Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2016-05-02 17:00:42 följande:
    Finns kostnaden av subventionering med?
    Ja, det är inte så svårt att beräkna den typen av kostnader - däremot är det  omöjligt att räkna ut vad invandringen betyder för hela samhällsekonomin. 

    Sannolikt kan man gissa sig till det indirekt genom att jämföra den ekonomiska utvecklingen med länder med en annan syn på invandring - men det blir en osäker gissning som mer mynnar ut i ett småleende vid tanken på dem som år efter år skriker om den ekonomiska katastrofen.

    Det kommer säkert att vara så om tio år också, Sveriges ekonomi går bra samtidigt som en grupp kommer att ropa att vi är på väg mot ekonomisk ruin.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-05-02 22:18:37 följande:
    Om nu ekonomin är så bra undrar jag varför det inte finns pengar till de utgiftsområden som inte fungerar tillfredsställande p.g.a. bristande resurser?
    Därför att det generella välfärdssamhälle vi en gång hade delvis har monterats ner och slumpats bort  av ideologiska skäl.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tom Araya skrev 2016-05-02 23:26:50 följande:
    Det är en helt annan fråga än den rent ekonomiska. Många är än verksamheter som drivs av stat, landsting och kommun och de som bedrivs privat gör det forfarande på uppdrag av stat, landsting och kommun med tillhörande myndigheter och bekostas fortfarande med skattemedel....som inte räcker till...
    Oavsett vilket så saknas pengar.
    Det tror jag inte.

    Tänk bara hur mycket sjukvård de ideologiskt bortslösade miljarderna alliansen i SLL skänkt till Skanska och Innisfree med för OPS-bygget av NKS.

    Pengarna finns men dessvärre är sjukvårdssystemen ineffektiva och lider dessutom av att de läcker pengar till riskkapitalister och andra.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2016-05-04 19:42:42 följande:
    En bra lön verkar råda bot på den upplevda bristen, vilket följande exempel visar:

    www.vardfokus.se/webbnyheter/2015/juni/rekord.../

    Årjängs kommun i Värmland hade slut på alternativ. Trots att man hade tillfrågat sju bemanningsbolag fanns inte en enda sjuksköterska som kunde ta ett sommarvikariat inom hemsjukvården.

    Kommunen såg ingen annan utväg än att försöka hävda sig i konkurrensen - med fördubblad ersättning. Det innebär löner upp emot 50 000 kronor i månaden. Draget fick önskad effekt, efter en vecka var alla turer bemannade.
    Mm, folk som annars skulle ha jobbat någon annanstans eller haft semester gör att Årjäng går runt den här sommaren. Inte ett nollsummespel utan ett minussummespel såtillvida att det finns skäl till att man egentligen ska ha en sammanhängande semester på sommaren när övriga familjen är ledig - skäl som innebär att långtidssjukskrivningarna har en tendens att öka annars.

    Men som SKL:s chefsekonom sa apropå det stora antalet flyktingar:

    "Vi har ett stort behov av personal inom vård, skola och omsorg och vi har ett rekryteringsproblem så sköter vi det här bra och ser vi till att människor matchas mot de lediga jobben på ett snabbt och effektivt sätt kan det här bli en riktig vinn-vinn-situation"
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-05-05 09:42:19 följande:
    Det är ju märkligt hur det hänger ihop för främlingsfientliga. Först finns det inga sjuksköterskor eller annan medicinsk personal bland flyktingarna (alla medicinskt utbildade syrier har tydligen valt att stanna i Grekland och äta tzatsiski, men sedan "infiltreras" den svenska sjukvården av en massa medicinsk personal som man inte ens förstår vad de säger.

    Var tionde nylegitimerad sjuksköterska har utländsk utbildning

    https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2015/december/var-tionde-nylegitimerad-sjukskoterska-har-utlandsk-utbildning/
    Dubbeltänkande tror jag Orwells kallade fenomenet.

    Mycket vanligt bland SD-aktivister och skrikhöger. Jag har fått uppfattningen att de inte ens är medvetna om detta, att kunna argumentera för två sinsemellan oförenliga ståndpunkter samtidigt är snarare regel än undantag för somliga.

    Att besöka ett sjukhus numer innebär för den som vill se att man blir varse att delar av sjukvården skulle ha kollapsat om det inte vore för invandrare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 12:46:16 följande:
    Det är inte bara skrikhögern som tappat stinget, Alliansen verkar även dom helt ha somnat in och har inte längre minsta idé hur dom ska driva opposition/oppinion.
    En gång i tiden hade dom faktiskt nya idéer, men nu är det helt tomt, och det är bara lite lamt tjafs om det gamla vanliga skattesänkandet och minskade bidrag.., och visst om en timmes mer undervisning för småungar.., hur fan kan dom ha blivit så trötta som Alliansen är nu?

