Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Liberté skrev 2019-03-26 07:57:31 följande:

    Fast ingen terrorlag har röstats igenom än, de har sagt vad de vill göra men de facto har inget hänt. Precis som förra gången när det på tapeten.

    De röstade dessutom emot senaste förslaget samt tystade de i partiet som berättade problemen som fanns.

    Att alliansen varit värdelösa tidigare är bara whataboutism och tar inte ifrån rörans misstag eller förminskar dem. Om någon gör ett fel och du upprepar samma fel tidigare stick i stäv mot all kunskap som finns så är du minst lika sämst.

    Visst väl mest på en skrämmande inkompetens samt högmod bland personer som inte skulle vara i närheten av någon form av beslutsfattande.


    När den rödgröna regeringen tillträdde 2014 var det tillåtet att finansiera terrorisms, att utbilda sig för terroresor/terroristbrott samt att delta i terroristresor. Detta är numera i lag förbjudet. I tillägg föreslår regeringen att det ska bli olagligt att vara medlem i terroristorganisationer men riksdagen har ännu inte beslutat om just detta lagförslag.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Liberté skrev 2019-03-26 09:29:59 följande:
    Ja, för att de vägrade ta upp och de facto rösta på förslaget som låg pga det var alliansen som föreslagit det.

    Så det hade funnits en lag redan 2013 om de inte hade ställt sig emot, vilket i förlängningen innebär att vi skulle kunnat åtala de som åkt ned.

    Att ta till sig äran nu är total idioti. De fuckade upp rejält men vägrar ta ansvar.

    Att förslaget inte legat redan 08 är dumt från båda sidor men de senaste 5 åren är helt rörande fel, rakt igenom.

    Berätta mer. Om Alliansen inte fick igenom lagen 2013 måste även SD ha röstat emot förslaget eller var det så att alliansens förslag aldrig nåde riksdagens bord? Skickliga politiker får genomslag för sin politik och tydligen misslyckades Alliansen med moderaterna i spetsen i denna fråga.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Liberté skrev 2019-03-26 13:52:21 följande:
    Så är det.

    Ändrar fortfarande inte kontexten att de hade en chans att göra rätt men valde att göra helt åt helvete fel samt nu försöka verka slagkraftiga när det är för sent.

    Skickliga politiker är ingenting Sverige har begåvats med.

    Men att kunna läsa och förstå säkerhetspolitik ska stå över blockgränser och faktiskt vara det viktigaste. Större delen av Europa införde regler medan S totalt bombade vår chans i något (återkommande) fall av hybris.

    Det har ingenting med skicklighet att göra utan total inkompetens. S spelar i en annan liga där.

    Kan du förtydliga varför det aldrig blev en skärpt terrorlagstiftning år 2013? Berodde det på att SD röstade emot Alliansens förslag eller berodde det på att Alliansen aldrig la något förslag om skärpt terrorlagstiftning på riksdagens bord?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Mentat skrev 2019-03-27 09:14:51 följande:
    Det kan ju vara en kombination: Om (sd) i utskottsdiskussionerna förklarar att man, likt övriga oppositionen, är motståndare till ett visst förslag från regeringen är det ett tungt skäl till att regeringen inte lägger fram förslaget till omröstning över huvud taget. Varför be om ett nederlag i riksdagen?

    Det gäller ju både för Alliansregeringen och (s)-(mp)-regeringen och är säkert en viktig förklaring till att (sd) oftare röstade med regeringen än med övriga oppositionen både 2010-14 och 2014-18.

    Min fråga gällde vad som faktiskt hände. La Alliansen ett skarpt förslag om skärpt terrorlagstiftning på riksdagens bord år 2013 eller inte?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-27 11:48:35 följande:
    Vilken roll tror du att ditt partis brunsmetande av de röster som höjts för krafttag mot terrorister har spelat för roll för att vi ännu saknar en adekvat lagstiftning på området?
    Jag kan konstatera att det är socialdemokratiskt ledda regeringar som under 2000-talet har infört /skärpt lagstiftning mot terrorism. När alliansen regerade under åtta år så hände inte mycket. 

