Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2020-07-27 18:59:32 följande:
    Hmm, ser nu att autocorrect tyckte att samhällsfarlig skulle bytas ut mot samhällsfrågor. Där ser man.

    Nåväl. Jag och förmodligen en del.andra tycker nog att 1,5 miljarder kunde användas till något bättre än att göda en diktatur.
    Man kan också notera att biståndet till Kambodja drogs in pga brist på demokrati. Uppenbarligen tycker biståndsministern med anhang att utvecklingen i nazistina går åt rätt håll. Det är de nog ensamma om att tycka.
    Jo, det kan man tycka och jag har inga synpunkter på det.

    Det var kopplingen till deltidsbrandmännens ersättning som visade på en okunnighet om hur samhället styrs och finansieras. Det är sättet olika frågor osakligt blandas ihop jag invände mot.

    Själv tycker jag att deltidsbrandmännens uppdrag är samhällsviktiga och att det skulle hittas en lösning för dem på något sätt.
  • Padirac
    storpappan skrev 2020-07-28 17:18:01 följande:

    den rasitiska myten om folkutbyte har inte med min intelligens att göra - den har med intelligensen hos den som sprider myten  såna fall

    Myten om befolkningsutbyte drivs av vitmakt, fascister och rasister. 

    Kända förespråkare för *skitsnacket* är förutom storpappan ökända terrorister och mördare som BreivikMangs, Harrison Tarrant, Bowers och diverse nazister.

    'Fint' sällskap du delar tankar och värderingar med Död
  • Padirac
    nihka skrev 2020-07-28 17:45:06 följande:
    Jaså postar du den bilden igen. Varje gång man ser den vet man att du har brunat dig igen.

    Varför är det så jobbigt för rasister att bli kallade för rasister? Är inte det en fjäder i hatten i bruna kretsar?
    Det sägs att en bild säger mer än tusen ord - men jag ser inte att det finns några ord som presenterar argument alls i de inlägg eller bilder skribenten presenterar här.
    storpappan skrev 2020-07-28 17:18:01 följande:



  • Padirac
    storpappan skrev 2020-08-08 13:46:16 följande:

    Löfven är hennes lydiga nickedocka vara sig han vill eller inte!


    Jag vet inte vad du vet om deras inbördes relation, men statsministern styrs av regeringen och de i sin tur styrs av riksdagen. Riksdagen styrs av partierna och partierna styrs i vissa fall av partiledaren men i andra fall av en styrelse eller ett råd.

    Du tror kanske att vi har ministerstyre, men det har inte funnits i Sverige på väldigt lång tid.
  • Padirac
     
    Arbetet från Katarinagatan är i gång igen

    Rysk trollfabrik i svensk tappning | ulsansblogg

    spraktidningen.se/blogg/veckans-nyord-trollfabrik

    www.dn.se/nyheter/politik/sa-tog-hogerpopulistiska-sidor-over-valrorelsen-pa-facebook-med-hjalp-av-sd/

    "Sidorna förmedlar en mörk bild av Sverige – budskapen är ofta främlingsfientliga och ibland öppet antisemitiska.

    DN kan nu visa att flera av sidornas publiceringar sker synkroniserat. Och att nätverket sträcker sig ända in på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning. "


  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2020-09-15 13:16:42 följande:
    Det mest socialdemokratiska av allt är att ständigt byta åsikt, som det passar för stunden. Allt för att kunna behålla makten.

    Finns ingen ideologisk kärna kvar i det partiet. Bara anpassning.
    SD byter åsikt lika ofta som JÅ byter kallingar Kallas visst populism.

    Allt ändras utom SD ideologiska kärnan att invandrare har fel essens Kräks
  • Padirac
    En vanlig arbetare skrev 2020-09-15 23:35:07 följande:
    Alla som inte tycker som du är naturligtvis troll.

