• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2012-10-12 14:29:43 följande:
    Du får själv kryssa i vad du vill ha kollat och betala därefter! Det är ju dit Dr D skickar dina blodprover. Jag testar bara cytokinerna nu, behöver inte NK nu. I din NK står det  NK Assay w/intralipid 50 :1 w/intralipid 1.5 mg/ml       25 :1 w/intralipid 1.5 mg/ml       om du är testad för IL. 

    Japp, och där står några procentsiffror, Hur tyder man dem?
  • TWH

    Ok! Uppe i nk panelen står det 13.8 resp 11.4 på vårdena 50:1 och 25:1, längre ned på nk med intralipid står motsvarande värdena 12.2 och 9.7, dvs inget över 15, däremot har jag ett cd56 som ligger på 21 procent (långt utanför referens) och cd19, cd5 som ligger på 4.7 procent (långt under referens). Jag trodde att det förmodligen var dessa värden som orsakade missfallen. Zin, tacksam för din hjälp💛

  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-10-12 14:45:38 följande:
    Nej det är en antikropp. Cytokinerna är Th1/Th2, dvs TNF-alfa & IFN.

    Dessa värden fick jag inte testat hos dr D, konstigt?
  • TWH

    Tusen tack! Jag kan inte se ngt th1:th2 i min rapport. Har du fått fler sidor rapport? Jag har bara en sida, nk assay panel o nk assay/intralipid, kanske har han missat att skicka båda?

  • TWH

    Jaha!! Då förklarar det varför jag har känt mig som ett frågetecken ibland när ni har pratat provsvar😃 ska ha telemöte m dr imorgon, får höra då. Intressant det du skriver om trötthetssymptom, en läkare har påbörjat en stor utredning om/kring mig då han inte kan förklara varför jag är så oerhört trött hela tiden (har inte varit det innan).

  • TWH
    singhatjejen skrev 2012-10-12 19:29:38 följande:
    TWH: Jag åkte till apoteket i Kistagallerian. Men jag skulle tro att det kan vara värt att försöka även i andra invandrartäta områden, så om du har närmare till till exempel Botkyrka eller Rinkeby kan du ju testa det. Det var en av tjejerna i Kista som hade full koll. Först när jag kom sa tjejen som stod i receptutgivningen då: "Oj, det här vet jag inte.." och där avbröt jag och började peppra regler, medan hon såg förvånad ut och sa: "jag bara vet inte hur man skriver in.. jag ska fråga min kollega". Och så kom kollegan och det var en tjej med full koll. "Jo detta är giltigt", sa hon och så visade hon första tjejen hur hon skulle skriva in det i systemet. Men det var en annan tjej där som började säga att "nämen det där gäller bara i Norden..." Gudskelov var hon som hade koll drivande och säker. Så kan det ju vara även på andra apotek, någon har koll och någon sämre koll. Tyvärr är det ju väldigt ojämnt. På de andra apoteken har de bara bett mig sätta mig ned och så fick jag sitta en bra stund medan jag ser hur de går runt och ringer och suckar. Och sedan kommer tillbaka avvisande och otrevliga. Fy! Receptet ska vara original och underskrivet. Dr D skickade på pdf och jag skrev ut på färgskrivare.

    Fantastiskt, tack för tipset!
  • TWH

    Nu har jag haft uppföljning m dr D, han har lagt en plan för kommande ivf. Jag kommer att få il dag 2 i cykeln och dagen för återföring plus däremellan beroende på vad fbc visar. Han tror inte jag kommer att behöva aggressiv immunbehandling under hela graviditeten utan intensivt i startskedet, mkt il precis som du sa Zin. Mina tnf värden var bra (vi hade missat en sida i rapporten) så det är nk cellerna som måste hållas ned, tyvärr sa han att immunförsvaret normalt blir ännu mer aggressivt av ivf, och det är ju trist. Ska nästan bli spännande att göra ivf och se hur allt utvecklas. Han har i alla fall fixar ett logistikflöde nu så nu kan han skicka il till oss på 3-4 dagar , så det är ju bra!!

  • TWH
    Angla skrev 2012-10-13 13:17:38 följande:
    Hittade också prasteron och Folacin samt Levaxin. Ngr aggregat och pvk.
    Angla - mamma till slut

    Angla, i vilket område av Sverige bor du?
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-10-13 20:37:09 följande:
    Ja blir tokig snart! Fick il idag och nu 4 timmar senare kommer utslagen (nässelutslag) de kliar så ja blir galen! Ingen annan som får detta? Fick Travegil för de senast och då går de över men kommer tillbax efter ca 2 dagar igen så har de varit nu sen ja fick droppet i Aten för 4 veckor sedan! Borde de inte försvinna med kortison (pred)?? Kan ju inte äta Travegil också en hel graviditet om nu detta fortsätter!

    Ninnin, fråga dr om detta, det står ju som en biverkning på fass, jag lider m dig. Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!