    När det gäller brunsmetande så är det väl framförallt sverigedemokraterna som har brunsmetat sig själva. Det måste ha skrivits tusentals artiklar de senaste åren om sverigedemokratiska företrädare som har hyllat nazism, fascism eller som fällt rasistiska kommentarer.

    Det är ynkligt att SD sätter på sig offerkoftan och anser sig vara utsatt för brunsmetning när det i själva verket handlar om att SD inte klarar av att hålla rent i de egna ledan och därför blir utsatt för befogad kritik. 



    https://www.expressen.se/nyheter/fjorton-sd-politiker-lamnar-efter-nazistavslojanden/




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-27 12:21:15 följande:
    Jag kan ställa frågan igen. Om du inte vill svara på den så säg det:

    Vilken roll tror du att ditt partis brunsmetande av de röster som höjts för krafttag mot terrorister har spelat för roll för att vi ännu saknar en adekvat lagstiftning på området?

    Jag kan addera en fråga med tanke på ditt icke-svar ovan: anser du att en sådan som rektor Hamid eller en sådan som Nalin Pekgul tillhör SD?
    Tror du att jag är dum och svarar frågor från dig som bygger på argumentationsfel?

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Komplex_fr%C3%A5ga

    Nej Hamid eller Nalin Pekul tillhör inte SD. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-27 13:03:57 följande:
    Det enda argumentationsfelet här är när ditt parti har misstänkliggjort, brunsmetat och rasistanklagat folk som velat lyfta frågan. Sådana som Pekgul, Hamid mfl ...

    Jag tror inte alls att du är dum och det är just därför du inte vill ta i frågan med tång. Så jag antar att du inte alls kommer att ge din syn på vad den brunsmetningen har betytt för lagstiftningens fördröjande.

    .
    Att jag frågar om du tro att en sådan som Rektor Hamid är SD beror på att du börjar prata om SD helt plötsligt när jag talar om honom och hans insats.

    Om du inte ser felen argumentationen trots att jag försöker hjälpa dig är jag rädd för att vi inte kommer längre.  


    Jag tycker i övrigt att du argumenterar märkligt. Varför försöker du hitta syndabockar inom socialdemokraterna när det var alliansen med moderaterna i spetsen som var slapphänta med att få en till en skärpt terrorlagstiftning under de åtta år när de regerade? I sammanhanget ska man veta att det bara tog ca 1 år i efter det att socialdemokraterna kommit till makten innan man presenterades en lagrådsremiss där terrorresor, terrorträning och finansiering av terrorresor förbjöds.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-28 09:56:20 följande:
    Klart vi inte kommer längre. Du har nämligen inget som helst intresse av att reflektera över vad ditt partis brunsmetning av folk har haft för påverkan på fördröjandet av en fungerande lagstiftning på området.

    Vägra ta ansvar för sina handlingar.

    Vi talar om Socialdemokraterna för det var minister Damberg som öppnade debatten genom att påstå att "vi" inte hade tagit problemet på tillräckligt allvar.

    Varpå många som faktiskt varnade, men som då rasist-anklagades och liknande, opponerar sig mot Damberg som försöker blurra ut ansvaret på ett allmänt "vi".

    Det är också i skenet av detta som jag undrar hur du ser på ditt eget partis, och för all del även din egen, brunsmetning av folk.

    Men där lär det inte komma något svar.

    https://twitter.com/rektorhamid/status/1109806857965711362

    Kan du visa att någon som förslagit lagskärpning avseende olika typer av terrorbrott har blivit brunsmetade? Om inte kan jag inte se att detta argument hör hemma i denna debatt. 


