om du faktiskt inte vet hur man debatterar så säg till, för det här börjar bara bli löjligt.
    Jag föreslår att du startar en tråd angående din frågeställning.

    Lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-22 16:28:02 följande:
    FDFMGA är sverigedemokrat.

    Sök information om saken på egen hand.
    Jag föreslår att du startar en tråd angående din frågeställning.

    Lycka till, Digestive!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-04-22 13:13:27 följande:
    Precis, vi försöker hålla den tonen!

    (It's the Internet, what could possibly go wrong? :D) 

    Ni andra i tråden: Passa på att önska era med- och motdebattörer trevlig helg ni med! (men se ovan..)

    www.familjeliv.se/forum/thread/76558583-trade...

    Och trevlig helg på er allihop! 
    Blev kanske inte någon större succéGlad

    Inte desto mindre skiner solen och helgen är härSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?