Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    oOOo oOOo skrev 2019-04-10 11:22:49 följande:

    You tell me :)Jag återkommer om tre år och godkänner hans eventuella avsättande på en direkt fråga.


    Varför behöver du tre år på dig att ta ställning till vad du anser om att KDs Lars Adaktusson varit huvudtalare inför personer som anser att homosexualitet är en sjukdom, som anser att Spanien fungerade bra under fascistiskt styre och som anser att den judiska affärsmannen George Soros är huvudfienden?

    Påverkas ditt svar på denna fråga av andra personers ställningstagande i tidigare skandaler (inte för att jag förstår vad du insinuerar). Har du ingen egen uppfattning?

    Adaktussons hatmöte avslöjar KD

    www.aftonbladet.se/a/BRx80Q
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-10 19:11:37 följande:

    "Att jag håller ett anförande om religionsfrihet innebär inte att jag håller med alla som medverkar eller arrangerar, säger Lars Adaktusson till ETC."

    Var det något mer?


    Tidigare har det räckt att politiker befunnit sig under samma tak som fascister för krav om avgång men du bryr dig alltså inte om att krisdemokraten Lars Adaktusson deltar i sammankomst med fascister, abortmotstådare och homofober?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-04-10 20:18:25 följande:

    Krav som du stödde? Eller hur var det?


    Ja jag har redan svarat på den frågan. Hur ser du på att krisdemokraten Lars Adaktusson deltar i sammankomst med fascister, abortmotstådare och homofober? Tycker du att sådant är ok?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2019-04-10 20:25:15 följande:

    Ja jag har redan svarat på den frågan. Hur ser du på att krisdemokraten Lars Adaktusson deltar i sammankomst med fascister, abortmotstådare och homofober? Tycker du att sådant är ok?


    Kristdemokraten..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-04-10 20:31:46 följande:
    Bra att du var positiv till att Mehmet Kaplan (MP) sparkades all världens väg ur regeringen Löfven. Du kanske rentav kan vara lite självkritisk å din partiledares vägnar och erkänna att det var att stort misstag att han över huvud taget togs in i regeringen?

    Vilka fascister är det du syftar på när du whataboutar om Adaktusson?
    Ja det var ett stort misstag. Det är också ett stort misstag att höga förrädare för kristdemokraterna frotterar sig med fascister homofober och abortmotståndare som utmålar juden George Soros som det största problemet.

    Jaime Mayor Oreja beskriver tiden i Spaniens under fascisten general Franco som "en utomordentligt fredlig period". Du kan ju fundera var man har sin politiska hemvist när man beskriver ett fascistiskt diktatorstyre på det sättet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2019-04-11 17:51:22 följande:
    Vad var det i 11078 som du inte förstod? 

    Vill du att jag räknar upp några (det blir ett evighetsjobb att lista alla) tillfällen då personer från "ditt" parti deltagit i möten där personer med tveksamma åsikter också medverkat? 
    Du har gjort dig känd för att kritisera socialdemokrater som har haft möte med de du tycker är olämpliga palestinska organisationer. Då får du faktiskt tåla att Kristdemokraten Lars Adaktusson får skarp kritik när han deltar i möten med högerextremister som gjort sig kända för antisemitiska konspirationsteorier, homofobiska uttalanden och som hyllat fascism. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-04-11 23:22:42 följande:
    Tycker att man kan gräva djupare i saken när sådant här uppdagas. Det blir dock en aning fel när man jämför ett internationellt möte för konservativa - vars besökare kan bestå av både det ena och det andra - med en personlig middag tillsammans med Grå Vargarna.

    Annars så tror jag att vederbörande varken är fascist eller antisemit men att han verkar vara tveksam till exempelvis fri abort och homoäktenskap är inte riktigt en nyhet. Det är dock ovidkommande med KD:s internpolitik - det är inte riktigt ett parti som kan styras av en sluten cirkel likt SD eller av LO-pampars intressen likt S. Men jag kan förstå oron om man har vant sig med mindre...

    Älskar dock rubriken på Aftonbladets artikel! Skrattande "Adaktussons hatmöte avslöjar KD" Haha... jag dör. Herr Daniel Swedin får nog lugna ner sig en smula men jag förstår om det kliar väl lite extra i fingrarna när det går decennier mellan potentiella KD-skandaler. Jag hade inte förunnat en fågelskådare stora gester heller om en alpseglare väl flyger förbi kikargluggen...

    Om jag minns rätt så var Mehmet Kaplan inbjuden av en turkisk företagarförening till en stor middag och bland gästerna fanns företrädare för Grå vargarna. Mehmet Kaplan har i efterhand ursäktat sig med att han inte visste vilka andra som också inbjudna till middagen och att den företagarförening som han blev inbjuden av var legitim.