    Du missförstår vad Mikael Damberg säger. När Mikael Damberg säger vi så menar har inte folk i allmänhet utan han syftar på de politiker som regerat Sverige under 2000 talet (detta har förtydligats av Mikael Dambergs tjänstemän). Håller du inte med om att politikerna kunde ha gjort mer?


     


    Vet du exempelvis varför alliansregeringen under de åtta år de regerade (2017-2014) inte kriminaliserade utbildning inom terror, kriminaliserade terrorresor och kriminaliserade finansieringen av terrorresor? Berodde det på att Alliansen aldrig la fram den typen av förslag på riksdagens bord eller berodde det på att SD röstade nej till Alliansens förslag? Som du vet så la den rödgröna regeringen fram den typen av lagförslag bara drygt ett år efter det att den tillträtt år 2014. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-29 11:59:05 följande:
    Det är bra. Fortsätt bevisa min punkt.

    Nu gör du det IGEN. Försöker låtsas om att det var ett allmänt "vi" som inte tog frågan på allvar. På sätt slipper du och ditt parti ta ansvar för era direkt kontraproduktiva handlingar.

    Det är detta försök till ett ursäktande, utsmetande "vi" som många känner sig föroläpade av.
    .

    Nalin Pekgul (i ditt eget parti) varnade för radikalisering och islamistiska terror-krafter i förorten för åtminstone en 15-20 år sedan! Ni har vetat om detta i två decennier!

    Men henne drev ni ut ur partiet som tack för detta. Inget fick störa ert samarbete med islamisterna i SMR där ni bytte legitimitet och politisk makt till islamister mot röster i valen.

    Alla som gav sig in på området (anmält invandring och dess konsekvenser eller specifikt terror och islamism) med annat än den syn ni hade blev brunsmetade av er.

    Ni tystade röster som vi idag vet hade varit kloka att lyssna på. Ni har försenat agerandet i frågan med säkert 10+ år.

    .
    Frågan jag ställde till dig, med anledning av detta, var väldigt enkel: Vilken roll tror du att ditt partis brunsmetande av de röster som höjts för krafttag mot terrorister har spelat för roll för att vi ännu saknar en adekvat lagstiftning på området?

    Det vill inte du reflektera offentligt över.
    Nalin Pekul
    .
    Nalin Pekgul 2005:
    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/38911?programid=3071

    "S-kvinnors ordförande Nalin Pekgul har under lång tid försökt få den socialdemokratiska partiledningen att agera mot en ökad religiös fundamentalism bland muslimer i Sverige. Men hon har mötts av tystnad från Göran Persson och de flesta andra i partiledningen."

    .
    Minister Damberg år 2019: "... vi inte tog frågan om radikalisering på tillräckligt stort allvar"
    Alltså jag vet inte riktigt vad du försöker smeta på mig för åsikter. Jag tycker att Nalin Pekul är bra. Jag håller med om att S har lyssnat för lite på henne och borde ha tagit terrorhoten på ett större allvar. Det är emellertid så att Alliansen var ännu sämre när det gäller att ta  terrorhoten på allvar.

    Du svarar inte på frågan om varför alliansregeringen under de åtta år de regerade inte kriminaliserade utbildning inom terror, kriminaliserade terrorresor och kriminaliserade finansieringen av terrorresor (detta var ett problem redan när Alliansen satt vid makten). Efter det att den rödgröna regeringen kom på plats så tog det bara drygt ett år innan ett sådant lagförslag låg på riksdagens bord.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2019-03-30 12:08:55 följande:
    OK, så tror du, eller tror du inte, att motarbetande (rasistanklagelser, brunsmetande, mm) av henne och andra röster som sade liknande saker redan då haft en hämmande effekt på debattens utveckling?
    Alltså jag har aldrig sett att Nalin Pekgul blivit brunsmetad så jag förstår inte vad du menar. Kan du länka till exempel där du anser att hon blir brunsmetad så att jag förstår vad du menar?

    Jag väntar också på svar på den fråga jag har ställt till dig. 

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?