Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    KN75 skrev 2020-11-25 17:05:22 följande:
    Ang personrån tvingas nu äntligen tom regeringen sluta blunda för och förneka att den nya problematiken med starkt ökande antal personrån är allvarligt för samhället.
    Äntligen tvingas politiker och andra sluta blockera och förhindra att vissa kartläggningar måste få tillåtelse att bli gjorda om man ska kunna komma tillrätta med, eller åtminstone bromsa, ökningen.

    Brottsförebyggande rådet ska nu äntligen undersöka etnicitet kopplat till rån.
    Bland annat ska man kartlägga om brottslingarna har svensk eller utländsk bakgrund. Enligt uppgifter från BRÅ som är publicerade på SVT Nyheter. 

    Antalet personrån är har ökat dramatiskt och är rekordhögt.
    2019 anmäldes nästan 8 000 personrån!
    Mörkertalet antas dessutom vara mycket högt och hur många personrån som i verkligheten har begåtts vet ingen.

    BRÅ har nu startat en kartläggning för att belägga fakta.
    Många som har insyn i problematiken har gjort kopplingar till etnicitet och till en överrepresentation inom s k "socioekonomiskt" utsatta områden, alltså utanförskapsområden m fl. 
    Maria von Bredow på BRÅ säger bl a:
    "-Hittills kan vi konstatera att en stor del kommer från socioekonomiskt utsatta områden".
    "-Både anmälningsbenägenheten och risken att bli misstänkt för brott är inte jämnt fördelad i samhället". 
    BRÅ ska verka för att ta fram faktaunderlag, målet är att få svar på många av de frågor som tidigare aldrig har ställts,
    frågor som åtminstone inte blivit officiellt ställda av myndigheter och regering,
    och med mycket större fokus på gärningspersonerna, alltså brottslingarna.
    Bland annat ska man kartlägga om brottslingarna har svensk eller utländsk bakgrund, om brottslingarna är utlandsfödd (utanför Norden), har två utländska föräldrar eller en förälder som är utlandsfödd.
    Von Bredow på BRÅ har uttalat sig om brottslingarna: "-Där det finns en identifierad gärningsperson kommer vi absolut att titta på bakgrund".

    Äntligen kan Regeringen och BRÅ våga börja undersöka det som vanliga befolkningen tycker är viktigt och det som övriga befolkningen sedan länge har slutat förneka och blunda för. Detta är en förändring som är nästan sensationell och någon sådan här kartläggning hade knappast varit möjligt för bara några få år sedan.

    Dessa uppgifter är alltså publicerade på SVT Nyheter som uppger att de kommer från BRÅ och de citerar Maria von Bredow som är utredare på BRÅ.
    Själv hade jag knappast våga publicera dessa uppgifter, i denna tråden och här på FL, på förekommen anledning...
    Som vanligt kommer SDs svans och vurmare att blanda ihop korrelation och kausaliet
  • Padirac
    K Markatta skrev 2021-01-22 15:22:53 följande:
    Ny professionell rekrytering av regeringen Löfven:

    www.expressen.se/nyheter/eliassons-nya-jobb-s.../

    Eliassons nya jobb - behåller lön och titel

    Dan Eliasson får nytt jobb inom regeringens enhet för krisberedskap. Där behåller han sin titel som generaldirektör.

    ...

    Expressen kan nu avslöja att Dan Eliasson ska arbeta på justitiedepartementets enhet för samordning av samhällets krisberedskap (SSK). Enligt regeringskansliet ska Dan Eliasson identifiera de områden där det är mest angeläget att se över lagstiftningen i syfte att kunna hantera kriser av varierande karaktär.

    Bland de myndigheter som ligger under SSK finns bland annat MSB, som Eliasson nyss lämnat.

    Enheten ansvarar även med frågor som rör bland annat räddningstjänst, sjöövervakning, informationssäkerhet, psykologiskt försvar samt kommuners, landstings och myndigheters beredskap.
    Jag ser att du inte känner till anställningvillkoren för en GD. Dessa har ett förordnande på ett antal år ( de har en antällning under alla dessa år) och om de av olika skäl inte fortsätter udenr ala dessa år som GD för en myndigeht så om plveras de till regeringskansliet med andra arbetsuppgifter, de har alltså samma titel, samma lön, samma arbetsgiavre och samma anställning.   Plaeringen på regeringskansliet kallas ofta att de hamnar p åelefantkyrkogården i väntan på att deras kontrakt ska gå ut och under tiden får de bidra med sin arbetskraft.