    Lars Adaktusson deltog aktivt i högerextrema och kristna nätverket Political network for values möte i Colombias huvudstad Bogotá Nätverket har bla som mål att utbyta strategier och idéer för hur man bäst slår tillbaka hoten mot kärnfamiljen (bl.a. bekämpar samkönade äktenskap) och hur man bäst bekämpar liberal abortlagstiftning. Nätverket har bl.a. rödlistat Sverige eftersom vi tillåter abort. Det är känt att ledaren för nätverket Jaime Mayor Oreja har hyllat fascisten Franco och andra deltagare har markerat sitt hat mot homosexuella och sitt hat mot den judiska affärsmannen George Soros som enligt en mötesdeltagare är en av organisationens huvudfiender


    Jag anser att det fanns fog för att rikta allvarlig kritik mot Mehmet Kaplan för att han inte lämnande mötet när olämpliga middagsgäster dök upp. Jag anser också att allvarlig kritik bör riktas mot Lars Adaktusson för att han koopererar med kristen högerextremism.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-04-12 08:42:35 följande:
    Du inser att Youtubeklippet är från ett helt annat program än det där hon diskuterar slöjan?
    Vilket program menar du då?

    I den första lav dina länkar säger kvinnan gällande förutsättningar kring studiebesök i en moské "det viktiga är att det aldrig har varit ett tvång i moskén att bära slöja"


    I din andra länk visar du en bild där kvinnan säger att det är viktigt att människan anpassar sig efter koranen och religionen. Det saknas kontext men uttalande är okontroversiellt då det finns hundratusentals kristna, muslimer och judar människor i vårt land som anser att människan ska anpassa sig efter bibeln och andra heliga skrifter samt efter sin religion.


    I det tredje av dina länkar det s.k. youtubeklippet så säger kvinnan att hon är fostrad till att inte ta män i hand men att hon gör det som vuxen. Hon säger att även om hon tar folk i hand av motsatta könet så respekterar hon att andra människor kan göra andra överväganden


    Länk 5 och 5 går till valmyndigheten. 

    Jag ser inte exempel på islamism vilka exempel på islamism ser du?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-04-12 15:13:42 följande:

    Det är möjligt att det var så men precis som i det aktuella fallet vore det betydligt mer intressant att veta hur Mehmet Kaplan står än att få reda på vilka middagssällskap han rör sig/hamnar i. Varför journalister gärna får gräva mer i sådana här fenomen istället för att göra halt så fort lukten av sensation har nått näsborren.

    Suck. Lars Adaktusson är ordförande i vänskapsförbundet Sverige-Israel. Du ska nog se att det på andra sidan finns en BillKill som markerar lika bryskt mot att Israel-vänliga figurer var på mötet och fick vara huvudtalare till råga på allt. Vad ni båda har gemensamt är "Guilt by Association"-resonemang som saknar rim och reson.

    Varför gör du inte slag i sak och kritiserar mer progressiva KD-medlemmar för att de inte tar avstånd från ett parti som har tydliga element av det du kallar för kristen högerextremism? Finns absolut ingenting i ditt resonerande som hindrar sådana utfall, tvärt om så borde de sådana utfall premieras därefter - men jag antar att det blir lite väl tydligt hur problematiska sådana resonemang är då.

    Politik handlar inte uteslutande om att sätta sig i en båt som man anser ror åt rätt håll - då har man förväxlat en politikers uppgift och sits med sin egen som väljare. Politik handlar också om att förändra och att vara medlem i ett parti samt medverka vid politiska möten är de bästa plattformarna som existerar för förändringar.

    Du ska vara glad för att de flesta som arbetar med politik inte resonerar som du gör eller viker sig för sådana resonemang, hade våra politiker betett sig på det viset så skulle S fortfarande ha tvångssteriliseringar i sitt partiprogram och KD hade inte alls varit dagens ypperliga alternativ till SD.

    Vill du ha politiker som gör avkall på sitt inflytande så fort oönskade element påträffas i deras närhet eller vill du ha politiker som står stadigt i sin övertygelse samt handlingskraft och därmed inte lämnar varenda sjösatt båt som har läckor? Du kan inte få både och.


    Nyss försökte du få det till att händelsen med Mehmet Kaplan var mer suspekt än händelsen med Lars Adaktusson men när du får information om att så kanske inte var fallet så ändrar du dig och hävdar i stället i politiker måste kunna liera sig med alla typer av individer även klandervärda..

    Det ör en ny uppgift att socialdemokraterna har haft tvångssteriliseringar inskrivet i sitt partiprogram. Jag ser fram mot att läsa mer om detta och ber dig ange källan för påståendet.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2019-04-12 16:52:30 följande:

    Nejdå, jag skrev "Tycker att man kan gräva djupare i saken när sådant här uppdagas." vilket gäller i båda fallen och att fallen inte kunde likställas med varandra.

    Ah, det är bättre att du skiljer på nu- och dåtid. Och S hade givetvis haft kvar tvångssteriliseringar i sitt partiprogram om oliktänkande socialdemokrater hade markerat saken genom att ta avstånd från partiet - någon måste nämligen förändra ett parti.


    Vad menar du med haft kvar i sitt partiprogram? Jag har inte hört talas om att det har funnits i något partiprogram. Vad har du för källa för ditt påstående?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?