    Och som ett brev på Posten så verkar dom även glida isär, troligen p.g.a av frustration och idétorka.
    Det ska bli intressant å se vilke fråga som kan tänkas bli deras gemensamma valstrategi.., just nu verkar det då inte finnas nåt alls, som dom kan bygga sin valrörelse på.
    Nej, det är en märklig politisk föreställning vi är åskådare till. En svag regering och en ännu svagare opposition, oförmögna att samarbeta i en tid när det verkligen skulle behövas ett lika okonventionellt som brett samarbete.

    Jag är ingen större vän av PM Nilsson i DI, alltså av hans åsikter - men blir nästan rörd av hans ständiga vädjanden till M att släppa på prestigen och söka samarbete med regeringen.

    Inte blir det bättre av att MP satt i system att göra bort sig och att det är osäkert om partiet kommer att agera utifrån självklarheten att Fridolin och Romson kommer att vara en belastning så länge de är kvar som språkrör.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-05-05 13:13:09 följande:
    Och en tredje oförenlig ståndpunkt är att trots att det fanns en massa fungerande sjukhus i Syrien före kriget bröt ut så jobbade där tydligen ingen vårdpersonal eller så flyr just vårdpersonal till andra länder än Sverige. Vem vet - de kanske sitter och smuttar på Retsina på Kreta.
    Mm, det är där rasismen kommer in, underförstått är ju att de där araberna inte kan klara avancerade arbeten i ett västerländskt land - och om de nu har utbildning och arbetslivserfarenhet från Syrien så kan inte detta jämföras med avancerad svensk sjukvård.

    Finns en kul paradox i med den underförstådda synpunkten och det är att SD-aktivisternas och skrikhögerns åsikter inte sällan framförs av personer så bedövande obegåvade att åtminstone jag inte ens skulle våga anförtro dem att tömma papperskorgarna på kontoret.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2016-05-05 14:31:44 följande:
    Det kanske är detta som är orsaken  till att regeringen och alla andra riksdagspartier för den delen vägrar samarbeta med den part som står för den typen av syn.
    Precis.

    Och det är därför det blir så komiskt när skrikhögern rantar runt och talar om försoning med SD när det bara handlar om att de övriga partierna anpassat sig till omständigheter som ingen hade kunnat förutse och som innebar att det kom fler flyktingar till Sverige än vi kunde hantera.

    Jag tror att det kommer att ställas högre krav i framtiden på de som kommer hit, alltså krav på anpassning och integration - men inte utifrån rasistiska motiv utan mot bakgrund av att flyktingar iofs primärt tas emot av asylskäl men när de väl är här så måste de i större utsträckning ses som en resurs, inte som en belastning.

    Människor som känner att de behövs brukar bli behövda. Det är därför det är så viktigt att de anständiga partierna fortsätter att markera mot skrikhögerns behov av att ständigt nedvärdera invandrare från vissa länder.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-05-08 18:09:28 följande:
    Men nu är du och talar om våra/statens kapital igen, trots att jag säger gång på gång, att det är det privata som inte investerar..

    Å andra sida ser jag inget fel med att låna, lån är i sig inga problem, utan det som vi alla använder oss av vid större investeringer, även om vi har ett kapital att använda oss av.
    Däremot är det riktigt idiotiskt att ställa sig utan eget kapital, gör man det då kan det väldigt fort bli farligt att tillgripa lån som en utväg.

    För det 1:a brukar det bli dyrt med höga räntor och korta amorteringstider, för det 2:a så kan man tvingas ta nya ännu sämre lån för att täcka löpande utgifter.., och sen är vägen utför igång, och blir snabbt bara brantare och brantare.
    Visst lånar vi, men samtidigt kan man ju konstatera att Sveriges ekonomi tuffar på. Till exempel minskade statsskulden med 16 miljarder kronor i april Solig

    www.di.se/artiklar/2016/5/9/riksgalden-overskott-for-staten-i-april/

    www.di.se/artiklar/2016/3/21/sverige-bast-i-eu-klassen/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2016-05-10 08:19:57 följande:
    Ja jag är inte minsta oroad för de statliga lån Sverige har, det kan t.o.m bli så att dom blir en inkomst om inflationen kommer igång och lånen löper med låg ränta. smile1.gif
    Inte jag heller, inte oroad alltså.

    Sverige har ju en jämförelsevis mycket liten statsskuld - även om summan i sig kan verka skrämmande utifrån ett privatekonomiskt perspektiv. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?