    Att du trro att det är en rekrytering visar på att en djup okunskap om svensk förvaltning och att du inte läst nyheter som rapporterat om just detta... men det är kanske så att SD-nytt har lite fake news som spela rpå känslor istället för att redogöra för verkligheten.

    Det är en ganska låg lägstanivå på samhällskunskapen
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-03-03 19:56:01 följande:
    Ett pålitligt järnvägsnät där tågen kommer och går i tid skulle få fler att välja tåget och det finns ingen anledning att tro att de som idag inte lyckas ta hand om den befintliga järnvägen skulle göra ett bättre jobb med ett snabbspår. Så det mest rationella vore att först se till att de järnvägar vi har fungerar. Sedan kan vi, om det behövs, bygga snabbjärnvägar.
    Den gamla banan behövs för godståg. Bankapaciteten räcker inte till för alla tåg idag. Såväl godståg som persontåg står still och väntar på lediga spår, en del 40 minuterm andra 4 timmar, sen kommer helt plötsligt ett persontåg med planerade 120 km/h ikapp ett godståg som kör 40 km/h (för att det inte ska komma in för tidigt till spårområden där omlastning ska ske..

    Under de förutsättningarna finns det inte möjlighet att skapa ett fungerande serviceschema för underhåll, reparationer och byten. 

    Nya spår för persontrafiken kunde få persontrafik, godstrafik och underhåll att fungera. Dessutom skulle en del transporter kunna flyttas från vägnätet.

    Jag uppfattar det som att nya spår med höghastighetståg skulle göra tåg trafiken säkrare på fler olika sätt.
  • Padirac
    nattuw skrev 2021-03-06 16:07:26 följande:
    Tron på att ett nytt skrytbygge skulle lösa några problem är bara naivt.

    Lös först dagens problem. Undersök sedan om det verkligen behövs ett nytt system. Om det verkar som ett nytt höghastighetståg vore en god ide så planera ett bra system utifrån de erfarenheter som dragits från det gamla systemet. Fuska bara inte bort järnvägen, hela järnvägen, på grund av ett politiskt prestigeprojekt.
    Det finns ju de som har undersökt saken du efterfrågar

    www.railwaygroup.kth.se/polopoly_fs/1.1016249.1601720178!/Varfo%CC%88r%20beho%CC%88vs%20nya%20stambanor%20_%20KTH%20Ja%CC%88rnva%CC%88gsgruppen%202020.pdf

    "Förord I debatten om Nya Stambanor förekommer påståenden som enligt vår mening är felaktiga  eller missvisande. Det finns också viktiga sakfrågor som inte har belysts tillräckligt.   KTH Järnvägsgruppen har bedrivit forskning om järnväg och annan spårtrafik under lång tid.  Vi har ingående kunskaper om spårtrafikens förutsättningar och möjligheter, även i jämfö‐ relse med andra transportsätt. Vi vill med denna skrift sammanfattningsvis förklara och  motivera satsningen på Nya Stambanor, och samtidigt bemöta ett antal diskutabla påstå‐ enden. Skriften står på vetenskapens grund och är personlig i sitt tilltal.  Stockholm, januari 2020""Sammanfattning ....................................................................................................................... 5
    1 Vad är Nya Stambanor? ....................................................................................................... 6
    2 Järnvägens egenskaper ........................................................................................................ 7
    3 Det finns ett stort trafikunderlag för nya stambanor ........................................................... 8
    4 De officiella prognoserna missar verkligheten ..................................................................... 9
    5 Nya stambanor ger mer än fördubblad kapacitet och godset får möjlighet att utvecklas . 10
    6 Korta restider mellan större och mindre orter................................................................... 12
    7 Ett mera robust och tillförlitligt system ............................................................................. 13
    8 Kostnaderna är inte orimliga ‐ som en del av transportsektorns omställning ................... 13
    9 Finansiering ....................................................................................................................... 14
    10 Bör man inte istället rusta upp nuvarande järnvägar? ...................................................... 15
    11 Är nya stambanor samhällsekonomiskt lönsamma? ......................................................... 16
    12 Kan nya transportmedel ersätta tåget? ............................................................................ 17
    13 Klimatnytta och miljö ........................................................................................................ 19
    14 Sverige, Europa och världen ............................................................................................. 21"

