• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2013-07-25 16:14:08 följande:
    När landar du Lully?

    Såg i sms:et.
  • Snart lycklig

    Men Södertjej, nu blir jag verkligen ledsen för din skull. Jag antar att ni nu bara känner att ni vill åka hem. Får jag fråga hur gammal du är? Det var inte så roligt för mig nu heller när 7-8 äggblåsor bara blev 1 vid ÄP. Nu hade jag ändå turen att få ett ägg som befruktades. Det är så jobbigt och ibland snopet när man tycker allt verkar så bra och sedan slutar det inte alls bra. Det finns dock ggr när det blir tvärtom, man överraskas positivt (men tyvärr är de alltför sällan). Dr D har säkert berättat för dig att han sett både bland yngre och äldre, såväl hos IVF:are som hos donatorer att det finns ett mönster att vi får sämre resultat under sommarmånader. Han har sett det tydligt och önskar han kan lösa den gåtan. Nu hoppas vi ändå att de två som finns kvar är starka och kommer igång riktigt ordentligt under natten!!! Skickar dig en kram, även om den inte hjälper långt.

  • Snart lycklig

    Angla, jag skulle i ditt fall vänta med frysisarna tills du kommer hem från Thailand och under tiden försöka själva.

  • Snart lycklig

    Zinfandel, jag vet att Dr D pratade om detta även förra året när jag var där. Jag har inte läst ngn statistik, men det var tydligen mkt tydligt där i Grekland. Han tror dock inte att det egentligen är värmen i sig. Han är intresserad men vet idag inte vad det beror på.

  • Snart lycklig

    Ja, jag tycker dock oxå att det borde bli bättre efter sommar, sol och vila, ingen arbetsstress. Inför mina två sista stimuleringar, som varit de sämsta hade jag höjt min D-vitamindos till 5000 varannan dag och det dubbla varannan dag, genomsnitt 7500. Det behöver inte ha ett samband alls, utan kan ju bero på helt andra saker, ålder, stress, dåliga cykler, trötta äggstockar. Naturligt D-vitamin går ju säkert inte heller att jämföra med tillskott, utan borde vara betydligt bättre. D har oxå sett att mitt immunsystem inte varit i balans de senaste två månaderna, vilket oxå kan ha en påverkan. Vid mina två fulla IVF som jag gjorde hos Dr D förra året gav september bättre resultat än juni/juli. Han vill att jag tar bort de flesta tillskotten en månad och tillför mkt naturligt C-vitamin för immunsystemet. Jag behåller endast de tillskott som jag vet/jag tror är bra för äggen.

  • Snart lycklig

    Che, ska du inte försöka gå till någon som kollar om du har en cysta och som kan kolla var i cykeln du är? Om inte annat för att vetskap är lättare att bära än ovisshet.

  • Snart lycklig

    Tänk er motsatsen, jag har försökt på naturlig väg flera år, gjort en insemination och otaliga IVF. Jag har vid mina IVF återfört 19 perfekta embryon utan fragment, varav en blastocyst, utan ett endaste plus! Många av dem vara tredagars med perfekta antal celler. Då tror man inte att det går överhuvudtaget. Det känns rätt kört.

    Jag förminskar inte problemet med många missfall, för det måste vara hemskt jobbigt. Men blir man gravid, och då till och med naturligt, då tycker jag det känns som att det kan gå, bara ni får immunsystemet riktigt nertryckt.

    Självklart ser vi det på lite olika vis, beroende på vilken sits vi befinner oss i.

    Nu hoppas jag att vi alla till slut lyckas oavsett tidigare problem. VI får bara kämpa lite till!

  • Snart lycklig
    cff skrev 2013-07-26 19:33:10 följande:

    På något sätt skall det dämpa mitt immunförsvar. Mitt tnf-alfa var nästan 50 i senaste IVF-cykeln (trots IL, neupogen, viagra, Q3 och kortison). Har också höga CD 19 och CD 56, men tror det mest oroande är TNF-alfat.

    Fick du uppgift om att det ska ta ner Tnf-Alfa?
  • Snart lycklig
    che71 skrev 2013-07-26 20:20:54 följande:
    Fast för varje missfall minskar ju den chansen också tyvärr...ju fler missfall desto sämre chans verkar det som.
    Den förtvivlan man känner efter att ha varit gravid i flera veckor o sen börja blöda är svår att förklara.
    Sen att det händer om o om igen...


    Jag förstår absolut, tro inte annat! Det måste vara fruktansvärt på alla sätt och vis.

    Ge inte upp! Se på TWH, 10:e gången gillt. Hoppas du och dina medsystrar också ska lyckas med tung immunsupport.

    Det är verkligen inte roligt för någon av oss som inte lyckas fullt ut, osvsett vilken problematik vi har. Kram.
  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2013-07-26 21:17:49 följande:
    Hej RobSab.
    Fragmin och clexane ar samma sak, du koper clexane i Aten. Detsamma med prednisolon och prezolone, du koper prezolon i Aten. Jag aker hem imorgon och har i min incheckade vaska en massa mediciner, haller tummarna for att jag far ga igenom tullen, inga recept pa medicinerna.  

    Jag pratade med Dr D idag, av de tre mogna aggen blev tva inte ens befruktade och det tredje hade kromosomforandringar.
    Han vill att jag vilar i augusti och tar bort alla mediciner utom DHEA, immunforsvaret ser valdigt bra ut, men tror att det paverkar aggstockarna och gor sa att de producerar samre agg. Vill jag kan jag gora en stimulering i september, han tror resultatet kan bli battre da, men det blir nog inget mer IVF for oss nu. Mannen vill inte mer, och det var meningen att det har skulle bli den sista. Dr D foreslog ocksa aggdonation, men det kanns inte som ngt alternativ for oss. Sa vi satsar pa att fa kroppen i bra skick och att immunforsvaret ar i bra lage och satter in var blasto, i september eller senare beroende pa vardena.

    Han namnde ocksa agnus castus, ar det ngn som provat det? 

    Jag säger igen, så ledsen för din/er skull.

    Testade de det ägg som befruktdes, eftersom de såg kromosomförändringar? Eller är det så att de kan se det på hur befruktningen ser ut? Om de testade, gjorde de PGD, eller vad?

    Menar du att det är immunförsvaret (trots att det är i god balans) som angriper äggstockarna? Jag gissar att du menar det, men intresserad av att veta.

    Jag tar Agnus Castus = munkpeppar. Jag brukar ta det från ÄP till stimuleringsstart, nu när jag gjort insamlingar. Dock såg jag idag när jag gick tillbaka och tittade, att vid min IVF i september tog jag Agnus Castus genom stimuleringen.

    Jag tror att Agnus Castus bl a kan sänka FSH, varför jag inte tagit den när jag börjat stimulera. (Ska dubbelchecka med D inför nästa stimulering.)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!