Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-04-20 18:20:23 följande:
    Det inlägg du citerar har inget med ordval att göra. Alls. Men angående din anmärkning; Jag ser att han även skriver "journalistkår", ""maktmissbrukande" "navelskådande" mm. Anser du att alla ord som någonsin använts av en sverigedemokrat är ord non grata? Oavsett vad de betyder? Eller hur många ggr ska en sverigedemokrat använda ett ord för att det - alldeles oavkortat sin betydelse -ska bli ett fall för... Ja vadå? Personligen anser jag att det är hans grovt generaliserande och ganska märkliga omdöme om svenska journalister som är problemet. Inte ordet "syltrygg". Men jag har förstått att du är av en annan åsikt.
    Nej, jag anser att du kan se ord som mer eller mindre starka markörer för exempelvis en politisk inriktning.

    En mycket stark sådan är "kulturmarxism" medan syltryggar inte är fullt lika stark. Det är inte så märkvärdigt. Ta benämningen "kulturberikad" som en synonym för våldtagen. Det är ytterligare en mycket stark markör, nästan lika stark som "kulturmarxism".

    Vad tycker du förresten om Bylunds synpunkter?

    www.expressen.se/nyheter/sd-topp-journalister-ar-nationens-fiender/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Att MP:s valberedning kände till att tomten vägrade skaka hand med kvinnor och ändå föreslog honom till partistyrelsen det får mig att tappa förtroendet för MP.

    Jag anser att det bästa vore att MP lämnade regeringen och lät S regera på egen hand och därmed kunna söka kompromisser även med andra partier än V och MP.

    För MP:s del vore det på tiden att de frågade sig vad fan de sysslar med.

    tinyurl.com/z2m857v


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-20 18:49:56 följande:
    Var ska det sluta? www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-forsokte-miljop... Vågar man hoppas på en regeringsombildning med bara S?
    Ja, jag kan inte annat än hålla med dig.

    Och hur kan man vara så jävla korkad. Nästan som att han trott på dumhögerns eviga tjat om att medierna blundar om det handlar om MP.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-20 23:42:43 följande:
    Inte fullt lika stark? Är du allvarlig?

    "Syltrygg" och "kulturmarxism" är öht inte jämförbara.

    Syltrygg betyder ryggradslös eller kappvändare.

    Är det egentligen den kontroversiella S-märkta debattören Johan westerholm som irriterar dig? :

    ledarsidorna.se/2015/02/syltryggarnas-parad/
    Det handlar om en sammantagen bedömning. Självklart är "kulturmarxism" en betydligt starkare språklig extremistmarkör än "syltrygg", men det innebär inte att "syltrygg" är en svag markör. Jag behöver inte gå in på vad du länkade till när du skulle visa att "kulturmarxism" är en vedertagen benämning eftersom ditt inlägg togs bort, men Wikipedias definition säger mycket om användarna av begreppet.

    Om du testar att googla på syltrygg så kommer du framförallt att få träffar från extremisthåll, nu senast var det Linus Bylund som kallade Sveriges journalister syltryggar. Ett obehagligt ord tycker jag, just på grund av vilka som använder det.

    Får jag fråga varför du tror att du så ofta hamnar i ändlösa diskussioner om diskussionen i sig. Du frågade vad jag ansåg om en artikel. Jag svarade på den frågan dels för att det blir så tjatigt med metadiskussioner i längden men också för att artikeln i sig är ett intressant avstamp till en diskussion om debattklimatet kring invandring, även det en slags metadiskussion men så mycket mer intressant..

    Jag fick inget svar på mitt svar. Tror du att det förvånade mig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2016-04-21 07:15:17 följande:
    Du har här på FL drivit uppfattningen att tjänstemän och politiker ska kunna straffas för fel som de begår och jag har tolkat dig som att du tycker att det är fel att man ska få fallskärmar (omställningsersättning) när man har gjort fel.

    Almqvist hade precis blivit invald i riksdagen och det hade gått alldeles för kort tid för att han skulle kunna få ta del av någon fallskärm (omställningsersättning).

    Nu låter det som att du tycket att det var rätt av Jimmie Åkesson att belöna Almvist med 3 miljoner kronor efter det att han kallat en kvinna för hora och blattelover och kallat en invandrare för babbe.

    I brottsutredningen kring det Sverigedemokratiska bolaget Blåsippan har det uppdagats att avtalet med Almqvist är ett skenavtal och att han inte har jobbat för att avtalet. Almqvist har således fått 3 miljoner utan prestation.