    "De långa ledtiderna innebär att framförhållningen måste vara lång. 
    Man kan inte först  uppgradera det nuvarande järnvägssystemet 
    och därefter starta planeringen av komplette‐ rande nya stambanor. 
    De två processerna måste ske parallellt. Analyserna har visat att det
    är både dyrare och sämre att bygga ut nuvarande stambanor än
    att bygga de nya stambanorna i ny sträckning. Det skulle bli stora störningar i tågtrafiken. "
  • Padirac
    Erik den Store skrev 2021-03-17 22:47:45 följande:
    Statsministern påstår att oppositionen är odemokratisk. Är detta Sverige eller Nordkorea?
    Spännande tanke - igår var det någpn som sa att det var odemokratisk diktatur att inte samarbeta med SD. Lite samma tankesätt där Skål
  • Padirac
    Erik den Store skrev 2021-03-17 23:52:57 följande:
    Du menar att oavsett om man samarbetar eller inte samarbetar med SD så är det odemokratiskt?

    Men det där igår handlade ju om något annat. Det var väl du som sade att M och KD inte borde samarbeta med SD. I en demokratisk värld får ju partierna samarbeta med vilka de vill. Kanske förstår fler detta en dag.

    Det vi vet är att om oppositionen inte samarbetar så lämnar de walkover till vänsterblocket. Då är ju valet bara på låtsas.

    S skulle ju av den anledning du förespråkar kunna vägra att samverka med V och MP. Rimligt med tanke på vad de står för.
    Nej, det var någon annan än jag - du enligt dig själv nu - som sa att det var någonting med odemokratisk diktatur att inte samarbeta med SD. Ja, alla partier får väl samarbeta med vilka partier de vill i Sverige som är en demokrati. Men det förändrar inte det faktum att SD är ett parti bildat av nazister, fascister, vitmakt och att SD idag har kvar samma punkter i sitt principprogram som de först hade då BSS tog nyfascisten Per Engdahls tankar och präntade ner dem till SD vid bildandet av partiet.  Oppositionen borde enligt mig värna om demokratin i den mening att de inte ger nyzznasisterna infytande över politiken. Men andra är självlart fria att tycka annorlunda än jag tycker om att ge nyssnazisterna inflytande.  Att tycka det ena eller ändra är i sig inte odemokratiskt. Det är SD som står för auktoritära och illiberla - dvs odemokratiska - politiska mål.

    Och om jag förstod dig rätt så säger du att SL säger att oppositionen är odemokratisk. Du har i så fall fel.

     Själv säger jag att det du påstår inte är vad SL säger i programmet 30 minuter  - utan att det är någonting du 'underförstår' - oriktigt underförstår dessutom.

    Det SL i programmet 30 minuter säger är att SD är ett parti som bildades av nazister och rasister och att SD har illiberala auktoritära länders politik som förebild, och att UK är naiv om UK tror att ett samarbete med SD skulle kunna ske utan att SD ställer krav på att få gehör för att införa delar av SDs illiberala och odemokratiska politik.

    Oppositionen består idag av fler partier än SD och det är enbart SD som SL säger har illiberala och auktoritära politiska mål.

      
  • Padirac
    Erik den Store skrev 2021-03-17 23:52:57 följande:
    Du menar att oavsett om man samarbetar eller inte samarbetar med SD så är det odemokratiskt?

    Men det där igår handlade ju om något annat. Det var väl du som sade att M och KD inte borde samarbeta med SD. I en demokratisk värld får ju partierna samarbeta med vilka de vill. Kanske förstår fler detta en dag.