    Eller så tycker de bara inte som du.
    Nejdå,  men jag tror att vissa lägger upp material som kommer från trollfabriker.  Kanske håller de med om det som trollfabrikerna producerar, vad vet jag.
  • Padirac
    Rataxes skrev 2020-09-17 09:49:26 följande:
    Vad tror du händer i ett elnät med begränsad kapacitet, när flera stora produktionsenheter försvinner?

    Det är politiker som fattar beslut som påverkar lönsamhet, vad tror du händer när regeringen placerar aktivister i ledningen för sina statliga företag?

    Nu saknar ju socialister i allmänhet förmågan att förstå skillnaden mellan energi och effekt, så jag begär nog för mycket smile2.gif
    Mycket tyck och tryck ser jag - istället kan man konsultera de som tillför fakta

    energiforsk.se/program/karnkraft-omvarld-och-teknik/nyheter/marknadsutveckling/hur-mycket-kostar-ny-karnkraft/

    "

    För att kunna nå de låga kostnader som reaktorbyggena i Asien visar upp behöver de direkta och indirekta byggkostnaderna såväl som finansieringskostnaderna hållas låga. En del komponenter i byggkostnaderna, till exempel kostnaden för arbete, kommer inte att kunna nå lika lågt i Europa och USA som i Asien, men det finns trots det mycket att göra för att begränsa kostnaderna och projektriskerna. När projektriskerna minskar ökar förtroendet för projekten. Då minskar kraven på avkastning från projektets finansiärer och finansieringskostnaderna sjunker.


    Den brittiska studien konstaterar att det viktigaste för att sänka kostnaderna för reaktorer som byggs i USA och i Europa är att säkerställa en effektiv leverantörskedja, att ta kontroll över kostnaderna för arbete och att projektledningen är erfaren. Studien visar att de europeiska och amerikanska projekten har potential att åstadkomma kostnadsminskningar om minst 35 %, i förhållande till de högkostnadsprojekt man studerat – Olkiluoto 3, Flamanville 3 och Vogtle 3 & 4. Vid sju procent årlig avkastning till finansiärerna – vilket är en vanlig nivå – kommer elen från de här reaktorerna att kosta kring 115 öre per kWh. Den kostnaden bedömer rapportförfattarna i ett första steg skulle kunna minska till 75 öre per kWh för nya projekt i väst. Det som krävs är att man tar kontroll över de kostnadsdrivande faktorerna. De asiatiska reaktorerna byggs med samma antagande om kalkylräntan (7 % per år) för mellan 45 och 55 öre/kWh.


    När man jämför kostnadsuppgifter för olika reaktorer är det viktigt att hålla reda på vad som är byggkostnader och vad som ingår i dem. Vägar, kylvattenkanaler, simulatoranläggningar, kontorsbyggnader, kraftnätsanslutningar och liknande kan utgöra en betydande del av den totala budgeten, men det är inte alltid de räknas in de siffror som anges. Det är inte heller alltid man kan bedöma kostnaden för avfall och rivning med någon precision i den siffra man anger för elkostnaden, vilket ökar osäkerheten i siffran. Det är mycket viktigt att veta vilken kalkylränta för projektet man räknar med då ränta-på-ränta-effekten under byggtiden får stor effekt vid höga kalkylräntor.


    När projektriskerna minskar och investeringar i nya reaktorer börjar upplevas som mer säkra sjunker finansiärernas avkastningskrav, kalkylräntan. På samma gång leder minskade risker till en kortare faktisk byggtid. När man slipper överraskningar kan man bygga enligt sin plan och slipper förseningar. Båda de här faktorerna sänker finansieringskostnaderna och därmed totalkostnaden."


    analys.se/wp-content/uploads/2016/06/kostnaden-for-nya-reaktorer.pdf

    "Rapporten diskuterar möjligheten att bygga en 1100 MW-reaktor i Sverige idag för samma kostnad som Oskarshamn 3 byggdes för. En av slutsatserna är att det inte har tillkommit några nya säkerhetskrav som är kraftigt kostnadsdrivande."
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?