• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det pratas mycket om IL och Neupogen etc. Nu skulle jag gärna vilja ha klarhet i vad det är för skillnader på dessa? Vad ger de för effekt jämfört med varandra? Vad är respektive bra för (eller dåligt)? Kan man ta båda?

    Jag pratatde med Dr D och han påstår att IL ger minst samma effekt som Neupogen. Dessutom påtalade han att Neupogen är så mycket dyrare. Han påstod själv prövat och inte sett någon effektskillnad.

    Hur används Neupogen? Kan man köpa det på utländskt recept här i Sverige (dock utan högkostnad)? Hur förvaras det, känsligt?

    Är det någon som är lite kunnig och orkar reda ut begreppen.

    LIT, vad är det bra för och hur går det till? Jag vet lite, men inte mycket.

    Please!! 

  • Snart lycklig

    Tack för ännu mera uttömmande svar. Jag skulle gärna vilja kombinera både IL och Neupogen vid återförande. Det verkar ju okej, enligt Dr Gorgy. När det blir dags för mitt återförande vill jag ju gärna göra "ALLA RÄTT". Jag måste också ha allt klart både praktiskt och i min hjärna, så det inte blir satressigt och framförallt att jag inte ska ångra något efteråt (om allt går åt skogen).

    Vad skulle jag göra utan er alla. Tillsammans går vi framåt! Hjärta 

  • Snart lycklig

    Zin, vad är Letrozole?  

    Du skriver att du tar 0.21 mg/Neu/dag. Gör du det vid stimulering, såsom cff  gissade eller tar du det varje dag oavsett? 

  • Snart lycklig

    Snartgravid, tack, men det finns de som är mkt kunnigare än mig. Jag funderar faktiskt själv ganska mkt på vad jag ska göra innan mitt/mina FET. Jag vill inte ångra ngt, el missa ngt viktigt. Nu när jag "bara" gör stimuleringar äter jag diverse (läs ÖVERDRIVET MKT) tillskott. Dr D anser dock att vad jag än gör just mu, så verkar det vara ngt som gör mig gott, för han anser att han ser på mig att jag "mår bra" (!). Han menar då inte bara tillskott, utan mentalt, lugn etc. Otroligt konstigt i denna konstgjorda livsstil jag befinner mig i. Dock måste jag erkänna att ngt (?) gör/gjort att jag mår lite bättre för stunden/i helhet. Jag tackar och tar emot, för det kan snabbt vända. Jag vill dock vara säker på att jag slutar med de tillskott som inte gynnar embryon att fastna, och ta det som verkligen gynnar. Jag ställer alltså samma fråga själv, vad är bra, vad är dåligt? Om jag inte kommer ihåg fel från mina fulla IVF hos Dr D, ville han att jag skulle sluta med det mesta, skulle vara så "ren" som möjligt. Svårt, man vill ju ta det som gynnar slemhinnan, men inte ngt som triggar immunsystemet. Råd?

  • Snart lycklig

    TWH, du får absolut fråga om planen för återföring/FET! Ärligt, jag vet inte exakt ännu. De jag har i frysen (just nu 10 st) är infrysta på dag 1, endast befruktade. Vi vet inget om de klarar upptining och vidare utveckling. De är ju inte jämförbara med 2-, 3- eller 5-dagars färdiga för insättning. Dr D är inne på att odla till blastocyster. Vi kan då också få en del "svar". Pga av min ålder och övrig statistik kommer ju några el många försvinna på vägen. Jag tror han sagt att det är jättebra med 1 el 2 fina blastocyster att återföra (usch hemska tanke, tänk om inga klarar sig). Antagligen tas beslut efter hur det går efter upptiningen och de första dagarna. Han verkar inte tycka vi ska göra pdg, då en del då kan förstöras. Jag ska månaden innan göra en hysteroskopi och preliminärt ta två Humira. Han vill att jag i så fall ska ta dem så nära innan FET som det är möjligt. Skulle det bli en flare, sätter han inte in några. Han säger att han inte återför om allt inte är perfekt. Om flera skulle klara sig, så vet jag inte vad vi gör. Hur många kan stoppas in utan att de "stör" varandra och försvårar fästningen. Vet ej heller om upptinade vidareutvecklade kan frysas igen. Detta är lite frågor jag struntat att fundera på, men det är väl snart dags. Statistiskt verkar det ju inte vara någon som helst rusk för flerbörd, få 19 tidigare insatta små embryon aldrig valt att fastna. Ej heller dom jag ytor varit på gång naturlig väg. :( Jag behöver alla råd jag kan få om vad som ev kan hjälpa infästningen.

  • Snart lycklig

    Vet ni om man kan använda skickat/medfört blod som fryses in på plats hos Dr D för senare användning till LIT? Nu har jag ännu inte läst om LIT på Zins site, men undrar vilka prover min sambo och jag ska ta för att kolla LAD el vad det nu hette?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!