    Det vi vet är att om oppositionen inte samarbetar så lämnar de walkover till vänsterblocket. Då är ju valet bara på låtsas.

    S skulle ju av den anledning du förespråkar kunna vägra att samverka med V och MP. Rimligt med tanke på vad de står för.
    Padirac skrev 2021-03-17 23:21:46 följande:
    Spännande tanke - igår var det någpn som sa att det var odemokratisk diktatur att inte samarbeta med SD. Lite samma tankesätt där Skål
    Det förklarar ju att det var samma tankesätt Skål

  • Padirac
    Erik den Store skrev 2021-03-17 23:52:57 följande:
    Du menar att oavsett om man samarbetar eller inte samarbetar med SD så är det odemokratiskt?

    Men det där igår handlade ju om något annat. Det var väl du som sade att M och KD inte borde samarbeta med SD. I en demokratisk värld får ju partierna samarbeta med vilka de vill. Kanske förstår fler detta en dag.

    Det vi vet är att om oppositionen inte samarbetar så lämnar de walkover till vänsterblocket. Då är ju valet bara på låtsas.

    S skulle ju av den anledning du förespråkar kunna vägra att samverka med V och MP. Rimligt med tanke på vad de står för.
    Ja, man kan hoppas att många förstår att det står partierna fritt att samarbeta med varandra om olika frågor och bilda regering.

    Det finns ju de som kritiserar C och L för att de samarbetar med S och MP -menar du att de som kritiserar detta är odemokratiska?  Eller att något av dessa partier som samarbetar är odemokratiska?

    Nu verkar det där med var samarbete faktiskt betyder vara volatilt... så innan du svarar mer utförligt vore det bra att du kunde precisera vad som utgör samarbet eenligt din syn på just detta  -  Här kommer några varianter på det som inte är samarbete enligt mig men som jag läst att SDs svans och vurmare och skrikhgern kallar samarbete:  Samarbete, är det att oberende av varanda rösta lika?  - Samarbete, är det  frånvaro av kritik?  Sämarbete, är det att ett  ett annat parti inte gör mer än brölar lite?  Samarbete, är det att parti Y samarbetar om det inte fäller politik som parti X och Z gjort upp om...

  • Padirac
    Erik den Store skrev 2021-03-17 23:52:57 följande:
    Du menar att oavsett om man samarbetar eller inte samarbetar med SD så är det odemokratiskt?

    Men det där igår handlade ju om något annat. Det var väl du som sade att M och KD inte borde samarbeta med SD. I en demokratisk värld får ju partierna samarbeta med vilka de vill. Kanske förstår fler detta en dag.

    Det vi vet är att om oppositionen inte samarbetar så lämnar de walkover till vänsterblocket. Då är ju valet bara på låtsas.

    S skulle ju av den anledning du förespråkar kunna vägra att samverka med V och MP. Rimligt med tanke på vad de står för.
    Hur kan valet vara på låtsas om vissa partier inte samarbetar med varandra och andra patier samarbetar med varandra?

    Det var nog det märkligaste påståendet hittills idag.  Menar du att alla partiet som inte ingår i vänsterblocket och väljarna har utsatts för ett låtsasval om alla partier som inte ingår i vänsterblocket samarbetar?  Det låter som att du bygger ditt påstående på premisser som bygger på blockpolitik - blir det ett låtsasval om partierna inte samarbetar utifrån ett blockpolitiskt samarbete?

    Jag tror inte jag tidigare hört någon diskvalificera ett valresultat utifrån att regeringsbilningen efter valet inte sker baserat på ett blockpolitiskt samarbete.  Det är banbrytande  tankar igenSkål 

    Liknar å andra sidan på ett sätt Trumps och hans anhängares tankar om att valet i USA var stulet bara för att Trump inte blev president. Liksom Trump och hans anhängare har ju faktiskt SD och deras svans och vurmare fantiserat om valfusk som inte alls förekom som de ville tro..  
  • Padirac

    Missade visst en _inte_ i texten

    .

    Menar du att alla partiet som inte ingår i vänsterblocket och väljarna har utsatts för ett låtsasval om alla partier som inte ingår i vänsterblocket _inte_ samarbetar?

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?