Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Gasolgrillen skrev 2020-06-03 23:40:19 följande:

    Jag tror inte att du kommer längre än så här.


    Så det är stopp hos dig med detta?
  • Padirac
    Gasolgrillen skrev 2020-06-04 01:12:04 följande:

    Ser att 74% verkligen inte har förtroende för regeringen. Kul!


    74% av multinickaren här på FL

    I verkligheten är det annorlunda

    "I mätningen, som har genomförts mellan 21 och 27 maj, backar stödet för regeringen från 59 procent till 48 procent ? ett tapp på elva procentenheter."
  • Padirac
    K Markatta skrev 2020-06-04 07:38:38 följande:

    www.svt.se/nyheter/fortroendet-for-regeringen-och-folkhalsomyndigheten-rasar-i-ny-undersokning

    Förtroendet för regeringen och Folkhälsomyndigheten rasar i ny undersökning

    Svenskarnas förtroende för regeringens och Folkhälsomyndighetens förmåga att hantera coronapandemien faller kraftigt, enligt en ny undersökning från Novus. Andelen som har mycket eller ganska högt förtroende för regeringens förmåga rasar närmare 20 procentenheter.

    Det minskade förtroendet för regeringen innebär också slutet för den politiska borgfred som hittills rått under coronapandeminen, tror Torbjörn Sjöström. Regeringen kommer inte längre att vara skyddad från kritik.

    - Tidigare vågade man inte kritisera regeringen, men nu har startskottet gått för coronapandemin som en politisk laddad fråga, säger han.


    Och här kommer de faktiska siffrorna från artikeln i fråga

    'Undersökningen visar att av andelen tillfrågade som hade mycket eller ganska högt förtroende för regeringens förmåga att hantera coronaviruset sjunkit till 45 procent i juni, jämfört med 63 procent i Novus förra undersökning i april. Förtroendet för Folkhälsomyndigheten har fallit till 65 (73) procent och för MSB till 48 (57) procent.

    Förtroendet för sjukvården och skolans förmåga att hantera krisen har dock inte minskat särskilt mycket och har i skolans fall snarare ökat, om än marginell. Andelen med mycket eller ganska högt förtroende för sjukvården uppgick till 80 (84) procent i juni medan förtroendet för skolan landade på 45 (44) procent.'
  • Padirac
    Gasolgrillen skrev 2020-06-04 21:40:18 följande:
    Jag är rätt nöjd med den trenden.
    Man är visst nöjd
  • Padirac
    Gasolgrillen skrev 2020-06-06 17:12:47 följande:
    Ja, Löfvéns regeringar har hela tiden varit dysfunktionella. Han själv är en svammelpelle. Politiken spretar åt lika många håll som de små samarbetspartierna till höger och vänster.
    Att politiken spretar är inte konstigt då inget part haft egen majoritet på väääldigt länge i Sveriges riksdag. Samarbete betyder att ge och ta, att kompromissa.

    Men den del förespråkar ju 'ledarprincipen' och totalitär samhällsordning ...

    Alliansens politiks spretade också - vilket är en del av att ha flera partier i ett regeringssamarbete och dessutom att vara i minoritet och få lov att söka lösningar utanför regeringpartieran.  Det är som jag och om beröttar så den svenska parlamentarismen fungerar. - Kanske är det just den som är ditt problem eftersom du alltid återkommer till detta och inte kan smälta att verkligheten ser ut som den gör      
  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-06-20 11:02:02 följande:
    Finns det någon som har kvar något förtroende för utrikesministern efter den tågolycka hon presterade i intervjun hos Deutche Welle?

    förutom forumets dumvänster alltså, enligt dem är oduglingens ministrar alltid optimala.

    Jag trodde inte det kunde bli värre än Margot Wallström.
    Jag hade fel.
    Det är ingen vacker engelska utan brytning, men i sak stämmer de uppgifter Ann Linde redogör för.

    UKs kritik bygger inte på sak utan på presentation

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9vPgrE/ulf-kristersson-till-attack-mot-ann-linde-efter-tv-intervju

    "Han fortsätter med att hävda att förtroendet för landet är nyckeln till om vi ska klara att rädda ekonomin framöver.

    ”Jag har sagt det tidigare, men det måste upprepas: För ett land vars halva BNP bygger på export är andra länders tilltro och respekt en helt avgörande tillgång”, skriver han."

  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-06-20 12:15:00 följande:
    Den dåliga engelskan är det minsta problemet med Ann Linde. Den gurgelmumlande stofilen till statsminister vill väl inte ha personer omkring sig som ger ett bättre intryck än han själv. Ylva Johansson är väl den som kommit närmast i uselhet i internationella intervjuer.
    Så vad i sak menar du Al har fel i?

    Eller är det inte mer än det vanliga föraktet du bjussar på
  • Padirac
    K Markatta skrev 2020-06-21 14:51:40 följande:
    Trots att representanter för regeringen Löfven ofta och omotiverat skäller på våra grannländer visar deras företrädare ändå upp en försonlig attityd mot oss:

    omni.se/ministern-inget-forakt-mot-sverige-re...

    Ministern: Inget förakt mot Sverige - redo att hjälpa

    Den finska regeringen hoppas på att "väldigt snart komma tillbaka till en normal situation med Sverige", säger inrikesministern Maria Ohisalo till SvD.

    De stängda gränserna gentemot svenskar har väckt känslor, men Ohisalo är noga med att poängtera att det inte finns något utbrett Sverigeförakt i Finland.

    - Finland är redo att hjälpa till på alla sätt: med intensivvård, med testkapacitet, med allt vi kan. Vi finns här för er.
    Har regeringen Löfven skällt på grannländerna? var och när?
  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-07-27 09:44:03 följande:
    Regeringen är inte bara saktfärdig, den är direkt samhällsfrågor.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    Vad sägs om att hellre finansiera svenska deltidsbrandmän istället för terrorister i nazistina?
    Nu tror jag inte deltidsbrandmännens ersättning eller a-kasseersättning finansieras av biståndspengar, SIDA eller FBA, inte heller är så det är en mycket märklig för atyt inte säga helt okunnig jämförelse att ställa dessa bredvid varandra.

    https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/06/regeringen-antar-ny-strategi-for-utvecklingssamarbetet-med-palestina/

    " Med den nya strategin intensifierar Sverige sitt engagemang för demokrati, mänskliga rättigheter, rättsstatens principer och jämställdhet. Därutöver inkluderar strategin fortsatt verksamhet inom miljö och klimat, inkluderande ekonomisk utveckling samt inkluderande fred, säger Peter Eriksson.

    Den nya strategin omfattar totalt 1,5 miljarder kronor för femårsperioden 2020–2024 varav 1,46 miljarder kronor avser Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete (Sida) och 40 miljoner kronor avser Folke Bernadotteakademin (FBA)."

  • Padirac
    storpappan skrev 2020-07-27 18:51:14 följande:
    Det blir våra barn och barnbarn som får notan för Löfvens fiasko!
    Jag ser att du inte känner till vare sig EU nämnden eller riksdagen med tanke på analysen

    Jag ser också att trots att en bild säger mer än tusen ord så hjälper inte detta då grunderna för Sveriges styre med all tydlighet är okända  
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?