    Tycker du att det handlade om en rak och hård uppsägning när Almqvist belönades med 3 miljoner kronor för att lämna sitt jobb (en ersättning som aldrig hade behövts betalas ut)?

    www.expressen.se/nyheter/hemliga-sd-mejlen-po.../
    Jag tror att en del av FL:s högerkritiker är av uppfattningen att straff - i form av negativ publicitet eller rättsliga åtgärder - ska vara proportionella, det vill säga de ska inte vara tillämpliga för de som har åsikter som ligger nära de egna men desto hårdare mot politiska åsiktsmotståndare.

    Nåväl. En del av skränet från skrikhögern om att alla journalister är miljöpartister lär ju dämpas ett tag efter den senaste tidens publicitetSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-04-21 08:30:27 följande:
    Hej Nikha!
    Hög intellektuell nivå på argumentationen som vanligt ser jag.
    Ha en bra dag och trevlig helg!
    Mvh
    Ascendere
    Jag vill inte på något sätt vara ofin men det förtjänas ändå att påpekas att efter torsdag kommer fredag och att även fredag är en arbetsdag.

    Ha en fortsatt trevlig dag, Ascendere och så småningom en synnerligen trevlig helg!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ascendere skrev 2016-04-21 09:17:59 följande:
    Naturligtvis har du rätt, tack för påpekandet, att jag infogade "trevlig helg" var för att  på ett subtilt sätt påvisa att jag inte kommer att vara i kontakt med vederbörande igen före helgen, dvs jag avser inte att ge mig in i någon diskussion med vederbörande i denna tråd. 

    Tack detsamma FDFGMA!
    Ingen orsak.

    Ska du eller jag starta en tråd där temat är att vi önskar varandra trevlig helg.

    Den skulle ju kunna bli lite rolig: Typ - här önskar alla vi miljöpartister en trevlig helg till alla FL:s deltagare med ett symboliskt handslag för männen och en symbolisk bugning av respekt till kvinnorna. Eller här önskar alla vi politiskt inkorrekta en synnerligen god helg till alla journalister trots att ni alltid vinklar journalistiken till förmån för MPSolig

    Trevlig helg, så småningom!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-21 11:52:09 följande:
    Den uppenbara inkonsekvens inom regeringens påstådda politik får mig att tappa allt mer av förtroendet.

    Här har man jämrat sig över assimilationspolitik i flera år men om en manlig muslim inom ett regeringsparti inte vill hälsa en kvinna i handen - då får han avgå.

    När en stat, som till namnet kallar sig för mångkulturell och som på pappret för integrationspolitik, signalerar att människor borde förlora jobbet redan vid harmlösa hälsningsfraser - bara för att de krockar med Sveriges hälsningsfraser - så undrar iallafall jag vad vart gränsen till assimilationspolitik går.

    Någon regeringsvänlig här som kan förklara vart gränsen till assimilationspolitik går?

    Personligen finner jag det ynkligt att först brösta upp sig som ett tolerant föredöme och sedan agera på ett sådant här vis. Jag är mer tolerant innan morgonkaffet.

    Patetiskt. 
    Tolerans ska aldrig innebära att man faller efter för vissas behov att uppföra sig så att de kränker andra människor. 

    En tradition som innebär att en man inte kan skaka hand med en kvinna för att det är för intimt eller för att hon kan vara oren på grund av mens ska självklart inte integreras med ett riksdagsparti.

    Det tycks även MP ha förstått nu - och förhoppningsvis har de lämnat medeltiden bakom sig nu.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2016-04-21 14:14:48 följande:
    Kränkt av att någon hälsar med handen på hjärtat istället för i handen? Pfft.. löjligt. Det hela bygger på att man som person tolkar det negativt utifrån sin egen kultur - medan gesten i sig är en hälsning med samma innebörd som vilken annan hälsningsgest som helst.

    Skulle det bero på att kvinnan är oren av sin mens? Jag undrar vilken spännande källa du har på det påståendet.
    Ja, det är inte jag som blir kränkt och inte du heller.

    Att du inte förstår vilka som kan känna sig kränkta förstår jag. Det ligger helt i linje med ditt övriga uppträdande här på FL.

    Men lite mer än så måste man kunna begära av ett riksdagsparti.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    SmalaSara skrev 2016-04-21 14:50:21 följande:
    Jaha, vill du fortsätta diskutera syltryggar eller ska vi byta till syltlök?
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?